• 9.175.895 stemmen

The Greatest Game Ever Played (2005)

Geregisseerd door: Bill Paxton

Met onder meer: Shia LaBeouf, Stephen Dillane en Elias Koteas

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Greatest Game Ever Played

De jonge Francis Ouimet ziet zijn dromen uiteenspatten wanneer hij door een belofte aan zijn vader geen golf meer mag spelen. Als de organisatie van de U.S. Open in 1913 een lokale amateur zoekt om het deelnemersveld met onder andere de Engelse professionals Harry Vardon en Ted Ray te verbreden, grijpt Ouimet echter toch zijn kans. Zijn dromen komen uit, maar de relatie met zijn vader staat hevig op het spel.

Francis Ouimet

Black Top Hatted Man

avatar van mrwhite

mrwhite

Justinw schreef:

Heb deze een keer op tv gezien. Weet er niet meer veel vanaf.

"The greatest trick the Devil ever played, is letting the people beleave he doesn't exist."

uit de Usual Suspects great movie.

bijna : the greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

avatar van noke

noke

Leuke, vermakelijke film. En natuurlijk Shia!!

avatar van daxclusive

daxclusive

Shia LeBeouf leverde goed acteerwerk op.

Mooi verhaal, maar zou deze film geen tweede keer kijken.

De film duurde net iets te lang.

avatar van lanki101

lanki101

Prachtige film, aanrader om te kijken!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Waar gebeurd verhaal wat zeker het aankijken waard is, duurde wel allemaal wat lang, een ruime voldoende:3,5

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Heerlijke film, super sentimenteel natuurlijk en wel wat erg langdradig, maar dealniettemin een genot om naar te kijken. Ik vond de toevoeging van de mini-caddy Eddie erg leuk, dat gaf het verhaal wat meer kleur. Die vier doodgravers bij concurrent Harry Vardon sloegen nergens op.

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Echt gebeurt verhaal - prachtig! Zo goed kan je het eigenlijk niet verzinnen.

Neem eens een kijkje op

U.S. Open Playoffs (Hot Topics, Trap Five) - The Sand Trap - thesandtrap.com

De kleine Eddie zou zelfs multi-miljardair zijn geworden door het verkopen van auto's?

Eddie Lowery - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Francis Ouimet - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van m1701

m1701

Sterke film!

Vooral vanwege het acteerwerk.

Verhaal zelf mwah.... was niet heel verrassend.

Eind zag je van ver aankomen.

Maar het acteerwerk deed het em!

Inspirerende film over passie en doorzetten ook als het moeilijk wordt geeft een goed tijdsbeeld over de klassenstanden van 100 jaar geleden

avatar van missl

missl

leuke feel good movie. Duurt wel net te lang.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima Disneyfilm die lekker wegkijkt.

avatar van Movsin

Movsin

Ondanks dat het slot van de film zo goed als bekend is, blijft dit een verhaal dat boeit, niet om het minst omwille van de zeer degelijke vertolkingen en settings.

De strijd van de underdog tegen de favoriet en de emotionele afloop die ermee gepaard kan gaan, blijft een geliefd onderwerp en deze film, die niet nalaat ook het verwerpelijk standenonderscheid, die evenzeer zijn uitwerking heeft in de sport, te benadrukken, profiteert hier volledig van.

Charmante en genietbare film, hopelijk ook voor deze die Disney-producties al te softy vinden.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best aardig, voor een Disney dan, een partijtje golf was nog nooit zo spannend. Er wordt goed gespeeld, het ziet er allemaal prima uit en de muziek is ook mooi. Dat kan Disney allemaal wel, jammer genoeg wordt het allemaal weer enorm aangedikt en is het einde geen verrassing. Maar wel een voldoende waard.

avatar van mrklm

mrklm

Er zijn van die verhalen binnen de sportgeschiedenis die zo romantisch en zo wonderlijk zijn dat ze schreeuwen om een verfilming. Het relaas van Francis Ouimet [Shia Labeouf], de 20-jarige amateur die in 1913 de US Open Golf won na een play-off tegen de Britse topgolfers Ted Ray [Stephen Marcus] en Harry Vardon [Stephen Dillane], biedt dan ook alle ingrediënten voor een ouderwetse feelgood-movie.

Francis komt uit een eenvoudig arbeidersgezin, maar wanneer er een golfbaan tegenover hun huis wordt aangelegd raakt hij al snel gefascineerd door het spelletje en werkt regelmatig als jeugdige caddy. Wanneer hij een golfclub in het bezit krijgt, oefent hij eindeloos op zijn kamer en in de tuin. Wanneer de golfbaan de locatie blijkt te zijn van de Amateurkampioenschappen, zet Francis zijn zinnen op de overwinning in de hoop zich zo te kwalificeren voor de US Open zodat hij het kan opnemen tegen zijn idool, 'The Stylist' Harry Vardon. Maar hij krijgt daarbij flink wat tegenwerking van de club, maar ook van zijn vader [Elias Koteas] die het maar tijdverspilling vindt.

Het scenario van Mark Frost toont de unieke kwaliteiten van de legendes Ted Ray (die zich met zijn ongelofelijke techniek uit de meest onmogelijke situaties wist te redden) en Ray Vardon (wiens manier van vasthouden van de club nog steeds dé standaard is) en regisseur Paxton weet de golfscènes op een visueel interessante manier vast te houden. Het is historisch allemaal correct, inclusief de sleutelrol van de tienjarige caddy Eddie Lowery [Josh Flitter], maar de finale had wat mij betreft minder eerbiedig en braaf mogen zijn.

avatar van Basbier74

Basbier74

Typisch Disney verhaaltje .. spannend tot het einde aan toe .. maar niet heus .. snap niet dat dit nog zulke hoge punten haalt.

avatar van Boneka

Boneka

Heerlijke film wel met Amerikaans sausje en van Disney. Okay end of the hole weet je natuurlijk al vanaf seconde 1, maar de hele film verveeld nergens. Komt ook door de fantastische aankleding en muziek. 1913 Heerlijke tijd. Leuke eend in de bijt is die jonge Caddie die een belangrijk aandeel had in zijn spel. Opvallend dat Francis nooit prof is geworden. Natuurlijk heeft elke film zijn puntjes. Zijn vader en gezin komen maar mondjesmaat in beeld. Je ziet ze wel maar de gesprekken zijn schaars. Ook de technische snufjes vond ik lang niet altijd even sterk. Slowmotion beelden en die lieveheersbeestje zagen er wat nep uit. En snapte die 3 doodsgravers niet als Harry Vardon aan het golfen was. Maar overall heb ik me prima vermaakt met deze golffilm

Francis is overleden in 1967 en Eddie Lowery in 1984.

Film 4,0

Beeld blu ray 4,0