Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 15 juli 1982
Bekijk via Videoland
Plot Rocky III
"The greatest challenge"
Na Apollo Creed verslagen te hebben heeft Rocky eindelijk de tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Hij raakt bevriend met Creed en brengt meer tijd met zijn vrouw door. Wanneer hij echter verslagen wordt door de nieuweling Clubber Lang wil niemand meer iets van hem weten. Creed weet Rocky over te halen om een rematch te organiseren.
- Trailer (YouTube)
Clubber Lang
Mickey Goldmill
Tony 'Duke' Evers
Thunderlips
Robert 'Rocky' Balboa Jr.
Al
De Krokodil
In deze deel is Stallone het meest afgetraind qua spiermassa. Alleen is het een draak van een vervolg. Die Clubber Lang zien we in totaal 4 minuten in beeld. Jammer.
2,5
Arbiter
Vind dit de mooiste Rocky uit de reeks, vet dat Mr.T er in speelt.
fappie
- 2005 stemmen
net als deel 4 een stuk commercieler.. ik vind het echt een goede film(H).. rocky is ineens vet the man(H)
YoungHustler
1 van de betere rocky films en leuk om te zien dat BA hierin meedoet
Niet echt een bijzondere Rocky film. Mr. T is wel aardig in deze film maar het verhaal boeit gewoon niet en is voorspelbaar.
Movie Jim
Hoe Mr T. praat is grappig erg boze toon natuurlijk. En ik vind dat er veel meer actie in dit verhaal zit en veel meer gevechten dan Deel 1 en 2 . Wel jammer dat Mickey - Burgess Meredith trainer van Rocky doodging in de film erg droevig.
fappie
- 2005 stemmen
Ik heb hem tochmaar verhoogd.. ik vind het wel een vernieuwend dee lvan de rocky reeks. natuurlijk niet het beste.. 1,2 en 6 zijn beter.. mja toch een 7
K@i
Prima Kijkvermaak
Eye of the Tiger en Burning Heart zijn Idd Krachtige Soundtracks !
TwoM
Goed vervolg op de vorige 2! Zeer goede film, op de huppelscene aan zee na, die was er over...
Zijn vrouwtje is wel plots veel veranderd, geen spoor van verlegenheid te bespeuren.
Mr T is mad!
3,5
Tommeh
Beter dan deel 1 en 2. Mr T is geweldig!
TwoM
Bwa niet overdrijven ook niet, de eerste 2 zijn natuurlijk zeeer goed.
Derde is iets minder maar daarom niet slecht.
Rocky is en blijft goed.
dutchtuga
Fantastisch derde deel van de Rocky-reeks. Rocky III o.a. zorgde voor het begin van een nieuw filmisch tijdperk: dat van de jaren '80 actiefilm. En daar ben ik Stallone natuurlijk erg dankbaar voor!
Mr. T verrastte mij bij deze herziening. Belabberd acteur, maar wát een rol
. Hij spuwt de film door geniale one-liners uit en het testosteron gehalte springt van het scherm af. Geen emotionele Stallone meer hier, maar eentje die de kijker geeft wat het wil. Actie en 'cool'!
movie fan
minder dan de eerste 2 delen . verhaal was goed , de cast ook . maar ik vond hem toch minder . slecht was hij niet , maar ook niet goed . het zit er tussenin .
Captain Pervert
Minder dan de eerste twee delen maar zeker vermakelijk. Zeker het gevecht met Hulk Hogan is enorm melig. Mr. T kan dan weliswaar niet goed acteren, maar er is geen film waarin een personage zit dat zo aan de lopende band oneliners uitspuugt. Alles wat hij zegt kan zó op een tegeltje
Een groot minpunt is de scène dat Apollo en Rocky trainen op het strand, en uiteindelijk samen heel erg gay dansen in de zee. In slowmotion, ook nog. Vergeet ook niet Apollo's zwetende lichaam in een hemd dat nauwelijks verder reikt dan zijn borstkas. De hele trainingmontage uit Rocky III kan linea recta in een homosoftpornofilm.
Verhoogd van 3 naar 3.5 sterren
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vond deze minder dan de 2de (heb de 1ste nog niet gezien). Maar deze vond ik nog wel goed, weer lekker actie.
Weertenaar
Rocky verliest zijn identiteit, en rap ook: 2.00 (1.80)
De ene foute keuze is nog niet afgelopen of de volgende mislukking dient zich alweer aan. Dat symboliseert deze derde Rocky prent toch voornamelijk; negatief welteverstaan. Het showgevecht met Hulk Hogan is een uitermate trieste poging om de eerste helft van de film van actie te voorzien, al kan eigenlijk het gehele eerste halfuur als totaal overbodig worden aangemerkt. De film leeft vervolgens iets op, maar van diepgang of karakterontwikkeling is vrijwel geen sprake, iets waar de eerste twee Rocky films het nu juist zo van moesten hebben. De misplaatste karikaturale rol van BA Baracus betekent vervolgens de definitieve nekslag van deze prent. Zulke gasten zou deze film helemaal niet nodig moeten hebben, maar het tegendeel is bewaarheid. Jammer dat deze weg is ingeslagen door Stallone, behalve dat de cast behouden blijft heeft het nog maar bar weinig te maken met dat waar Rocky voor stond.
jefferdb
Dit vond ik persoonlijk de beste rocky van de eerste 3 (de andere heb ik nog niet gezien) Het verhaal van rocky die door zijn hoogmoed en arrogantie eigenlijk is vergeten van waar hij komt en zich volledig laat leven door de media vindt ik mooi. dat hij zich dan zonder voorbereiden in een gevecht stort en zijn kampioenstitel verliest zag ik wel aankomen, maar het stuk dat hij ook zijn trainer verliest niet.Dit vond ik overigens zeer sterk acteerwerk van Stallone. Daarna heb je terug het routine dat ook in de eerste twee films terug komt de training en uiteindelijk het gevecht. Ik vond het een zeer goede film, de muziek was ook zeer gepast bij alle momenten met dan vooral het einde de muziek die speelt als hij Mr. T knock out slaagt en zo zijn titel terug wint is zeer sterk.
4.5 sterren.
Tarkus
Dit derde deel houd gelijke tred met deel 2, goed scenario en goede vertolkingen.
Het verhaal naast de boksring primeert ook in deze film meer, maar toch zijn de gevechten ook altijd wel mooi om zien, zelfs voor een niet boksliefhebber als ik.
Het heeft lang geduurd eer ik me aan de serie waagde, maar toch moet ik toegeven dat ik me tot nu toe niet heb verveeld met deze filmen, beter dan ik ooit had gehoopt.
GuyB
Het ergste wat een bokser kan overkomen: beschaafd worden.
Rocky verliest zijn identeit en vergeet waar het begon, en vooral hoe. Hij verliest zijn eye of the tiger, en ook zijn coach. In een enorm emotioneel moment.
Mr. T speelt zichzelf en als er een minpunt is dan vind ik Stallone hier minder in de huid van Rocky te kunnen kruipen, zoals hij dat de voorgaande 2 delen deed, het lijkt soms nogal geforceerd, maar niet altijd, er zijn ook goede momenten, zoals wanneer Mick het aan z'n hart krijgt, dan speelt Sly goed.
De gevechten zijn goed, maar blijven even cinema-achtig als de twee vorige. Vrij ongeloofwaardig dat hij zijn rug of nek niet breekt in het gevecht met de worstelaar 'Thunderlips'. Wel een hevig, lekker hard en diep© gevecht!
Opmerkelijk dat Rocky en Creed vlug maatjes worden ondanks alles wat ervoor gebeurde, is natuurlijk mogelijk, maar het werd hier in 6th gear gestopt en bam, beste maatjes.
De hele toestand van Mick, tja, zelfs ik voelde een soort leegte zonder de man. Jammer dat hij eruit moest.
puckb96
Rocky III vond ik zeer goed. Vooral vond ik het leuk om te de strijd te zien tussen Sly en Mr. T.
puckb96
Verhoogd van 3 naar 3.5 sterren
Wat een domme onzin. Ik weet dat het misschien een beetje vreemd is, maar om de film dan gelijk homosoftpornofilm te noemen is echt belachelijke onzin. Daar weet jij zeker heel veel van
FunkStarr
- 1922 berichten
De minste uit de reeks....maar wel met Mr T.
Rocky V al gezien?
filmliefhebber92
De minste uit de reeks....maar wel met Mr T.
Ik vond hem juist de beste samen met de eerste.

Rocky Balboa

Rocky II
1979

Rocky
1976

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod