Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 15 juli 1982
Bekijk via Videoland
Plot Rocky III
"The greatest challenge"
Na Apollo Creed verslagen te hebben heeft Rocky eindelijk de tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Hij raakt bevriend met Creed en brengt meer tijd met zijn vrouw door. Wanneer hij echter verslagen wordt door de nieuweling Clubber Lang wil niemand meer iets van hem weten. Creed weet Rocky over te halen om een rematch te organiseren.
- Trailer (YouTube)
Clubber Lang
Mickey Goldmill
Tony 'Duke' Evers
Thunderlips
Robert 'Rocky' Balboa Jr.
Al
Travolta_Jackson
Vind ik de beste niet met het sterkste verhaal. Maar hij boeit wel het meest
DragQueen
Leuke rocky film, met een hoge amusements waarde. het karakter van balboa heeft een kleine ontwikeling ondergaan, en heeft nu zijn schaapjes op het droge. verder leuke ontwikkelingen in de prent, die natuurlijk best voorspelbaar zijn. fysiek ziet sly er goed afgetraind uit. hij beeld zijn rol weer goed uit, al mist hij iets van z'n charme die hij in deel 1 en 2 wel had. burt young, talia shire, carl weathers en burgess meredith zijn weer lekker aanwezig, en zijn natuurlijk vertrouwde gezichten. de gevechten zijn prima in beeld gebracht, en het is merkbaar in dit vervolg dat de eighties hun intrede hebben gedaan. mr.T is een te gekke tegenstander van rocky, en het feit dat creed rocky gaat trainen is ook een leuke wending in het verhaal. het enigste minpunt is, dat de karakters niet zo goed worden uitgediept in deze opvolger. dat is op zich best jammer. maar de actie daarbuiten is gegarandeerd aanwezig, en de film heeft mij van begin tot eind vermaakt. een krappe 4 sterren.
jumpstylemovie
Ik heb er niet echt van genoten.
Deel 1 maakte wat meer indruk.
wel wat beter als deel twee
2.5***
nightbreed
Dit lijkt wel een parodie op deel 1, gewoon te belachelijk voor woorden.
Cijfer: 1,5
moviefanatic
Leuke film om naar te kijken. Deze Rocky is wel minder dan de eerste, maar zeker niet slecht. Ik geloof dat ik deze nog het vaakst gezien heb van allemaal. Mr. T. kwam niet zo erg geloofwaardig op mij over als 'bad guy' (veel minder dan bv. Lundgren), eerder een beetje grappig, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem altijd als B.A. Baracus uit de A-Team zal blijven zien. 'Eye of the tiger' is echt een geweldig nummer dat nog lang in je hoofd blijft zitten.
Tussen haakjes, dat pakje waar Apollo in trainde op het strand zag er echt niet uit!!

3 **
niethie
Na de ontzettend vermakkelijke eerste twee delen vond ik dit deel ietsje minder, het mist een beetje de sfeer en magie van de eerdere films, de film heeft geen echte verhaallijn meer, de smerige buurten uit deel een en twee zijn verdwenen en bovenal rocky, adrian en paulie komen geen van drieen meer sympathiek over.
Toch moet ik zeggen dat ik dit deel absoluut niet slecht vond, ach het begon hier wat hersenloos te worden en de sterke verhaallijn viel weg maar dit is echt jeugdsentiment op en top en heb dan ook erg genoten. 3 sterren
sly
een te-goeie film, ik ben fan van rocky, daarom heb ik ook iets raars gezien, eerste film is gemaakt in 1976, dat stond ook aan het begin van de film, mickey zei dat hij 76 jaar was. Rocky zei dat hij 30 jaar was.in deze deel ging mickey dood en op zijn graf staat died in 1982 dat is na 6 jaar dus hij ging dood toen hij 82 jaar was. maar bij de rematch-overhoring toen die man clubber zat te overhoren op het laatst zei hij iets van: he comesback on 34, i wish him luck. dus...... mickey is 6 jaar ouder geworden en rocky 4 jaar ouder??? lol maar kan wel begrijpen sly heeft gewoon helemaal in ze eetje dit lopen schrijven dus hij is gewoon de beste, sly rules!!
tommykonijn
Best wel een Leuk Deel 3 maar hier zie je dat de serie duidelijk met een dalende lijn in het Rocky-schema blijft staan en dat vind ik weer jammer dus ik zeg jongens : Maak a.u.b niet meer Delen als Deel 2 al een minder groot succes is.
rocky I.S
mooie film ook een van de betere van de serie zeker met clubber lang en de coach mick echt goed.
egelhunter
Vond ook deze Rocky weer de moeite waard. Kreeg wederom kippenvel bij de eindwedstrijd. 3.5*
Flipman
ARGH!!! Wat gruwelijk slecht! Cliché na cliché en over the top acteerwerk en het belachelijke theme-muziekje, dat veel beter in lollige reclames past dan in deze boutfilm die zichzelf om voor mij zeer stoffige redenen nog serieus neemt ook!
Een half, natuurlijk.
rocky I.S
Een half, natuurlijk.
als je deze film wilt kijke moet je eerst de andere zien van rocky joh.
Flipman
Denk je echt? Ik bedoel, het is niet zo dat ik hier het verhaal en de verhoudingen tussen de karakters niet snapte, of zo.
Friac

Dat is inderdaad zo'n relikwie van de jaren '80
Ik moest er ook om lachen
Als 'no brainer' is Rocky III best ok. De film bezit een relatief hoge cultfactor, te danken aan de hilarische verschijning van Mister T, een man die wegens zijn matig acteertalent een schitterende ongelooflijk gefrustreerde Clubbing Lang neerzet. Een perfecte aanvulling op Stallone's typerende tongval
Ik ben niet echt vertrouwd met de Rockyreeks, maar het is wonderbaarlijk hoe men films van een kleine twee uur kan maken over iemand die wordt uitgedaagd voor een bokswedstrijd.
Rocky III bevat een portie meligheid, matig acteer- en camerawerk (alhoewel de testosterongeladen slow-motion beelden tijdens het gevecht met Hulk Hogan het wel blijven doen
) en een cheesy soundtrack.
Maar toch is het allemaal goed verteerbaar.
combi
- 20609 berichten
nee, niet echt, het einde van deel 2 zie je aan het begin van dit deel.
sweet69
nee, niet echt, het einde van deel 2 zie je aan het begin van dit deel.
bedankt om zo snel te antwoorden

film master
teleurstellend als een film, goeie film voor fans
ArthurDEZUTTER
al bij al nog een vrij goede film. natuurlijk is de eerste veel beter.
Mescaline
De eerste 2 Rocky delen gingen puur om het verhaal.. en natuurlijk om het gevecht op het einde van de film..
Deze film heeft ook een goede verhaal lijn alleen is deze film nu meer bezig met de gevechten van rocky.. en de trainingen.. wat voormijn idee deze film net iets leuker maakt dan zijn voorgangers..
Mr T acteerde erg overtuigend! en vond Stallone ook weer sterk in zijn rol zitten!
Ook de scene met Hulk Hogan was erg leuk en indrukwekkend om tezien!
4,5 sterren
aerts007
Mr.T staat te acteren als palmboom.Voor de rest oke maar niet als zijn voorgangers.
FunkStarr
- 1922 berichten
Ben het grotendeels met je eens maar ik vind deel 2 zeker niet veel minder als deel 1, allebei prachtige films.
Ze hadden het inderdaad gewoon bij alleen de eerste twee delen moeten laten.
kArIzMa_Movie
Wat praat Mr. T veel in deze film, zeg. Praatjes vullen geen gaatjes, blijkt maar weer. Mooie uitlokkingstactiek van Balboa, zonder deze tactiek was Balboa weer kansloos.

Rocky Balboa
2006