menu

Rocky (1976)

mijn stem
3,71 (2485)
2485 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Sport
119 minuten

geregisseerd door John G. Avildsen
met Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Teaser

https://www.youtube.com/watch?v=ldEl6JuU9H8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van rcuppen79
5,0
Dit jaar maar weer eens gestart met een herziening van de Rocky-reeks. Laatste keer dat ik ze gezien heb, moet toch alweer zo’n ruim tien jaar geleden zijn. Deze eerste Rocky-film staat echter nog altijd vers in mijn geheugen gegrift. Eén van de weinige films die ik heb bekroond met een maximale score en na 10 jaar is daar nog niets aan veranderd. Alles klopt gewoon: het verhaal, de karakters, de muziek en de sfeer. De reeks nam hierna een andere wending door zich meer op het spektakel van het eindgevecht te concentreren en minder op de karakters. Rocky is en blijft in mijn ogen een onvervalste klassieker.

avatar van Metalfist
4,5
You're gonna eat lightnin' and you're gonna crap thunder

Ik vraag me af of Sylvester Stallone indertijd zelf eigenlijk ooit heeft gedacht dat hij in 2018 nog altijd met de Rocky franchise zou bezig zijn. Het is ondertussen al een gekend verhaal hoe hij het initiële script van Rocky in enkele weken schreef, geen geld had en zelfs zijn hond wou verkopen om dan uiteindelijk na veel onderhandelingen de film gemaakt te zien worden en een wereldster te worden. Creed II staat dus op de planning en naar aanleiding daarvan wou ik de Rocky franchise nog wel eens (her)zien.

Het wordt in ieder geval een mengeling van films die ik ooit al wel heb gezien (Rocky en Rocky II) en films die ik nog nooit heb gezien (zowat al de rest) dus er staat me hopelijk nog wel een mooie tijd te wachten. Deze eerste Rocky is in ieder geval een mooie binnenkomer en krijgt een fikse verhoging in het stemgemiddelde. Dat komt vooral omdat dit zo heerlijk in elkaar zit en je gewoon een geweldige boksfilm voorgeschoteld krijgt. De sport zelf heeft me nooit zo veel gezegd, maar wat John G. Avildsen (en volgens mij mag de inspraak van Stallone en Carl Weathers niet onderschat worden) op het einde aflevert.. Het is gewoon een heerlijk iconische aaneenschakeling van scènes met dan natuurlijk die vlucht van Adrian naar Rocky in de ring. Een scène die vol zit met details ook zoals Paulie die wat ruzie krijgt met een beveiligingsagent en dan subtiel de touwen omhoog trekt zodat Adrian (terwijl Paulie nu niet echt fan, om het maar zachtjes uit te drukken, was van haar relatie met Rocky) toch naar Rocky kan geraken. Het knappe is ook dat de personages figuren van vlees en bloed zijn. Die ontmoeting tussen Rocky en Mickey halverwege de film waar Rocky toestemt dat Mickey hem mag trainen (Does my house stink?) is indrukwekkend in al zijn eenvoud.

Stallone, het blijft toch een heerlijk figuur. Niet meteen het schoolvoorbeeld van een Hollywood-acteur met die scheve mond van hem, maar er zit toch een begenadigd schrijver in hem. Hetgeen hij van deze Rocky film heeft gemaakt is indrukwekkend, hoewel er talloze rewrites zijn geweest, maar zijn rol als Rocky Balboa is misschien nog wel indrukwekkender. De scènes met Talia Shire - die een geloofwaardige metamorfose van Adrian weet neer te zetten - zijn er boenk op en Carl Weathers is en blijft gewoon een toffe 'bad guy'. Het staat tussen quotes omdat eigenlijk zijn enige slechte eigenschap zijn arrogantie is en in dat opzicht ben ik ook blij dat de schaal uiteindelijk in zijn richting doorweegt. Het had toch ergens niet geklopt dat Rocky had gewonnen, nu heeft hij dat in zekere zin ook gedaan door niet knock-out te gaan maar er zit een nuance in die perfect wordt neergezet door Stallone en co. Ook Burgess Meredith mag niet vergeten worden trouwens als zo'n typisch geharde coach, maar ook hij weet een zekere diepgang in de rol te leggen.

En je hebt natuurlijk ook die legendarische soundtrack. Iedereen die ooit al eens een trap is opgelopen zal wel in zijn hoofd het deuntje van Rocky hebben gehoord en al rondspringend met armen omhoog neuriënd naar beneden zijn gelopen. Dat is nu eenmaal Rocky, een film die in het geheugen blijft zitten. Apollo zegt op het einde "Ain't gonna be no rematch" waarop Rocky "Don't want none" antwoordt maar dat is dus een leugen gebleken. Ik vind het niet erg, hopelijk kan Rocky II ook op een verhoging qua score rekenen.

4.5*

avatar van AJK
5,0
AJK
Op nummer 1 in mijn top tien.
Vind het nog altijd knap dat je denkt
naar een boksfilm te kijken terwijl het
een romantische drama lijkt te zijn.
Het scenario van Sly en de acteerprestaties
van Shire en Young verdienen alle 3 een
oscar in mijn ogen.Ook een geweldige
casting.Alles valt in deze film op zn plaats.
Fotografisch had het mischien wat beter
gekund maar wat zit ik te zeuren.Met weinig geld
zo n film op de poten te zetten.Geweldig.

avatar van FunkStarr
5,0
Er zijn dus nog mensen die deze in hun top 10 hebben staan en zelfs op 1! Hij is bij mij al een tijdje uit m'n top 10, maar dit blijft een ongekend meesterwerk inderdaad meneer AJK! Dat mag ook weleens gezegd worden dacht ik. Zonder deze film hadden we Stallone nooit gekend, deze film heeft hem gemaakt tot wat hij vandaag de dag is, één van de grootste actiehelden ooit. En dit is inderdaad gewoon drama met op het eind wat actie maar het draait allemaal om het drama gedeelte. Ik zie trouwens dat je Karate Kid ook in je top 10 hebt, die is van dezelfde regisseur (John G. Avildsen) als deze Rocky en heeft inderdaad er ook iets van weg. Bepaalde sfeer die opmerkelijk veel overeenkomsten heeft.

avatar van TronMan
4,0
Drama verpakt in een boks film. Eenvoudige man ,met vallen en opstaan ,op weg naar de top. Een man die wil winnen , voor zichzelf en voor zijn geliefden.
Nog steeds mooi en aangrijpend. Fijne soundtrack ook.

avatar van Shadowed
3,5
Leuk.

Begon voor mij niet heel hoopvol, met dat standaard en iets te dik aangezette drama maar op een gegeven moment kreeg dit filmpje me wel goed mee. Niet op emotioneel gebied, want ontroerd was ik niet, maar ik leefde op een gekke manier wel mee met Stallone.

Vooral omdat hij zo dommig acteert. Geen idee of dit de bedoeling was maar zijn wat langzame taalgebruik en dommige houding roepen wel een soort sympathie op. Zo krijgt Stallone je wel goed mee soms, echt een harde is hij hier dus niet.

Acteerwerk was wat theatraal soms, maar in het algemeen acteert iedereen wel prima. Het duurt lang voordat de film ook echt een boksfilm is, maar de laatste bokswedstrijd is stiekem wel behoorlijk gaaf. De spanning is er dan, het vermaak is helemaal op z'n 100. Heerlijk.

Toch wel een leuke film uiteindelijk, begon wat saai, maar kreeg me op een gegeven moment wel goed mee. Enkele hele leuke scenes, vergiet het legendarische deuntje niet, en de film is toch wel geslaagd. Duidelijk wat ouder, maarja.

avatar van eRCee
2,5
Euh, slechtste einde ooit?

avatar van eka81
4,0
rcuppen79 schreef:
Dit jaar maar weer eens gestart met een herziening van de Rocky-reeks. Laatste keer dat ik ze gezien heb, moet toch alweer zo’n ruim tien jaar geleden zijn. Deze eerste Rocky-film staat echter nog altijd vers in mijn geheugen gegrift. Eén van de weinige films die ik heb bekroond met een maximale score en na 10 jaar is daar nog niets aan veranderd. Alles klopt gewoon: het verhaal, de karakters, de muziek en de sfeer. De reeks nam hierna een andere wending door zich meer op het spektakel van het eindgevecht te concentreren en minder op de karakters. Rocky is en blijft in mijn ogen een onvervalste klassieker.


niets aan toe te voegen ...

Paranoid_Fish
Niet slecht en het einde is best interessant. Laat ik maar niet beginnen over de volgende Rocky-films

avatar van Basto
5,0
Paranoid_Fish schreef:
Niet slecht en het einde is best interessant. Laat ik maar niet beginnen over de volgende Rocky-films


3 en vooral 4 zijn geweldig!

Paranoid_Fish
Basto schreef:
(quote)


3 en vooral 4 zijn geweldig!


Misschien moet ik ze nog een kans geven, maar ik herinner me niet veel goeds over 2 & 3. Daarna heb ik het opgegeven.

Marc24031971
Ongetwijfeld de beste boksfilms aller tijden , en is me dunkt niet te verbeteren in zijn genre .
Doch heeft Stallone veel te danken aan Chuck Wepner en Mohammed Ali , waar Rocky op gebaseerd is , kijkt u maar eens naar THE REAL ROCKY op you tube .
Stallone wist van geen hout nog pijlen maken en zag de legendarische kamp in 1974 tussen wereldkampioen Ali en de weinig bekende Wepner , die verbluffend goed stand hield .
Dit gevecht inspireerde Stallone , en bracht hem het grote geluk op .
Ook de vervolg delen zijn magistraal goed en een lust voor het oog qua Aktie en drama , maar ook in deze delen gebruikte Stallone weetjes uit het echte leven van Chuck Wepner , zodanig dat Wepner het welletjes vond en Stallone een proces aandeed ,en hij kreeg waar hij enigszins recht op had , een niet kenbaar gemaakt bedrag .
Terecht of niet , want je kan ook stellen dat bv het Rocky 2 eindgevecht afgekeken zou kunnen zijn van de boks scene uit de Chaplin film LIMELIGHT , en zo de nabestaanden van Chaplin zouden kunnen procederen en misschien nog wel tal van andere weetjes uit het echte leven of andere films die Stallone opmerkte en eventueel gebruikte in zijn films ???, inspiratie komt immers veelal voort uit wat men opmerkt via allerlei bronnen , de Rocky films blijven niet te evenaren aktie spektakels met tijd voor de nodige dramatiek en een onvergetelijke cast die het beste uit elkaar haalden , met opwindende en emotionele muziek .

avatar van FillumGek
3,5
Eindelijk dan toch deze klassieker eens gekeken. Boksfilms zijn niet meteen mijn favoriet, daarom liet het allemaal even op zich wachten. Sylvester Stallone acteert hier de jonge Rocky Balboa, een amateurbokser die een once in a lifetime oppertunity krijgt tegen de wereldkampioen Apollo Creed. Het is zowaar de eerste Stallone-film waar ik hem redelijk vind acteren.

Rocky is behoorlijk traag en neemt ruim de tijd om kennis te maken met verschillende characters. Het is dan ook geen actiefilm, voor spectaculaire gevechten moet je deze niet opzetten. De relatie tussen Rocky en Adrian is best aandoenlijk, Pauly daarentegen was maar irritant.

De sfeer en muziek is sterk. Leuk ook dat er zo'n geld tekort was dat de verkeerde poster en badjas van Rocky niet vervangen konden worden en Rocky deze fouten in de film zelf aanstipt. Na de trage aanloop neemt de film iets aan vaart toe en hoopte ik op een mooi einde, maar dat was nogal teleurstellend.

avatar van Movie Jim
3,5
Redelijk eerste deel van de Rocky reeks,
een paar dagen geleden weer eens herzien.
Ik ben wel een fan van Sylvester Stallone
maar kijk alleen naar zijn films
die mij dan aanspreken ik ben ook alleen,
dus mag ik zelf een keuze maken ha
Nou wat kan ik over de eerste film schrijven,

Als eerste Carl Weathers, Burgess Meredith,
Burt Young, en Talia Shire,
lijken allemaal beter te acteren
dan de erg onzekere Stallone
die probeert een stoer personage
neer te zetten wat hem redelijk afgaat.
Wie goed oplet ik heb opgelet
ziet dat Sylvester Stallone
op een gegeven moment
geen tekst meer heeft
en een paar keer
recht in de camera kijkt
autsch!
mij viel het toevallig op.
De romantiek is wel leuk
tussen Adrian en Rocky,
ook al leren ze elkaar
wel klungelig kennen
waardoor ik een beetje ongemakkelijk wordt,

avatar van Lebarron
4,5
From zero to hero! Rocky verbeeld The American Dream als geen andere personage. Rocky is incasseerder voor een bookmaker. De buurt ziet hem als een klaploper enkel Paul(Burt Young) en zijn muizige zusje Adrian zijn aardig voor hem. Rocky is verliefd op Adrian en zij op hem maar hij acht zichzelf onwaardig. Rocky is amateurbokser onder de naam Italian Stallion maar hij is alles behalve goed. Zijn trainer Mickey Goldmill(Burgess Meredith) gelooft niet in hem en heeft liever dat hij oprot en andere boksers lachen hem uit. Desondanks blijft Rocky boksen omdat het zijn lust en zijn leven is. Apollo Creed(Carl Weathers), de huidige wereldkampioen,zoekt een sensatie nadat zijn tegenstander met een blessure moet afhaken. Hij kiest Rocky uit op basis van zijn naam. Rocky's leven verandert want ineens ziet men hem staan en hij durft Adrian uit te vragen. Mickey wil hem nu wel echt trainen en langzaam aan ontwikkelt zich een vader/zoon relatie tussen beide mannen. Mickey ziet ook Rocky's doorzettingsvermogen en dat zal zijn grootste wapen worden. Rocky is een prachtige film niet alleen voor boksliefhebbers maar gewoon voor iedereen.

avatar van FlorisV
3,5
Voor echte liefhebbers van boksen of sportfilms kan de film teleurstellen omdat de bokswedstrijd, waar sowieso al 1,5 uur op gewacht moet worden zo'n beetje, toch wat vreemd is: er wordt bijna niet gepareerd. Het is gewoon om de beurt klappen uitdelen tot beide vechters bont en blauw zien.

Het drama is bijna overdreven aandoenlijk, Rocky een goedaardige sukkel, zijn geliefde Adrian een verlegen muurbloempje die te gesloten is geraakt en een klootzak van een broer te verduren heeft. De hele totstandkoming van de film is bijna zelf een Rocky-verhaal van een nobody, Stallone, die een ster wordt (hij was daarvoor voornamelijk in obscure pornofilmpjes te vinden). De casting is prima hoewel je met de accenten die je hoort je meer in de linkere buurten van New York waant dan in Philadelphia. Weathers is het coolst als echte showman met Muhammed Ali-achtige oneliners. Wat ik destijds, toen ik hem voor het eerst zag, toch wel verassend vond voor een sportfilm was het eindresultaat. De combinatie drama en sport werkt in ieder geval goed, omdat je sympathie krijgt voor iemand die in alle opzichten de underdog is en weinig mee heeft, tot hij zijn moment krijgt om te schijnen. De soundtrack is klassiek hoewel het later mogelijk nog overtroffen werd met Eye of the Tiger.

Te melodramatisch om als topdrama te gelden en te amateuristisch in de boksscenes om als echt goeie boksfilm gezien te worden, maar de som is meer dan de onderdelen. En zonder Rocky als inspirator zouden we veel andere films in het genre ook misschien niet eens hebben.

avatar van wimaroca
3,5
Stallone is gewoon top,vroeger als eens gezien ,deze week weer eens,maar zag dat ik nog niet gestemd had,
Stallone kan bij mij niet zo veel verkeerd doen,(anders dan Schwarzenegger).
het lijkt ooit wat nep,maar hij is gewoon zo !!
avatar van Black Math
1,0
Mijn vriendin blijkt hier enorme fan van te zijn. Dus maar weer eens herzien. Ondanks dat ik het me al niet herinnerde als een briljante film viel het viel niet mee helaas. Allereerst ziet de film er wel heel erg oud uit (en is dat natuurlijk ook). En verder is het plot ook maar weinig boeiend. Veel gepraat, met name door de hoofdpersoon die nou niet bepaald erg welbespraakt is, verder een romance die op een manier begint die nu niet meer door de beugel kan. Gezien hoe dat ze toch echt een relatie krijgen zullen we er maar vanuit gaan dat het allemaal met wederzijdse toestemming is, maar heel natuurlijk voelt het niet aan.

Beroemdste scène is natuurlijk de montage scène uitmondend op de trappen voor het Philadelphia Museum of Art, wat ook één van de beroemdste montage scènes in de filmgeschiedenis is. Het deed me de eerste keer dat ik de film zag weinig; het doet me nu nog minder.

Naast de houterige romance voelt het boksen ergens aan als een bijzaak. Eén van de belangrijkste drijfveren van de hoofdpersoon lijkt te zijn om geen flater te slaan tegen de wereldkampioen, maar als puntje bij paaltje komt, wordt daar tijdens de match maar weinig aandacht aan besteed.

En zo is het me niet helemaal duidelijk waar men met deze film nou echt naar toe wil. Is het het najagen van de Amerikaanse droom? Het vervullen van je potentieel? Wat het precies is, ik word er niet warm van helaas. 1*.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Draait volgende week weer in de Pathé.

avatar van scorsese
5,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Draait volgende week weer in de Pathé.


Waar? zie het niet op hun site staan.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
scorsese schreef:
(quote)


Waar? zie het niet op hun site staan.


Overal. Vanaf donderdag 17 september. Typ maar Rocky in op de Pathé site, dan vind je de tijden wel.
Iedere bios heeft wel andere dagen en tijden zie ik, maar dat kan je selecteren.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Herziening in de bioscoop gedaan, je moet wat nu er geen reet draait door de Corona. Maar dat haalt overigens niet de glans van deze film af, want Rocky blijft wel een monument van een boksfilm. Al lijkt boksen hier nog bijna een bijzaak, want op wat training en de laatste 10 minuten na is het redelijk afwezig. We volgen vooral het leven van Rocky, die het niet al te best voor elkaar heeft. Crappy appartement, weinig geld, beetje eenzaam. Ik vond dat daten wat hij met Adrian deed wel een beetje ongemakkelijk in het begin om te kijken. Maar het gekke is dat ze na 1 date meteen een setje lijken te zijn en zij helemaal weg van hem is. Toch was het wel een beetje aandoenlijk. Stallone acteert nog best aardig, al is niet elke scène even goed.

Personages als Paulie en Mickey geven de film ook wat kleur en de uitbundige, extraverte Apollo Creed was ook leuk. Het levert ook een prima eindgevecht op, waarbij beiden er in de laatste rondes goed toegetakeld zijn. Wel eindigt dat gevecht heel abrupt. Objectief gezien is het niet zo'n hele bijzondere film, een beetje clichématig ook wel. Maar de karakters maken hier wel echt dat Rocky boven het gemiddelde uit steekt. En dat geldt ook voor die fijne themesong.

Daardoor blijven de 4 sterren staan en krijg ik zin om de andere delen ook nog eens weer op te zetten.

0,5
Gisteren herzien, maar wat saai.
Net als deel 2, supersaai.
Alleen deel 4 is tof.
Veel te gedateerd en gebeurd veel te weinig in.
Veel meer drama dan welk ander genre.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
bart007bond schreef:
Gisteren herzien, maar wat saai.
Net als deel 2, supersaai.
Alleen deel 4 is tof.
Veel te gedateerd en gebeurd veel te weinig in.
Veel meer drama dan welk ander genre.


Dit is ook geen actiefilm. Moet je het meteen 0,5* geven omdat er een verhaal ipv om de 3 minuten actie in zit?

0,5
Vond het ook echt niet boeiend.
Vaak vind ik een deel 1 te uitleggerig en saai.
First Blood vind ik ook altijd nog veel saaier dan deel 2.
Trok me gewoon niet deze film, dan krijgt ie een laag cijfer.
Een absolute c film die me wel kan boeien krijgt een hoog cijfer.
Ik ga geen hoog cijfer geven omdat de meerderheid het een topfilm vind.
Alleen deel 4 vind ik voldoende.

4,5
Gisteravond deze voor het eerst gezien en ook nog eens in de bioscoop. Ik had me ingesteld op een boksfilm en de Sylvester Stallone die ik vooral ken van z'n nietszeggende dertien in een dozijn actiefilms.
Maar het heeft me heel erg positief verrast. Helaas kon de Pathé geen ondertiteling erbij vertonen, daardoor was het zo nu en dan nogal lastig te volgen omdat vooral de hoofdrolspeler niet heel erg duidelijk spreekt. De film kijkt heerlijk weg, met een reeks aan aandoenlijke scènes en een bijzonder einde. 4,5*

avatar van rebelkush
2,0
Als kind zijnde vond ik dit film wel leuk maar nu viel het best tegen.
Casting is goed. Sylvester en de andere acteurs doen het allemaal prima.
Verhaal is lomp. Relatie tussen Rocky en Adrian is behoorlijk verontrustend laat staan adrian en Paulie.
Voor iemand die al lange tijd aan kickboksen doet zijn de vechtscenes bespottelijk, men lijkt de basisprincipes die zowat aan elke vechtsport gebonden zijn niet te hanteren. Dit is trouwens ook een reden waarom ik zelden vechtfilms kijk.
Wel leuk om bepaalde scenes en muziek te horen die ik nu eindelijk plaats kan geven en ook de struggles van Rocky waardoor hij bepaalde dingen doet vond ik mooi gedaan.
Super gaaf om boks legende Joe Frazier te zien
Ik ben wel heel erg benieuwd geworden naar de Rocky film met Ivan Drago.

TronMan schreef:
Drama verpakt in een boks film. Eenvoudige man ,met vallen en opstaan ,op weg naar de top. Een man die wil winnen , voor zichzelf en voor zijn geliefden.
Nog steeds mooi en aangrijpend. Fijne soundtrack ook.

Rocky probeerde niet te winnen, hij wou het gewoon halen tot de einde van het gevecht.

avatar van Basto
5,0
Na de dag van gister, leek dit me een gepaste film om weer eens uit de kast te trekken. Een soort neo realistische sportfilm met een geweldige Stallone in de hoofdrol. Wie ooit heeft geroepen dat Stallone niet kan acteren moet deze film hoognodig (her)zien. Wat een geweldig loopje geeft hij het personage. Rocky loopt over van de energie en is constant in beweging. Hij kan zowel z’n handen als voeten niet stil houden. Dat geldt ook voor zijn mond. Wat me dit keer opviel is dat er ook heel veel humor zit in z’n eerlijke observaties. ‘If you hang around with jojo people, you get jojo friends.”


De score is misschien wel de beroemdste en meest herkenbare ooit. Toch duurt het anderhalfuur, voordat de bekende hymne volledig wordt uitgevoerd.

Wie Rocky voor het boksen kijkt komt overigens bedrogen uit, want dat komt pas de laatste 10 minuten aan bod. Bovenal is het een mooi portret tegen een gritty achtergrond van het Amerika in de jaren 70.

Het blijft een klein meesterwerk.

avatar van Captain Pervert
5,0
Het mooiste aan deze film is hoe metaforisch het is voor het leven van Stallone zelf. Voorbeeld: kort voordat hij groen licht kreeg voor deze film verkocht hij de hond Butkus (ook te zien in de film) voor iets van 25 piek, om eten te kunnen kopen. Toen hij vervolgens wat cash had gekregen van de rechten van de film, kocht hij hem terug voor $15.000. bron

Gast
geplaatst: vandaag om 02:45 uur

geplaatst: vandaag om 02:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.