Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 15 juli 1982
Bekijk via Videoland
Plot Rocky III
"The greatest challenge"
Na Apollo Creed verslagen te hebben heeft Rocky eindelijk de tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Hij raakt bevriend met Creed en brengt meer tijd met zijn vrouw door. Wanneer hij echter verslagen wordt door de nieuweling Clubber Lang wil niemand meer iets van hem weten. Creed weet Rocky over te halen om een rematch te organiseren.
- Trailer (YouTube)
Clubber Lang
Mickey Goldmill
Tony 'Duke' Evers
Thunderlips
Robert 'Rocky' Balboa Jr.
Al
Dennis Evahi
...en maar trainen en maar trainen..geweldig!!! Super in beeld gebracht. Ik vind het gaaf!
****-sterren
metaledje
boksen is gaaf, en niet te vergeten, rocky is gewoon de beste boksfilm allertijden en zal altijd zo blijven
pascal83
Oei, dit was toch wel erg fout met Hulk Hogan en Mr. T. Wel campy genoeg voor 2.5*. Want wie wil nu niet 'the Italian Stalion' zien vechten tegen twee eerder genoemde helden van weleer.
gemaster
Ontzettend slechte film die alleen amuseert vanwege de camp waarde. Die is door de rol van Mr. T echter wel torenhoog('I pity the fool!'). Ik kan er nog net 2 sterretjes uitpersen.
kArIzMa_TuRk
ik gaf rocky I, II, III en V een 3*. want ze waren erg goed Sylvester S. deed het heel goed. goeie films met goeie acties en goeie verhalen.
remie leeuwke
wat is hier nou weer slecht aan??? ik vind dit nog wel een mooie film niet zo mooi als 1 en 2 maar nog steeds een mooie film
jeffreyh
ook weer een erg mooie film, dat 2 rivalen ineens gaan samenwerken vind ik persoonlijk erg mooi om te zien! deze krijgt van mij 4 *
Salto
Niet de beste van de 5 delen... maar toch de rocky-film die ik het meest heb gezien. Ik had em vroeger als kind op video thuis...... maar toch 4 sterren.
En ja, van deze film komt Eye of the tiger!!!!!!
Movie_fan#
Aardige film van de reeks met wel de mooiste trainingen en muziek. Mr.T is goed bedacht en doet het goed als tegenstander. Het gevecht is weer wat minder en ik snap niet waar het gevecht bij hulk hogan nou om ging (om een goed doel ofzo maar dat maakt het nog niet leuker)
Madecineman (moderator films)
Ook in het derde deel van de Rocky saga is er natuurlijk weer iemand die Dhr Balboa op de neus wil timmeren, tot zover niet echt een verassing.
Arme Rocky heeft het ondanks dat hij tegenwoordig financieel de schaapjes heel aardig op het droge heeft toch niet gemakkelijk in deze film. Maar Rocky zou Rocky niet zijn als hij daar niet keihard tegen zou knokken, dit maal bijgestaan door oude aartsrivaal Apollo Creed (een leuke wending).
Op de een of andere manier blijven ze toch erg vermakelijk die Rocky films. Het is wel goed dat Stallone zijn oorspronkelijk karakter goed trouw blijft. De sympathieke, nog steeds wat onzekere straatvechter van eenvoudige italiaanse afkomst. Mooi ook dat je rolmodel Rocky nergens hoort schelden in zijn films, tis gewoon een erg grappig karakter en zou me ook niemand anders dan Stallone kunnen voorstellen die hem zo zou kunnen spelen.
Verder doen de jaren '80 duidelijk hun intrede in dit deel; game-arcades, Rocky merchandise en de opgepompte testosteron fitness trend uit die jaren (leuk om Stallone in een naveltruitje te zien
). Qua film en regie beter dan deel 2, Stallone heeft duidelijk wat bijgeleerd maar dat is niet genoeg voor een echt betere film. Net als zijn voorganger, Rocky 3 sterren!
bioscoopzaal
Beetje een teleurstellende Rocky-film, die in tegenstelling tot zijn voorgangers erg weinig charme heeft. Stallone lijkt wel op autopiloot te spelen. Zijn Rocky (gespierder dan ooit) heeft dit keer meer weg van een stoïcijnse eighties-actieheld dan van de naïeve woordenwaterval die we kennen uit de eerste twee delen. Ook het personage van Talia Shire is nog amper te herkennen. Alleen Paulie krijgt dit keer wat meer exposure, al ontpopt hij zich in de loop van de film helaas tot de stereotiepe grappende sidekick.
Erg jammer ook dat Stallone het nodig vond om meer nadruk te leggen op de actie dan op de personages. De bokswedstrijden zijn zoals gebruikelijk prima in beeld gebracht, maar Mr. T is zo'n belachelijk karikaturale slechterik (en bovendien een belabberd acteur) dat het meer op een circus begint te lijken dan op een gevecht waar je als kijker in gelooft. Ook het showgevecht tegen Hulk Hogan was een overbodige manier om het eerste deel wat actie mee te geven. Liever had ik gezien hoe Rocky omgaat met de roem en rijkdom. Maar helaas wordt daar niets mee gedaan.
Wel erg geslaagd vond ik de rol van Carl Weathers als Apollo Creed, en zijn beslissing om van Rocky een "zwarte bokser" te maken. Hun trainingen zijn in elk geval geweldig om naar te kijken. En ook de uitsmijter, de officieuze rematch tussen Rocky en Apollo, was een fijn moment.
Maar voor de rest deed Rocky III me helaas weinig.
2.5 sterren.
film88888
Weer een prachtige rocky film en zeer goed vervolg. Stallone is helemaal in top vorm en vol woede in deze en hij slaagt deze keer echt erop los, en ook leuk dat carl weathers weer mee doet iedereen speelt heel goed, en de zalige muziek is er weer bij en de goede sountrack. Er zit weer wat drama in en heleboel actie en ze combineren dat heel goed vindt ik, en bij de match op het einde kreeg ik weer helemaal kippevel over mijn rug van de spanning dus dat is ook weer een puntje er bij. ik geef de film zoals ik bij deel 1 en 2 heb gedaan een 4,0
Carl
Alles was goed in deze film. Leuke vondst om hulk hogan een rolletje te geven. Had van mij best langer gemogen. Een beregoed idee om Mr T de bad guy te laten spelen.
Af en toe wat humor voor de glimlach erbij....;)
Al met al haalt deze film hetzelfde nivo als 1 en 2
een 3,5. Wat zou het leuk zijn om eens een film te zien die 2 keer zo lang is en waarin de karakters nog verder worden uitgewerkt.
Real_Movie
Dit is toch de beste rocky van alle 6 delen.
rocky 3 gewoon perfect beste van allemaal.
Movie Mansion
Na dit deel had hij echt moeten stoppen met de Rocky reeks, zeker een topper vond ik maar vond het niet de aller beste Rocky, dat blijft deel 1 toch nog altijd voor mij.Maar deze Rocky krijgt toch van mij 4 sterren, met andere woorden : toppertje!
Barrie vd Laan
Ik vind deze film een van de mooiste rocky's. Een 3.5
jordybeukeboom
Stuk minder sterk dan 1 en 2, hoewel de introductie van Mr.T zowel grappig als interessant is. Hij zet zijn rol sterk neer, vind ik. De monoloog van Adrian om Rocky op te peppen vond ik zwak en tenenkrommend.
Al met al toch vermakelijk
otherfool
I pity the fool!
Overbodig deel in de reeks, een voorspelbaar melodrama dat niets toevoegt aan het uitstekende eerste en redelijke 2e deel.
2*.

Rocky II
1979

Rocky
1976

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Rocky
Drama / Sport, 1976