Genre: Drama / Sport
Gesproken taal: Engels en Georgisch
Releasedatum: 31 januari 1980
Bekijk via Videoland
Plot Rocky II
"Once he fought for a dream. Now he's fighting for love!"
Rocky Balboa loopt een ernstige oogwond op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen om niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slecht betaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.
- Trailer (YouTube)
Agent
Butkus (Rocky’s Dog)
Mary Anne Creed
BS89
De eerste Rocky is zeker beter. neemt niet weg dat dit een redelijk vermakelijke film is, en het aanzien waard is. Met name de personage Rocky Balboa blijft boeiend om te zien, de verhaalijn is natuurlijk wel wat voorspelbaar.
Ieperman
- 1934 stemmen
Vind deze Rocky 2 beter dan het eerste deel. Het is mooi om zien (al is dat wat verkeerd uitgedrukt) hoe Rocky vanalles koopt en dan in de problemen komt. Hoe hij dan moet gaan bedelen voor een job. Het eindgevecht is goed maar het is jammer, zoals hier al is gezegd, dat Rocky nog nooit van verdedigen heeft gehoord!
FunkStarr
- 1922 berichten
Nounou, beter dan het origineel? Hij is hoogstens even goed als het origineel, maar beter zeker niet
Zoals Captain Pervert hierboven al aangaf bestaat het grootste deel van de film uit scenes van het origneel. Qua originaliteit is deze dus stukken minder, maar qua "actie" komt de liefhebber hier misschien weer meer aan z'n trekken. Het drama uit het eerste deel is hier grotendeels vervangen door humor en actie. Verder is het een (goede) kopie.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Die Rocky films hebben wel wat. Ik vind het verhaal wel mooi en natuurlijk de actie.
Weertenaar
Rocky 2 komt pas laat op gang, misschien wel te laat: 3.00 (2.80)
Een vervolg waarin getracht wordt om de lijn uit het origineel verder uit te dragen, maar in die opzet is Stallone toch niet helemaal geslaagd. Wederom is er geprobeerd om diepgang in het personage van Rocky te leggen, ware het niet dat eigenlijk nooit echt iets toevoegt aan het origineel, hetgeen gerust eeen behoorlijke misser genoemd mag worden. Dat de cast behouden wordt is leuk, maar doe er dan ook iets mee; zou je Stallone tijdens de film haast willen influisteren. Het tempo ligt wederom laag en de regie van Stallone lijkt iets te missen in vergelijking met Avildsen, terwijl ook het slotgevecht tegen Creed minder realistisch overkomt. Verder kan ook het acteerwerk en de dialoog niet aan het niveau van het origineel tippen, maar desondanks houdt ik een krap zesje over.
jefferdb
Goed vervolg op een zeer sterke eerste rocky film. Ik vond hem wel minder als deel 1 maar toch bleef hij zeer vermakelijk.
Het einde is zoals al gezegd voorspelbaar maar dit leidde bij mij toch tot een zeer leuke onliner "yo adrianne, I DID IT!!!" dit vond ik een geweldig stuk en een mooie afsluiter van de film.
lagaiske
Goed vervolg op het eerste deel.
Al blijft enkel maar het einde van de film hangen!!!
pumpking
Die eindscène wanneer Creed en Rocky buiten westen zijn, en ze allebei nog proberen recht te staan, s u p e r !
(rest vd film trouwens ook
) * * * * * ; 5
Tarkus
Prima vervolg op de eerste film, met een beter scenario.
Het verhaal is hier dramatischer opgevat dan in de eerste film met meer aandacht voor het gezinsleven van Rocky en de gebeurtenissen daarin, die evenwel een effect hebben op zijn manier van trainen.
De rollen van Stallone en Shire zijn ook beter uitgediept en ook beter vertolkt dan in de oorspronkelijke film.
Prachtige vertolking ook van oudgediende Burgess Meredith.
GuyB
What were you thinking in the 15th round?
- That i should've stayed in school...
Welke losers zeiden ooit dat Stallone niet kan acteren?
Laat dit nou wel eens een zuiver-op-acteerwerk-van-stallone film zijn waar hij echt bewijst dat hij kan acteren, en waar je heel erg goed de zuivere goedheid van Rocky merkt. Eén van mijn favoriete personages.
Z'n talent als regisseur komen hier ook teboven. Want vergeleken met het eerste deel is dit visueel wel héél veel beter. Dan heb ik het vooral over de trainingscènes met ergens een 10 seconden durende scène van Rocky die pompt onder de horizon, maar vooral het eindgevecht met enkele slow-motion scènes deden het helemaal.
Net zoals zijn voorganger de 5 volle sterren, want deze film moet zeker niet onderdoen.
iDavid
Rocky 1 en 2 zijn even goed. Erg leuk om te zien hoe hij ineens zo populair en rijk wordt. Natuurlijk blijft Rocky Balboa een geweldig personage om te zien.
En mensen die zeggen dat Sylvester Stallone niet kan acteren weten echt niet waar ze het over hebben. Zijn manier van acteren heeft mij echt enorm vermaakt... Het lijkt mij heel lastig om Rocky te kunnen spelen als je in het echt een slimme regisseur bent met een totaal ander karakter.
Tja.. waarschijnlijk ziet niet iedereen wat er zo briljant is aan het personage Rocky Balboa.
Kr!kke
Leuke film, die ik even goed vind als zijn voorganger. Rocky 2 bouwt eigenlijk gewoon voort op het succes van het eerste deel, wat nog eens extra in de verf wordt gezet in de beginscène van dit deel. Ik vond deze film dan ook vrij gelijkaardig aan het eerste deel. Er wordt in dit deel alleen wat meer aandacht besteed aan de privésfeer van Balboa, waarbij de focus vooral werd gelegd op zijn vrouw en de zwangerschap.
Stallone bewijst in deze film nog maar eens dat hij wel degelijk meer kan dan van die simpele rolletjes te spelen, waarin hij gewoon de actieheld uithangt. In deze film moest hij veel gebruik maken van zijn emoties, wat hij zeker niet slecht deed.
Er zaten enkele leuke scènes in, af en toe doorspekt met wat humor. Vooral de vergelijking van de trainingen van beide boksers vond ik leuk gedaan (op het moment dat Rocky nog niet het volle pond aan het geven is): je zag duidelijk het verschil in intensiteit, wat ik toch wel redelijk komisch vond. Het eindgevecht is, net zoals deel 1, zeer entertainened. Het werd leuk in beeld gebracht en het was boeiend om te volgen.
m1chel
- 1948 berichten
Iets minder dan 1, maar tsjongejonge wat een topper van Sly. 4.5*
Vinokourov
Tijdje geleden nieuwe pc gekocht met natuurlijk ook een nieuwe harde schijf die in een mum van tijd volgeplempt is met allerlei moviepacks. De Rocky-collection is d'r één van, waarvan ik drie films nog niet gezien had. Ben niet zo fan van Sylvester Stallone, maar goed weggooien zonder de films gezien te hebben, vind ik toch ook weer zonde
Anyway het twee Rocky-deel vond ik maar matig en bij tijd en wijle bespottelijk! Wat een debiele aap is die Rocky ook! Hij kan mijn sympathie maar niet winnen met zijn domme gezemel. Integendeel, zijn fratsen vond ik nogal lachwekkend. Het meest hilarische moment is als ie net voor het (uiteraard legendarische) eindgevecht naar de lokale pastoor scheurt, 'Yo Father' tegen hem brult en daarna om diens zegen vraagt.
Prima vervolg waarbij het fijn is dat de bijna volledige cast uit deel 1 ook hier weer present is. Positief is dat Rocky weer de nodige sympathie opwekt, alhoewel ik me soms ook wel stoorde aan zijn naïeve gedrag. Negatief is dat je eigenlijk een kopie van deel 1 krijgt te zien met een gevecht tegen nota bene dezelfde tegenstander. Nou wordt die Apollo zo onsympathiek neergezet dat je vanzelf wel uitkijkt naar het gevecht en hoopt dat Rocky hem sloopt, maar iets origineler had wel gemogen. Toch is het gevecht best boeiend en wordt het zelfs erg spannend op het moment dat de scheidsrechter tot 10 telt terwijl beide vechters op de grond geslagen liggen. In ieder geval is het Rocky gevoel wel intact gebleven met een aantal mooie shots, de soundtrack en het grauwe sfeertje. Stallone doet zijn ding, maar ik blijf hem als acteur beperkt vinden. Het komt er allemaal niet zo heel overtuigend uit als hij spreekt.
puckb96
Rocky II vind ik ook weer een topfilm.
Sylvester Stallone blijft the man als top boxer in deze geniale film.
En dan Carl Weathers als Apollo Creed is ook echt dondersgoed.
Het enige minpunt is dat de film misschien net iets te lang is, het weet mijn aandacht wel te trekken maar af en toe is het redelijk sloom, maar dat is met name op het begin.
Dus ja, Rocky II is weer een topfilm in de Sly reeks.
Carl
Rocky 1 gaf ik al een 5. Deze 2e Rocky vond ik net zo goed als de eerste. Een uitstekende combinatie van verhaal, drama, ecteren en camerawerk.
Gewoon niet te verbeteren.
Edie
Dit deel heeft veel overeenkomsten als het eerste, veel drama en de laatste 10 minuten het gevecht. Hier en daar vond ik dingen wel iets te langdradig, maar het is dan ook een film uit de jaren 70.. Vrijwel even goed als het eerste deel, alleen was het einde te voorspelbaar en het gevecht niets vernieuwend. Daarom 3.5* (halfje minder als het eerste deel). Op naar deel 3!
Na het grote succes van Rocky kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg op zou komen. Nadat Sylvester Stallone voor het eerste deel het script schreef, deed hij dit ook voor het vervolg en tevens regisseerde hij deze film.
Velen noemen het een herhalingsoefening van het eerste deel en dat is het in feite ook wel. Net als in Rocky draait het ook hier op een boksmatch tussen Rocky en Appolo Creed aan het einde van de film. Op zich is dat allemaal niet zo heel erg, en is dit vervolg goed te doen. Rocky, zijn gezinsleven en alles wat erbij komt kijken, krijgt ook in dit vervolg de nodige diepgang mee. Stallone speelt wederom behoorlijk goed en slaagt erin Rocky neer te zetten als een goede, maar soms wel erg naïeve persoonlijkheid.
Het drama is dus redelijk goed uitgewerkt en ook het uiteindelijke eindgevecht mag er wederom zijn. Kortom, geen slecht vervolg dus.
Lewis-06
goh, ik had niet verwacht dat deze beter was dan deel 1. Dit is in mijn ogen geen boksfilm. Het gevecht is een bijzaak in de film. Een film waarvan je veel kan leren.
Beertje45
Een half sterretje moet het vervolg inboeten omdat het toch een ruime herhaling is van het eerste deel. Blijft toch heel goed.
mnrk
I just got one thing to say... to my wife at home: Yo, Adrian! I DID IT!
Deze 2e Rocky film is zeker een prima film...
Het verhaal gaat gewoon verder waar de 1e stopte en laat zeker goed zien wat er met de persoon Rocky gebeurt na zijn 1e grote gevecht ! Ook is weer de gehele setting in orde en zien de trainingen er weer top uit , net zoals het eind gevecht !
Dat de gehele cast ook weer aanwezig is geeft alles ook net dat beetje extra's en Sylvester Stallone is weer in orde en Carl Weathers is nog beter als in de 1e Rocky film..
En de soundtrack is ook weer zoals deze hoort te zijn....gewoon goed !
Kirovakanci
Vandaag gezien op de tv. Was al denk ik de vijfde of zesde keer dat ik hem keek, maar blijft nog steeds een top-film! Het is echt een meeslepend film.
mikey
Apollo creed bokst (als) op de muziek van james brown. So fresh & funky
baspls
"I just got one thing to say... to my wife at home: Yo, Adrian! I DID IT!"
Redelijk vervolg op Rocky. Bij The Karate Kid regisseerde John G. Avildsen wel de deel twee. Waar The Karate Kid II geen heroefening was van het eerste deel is dit deel dat wel een beetje.
Weer vergelijkbare acteerprestaties hier. Al vond ik Sylvester Stallone hier iets minder acteren, waarschijnlijk omdat hij niet genoeg gecorrigeerd werd (hij is immers zelf de regisseur).
De muziek is nog steeds van Bill Conti en is weer zacht uitgedrukt geweldig.
Net als The Karate Kid II en Dracula: Prince of Darkness begint de film met een herhaling van het laatste gevecht uit het vorige deel. Dat vond ik wel sterk. Het begin van dit deel was dan weer wat minder. Aan het einde zitten dan toch weer mooie momenten. Wel vind ik waar Creed in deel één nog een beetje sympathiek is is hij hier echt een bad-guy die wraak wil. Rocky krijgt een kind en Adrian raakt in coma maar daarna gaat het gevecht gewoon door. En dit keer wint Rocky, het sterke van deel 1 was juist dat hij niet won. Ook raar dat Adrian eerst niets van boxen wou weten en er niet na durfde kijken en nu wel ineens.
Minder maar een redelijk vervolg.
rcuppen79
Dit vervolg op Rocky heeft buiten het spectaculaire eindgevecht weinig toe te voegen aan de eerste film. Het drama komt hier minder goed uit de verf en de aandacht wordt dan ook meer gericht op de actie. Gelukkig stelt die niet teleur, maar het niveau van de eerste film wordt in geen mijlen bereikt.
RuudC
Vonden jullie het gevecht echt goed? Ik vroeg me steeds af wanneer Rocky nou eens eindelijk zijn gezicht ging beschermen. Hij was gewoon een wandelende boksbal. Dat hij aan het einde dan wel ineens toesloeg en blijkbaar minder klappen hoefde te geven dan Apollo Creed, vond ik maar vreemd. Maar goed, ik heb dan ook praktisch geen verstand van boksen. Het gevecht van de eerste film, vond ik echt stukken beter.
Verder is dit een heel typisch vervolgdeel. Het gaat gewoon verder waar deel 1 ophield en dus geldt alles dus als opmaat voor het nieuwe gevecht. Dit klinkt negatief, maar ik heb wel degelijk genoten van het ophitsen van elkaar. De rustige, gortdroge Rocky vormt echt een geweldig duo met de haast overspannen Creed. Heerlijk hoe ze elkaar proberen op te fokken. Er gebeurt in de films weinig spektaculairs, maar het is allemaal fijn om aan te zien.

Rocky Balboa

Rocky III
1982

Rocky
1976

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Rocky