• 9.374.631 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Carl Weathers

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Releasedatum: 31 januari 1980

Plot Rocky II

"Once he fought for a dream. Now he's fighting for love!"

Rocky Balboa loopt een ernstige oogwond op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen om niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slecht betaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.

Robert "Rocky" Balboa

Mary Anne Creed

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Nog nooit een Rocky film gezien, dus ik dacht deze week maar even naar RTL7 te gaan kijken. Ik had verwacht dat het vanaf Rocky 2 pure, slechte aftreksels zouden zijn.

Niets was minder waar. Ik vond dat Sylvester in deze film als Rocky Balboa een heel goed en leuk personage weet neer te zetten. Een doodsimpele brede jongen, die zelfkritiek en zelfspot heeft, en ook echt iets wilt doen in zijn leven. Als voorbeeld dat hij in het slachthuis werkt en naar uitzendbureau's gaat. Dit zorgt ook voor humor. De coma van zijn vrouw en de geboorte van zijn kind brengen ook leuke details in het Rocky-verhaal. Het eindgevecht viel me dan wel weer tegen. Zoveel stoten op het hoofd van Rocky en Rocky die nog nooit van verdediging heeft gehoord. Dit is jammer, maar aan de andere kant natuurlijk fantastisch. Al met al een leuke film. 3,5*

avatar van niethie

niethie

Een waardige opvolger van deel een met nog steeds een prima verhaaltje, deze film gaat namelijk verder waar deel een ophield.

Weer erg leuk hoe er de hele film naar het eindgevecht wordt toegeleeft, verder vond ik het ook wel interessant om te zien hoe net als in deel een ook hier weer aandacht werd besteed aan rocky's priveleven. Verder weer een prima maar voorspelbaar verhaaltje, stallone herhaalt zijn rol maar speelt weer prima en een mooi eindgevecht kom ik uit op 3 sterren

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Weer een erg Vermakelijk Filmpje hoor wel vind ik deze jammer genoeg minder dan zijn voorganger (Deel 1) wat ik eigenlijk wel weer had verwacht in verglijk met andere Films en gevolgen maar Goed deze bleef ook ondanks dat toch nog steeds Leuk .

avatar van lennox

lennox

Iets minder dan de eerste, maar iets beter dan de derde, vierde en zesde ( de vijfde vond ik niet zo goed en de minste van de zes).

Vooral die tien seconden dat rocky en apollo op het canvas lagen en probeerden recht te kruipen, kippevel...

avatar van egelhunter

goeie film maar geen goeie vervolg voor deel 1

dat ben ik met je eens.

avatar van veron35

veron35

Minder dan deel 1, maar nog steeds top entertainment. De cast is hier bijna net zo goed als in deel 1. Het is allemaal net iets minder.

avatar van Mescaline

Mescaline

Waardige opvolger!

Vond deze film net zo boeiend als deel 1.. hij doet zeker niet onder van zijn voorganger..

Leuke aan deze film vind ik dat je de personages al een beetje kent uit deel 1.. en daardoor toch net iets meer mee kan leven met hun..

Erg sterke film! en zeker het kijken meer dan waard !

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Zoals al door velen gezegd, ietjes minder dan deel 1 maar alsnog geef ik ook deze 5* omdat het gewoon voor mij 1 van de betere films ooit gemaakt is.

Net als deel 1 heeft deze film eigenlijk alles: drama, actie, humor...

Het eindgevecht is ondanks de wat onrealistische start van rocky altijd een genot om naar te kijken.

Ook de training vind ik heel mooi gedaan.

Vanaf deel 3 begon het naar mijn mening steeds minder te worden.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Beter dan verwacht. Met dezelfde ingrediënten als deel 1 is Rocky 2, toch wel verrassend te noemen, wederom een aardige film, die zonder te verbazen boeit en zonder te cliché te worden voorspelbaar is.

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Veel minder dan de eerste deel, maar inderdaad veel beter dan 3, 4, 5 en 6. Had het maar bij deze 2 delen gehouden. Het eindgevecht in deze film is zelfs gruwelijker en spectaculairder dan in deel 1 en alle andere vervolgen.

3,0

avatar van dikkop

dikkop

Net zo goed als deel 1.

avatar van Arkan_Srbija

Arkan_Srbija

Top film, heb ook veel gelachen in deze film.. Goede humor van ''Rocky"

avatar van aerts007

aerts007

Waardige opvolger van Rocky,...snotter,snotter..! M'n excuses.

avatar van Theunissen

Eigenlijk het verlengde van het eerste deel, maar wel iets minder.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Een veel betere Rocky dan Deel 1. En er begint zich eindelijk wat meer diepgang in dit verhaal te zitten. Ja het is eigenlijk wel precies hetzelfde als Deel 1 alleen maar het gevecht met Apollo Creed de rest zitten ze maar wat te praten maar dat maakt niks uit ik vond het een goede film.

avatar van Nomak

Nomak

Movie Jim schreef:

En er begint zich eindelijk wat meer diepgang in dit verhaal te zitten.

Als er één Rocky film is waar diepgang in zit, dan is het wel Rocky 1.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

erg goede rockyfilm;) 1 van de betere

avatar van stinissen

Afschuwelijke poster............

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Begon vreselijk, werd later het iets beter. Het gevecht was kippenvel, voor de rest vond ik het een een vrij matige film.

avatar van WalterB

WalterB

Sluit erg goed aan op Rocky 1, zeker een goede film om naar te kijken!

avatar van K@i

K@i

Wederom een Toper net als het eerste Deel !

klopt het trouwens dat die Apollo figuur ook in de film Predator meevocht

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ja, dat is Carl Weathers.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een minder vervolg. De switch tussen de jaren '70 en '80 is hier goed merkbaar en Rocky II blijft dan ook hangen tussen een portret, in de lijn van het eerste deel, en een recht toe recht aan spierballenfilm. Ik persoonlijk prefereer het laatste, wanneer het een Rocky film betreft, maar het is overduidelijk dat er op beide aspecten beter te vinden is in deze serie .

avatar van Dutchero

Dutchero

Deel 1 vond ik geweldig. Deze film sluit er goed op aan.

De dingen die Rocky 1 zo goed maakten zijn ook in deze film van de partij. Het is nog steeds die aanstekelijke film over die sympathieke bokser.Het acteerwerk van Syl is wederom erg overtuigend als niet zo snuggere doch vriendelijke en eerlijke goedzak. Ja, het is een feel-good film. Maar het is niet geforceerd, het is net als in het eerste deel gemeend, en zo komt het ook over.

Wel is het eigenlijk gewoon meer van hetzelfde. Daarom een cijfer dat flink lager uitvalt.

avatar van movie fan

movie fan

eigelijk ongeveer hetzelfde verhaal als deel 1 . maar vond hem toch goed . this een waardig vervolg op de eerste . maar een echt deel 2 noem ik hem niet , rocky 1 en deze zijn gewoon 1 film samen . maar voor het goede vermaak en het goede einde , een 4.5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film is eigenlijk een aaneenrijging van deleted scenes van deel 1, de verhaallijn is in grote mate hetzelfde maar wel met veel subtiele nuances. Er zit veel meer humor in de film, vooral van de knullige Rocky als reclameman, of de oneliners van de arrogante Apollo. Voor als je niet genoeg kan krijgen van deel 1, is dit een perfecte aanvulling.

3.5 sterren