• 9.374.549 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Carl Weathers

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Releasedatum: 31 januari 1980

Plot Rocky II

"Once he fought for a dream. Now he's fighting for love!"

Rocky Balboa loopt een ernstige oogwond op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen om niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slecht betaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.

Robert "Rocky" Balboa

Mary Anne Creed

avatar van Armacky

Armacky

Salto schreef:

Maar 1 legendarische film in je carriere schrijven, regisseren en acteren.... is beter dan 20 goeie films en geen legendarische...

Zeker met je eens

verder vond ik deel 1 iets beter, alleen bij deel 2 vond ik 't eind wat spannender

*4,5

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Rocky blijft favoriet bij mij.

Met name deel 1 vind ik super. Deel 2 vind ik ook goed gelukt. Ik vind met name die opnames over hoe hij traint geweldig. Dat is nog eens inspiratie op doen!

*** en een half

avatar van remie leeuwke

remie leeuwke

ik vind deel 1 ook mooier maar als je deel 1 hebt gezien vind ik dat je deel 2 ook moet kijken dat is eigenlijk een vervolg deel 3 heeft alweer een heel ander onderwerp maar is ook een vervolg 4,5 sterren

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik gaf rocky I, II, III en V een 3*. want ze waren erg goed Sylvester S. deed het heel goed. goeie films met goeie acties en verhalen.

avatar van jeffreyh

jeffreyh

mooi vervolg op een mooie 1e film, deze was ook erg goed te kijken, het gevecht met apollo is natuurlijk geweldig hij was naar mijn mening ietjes minder als deel 1 maar toch 4*

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. een heel leuk vervolg

avatar van dasnetz

dasnetz

Nog Beter dan deel 1. Dit is echt een prachtige film.

avatar van jovi

jovi

weer een geweldige rocky film

avatar van deStef

deStef

mooi opbouw naar het hoogtepunt, ik krijg er een goed gevoel bij. Net iets minder dan rocky 1. 3,5*

avatar van Salto

Salto

Voor de mensen die denken dat het gevecht onrealistisch is...

Hier een legendarisch thaiboks-gevecht tussen my man Ramon Dekkers en rayen Simson....

Jammer genoeg geengeluid, maar de dubbele knock-out.... thrilling....

Rocky II krijgt van mij 4 sterren. Hele mooie sequel, maar het gevoel is niet als bij het eerste deel... en 4 sterren is toch geweldig...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Mjah, duidelijk een pak minder dan zijn voorganger. Boze tongen zouden zelfs kunnen beweren dat deze film totaal overbodig is. Dit omdat hij nauwelijks iets nieuws biedt tov deel 1. Bijna alle ingrediënten uit de eerste film zijn wel aanwezig en lijken, zei het met een iets ander sausje overgoten, soms wel rechtstreeks gekopieerd. Het sausje is ook nog eens duidelijk van een chef kok met minder Michelin sterren op zijn conto.

Lange tijd dacht ik dus ook, dit wordt helemaal niks dat Rocky II. Jammer maar helaas. En dan komt dat laatste gevecht en brult Rocky het uit; "Adrian, I did it!" en dan denk ik wtf en ben ik om 3* wordt het.

avatar van RemiB

RemiB

Yo Adrian, I did it!!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Echtwaar ?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Een totale verrassing dit. Ik had verwacht dat Rocky II een lauw afkooksel zou worden van deel één (het volledig hernemen van het eindgevecht was alvast een slecht begin), maar deze sequel is eigenlijk een stuk beter dan het origineel. Het scenario borduurt mooi voort op de verhaallijn uit Rocky en geeft het personage nog meer diepgang. En op Paulie na, krijgen ook alle andere nevenpersonages meer ruimte.

Ook het tempo van Rocky II ligt een stuk hoger en Stallone lijkt zich nog meer met zijn personage te vereenzelvigen als voordien. Nu heeft hij immers écht iets te bewijzen, zowel als filmmaker, schrijver en hoofdrolspeler. En wat mij betreft is hij daar met vlag en wimpel in geslaagd. Zeker omdat hij met het scenario niet voor de gemakkelijkste weg kiest.

Want in plaats van Rocky van zijn sterrenstatus te laten genieten, beslist Stallone om de naïeve kant van Rocky nog meer uit te spelen. Hij krijgt het geluk in de schoot geworpen, maar weet niet wat hij ermee moet. Zijn Amerikaanse droom vervaagt, en als Creed niet op wraak uit was geweest, was hij opnieuw een nobody geworden.

Maar ook filmtechnisch zit Rocky II beter in elkaar dan zijn voorganger. Het scenario is strakker, en op een nogal suf middenstuk na, beduidend boeiender. Ook het eindgevecht vond ik verschroeiend spannend, omdat ik niet (echt) kon voorspellen hoe het zou eindigen. De ontknoping van de eerste Rocky had me al op het verkeerde been gezet.

Kortom, een verrassende sequel en een uitstekende aanvulling op het origineel.

3.5 sterren.

avatar van lowhusky

lowhusky

De eerste 5 minuten van deze film zijn echt geweldig. Dat "Huurghhh!" klinkt echt goed..De beste 5 minuten van de hele filmgeschiedenis (voor mij dus).

avatar van Eric 6

Eric 6

ik vind het zo irritant elke keer als ik deze rocky kijk zit ik mee te bewegen met die wedstrijd

avatar van film88888

film88888

Heel heel goed vervolg lijkt wel een beetje op de eerste mischien omdat het terug tegen creed is, maar stallone speelt weer zoals rocky 1 heel super, maar de film begint een beetje heel traagjes en de heerlijke muziek is er weer in de film echt super. Ik dacht de film een 3,5 te geven maar dankzij het heel goede en spannend einde waar ik precies in zat geef ik de film toch een 4,0

avatar van Carl

Carl

Een prima vervolg op I. Jammer alleen van de herhaling van het einde van I aan het begin. Zonde van de tijd. Beginnen met het gejuich en het afvoeren na het gevecht had ook goed gekund.

Het middenstuk vond ik prachtig. Precies goed getimed, de lieve kant van het karakter van de hoofdpersoon goed uitgewerkt.

Het laatste stuk, te beginnen met die hardloop met al die kinderen achter hem aan doet wat bombastisch aan. Merkwaardig toch dat, hoe vaak hij ok versnelt, die kinderen hem maar moeiteloos kunnen volgen.

Ook het uiteindelijke gevecht had VEEL beter gekund.

Hoe kan iemand die zo getraind aan de start verschijnt, zo konsekwent zich niet verdedigen? Dan hou je het als bokser toch echt geen 2 ronden vol. Gewoon armen omhoog en voor je gezicht houden......dan weer je nog de helft van de klappen af en sta je er niet zo sullig bij. Ook onwaarschijnlijk is dat Apollo die eigenlijk de enige is die klappen uitdeelt, in de laatste ronde ineens neergaat na 2 of 3 tikken van de stuntelende Rocky. Zou de hoek van Rochy stiekum iets door de thee hebben gedaan? Het lijkt erop want een ander verklaring is er niet.

Ook het tempo van Rocky II ligt een stuk hoger en dat is iets wat ik zeker apprecieer.

3,5 sterren.

aanvullend hier wat biografie over StalloIn New York’s Hell’s Kitchen district, Sylvester Enzio Stallone was born on July 6, 1946. His father is Frank Stallone Sr., an Italian immigrant hairdresser, and his mother is Jacqueline “Jackie” Labofish, an American clairvoyant of 1/4 Russian Jewish descent. Stallone also has one brother, an actor and a singer named Frank Stallone.

Stallone’s childhood was marked by loneliness and mockery. Due to his parents’ troubled marriage, he was sent to live in foster houses at a very young age. His friends taunted the little boy because of his Looney Tunes associated name and his facial features (curved eye, drooping lower lip and slurred speech caused by a pincers accident that severed a facial nerve during birth). 5-year-old Stallone returned to live with his family in Maryland until his parents divorced when he was 10. Following the separation, he relocated with his mom and his stepfather to Philadelphia.

In his adolescent years, Sylvester Stallone, who carried the nicknames Sly, Italian Stallion, and Michael (as a teenager), was frequently discarded from schools due to behavioral problems. He was eventually accepted in a private school for bothered students, and was even named “Most Likely to End Up in the Electric Chair” by his peers. Stallone attended a beauty school and next spent two years teaching children of career diplomats and young royalty at the American College of Switzerland, in Geneva. Arriving back in the States, he attended the University of Miami, where he majored in drama, but left his studies to pursue acting.

Stallone has been married three times. At age 28, on December 28, 1974, he tied the knot with Sasha Czack, but they divorced in 1995. He and his former wife of 11 years have two sons, Seargeoh (born in 1979) and Sage Stallone. The same year his divorce finalized, he married model/actress Brigitte Nielsen on December 15, 1985, in Beverly Hills, California. Unfortunately, his second marriage only lasted two years. In May of 1997, Stallone married Jennifer Flavin, with whom he shares two daughters, Sophia Rose (born on August 27, 1996) and Sistine Rose (born on June 27, 1998).

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ook een mooie film. Iets minder dan deel 1. 3.5 sterren

avatar van thunderball

thunderball

Deze tweede Rockyfilm herkauwt feitelijk het hele verhaaltje van deel 1, maar is in ieder geval een stuk minder gedateerd en het eindgevecht is het beste uit de hele reeks met een nagelbijtende climax!

Vier sterren.

avatar van Movie Mansion

Movie Mansion

5 sterren voor dit waardige vervolg. Ik vond hem net zo goed als deel een had ook weer die heerlijke muziek en dat mooie tijdsbeeld van de 70's. Het kan misschien wel een "herkauwt verhaaltje" zijn zoals iemand hier schrijft, maar dan heeft Stallone dat verhaaltje toch wel meesterlijk uit gewerkt. Waardig is deze Rocky II met Rocky.

avatar van otherfool

otherfool

Herhalingsoefening doet wat overbodig aan en het einde is net eventjes *te*, maar Rocky blijft een charmant personage.

3*.

avatar van DragQueen

DragQueen

Wat mij betreft een klasse vervolg. het verhaal borduurt lekker voort, en is gelijk vastgelijmd aan het einde van deel een. alle herkenbare dingen uit deel een zijn weer aanwezig, inclusief dezelfde cast natuurlijk. sly heeft niet voor de makkelijkste weg gekozen, toen hij het verhaal voor dit vervolg schreef. maar toch heeft hij er weer een sterk verhaal van weten te maken. rocky en de andere personages worden weer ietsje meer uitgediept deze keer. sly, talia shire, burt young, carl weathers en meredith spelen hun rollen allen weer met overtuiging. verder is het eindgevecht mooi in beeld gebracht, en gek genoeg vond ik het gevecht hier wat spannender dan dat van het eerste deel. jawel, klasse film met weer dat overbekende en charmante karakter van rocky, die bij mij toch elke keer symphatie weet op te wekken. ietsje minder dan het eerste deel, maar toch geef ik hem 4 verdiende sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Verhoogd met een halve ster, naar 4,5.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

nee , toch niet echt leuk.

Dan keek ik liever naar deel 1

toch blijfen de eindgevechten op het eind altijd mooi.\

2.0***

avatar van stinissen

Geen mooie poster

avatar van gideonvdb

gideonvdb

beetje vreemd idd.

avatar van PersianKill

PersianKill

Lelijke foto..Maar kan geen genoeg krijgen van Rocky films

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Dat wordt vanavond maar weer eens kijken naar Rocky.

avatar van Leviathan

Leviathan

Blijf echt vet rocky ook al is hij zo oud!

Stem verhoogd van 3,5* naar 4*