• 9.375.988 stemmen

Rocky IV (1985)

Drama / Sport | 91 minuten

Genre: Drama / Sport

Alternatieve titels: Rocky IV: Rocky vs. Drago / Rocky Vs. Drago - The Ultimate Director's Cut

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren

Gesproken taal: Engels, Russisch en Georgisch

Releasedatum: 20 maart 1986

Plot Rocky IV

"Get ready for the next world war."

Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.

Robert "Rocky" Balboa

Commentator #1

American Commentator #2

avatar van Quentin

Quentin

Wat een heerlijk foute film, normaal een hekel aan al die Amerikaanse patriotistische rotzooi. Maar dit is gewoon geweldig vermakkelijk door onzinnigheid. Goede trainingscene en leuke wedstrijden. Lundgren speelt de rol van zijn leven (niet dat daar veel voor nodig is, maar hij is de ster van deze film ) 2,5 *

avatar van mikey

mikey

Een rus zegt dat hij de beste bokser is en apollo, de verdediger van de vrije wereld, wil hem wel een lesje leren... na een half uurtje neemt rocky die taak op zich en begint intensief te trainen. drago ook, en daarna gaan ze kijken wie de sterkste is. gorbatsjov lijkt gespeeld te zijn door iemand met het down syndroom. 1,5 voor de onbedoeld komische momenten.

avatar van kijkert

kijkert

mikey schreef:

cynisme is geen argument.

avatar van mikey

mikey

Mag ik? Deze film is niet alleen heel erg slecht, maar ook nog eens wansmakelijk. Wat wel goed is, is dat de cliches vakkundig worden afgewerkt. probeer stoned te zijn tijdens het kijken!

avatar van REGENCY

REGENCY

Wat heb ik deze film vaak gezien.. Moet toegeven slecht geacteerd en het script stelt ook geen hol voor..

Maar toen ik m voor het eerst zag, was ik helemaal weg van deze film..

Ik geef m 3.5**

avatar van KLah

KLah

Sorry,

Heb een andere mening. Ik vind dit de beste Rocky film die er is ( na 1). En ik vond em als kind al gaaf en nu nog steeds. Ik geef 4 sterren..

avatar van remorz

remorz

Altijd al een van de betere delen gevonden; 3*

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Ach,ik was een jaar of 9 toen ik `m zag met mn vader in de bios en was helemaal weg van die film.

Nu ik m een paar weken geleden weer zag viel me op dat dit soort films nu helemaal niet meer passen in deze tijd.Zou bijna willen zeggen"slecht"

Maargoed,het was de tijd van the A-team en waar iedereen vol was van WWF-wedstrijden op"skychannel??" Dat kun je je nu ook niet meer voorstellen.

Kortom...toen was ie goed,nu het kijken niet echt meer waard.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dat een film niet meer past in de tijd maakt een film niet slecht of oninteressant. Het houdt in dat een film in zijn eigen tijd juist wèl paste, en dat maakt het een mooi tijdsbeeld. En films die hun tijdsgeest weergeven vind ik altijd erg interessant.

avatar van Diesel

Diesel

Voor de zoveelste keer op TV.

Begin het nu aardig zat te worden eerlijk gezegd.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Ga er niet helemaal van uit dat hij komt. Dat flikte BBC de vorige keer ook met Rocky III.

avatar van gertos

gertos

Lundren is perfect als ijskoude staalharde killer from Russia. Rocky krijgt er zo ongenadig van langs dat het werkelijk zeer doet. Perfecte koude oorlog film. Beter nog dan I.

In het genre "knokfilms" (waarvan ik er -eerlijk is eerlijk- zo min mogelijk zie) een topper: 4 sterren!

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Gebeurt echt helemaal NIKS in deze film... Die Russen... Nee, te erg 1,0*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg gebeurt niks? Zou Apollo Creed daar ook zo over denken?

avatar van Disk

Disk

Heeft niemand door dat Lundgren helemaal niet op een rus lijkt?

2.5

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Captain Pervert schreef:

Erg gebeurt niks? Zou Apollo Creed daar ook zo over denken?

Zou Apollo Creed denken?

avatar van Quentin

Quentin

Disk schreef:

Heeft niemand door dat Lundgren helemaal niet op een rus lijkt?

2.5

Idd meer het prototype arier, maar het is wel een rol die op zijn lijf is geschreven.

avatar van Disk

Disk

Heeft hij weleens een Nazi gespeelt? Hem zou ik inderdaad perfect voor zoeen rol vinden.

avatar van Epitaph

Epitaph

Heb m gisteravond gezien ,wat een sof.;(

avatar van dartviper

dartviper

gewoon een heerlijke film om naar te kijken voor de jaren 80 was dit echt een standaard film maar wel heerlijk om naar te kijken en nog steeds

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Ja hoor mozes komt tie weer op tv

avatar van Remmmie

Remmmie

Rocky's heb ik altijd gaaf gevonden, ***4*** voor sylvester

avatar van Mr. M

Mr. M

Ik ben een fan van de Rocky-films, ook van deel 4, hoe slecht anderen hem ook vinden, alleen Rocky 5 vind ik wat minder, omdat hij daar niet echt meer zelf in de ring staat.

avatar van Leno

Leno

Erg amusant allemaal: van de opkomst van Creed voor zijn gevecht tot Drago, die neergezet wordt alsof het een robot is. Alle clichés worden erbij gehaald, Rusland wordt erg naief afgeschilderd als de grote vijand.

De gevechten en de typische 80's muziek zijn top, dat wel.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Rocky 1 en 2 zijn familie van elkaar en Rocky 3 en 4 zijn familie van elkaar.

Deze film is een aanrader omdat:

- het één lange, maar best boeiende opbouw is naar het ultieme gevecht. Je krijgt kippenvel van het muziekje bij de trainingssessie.

Laat maar liggen, want:

- mijn god, wat zijn de Amerikanen weer fier op zichzelf. Vooral het stukje waarin het Russische publiek plots voor Rocky begint te supporteren is niet serieus te nemen. Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde Rus bij het bekijken van deze film echt wel braakneigingen voelde opkomen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Rocky Iv lingt wat in het verlengde van III. Rusland vs Amerika in misschien een wat foute maar wel erg typerende film. De muziek in dit deel is onovertroffen. Naast dit weet Stallone ook de nodige emoties in al het testosteron - geweld te duwen. Misschien wat oppervlakkig maar toch ... De film is hoe dan ook meeslepend , Lundgren in z'n beste rol ( beter dan dit kan hij niet ...). De boodschap is ook best leuk. Patriotisme kan ook vermakelijk zijn ... zo blijkt.

avatar van grat

grat

leuke film.heb hem heel vaak gezien en goede muziek

gewoon topie ook dolp lundgren doet het goed.

goede film!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeer goede film, net als deel 3 zeer energiek gefilmd. De reden dat deze minder is dan deel 3 is de te aanwezige "verbroedering" boodschap die erin zit.

Ik hou nooit zo van films die te overdrefen boodschappen willen aansmeren aan de kijkers.

Maar voor de rest een prima film.

4,0

avatar van Stallion

Stallion

Deze film past ook niet bij mensen die alleen maar nieuwe films kijken. Maar goed, daar vindwen andere niks aan. Zo een ben ik er. Ik houd meer van actiefilms uit de jaren 80/90 en vind dit een redelijke film.

Het verhaal is wel erg voorspelbaar maar dan kan de film nog wel leuk zijn. Er zit hele goede muziek in en de trainingsessies zijn erg goed. Gewoon weer een Rocky waarbij je het "Rocky" gevoel krijgt.

avatar van joriskuk

joriskuk

dit is denk k een van de betere rocky films. Ik ben zelf een geweldig rocky fan k vind allemaal de rocky films geweldig om te zien k zie er al na uit als rocky VI uitkomt.