Genre: Drama / Sport
Alternatieve titels: Rocky IV: Rocky vs. Drago / Rocky Vs. Drago - The Ultimate Director's Cut
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren
Gesproken taal: Engels, Russisch en Georgisch
Releasedatum: 20 maart 1986
Bekijk via Videoland
Plot Rocky IV
"Get ready for the next world war."
Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.
- Trailer (YouTube)
Nicoli Koloff
Commentator #1
American Commentator #2
lennox
vond hem toch prachtig hoor!
het stukje wanneer hij in zijn auto zit, de training met muziek, de eerste keer dat hij drago raakt en meteen een wonde voor de rus...kippevel!
enkel het feit dat de russen voor rocky beginnen te supporteren is totaal onrealistisch...
3,5 *
U-96
Ik vond dat ook uitermate suf. (bijna lachwekkend)
gemaster
Ik vond het wel realistisch. Eindelijk beseften die Russen ook dat de VS het beloofde land is. Niet lang daarna kwam Gorbatsjov ook tot deze conclusie en leefden we allemaal nog lang en gelukkig.
Cine_fiel
"Rocky IV" is een klassieker. Sublieme film. Jaren later worden er nog stukken uit de Rocky's genomen voor in andere films of serie's omdat die zo goed zijn!!! NIET ZIEN IS EEN GAT IN U CULTUUR OF OMGEKEERD!!!
lennox
dat zijn vier originele opmerkingen naeen, die je moet gelezen hebben wil je geen gat in je cultuur hebben! of omgekeerd natuurlijk...
SmuttWars
Stallone is weer goed op dreef in de dialogen! whahahahahahaha!
Waku
Ondanks dat de kritieken heviger worden en de recensies slechter zijn heb ik me wederom goed vermaakt met deze Rocky 4. Het tragische overlijden van Balboa's vriend en de ijskoude kille uitstraling van spierbundel Lundgren.
De snelle soundtrack met het bekende nummer van James Brown maken de film compleet.
Minpuntje is de wijzende vinger richting Rusland ivm de koude oorlog.
Maar wie maalt er om?
haai

Nomak
Wat een geweldig moment als Rocky die eerste rake slag geeft en als ze op het einde van de 2de ronde gewoon doorvechten na de bel.
film_kaza
zijn al die films nou zo goed, volgens mij is het gewoon altijd hetzelfde verhaal. hij krijgt een tegenstander en verslaat die.
lennox
er zit toch wel veel meer in hoor!
het is meer dan boksen alleen, alle afleveringen hebben een boodschap, zowel op het vlak van liefde, ambitie en wilskracht!
lowhusky
slechtste film van de 5 delen..wel goeie muziek 2,5ster
Materny
Minpuntje is de wijzende vinger richting Rusland ivm de koude oorlog.
Maar wie maalt er om?
Precies, had het niet beter kunnen verwoorden.
Ook duidelijke vooruitgang in de tegenstanders.
Na clown Weathers in 1 & 2, toen Bad-ass Mr T in 3 en nu een terminator in de ring.
De çliché van trainen trainen, en uiteindelijk toch weer nipt winnen stoort me totaal niet, in tegenstelling tot de meeste hier denk ik.
mrbadguy15
Een van de beste uit de Rocky serie mooi verhaal zeker voor de tijd waarin het is opgenomen
bjorn309
rocky 4 is de mooiste en spannenste van allemaal
die training in rusland is ook heel erg vet vooral met die muziek
bjorn309
ik heb iedere keer als ik aan de film denk weer zin om hem te gaan kijken
metaledje
alhoewel een kleine rol,dolph lundgren zijn beste acteervermogen in deze film,en rocky zelf blijft gewoon hetzelfde in z'n vorige delen gewoon top,geen verdere discussie mogelijk
Armacky
Rocky IV vind ik eigenlijk de leukste van alle rocky's vooral bij de training in rusland.. vooral knap dat hij die berg in rende
alleen vond ik jammer dat apollo dood ging
maar ja toch heeft die Drago niet rocky afgemaakt
the spies
Deze heb ik als klein menneke wel 100 keer gezien en hij blijft goed. Vooral als ie die Drago voor de eerste keer raakt in de wedstrijd. Kippevel! Samen met deel 1 de beste!
Ik geef 10 sterren. Hoe ik dat doe? Gewoon,.......2 keer 5 sterren geven.
Dennis Evahi
Dolph Lundgren is echt super cool in deze film. Die soundtrack vind ik een toppertje. ..."living in America!!!!"
Rocky rules. Punt.
****-sterren
Lavigne
ik heb hem nog niet gezien. ik zie dat ie morgenavond op tv is, dan zal ik hem eens gaan kijken, ook omdat dit Dolph's doorbraak eigenlijk een beetje was.
metaledje
ik denk dat ik de hele serie maar op dvd ga kopen
in zo'n hele box voor nog geen 40 euris
Armacky
idd 30 euro, eigenlijk best goedkoop van 5 van zulke vette films
maar mateledje misschien kan je er aan verslaafd raken zoals ik hah

Rocky Balboa
2006