• 9.378.044 stemmen

Rocky IV (1985)

Drama / Sport | 91 minuten

Genre: Drama / Sport

Alternatieve titels: Rocky IV: Rocky vs. Drago / Rocky Vs. Drago - The Ultimate Director's Cut

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren

Gesproken taal: Engels, Russisch en Georgisch

Releasedatum: 20 maart 1986

Plot Rocky IV

"Get ready for the next world war."

Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.

Robert "Rocky" Balboa

etherman schreef:

beste deel van de reeks.

Ken je het eerste al?

avatar van Reinbo

Niet de beste, wel de meeste fun.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Klopt het dat deze film ervoor gezorgd heeft dat Predator er is gekomen?

avatar van Reinbo

Geen idee, zie de link ook niet. Rambo 2 lijkt me meer de moeder van het genre (Mannen met guns in de jungle)

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb wat gevonden:

For a few months, following the release of Rocky IV, a joke was making rounds in Hollywood. Since Rocky Balboa had run out of earthly opponents, he would have to fight an alien if a fifth installment of his boxing series were to be made. Screenwriters Jim and John Thomas took the joke seriously and wrote a screenplay based on the joke.

avatar van Reinbo

Leuk weetje. Dus de Predator is de opvolger van Lundgren.

avatar van Grover

Grover

Paste prima destijds met die Russen en Amerikanen. Survivor mocht ook weer komen opdraven met een aardig nummer, wat m.i. niet kon tippen aan Eye of the Tiger. Dolph Lundgren hield hierna nog een aardige actiefilm carriere eraan over en deed onlangs weer mee met Stallone in zijn laatste film.

avatar van El Guap0

El Guap0

We hebben dat ding toen in de bios gezien, zo klein als we waren nog toen.

Helemaal ondergedompeld in die V.S. propaganda tegen de Russen.

Inmiddels heeft de tijd ons wel geleerd wie er de werkelijke bad guys zijn.

Niet de Russen dus.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Na deel 1 de beste Rocky. Vooral de trainingsscene en de bijpassende muziek maken deze film compleet. 4 dikke sterren.

avatar van yeyo

yeyo

El Guap0 schreef:

We hebben dat ding toen in de bios gezien, zo klein als we waren nog toen.

Helemaal ondergedompeld in die V.S. propaganda tegen de Russen.

Inmiddels heeft de tijd ons wel geleerd wie er de werkelijke bad guys zijn.

Niet de Russen dus.

Het zal nog niet zeker, Rusland is één van de meest corrupte landen ter wereld.

avatar van speranza

speranza

Vermakelijke film met mooie boks scènes tussen Sylvester Stallone en Dolph Lundgren.

avatar van sweinsteiger

Zandadder

AGE-411 schreef:

Ouders wellicht.

In het profiel van desbetreffende user zie je dat ie 11 jaar is

Wow en dan al 674 stemmen?

Minder (huis)werk = meer tijd om films te kijken

avatar van Theunissen

Wel leuk dat iemand van 11 jaar (10 jaar toen hij begon) al zo bezig is met het geven van cijfers en een mening hier. Voor hem komt deze film waarschijnlijk uit de oertijd.

Hij is zo te zien ook nog fan van de voetballer "Bastian Schweinsteiger"

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Rocky goes to Russia, HELL YEAH! Zijn goeie makker Apollo is door ijskonijn Ivan Drago (Lundgren) richting dood getimmerd en wat doet onze grote vriend Rocky? Hij neemt revanche om in het hol van de leeuw die dekselse Drago eens een lesje te leren. Het is een amusant simpel filmpje geworden. Lekker zwaar over the top met een nog zwaardere over the top foute 80s-soundtrack. Normaal ben ik geen fan van Sylvester Stallone, maar hier kan ik zijn geschmier wel verteren. Vooral zijn goedbedoelde pogingen om op het eind de Koude Oorlog te doen stoppen, werkte goed op mijn lachspieren.

avatar van puckb96

puckb96

Dit vond persoonlijk de SPANNENDSTE uit de Rocky reeks.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Reinbo schreef:

Van wie?

Omdat ik hem saai en stom vond.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

De minste van het stel is wel de gene met de leukste soundtrack en de meeste actie.

avatar van DDT

DDT

De beste rockyfilm : goeie film en vooral goeie muziek ook !

avatar van The Oceanic Six

Hilarische 4e Rocky film, die zo over the top gaat dat het gewoon erg grappig is. Neem alleen al het ''alles van Rusland is slecht & alles van Amerika is geweldig'' sfeertje. Het ligt er zo enorm dik bovenop dat het gewoon grappig is vandaag de dag. Dat was in die tijd natuurlijk wel anders.

Verder is het een redelijk standaard vervolg geworden met Rocky die uiteindelijk de grote boze Rus een pak rammel geeft. Verder wel spijtig dat Apollo Creed doodgeslagen werd door Dolph Lundgren, ik mocht dat karakter wel. Lundgren is wel imposant als Ivan Drago. De uberslechte oneliners vliegen je in de film om de oren, maar dat maakt het wel grappig. Het is allemaal zo lekker fout dat het weer goed wordt, echt een 80's product. Dat kan je ook zeggen over de soundtracks. Lekker bombastisch en opzwepend. Dat beviel goed, aangezien er wel een paar toffe nummers bij zaten. De laatste 2 Rocky films richten zich vooral op de actie en dat is maar goed ook, want de karakteruitdiepingen van Rocky waren ook weer niet heel interessant. Stallone is nog altijd niet zo best in zulke scenes, maar in de ring is hij geweldig.

Ook voor dit derde vervolg geef ik 3,5*.

avatar van puckb96

puckb96

ook dit vierde deel is uitstekend.

goed verhaal, jammer dat apollo creed dood gaat.

is namelijk een leuk personage.

dolph lundgren speelde erg goed en dan natuurlijk onze grote held sylvester stallone als rocky was natuurlijk weer geweldig.

gewoon weer een top film in de reeks!

avatar van missl

missl

Rocky krijgt wat meer tekst en ineens is de film een stuk beter. Misschien wel het beste deel.

Het eindgevecht slaat alleen nergens op.

Een geweldige tegenstander had hij hier.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic verwijderd.

avatar van ricone

ricone

rocky 3 was de beste!, maar wat een heerlijke film , de rus die onaantastbaar is, ze vriend die sterft jaaaa, alles wat we zoeken!!!

avatar van Spetie

Na drie delen had Sylvester Stallone nog genoeg inspiratie om een vierde deel te schrijven en te regisseren.

Het begint gelijk al enorm dramatisch met de dood van Apollo Creed, misschien wel het meest dramatische moment uit de hele Rocky reeks. Het is tevens de meest patriottische film in de reeks. Rusland wordt enorm zwart afgeschilderd, terwijl Amerika heel goed is. Soms i het best lachwekkend allemaal, maar het is allemaal wel serieus bedoeld.

De tegenstander van Rocky wordt deze keer gespeeld door Dolf Lundgren, die een koude Rus zonder emoties moet spelen, wat hem vrij gemakkelijk af gaat. Het scenario is deze keer echter behoorlijk leeg en alles draait echt om het gevecht tussen Stallone en Lundgren, dat er overigens wel goed uitziet en vermakelijk is, om te volgen. Als geheel is het soms behoorlijk fout en lang niet altijd goed. Maar door de foutheid wordt het soms ook wel weer leuk.