• 9.376.790 stemmen

Rocky IV (1985)

Drama / Sport | 91 minuten

Genre: Drama / Sport

Alternatieve titels: Rocky IV: Rocky vs. Drago / Rocky Vs. Drago - The Ultimate Director's Cut

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren

Gesproken taal: Engels, Russisch en Georgisch

Releasedatum: 20 maart 1986

Plot Rocky IV

"Get ready for the next world war."

Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.

Robert "Rocky" Balboa

American Commentator #2

avatar van lennox

lennox

timburton schreef:

Rocky I was dikke slechte stinkende shit, en 2 was ook niet te pruimen. 3 heb ik niet gezien, maar 4... Ik weet het niet.

Rocky I is één van de beste films ooit gemaakt en won verschillende oscars, Rocky II is een film die aardig in de buurt komt, Rocky III is minder maar nog altijd goed en de vierde vind ik dan weer iets beter dan de derde. In alle vier de films zitten legendarische scenes, dus durf niet te beweren dat deze films shit zijn. Het is eerder jij die we niet serieus moeten nemen

avatar van rocky I.S

rocky I.S

schiterende film vind ik een van de betere van de serie.
ook dat rocky nog wint tege deze boom van een rus maakt het een geweldige film en ook goeie muziek.

avatar van egelhunter

egelhunter

vond de eerste 3 goed. Deze beduidend minder.

avatar van veron35

veron35

De minste van de 6. Dolph Lundgren hoeft alleen maar zijn gezicht te laten zien om een film te verneuken.

avatar van film master

film master

slecht als een film, goed voor fans

avatar van film master

film master

rocky I.S schreef:

schiterende film vind ik een van de betere van de serie.

je hebt gelijk over de muziek maar volgens mij heb jij de eerste deel amper gezien anders zou je niet zo praten.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

film master schreef:

ik heb alle rocky's nu 2keer gezien,en zo als ge zegt het is een mooie film voor de rocky fans.rocky 1 en 2 is gua verhaal beter en wordt er minder gevochte. in deze film is er meer boksen en daarom vind ik deze een heel goeie rocky.

avatar van Mescaline

Mescaline

Zelfde niveau als deel 3.. meer actie en training scenens.. en wat minder aandacht besteed aan het verhaal..

Vond het een spannende film.. en Dolph Lundgren speeld een erg sterke rol!

4,5 sterren.. Just Like Rocky 3

avatar van Adrenal

Adrenal

Wat een Amerika-propaganda!

Duidelijker kan het toch echt niet volgens mij!

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik vond het trouwens echt om van te huilen, met die robot.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Vind deze de beste Rocky van allemaal maja, mijn smaak

enja, het is propaganda

avatar van raymonddeweerd

raymonddeweerd

Dit is een film van het ouwe tijdperk, maar hij is en blijft zo goed!!Heerlijk om te kijken als je fan bent van koppenrollen!!!!!!!!\

Go sly, hij is zo goed in rocky en rambo

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Absoluut het beste deel uit de reeks. Wat ik er zo mooi aan vind is dat Rocky het in het land van z'n tegenstander uit wil vechten. Prachtig! De gevechten zijn zeer mooi in beeld gebracht. Zo brengt Dolph Lundgren een rasechte sloper in beeld. Ik vond echt alles goed aan deze film, op de dood van Appolo Creed na dan.

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Dit is een Koude Oorlog-versie van Rocky. Alle cliches over de slechte en gemene Russen komen weer naar voren. Typisch Hollywood. En wat is die Dolph Lundgren een meesteracteur, altijd de bad guy. De Zweedse Rutger Hauer van Hollywood.

2,0

Rocky IV is voor velen maar een matige film, maar niet voor mij...

Puur nostalgie, uitgekomen in het jaar 1984 (geboortejaar van mijzelf ). Ik heb deze film misschien wel 100x gezien (geen grapje). Silvester Stallone is een groot inspiratiebron voor mij geweest om ook te gaan trainen.

De training montages zijn gruwelijk goed gedaan, en de muziek die je hoort is echt geweldig!! Luister maar eens naar "Hearts on fire" van John Cafferty, of "No easy way out" van Robert Tepper. Onvergetelijke film. 10/10

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

kvond hem wel vet 1 van de betere wel;)(H) ook die duke is geweldig hahaha:P NO pain! in deel 6 is hij echt supergrappig(H) wat een stimulator!

avatar van mnrk

mnrk

De beste uit de Rocky serie....en dan met de muziek combinatie erbij...

De muziek van Vince Dicola als hij de bergen in de USSR beklimt...kippevel gewoon.

avatar van Zinema

Toentertijd in een volle bios gezien. De film was een groot commercieel succes in NL. Ook destijds bleek het verhaal niets om het lijf te hebben, en niets minder te zijn dan een herhalingsoefening met de vreselijke Lundgren. Toch, na herzien, is de film nog steeds onderhoudend. Soms zelfs vermakend. De soundtrack is fout, maar leuk. Gemiddeld filmpje verder.

avatar van Lui

Lui (crew films)

kArIzMa_Movie schreef:

Je spreekt ook voor mij, niemand had de rol beter kunnen spelen dan Lundgren.

avatar van dikkop

dikkop

Vind persoonlijk dit de beste deel.

avatar van Theunissen

Stukken beter dan deel 3 en qua niveau gelijk aan het eerste deel.. Deze film heeft ook een hoger drama gehalte dan het laatste. Dolph Lundgren speelde overigens zijn rol perfect als Russische tegenstander. Brigitte Nielsen was ook een aardige verschijning in deze film. De muziek was ook mooi gekozen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Hertog_Johan schreef:

Rocky 1 en 2 was nog leuk...... Daar zat tenminste nog een beetje verhaal in.... Vanaf 3 was die al ver te zoeken en was het meer van.....sla maar raak voor een knaak....

Helemaal mee eens, al is hij nog steeds wel vermakelijk

Alle delen die hierop volgde waren zelfs al niet eens vermakelijk meer.

avatar van BS89

BS89

_O^

veron35 schreef:

avatar van Zandadder

Zandadder

Zeker het beste deel deze.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Drie scenes maken dit de beste vervolg op Rocky.

- Autoscene met ''No Easy Way Out''.

- Trainingscenes in Rusland.

- Boksgevecht voor de ogen van Gorbatsjov en politburo.

avatar van BjornH

BjornH

Dit blijft tog wel mijn favoriet in de Rocky-serie. Heerlijk kippenvel als hij zijn auto instapt en zn leven overdenkt. Daarnaast zit er zoals altijd ook heerlijke muziek in zoals No easy way out en Burning Heart....... Heerlijk ook die climax aan t eind als Drago zich tegen zn eigen landsmannen keert =D
Jammer alleen dat Apollo Creed doodgaat.....hij was toch wel met Mickey mn favo personage en heeft zich nsterfelijk gemaakt met zn performance in deeltje 3

Een zeer verdiende 4*

avatar van K@i

K@i

Rocky RAMDE weer Prima door !

avatar van T.A.

T.A.

Dit heeft denk ik met leeftijd te maken. Ik vond dit vroeger echt een leuke film. Maar als ik het nu zie denk ik echt, jeetje wat is dit simpel. Dat komt ook door dat 'koude oorlog gedoe', en 'mijn vriend gaat dood, ik ga hem wraken'.

avatar van TwoM

TwoM

T.A. schreef:

Het is "ik ga hem wreken" ofwel "ik neem wraak" maar niet "ik ga hem wraken"

avatar van TwoM

TwoM

De Rocky films zijn én blijven gewoon machtig!!

De films volgen misschien telkens hetzelfde scenario, maar daar geef ik niet om! Deze film bezorgt je gewoon kippenvel, 't is alsof je daar live bij bent in die arena!

Schitterend gevecht op het einde... De dol-enthousiaste russen waren er misschien net iets over. De training wordt ook zeer mooi verfilmd.

Die robot is ook gaaf!!

Grootste minpunt aan deze film is dat Russisch Engels en het Russisch zelf, hatelijk om aan te horen naar mijn mening!!