menu
zoeken in:
Dadelijk bij "Andere tijden": Paul Verhoeven over de serie Floris (1969). Ze blikken terug op deze serie en kijken vooruit naar de speelfilm "Floris" .

FisherKing
Leuk, vooral die militaire voorlichtingsfilm van Paul Verhoeven

Wat een leuke man is die Paul Verhoeven toch, dacht ik, toen ik Andere Tijden zat te kijken.

Op de dvd-box van Floris staat ook een interessante "making off". Andere Tijden sloot daar goed bij aan. Leuk om te zien hoeveel plezier Paul nog heeft bij het vertellen van allerlei anekdotes enzo.

rzasa schreef:

Wat een leuke man is die Paul Verhoeven toch, dacht ik, toen ik Andere Tijden zat te kijken.


Op de set schijnt het andere koek te zijn.

Ik moet toch nog steeds erg wennen aan zijn tandarts.

Art
Er staat een beschrijving over de inhoud van Zwartboek op deze site

Ziet er erg goed uit! Ik kan haast niet wachten !

FisherKing
Ja, snel beginnen zou ik zeggen...

Art
In de Preview van deze maand zit een klein boekje met het filmaanbod van 2004. Daarin staat ook een stukje over Zwartboek in. Ze willen dit najaar beginnen met de film en de makers doen ondermeer Den Haag en de Biesbosch aan. Mooie locaties wat mij betreft. En het budget bedraagt negen miljoen euro. Ik ben benieuwd

Carice van Houten gaat Rachel spelen in Zwartboek, de nieuwe film van Paul Verhoeven.
Meldt de Telegraaf.

avatar van speedy23
Is in België niet bekend vrees ik. De actrice bedoel ik dan, niet de Telegraaf...

FisherKing
Heeft Minoes niet in Belgie gedraaid ?

Dan zou ik maar snel kennis met haar maken speedy

avatar van speedy23
FisherKing schreef:

Heeft Minoes niet in Belgie gedraaid ?


Oooooh, nu weet ik weer wie Carice van Houten is. Ik heb inderdaad Minoes gezien. Leuk meisje...

Leuk? Geweldig bedoel je!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Regisseur Paul Verhoeven komt half mei naar het filmfestival in Cannes om er zijn nieuwe film Zwartboek te presenteren.Zwartboek is een thriller over een joodse onderduikster die in de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion bij de Duitsers infiltreert. De opnames gaan in het najaar van start.
bron: NOS teletekst 424

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
AMERIKAANSE KATAPULT KOOPT DISTRIBUTIERECHTEN ZWARTBOEK
Door Robbert Blokland (ANP) in Cannes
Producent San Fu Maltha heeft op het filmfestival van Cannes de internationale distributierechten van het nieuwe project van regisseur Paul Verhoeven verkocht. De rechten van de film Zwartboek gaan over naar de Amerikaanse salesagent Katapult Film Sales.
In ruil voor de rechten neemt Katapult een aanzienlijk deel van de productiekosten voor zijn rekening, zo maakte Maltha woensdag bekend.
Volgens de producent is het uniek dat de verkooprechten van een Nederlandse film al worden verkocht voordat de film is gemaakt. Eigenaar Joni Sighvatsson van Katapult was eerder verantwoordelijk voor grote films als Wild at Heart, Arlington Road en In bed with Madonna.
Volgens Maltha was er in Cannes veel animo voor de nieuwe film van Verhoeven. Distributeurs uit Frankrijk, Italië, Engeland en Zwitserland hebben al een bod gedaan op het project. Zwartboek wordt de eerste Nederlandstalige productie voor de 65-jarige regisseur sinds De Vierde Man uit 1983. Daarna vertrok de filmmaker naar Hollywood waar hij succesvolle producties als RoboCop (1987), Total Recall (1990) en Basic Instinct (1992) maakte.
Zwartboek is een thriller over een joodse onderduikster die in de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion bij de Duitsers infiltreert. De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Halina Reijn en Dolf de Vries. Het scenario komt van Gerard Soeteman, met wie Verhoeven eerder films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters maakte.
Het budget van de film bedraagt 9 miljoen euro. De AVRO is coproducent. De opnames vinden dit najaar plaats in Nederland.
bron: Oene Kummer nieuwsbrief

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Paul Verhoeven in Cannes interview (RealVideo, 8 minuten)

Regisseur Paul Verhoeven was in Cannes om zijn nieuwe project Zwartboek van de grond te krijgen. 'Ik was bijna vergeten hoe leuk en creatief het is om met Nederlanders in het Nederlands te kunnen werken.'
bron: VPRO R.A.M Cannes journaal

OT: wat heb ik toch een hartgrondige haat jegens het zelden werkende RealPlayer...

sydney
cornelis schreef:

OT: wat heb ik toch een hartgrondige haat jegens het zelden werkende RealPlayer...

Inderdaad Real 8 hangt regelmatig ja.
Advies: Installeer the Real one basic player. Ik heb hem nu twee maanden en is nog nooit vastgelopen.

http://netherlands.real.com
Bijkomend voordeel. Hij speelt ook alle Windows Mediaplayer en Winamp bestanden af.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Kloteprogramma inderdaad, maar via de VPRO site werkt het bij mij prima. Het ligt namelijk vaak aan brakke of overbelaste servers als je een filmpje niet te zien krijgt.
Werkt de link niet bij jou ?

kappeuter schreef:

Kloteprogramma inderdaad, maar via de VPRO site werkt het bij mij prima. Het ligt namelijk vaak aan brakke of overbelaste servers als je een filmpje niet te zien krijgt.
Werkt de link niet bij jou ?

Via Firefox en Explorer lukte het niet, via Safari wel (allen Mac).

Blijft hondslelijk. Doet u mij maar het veel mooiere QuickTime.

Evenzogoed dank voor de link. Leuk item.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Paul Verhoeven bereidt op dit moment een film voor over de oorlogsmisdadiger Masaharu Homma uit Japan. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Homma was de legerleider die in 1942 de gruwelijke Bataan-dodenmars aanvoerde. Amerikaanse soldaten werden tot de tocht gedwongen na de capitulatie van de Amerikanen op de Filipijnen. Homma hield aan deze tocht de bijnaam Beast of Bataan over. Dat moet ook de titel van de film worden.

Aan het script wordt momenteel gewerkt. De rechten van het verhaal liggen bij Mel Brooks Films,verantwoordelijk voor films als The Elephant Man.

bron: NOS teletekst 424

FisherKing
Toch weer een Amerikaanse film ?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De vraag is: publieksfilm of niet ?

En: heeft dit konsekwenties voor Zwartboek?

avatar van Jordy
of anders consequenties?

avatar van bioscoopzaal
De Standaard had vandaag een gelijkaardig verhaal:


Verhoeven plant film over Japanse oorlogsmisdadiger

DEN HAAG - Paul Verhoeven bereidt een film voor over de Japanse oorlogsmisdadiger Masaharu Homma. Dat was de legerleider die in 1942 duizenden Amerikaanse soldaten door de Filippijnen stuurde. De meesten stierven onderweg aan malaria, dysenterie en gebrek aan water en voedsel. Homma hield aan de tocht de bijnaam Beast of Bataan over. Dat moet ook de titel van de film worden.

Eerst blikt Verhoeven dit najaar in Nederland Zwartboek in, een thriller over een joodse onderduikster. Het wordt zijn eerste Nederlandse film sinds 1983.Blijkbaar gaat Zwartboek dus nog gewoon door.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:36 uur

geplaatst: vandaag om 08:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.