menu
zoeken in:
avatar van Stephan
Redlop schreef:
(quote)


Wie is JC? en welke film heb je daarover gemaakt dan?

Onze verlosser.. Johan Cruyff. Ik heb een film gemaakt voor het Ajax-museum. "Een jongensdroom". Draait volgens mij nog.

Stephan schreef:
(quote)

Onze verlosser.. Johan Cruyff. Ik heb een film gemaakt voor het Ajax-museum. "Een jongensdroom". Draait volgens mij nog.

Mag je dan wel eens op je site zetten.

avatar van Stephan
Wouter schreef:
(quote)

Vind ik niet. Na Basic Instinct is hij een stuk minder succesvol. Zelf klaagde hij dat hij niet meer zelf kon bepalen wat hij maakte. Met alle respect voor wat PV, met name in het begin van zijn Amerikaanse avontuur, bereikt heeft, maar er zijn natuurlijk vele Nederlanders succesvoller dan hij.

Waarbij ik moet zeggen dat Starship troopers hard op weg is een absolute cultfilm te gaan worden. Zeker na 11-9 en de "wake-up call" die ze daar nu hebben. Het doet de film bij de wat intelligentere amerikaan in ieder geval met stip stijgen.

avatar van Stephan
empirekees schreef:

Mag je dan wel eens op je site zetten.


Qua mediafragment moeilijk te realiseren omdat het een drie-schermen-projectie is...

Stephan schreef:
(quote)


Qua mediafragment moeilijk te realiseren omdat het een drie-schermen-projectie is...

Gewoon dat je hem hebt gemaakt, toch wel het vermelden waard of niet?

FisherKing
Montijn schijnt lang te duren. Las dat het zeker nog 2 jaar duurt voor ie in productie gaat.

Ik denk wel langer.
Als het sowieso ooit gaat lukken.

avatar van speedy23
Quido schreef:

Wat vinden jullie eigenlijk de beste Paul Verhoeven film?


Basic Instinct met Michael Douglas en Sharon Stone, maar ook zijn Nederlandse films Turks Fruit en Soldaat van Oranje vindt ik best te 'pruimen'...

Total Recall! WHoah!
Arnie in een boeiende rol waar hij 'acteert' , Sharon looking at her best en een gaaf script!

Is een vergeten film maar wel een echte Verhoeven (hard, ruig, vies, goor, boeiend)!

avatar van Rujar
Beste film is Basic Instinct....... no Doubt!!

En het einde....
Niemand weet wie de moorden heeft gepleegd.
Leuk detail: zelfs de schrijver van de film weet het niet.

Rujar schreef:

Beste film is Basic Instinct....... no Doubt!!


eens !

Quido schreef:

Wat vinden jullie eigenlijk de beste Paul Verhoeven film?

Soldaat van Oranje

Art
"Soldaat van Oranje" is zijn beste en daarna komt "Turks Fruit"

Quido schreef:
Wat vinden jullie eigenlijk de beste Paul Verhoeven film?


Total Recall. Goeie SF, niet zo oppervlakkig als-ie in de eerste instantie doet vermoeden. Voor de rest hou ik niet zo van de stijl van Verhoeven, maar in deze film kon ik me er niet aan storen.

avatar van streeter
Beste film is Turks Fruit - daarna Soldaat van Oranje.

avatar van Goodfella
Basic Instinct. Maar Starship Troopers en Total Recall zijn ook erg de moeite.

Soldaat van Oranje, eenzaam aan de top...

Ik had laatst nog een werkstuk gemaakt over Soldaat van Oranje, is leuk om je daar eens een beetje in te verdiepen. Ik vond De Vierde Man trouwens ook goed, maar Soldaat van Oranje steekt er ver bovenuit.

Robocop.

SF met een knipoog en een flinke dosis geweld.

Maar ook Flesh & Blood vond ik zeker de moeite. Hij bevat een vrij bizarre verkrachtingsscene die vrij uniek is, zeker voor een Amerikaanse film.

avatar van Jordy
PAUL VERHOEVEN VERFILMT ZWEEDSE THRILLER VAN HENNING MANKEL

San Fu Maltha financiert 'Zwartboek'; Verhoeven dropt 'Montyn'

door Robbert Blokland (ANP)

De Duitse producent Constantin Film heeft de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven gevraagd om een Zweedse detectiveroman te verfilmen. Het gaat om het boek One step behind van de populaire misdaadauteur Henning Mankel. De Nederlandse scenarist Gerard Soeteman werkt op dit moment aan een Engelstalig script. Dat heeft Verhoeven dinsdag bekendgemaakt.
Het verhaal vertelt over een moord op drie tieners. De enige aanwijzing lijkt een foto te zijn van een vrouw die niemand kent. Schrijver Mankel schreef een hele reeks boeken rond inspecteur Kurt Wallander, het hoofdpersonage.
'Het verhaal is alles behalve oppervlakkig,' vertelt Verhoeven enthousiast. 'Het gaat meer over de relaties tussen de mensen dan om de moorden op zich. Het boek ademt een hele Europese mentaliteit: de karakters worden veel beter geprofileerd dan in de meeste Amerikaanse verhalen.' Over acteurs kan de 65-jarige filmmaker nog niets zeggen. Het is de bedoeling dat de film wordt geschoten in de Amerikaanse kustprovincie Maine. De regisseur hoopt dat de opnames dit najaar kunnen plaatsvinden.
Ook is Verhoeven bezig met de voorbereidingen voor de Nederlandstalige thriller Zwartboek, die speelt rond de bevrijding. Voor de productie heeft filmtycoon San Fu Maltha zich gemeld, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor Phileine zegt sorry en Costa!. De kosten van het project bedragen 9 miljoen euro. Ook hiervan zouden de opnames dit jaar moeten plaatsvinden. Maltha wil voor de financiering van de film gebruik maken van de cv-maatregel die loopt tot 2005.
Een ander project waar Verhoeven op dit moment druk voor lobbiet is de verfilming van de Russische detective Azazel, een boek van de Russische auteur Boris Akoenin. Het scenario van deze 'Basic Instinct in 1876' zoals de regisseur het verhaal zelf omschrijft is al voltooid, alleen zijn er nog niet genoeg financiers gevonden om het 80 miljoen dollar kostende project van de grond te krijgen.
De biografie van de omstreden schilder Montyn is inmiddels van de baan vanwege een meningsverschil met de producent. Wel staat er nog een film over het VOC-schip de Batavia op het programma en wordt Verhoeven nog regelmatig gepolst voor de regie van een Amerikaans vervolg op zijn succesfilm Basic Instinct uit 1992.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Leuk nieuws! Een Verhoeven film waar ik alvast naar uit kijk. Even geen science fiction meer, daar ben ik blij om. Hij was het zelf ook wel een beetje zat om door te gaan als 'science fiction' regisseur.

FisherKing
Goed nieuws, hoorde het een weekje terug op kunststof Radio 1 toen Paul Verhoeven samen met Gerard Soeteman de gasten waren, overigens erg leuk en informatief interview.

Er zijn al een aantal boeken van Henning Mankell verfilmt, ben benieuwd wat Paul Verhoeven ervan bakt. Wat ik wel jammer vind is dat het Engelstalig wordt in plaats van het originele Zweeds.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
FisherKing schreef:

Goed nieuws, hoorde het een weekje terug op kunststof Radio 1 toen Paul Verhoeven samen met Gerard Soeteman de gasten waren, overigens erg leuk en informatief interview.

Bedankt voor de tip John! Ik ben het nu aan het beluisteren.
Zie Kunststof site.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
'Filmmaker Paul Verhoeven krijgt van het Nederlands Fonds voor de Film de Bert Haanstra Oeuvreprijs. Dat meldde het fonds dinsdag.

Aan de onderscheiding is een bedrag van 45.000 euro verbonden. Verhoeven krijgt de prijs vanwege zijn "consistente en veelomvattende oeuvre."

De Bert Haanstra Oeuvreprijs wordt sinds zijn instelling in 1996 voor de vierde keer uitgereikt. Behalve de naamgever, gingen Fons Rademakers en Johan van der Keuken de nieuwe winnaar voor. Sinds zijn debuut in 1960 heeft Verhoeven 24 films geregisseerd. Op dit moment werkt hij aan de film Zwartboek.'
bron: NOS tt 425

Las het ook net ja, nu maar hopen dat een of andere uitgever zich gedwongen gaat voelen om het werk van Verhoeven op dvd gaat zetten. Paul Verhoeven verdient het trouwens dubbel en dwars. Heeft de Nederlandse film weer op de kaart gezet en maakte vrijwel altijd opzienbarende producties.

Director Paul Verhoeven has been accused of slamming Sharon Stone's acting ability because she wouldn't have sex with him. Movie screenwriter Joe Eszterhas is causing panic in Hollywood with his new memoir, which unearths shocking revelations about hundreds of celebrities including Stone. And 59-year-old film veteran - who exposes his peers in Hollywood Animal - claims Basic Instinct movie-maker Verhoeven unfairly attacked Stone's on- screen talent because she refused to sleep with him on the set of the 1992 blockbuster, reports website Page Six. He writes, "Paul said Sharon Stone couldn't act. I think he was lying about Sharon. I think he was still angry that Sharon wouldn't have sex with him while they were shooting Basic Instinct."


Juist...

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Nee heb je, ja kun je krijgen.

Hobbes schreef:

I think he was still angry that Sharon wouldn't have sex with him while they were shooting Basic Instinct."

Nee, als Ezterhas dat denkt dan moet het wel zo zijn...

avatar van Stephan
Alsof dat zo shocking is: een regisseur die sex "zou willen hebben" met zijn hoofdrolspeelster in een erotisch-getinte film. Als dat niet zo was, zat er iets goed fout.

avatar van speedy23
Omgekeerd zal ook wel eens gebeuren denk ik...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:55 uur

geplaatst: vandaag om 08:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.