Godzilla (2014)
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
Admiral William Stenz
HALO Jumper
Young Ford
Whunter
Deel 1 vond ik al niks, en dit deel wekt enig intresse op, maar eindigt na verloop van tijd ook op de vuilnisbelt. Dat Godzilla een vloedgolf kan veroorzaken is ook al absurd. En hij ziet er teveel uit als een dino die ik als kind ooit heb gehad.
martijn011
- 2034 berichten
Wat een tegenvaller dit zeg. Hier zag ik erg naar uit. Ben gek op films met een verhaal als deze, maar helaas werden mijn verwachtingen geen moment bewaarheid.
Je zou hier als regisseur toch veel meer van kunnen en moeten maken. Met de techniek van deze tijd moet het toch mogelijk zijn om een film te maken die je uit je stoel blaast vanwege de spectaculaire actie. Niks van dit alles. De actie is er bij tijd en wijle, en als het er dan is, is het ook nog veelal in het donker zodat er niet veel van te volgen valt.
Ook de acteurs waren dramatisch. Zo'n Ken Watanabe laat zich gewoon misbruiken voor een rol als de zijne. Wat heeft hij in die twee uur nou toegevoegd. Helemaal niks, of je moet z'n belachelijk domme blik meetellen.
Het verhaal was ook om je te bescheuren. Wat slecht zeg, het is met geen pen te beschrijven dat er niemand is geweest die heeft kunnen bedenken dat het misschien wel helemaal niet zo'n goed script is. En als het al een goed script was, is het dramatisch uitgewerkt.
Snel vergeten, met twee sterren ben ik nog mild.
ken1976
Heel erg naar uitgekeken maar ik kwam helaas van een koude kermis thuis. Het verhaal is warrig , de acteurs konden mij niet overtuigen en er zitten veel langdradige momenten in de film.
De special fx konden ermee door , maar toch leek het allemaal te eenvoudig. Aaangezien ze tegenwoordig heel wat kunnen met computerbeelden.
Ik had toch wel meer aktie verwacht, net zoals in Pacific Rim en voor al meer van Godzilla zelf.
Kortom een grote hype die mij niet wist te vermaken. 2,5 sterren!!!
TommyG
De film deed mij heel erg denken aan die oude Japanse Godzilla tekenfilmpjes. Waarschijnlijk is dat dan ook de insteek geweest en dus is de film op zich wel charmant. Vandaar nog 2,5 ster.
Maarten0402
Ook de acteurs waren dramatisch.
Bryan Cranston is wel echt een goede acteur. Het heeft ook te maken met hoe de regisseur de acteurs neer laat zetten of hoe hij ze laat acteren.
Bijv. in de film Casino vond ik Sharon Stone echt fantastisch. Martin Scorsese liet haar echt tot het uiterste gaan terwijl ik haar in Basic Instict wat minder vond.
joerve
boeiend, dat gezeik over het plot en de acteurs. Het ging mij om de effecten en daarin heeft de film volkomen aan mijn verwachtingen voldaan.
joerve
Blij dat ik het bioscoopbezoek over heb geslagen voor deze film. Wat een teleurstelling.
Niet alleen komt Godzilla zelf niet uit de verf, die andere monsters zijn helemaal frikandellen. Ik kon er niks mee, wat een aanfluiting. De dreiging vond ik ook niet goed voelbaar. Ze proberen het wel, maar nergens werd ik meegezogen in het verhaal, me afvragend wat ik zou doen in zo'n situatie. Het stond kilometers ver van me af, deze torenhoge monsters.
En what the hell hebben die aardappels van het leger aan een sniper? Alsof dat ook maar enigszins verschil uitmaakt. Daarbij vond ik het ook maar lelijk uitzien hoor. Nu had ik geen beauty contest winners verwacht, maar overtuigend zien ze niet uit.
Overtuigend, ja, dan kom ik bij de hoofdpersonages, want die hebben geen kaas gegeten van overtuigend acteerwerk. De personages lieten me volledig koud en de acties waren frustrerend. Het zijn mensen die alles doen wat ze juist NIET moeten doen en waarvan je als kijker denkt: dat gaat hem niet worden. Totaal gebrek aan binding met die mensen, zodat het je een worst zal wezen wie overleeft en wie niet.
Geef mij dan maar een film met sprekende apen waarin de personages iets meer diepgang hebben dan dat van een geplette druif zoals die mensen in deze film, en waar de gevechten je niet het gevoel geven dat je nog liever een pen in je oog steekt dan naar die onzin te moeten kijken.
ja als ik hem thuis keek op mijn 20 inch tv van 200 euro in de aanbieding dan was ik ook teleurgesteld.
Alweer zo'n film die beter 'Americas Army kicks ass' had kunnen heten.
Militaristische crap.
Elineloves
Alsof de bioscoop ervoor zorgt dat een boutfilm plots een pareltje wordt.
Maarten0402
Inderdaad, volgens mij snapt hij het nog niet helemaal. Alleen al de opmerking "Het ging mij om de effecten en daarin heeft de film volkomen aan mijn verwachtingen voldaan" zegt al genoeg voor mij.
Prima, iedereen zo zijn ding, maar als dat het enige is wat een film voor jou een geniale 4* film maakt heb ik zoiets van oke... dan mis je aardig wat.
Maar goed. Het zal wel aan ons liggen aangezien er niet veel mensen slechte stemmen hebben gegeven (sarcasme)
Maarten0402
Dat is geen gezeik, dat is analyseren en discussiëren. En trouwens velen (net als ik) vinden het gewoon interessant en leuk om daarover te discussiëren. Waarom denk je dat er bij veel dvd's en blu-rays interviews en making of's etc. bij de extra's zitten of hele sites bijv. FilmmakerIQ.com die daar dieper op ingaan en hele items maken over lichteffecten, visuele effecten, film noir, hoe popcorn de filmindustrie redde en ga zo maar door, omdat daar mensen in zijn geïnteresseerd.
Ste*
- 2071 berichten
Rampenfilms, dat is nu echt een guilty pleasure van me. En nee, niet - nog artistiek verantwoord - de wat oudere bordkartonnen films van weleer. Hoe meer de hedendaagse techniek erop losgelaten is hoe beter.
Op zich werd ik op mijn wenken bediend. Tsunami's, monsters, instortingen, verwoeste bruggen, you name it. Best oke gemaakt, en op zijn tijd ook serieus mooi en spectaculair.
Daarom snap ik de lage beoordelingen ook niet helemaal. Het enige was dat het verhaal niet altijd even duidelijk of boeiend was, zo tijdens alle hectiek, maar dat kan ook aan mij liggen. Ook vond ik Sally Hawkins niet geslaagd gecast. Prima actrice, maar voor een film als dit een rare keuze, en niet echt overtuigend.
Ach, vermakelijke film, ziet er prima uit, ik ga dan niet al te moeilijk over doen over eventuele Amerikaanse sentimenele clichés, je weet wat je kan verwachten met een film als dit.
joerve
Alsof de bioscoop ervoor zorgt dat een boutfilm plots een pareltje wordt.
nee maar het scheelt heel wat of je godzilla op je 20 inch bekijkt, of in de bioscoop.
Op een kleine tv komt het gewoon niet over.
Elineloves
Ik heb een tv van 40 inch, maar dat terzijde. Maar nee ik blijf er toch echt bij, zelfs een bioscoopscherm kon deze film niet redden want er zijn gewoonweg teveel minpunten die echt niet verdwijnen als het scherm groter is.
tattoobob
Ik heb een tv van 40 inch
Hoe schattig
Nee op mijn 55 inch komt hij ook niet over hoor...er valt niet zoveel goed te praten aan deze film.
martijnk
Heb hem op m'n beamer gekeken, 1.30m hoog en 2.40m breed en ook daar komt het niet over. Het is constant donker dus je ziet eigenlijk helemaal niks. De effecten zijn bij tijd en wijlen leuk maar de inleiding was saai, het einde viel zwaar tegen en wat er tussenin gebeurde was ook maar een chaos.
Hij duurde ook zo vreselijk lang. Ik kon niet wachten tot de film afgelopen was. Ik vond Pacific Rim stukken beter.
Maarten0402
Dat had ik ook. De film zelf duurt niet zo heel lang. Twee uur is vrij normaal en ik ben gewend om langere films te kijken, maar twee uur is wel lang als het mij niet weet te vermaken. Nadat Joe Brody doodging vond ik het echt een sleur. Leuk die spanningsopbouw aan het begin, maar ze hebben daar helaas te weinig mee gedaan daarna waardoor je toch lang wacht op een goede climax.
Dan maar uitkijken naar Interstellar (2014)
TK1991
De film duurde idd te lang.. En de hoofdrolspelers waren TOTAAL niet interessant. Ik werd zelf geïrriteerd toen ze uiteindelijk weer happy bij elkaar kwamen. Zou (hoe lullig het ook klinkt) mooier zijn geweest als hij of zijn vriendin (die toch helemaal geen extra nut heeft in de film) zou komen te overlijden door het gevecht.
En het leek mij dat die muto kakkerlak achtige beesten, meer aandacht kregen dan Godzilla.. En dan kan het zo zijn dat het in de originele versies wel zo is, prima, maar in de trailer was de aandacht alleen voor Godzilla. Waardoor als je de film bekijkt zonder enige voorkennis (zoals ik) dan viel de film behoorlijk tegen..
Vooral op het einde dat Godzilla wordt benoemd tot held van de stad??? Serieus???? Het moment ook dat je de nieuwsuitzendingen ziet met het 'ereloopje' van Godzilla (niet wetende dat hij misschien op weg naar het water lopend nog honderden mensen doodtrapt..) was tenenkrommend.
Nee niet echt onder de indruk.. 2**
Nohands
Tenenkrommend deze film wat slecht zeg, ben blij dat ik hem niet in de bioscoop heb moeten zien, wat een martelgang en zonde van je tijd, Dan is Godzilla uit 1998 een TOPFILM bij vergeleken en meer een aanrader betreft eyecandy en verhaal en spanning...
Skuller
Ben zo blij dat ik deze film niet in de bios ben wezen kijken ,wat een ongelooflijke tegenvaller dit zeg ,dan was Godzilla uit 1998 beter ,en dat was al niet echt veel soeps.
Thomas83
Verrassend aardige film nog. Hoewel ik zo'n teaser er aardig uit vond zien had ik toch vooral de verwachting dat het niets zou zijn allemaal. Maar hoewel die MUTO's er veel te robotachtig uitzien naar mijn smaak vond ik de film verder in visueel opzicht niet tegenvallen. Het camerawerk is zo waar echt leuk, en Godzilla zelf valt niet tegen. Het grote gevecht op het einde is ook vrij aardig.
Verder vond ik vooral de scènes met de parachutesprong en Godzilla opdoemend uit de mist echt prachtig. Qua actie en sfeer vond ik de film een aangenaam sfeertje hebben dat wel wat deed denken aan dat van uit vergelijkbare geslaagde films uit de jaren 90. Alleen erg jammer dat de personages zo ongelofelijk matig zijn uitgewerkt. Dat weerhoudt mij ervan een echt hoog cijfer te geven.
Aan Hawkins is totaal niet te zien dat ze een goed actrice is, Cranstons rol hadden ze eigenlijk net zo goed uit kunnen laten, en vrouw en kind van zijn zoon zijn al helemaal overbodig. Zij is dan ook nog eens gigantisch cliché werkzaam in een ziekenhuis (maar zonder dat er wat mee wordt gedaan gek genoeg). Vond de actrice en acteur eigenlijk ook wel wat jong om vadertje en moedertje te spelen. Olsen en Watanabe lopen heel de film alleen maar wat moeilijk te kijken. Wel een plus dat ze de domme humor en oneliners hebben laten zitten. 3.0*.
Kondoro
patmaniac
ben serieus 5 x over in slaap gesukkeld bij deze....wat een bagger film !!!!
waarom ik hem heb afgekeken is me nog steeds een raadsel....
zo traag en zo zzzzzllooommmm, las laatst een bericht dat de regisseur dit een hele beste film vond en dat je die over 20 jaar nog steeds wil zien....NEE DUS... denk dat ik deel 2 maar oversla...of ik moet tegen die tijd aan insomnia lijden in de ergste vorm.....
jex
Fatzilla 2014, nauwelijks beter dan de 98 versie l. 3 sterren voor de monsters, fatzilla en z'n schreeuw.
Matige Godzilla die door de drama scenes met de cast word gered . Toen Godzilla in beeld kwam was het gedaan met de pret over het vliegende reptiel maar te zwijgen, met veel pijn en moeite 2.5* dus een magere 5....
Barry83
Had er best naar uitgekeken naar deze film, maar wat een enorme teleurstelling. Is eigenlijk een erg slechte film. Godzilla en die andere wezens waren echt lachwekkend om te zien. Snel vergeten
Vinokourov
Matige Godzilla hoor. De destructie en actie zijn uiteraard de moeite waard, maar veel is erg grauw en donker gefilmd. Ik had het leuker gevonden als bijvoorbeeld Godzilla met de Golden Gate Bridge was gaan rondslingeren op klaarlichte dag. Maar goed dat zou niet overeenkomen met de gekozen serieuze insteek van de filmmakers.
brabusRUS
Wel oke, maar had er meer van verwacht. Heb de eerste Godzilla toentertijd in de bioscoop gezien en vond 'm toen een heel hoog 'wow'-gehaalte hebben. Deze had het op zich ook wel, alleen ging het mis met de cast. Bryan Cranston vloog er jammer genoeg al snel uit. Daarna bleven die andere twee over, wat in mijn ogen compleet niks was. Behalve dat ik Aaron Taylor-Johnson niet goed vond ik acteren, was hij ook nog te jong om die rol te spelen. Hij zag er uit alsof die 20 was en het kindje leek alsof die 8 was. Betekent dus dat ie ergens toen die 16 was een kind kreeg. Ook zijn rol als bomexpert kwam in mijn ogen niet realistisch over. Iemand nemen die rond de 30 was, was veel beter geweest.
Voor de rest was de film wel vermakelijk, alleen inderdaad jammer dat het bijna altijd in het donker afspeelt, maar wel begrijpelijk. 2.5*
Yugnav
Tenenkrommend slecht dit. Slecht acteerwerk, slechte special effects, maar het verhaal stelt nog het meeste teleur. Hoe dit verhaal ooit het witte doek heeft weten te bereiken zal me een raadsel blijven. Heb er verder ook maar weinig over te zeggen, behalve dat ik iedereen afraad om deze onzin te kijken.

Godzilla x Kong: The New Empire
2024