Godzilla (2014)
Releasedatum: 15 mei 2014
Vanaf 23 januari op Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
Admiral William Stenz
HALO Jumper
Young Ford
Waku
Bedroevend slecht... kan hem nog net uitkijken met het modern gemaakte spektakel maar het meeste vond ik nergens op slaan.
Inderdaad!!!
Daarbij kwam het ook nog regelmatig voor dat het zich vaak afspeelde in het donker hetgeen rommelig schouwwerk opleverde.
Teleurstellende blockbuster.
Cleanshot
Tja je hebt ruk en je hebt ruk. Dit was behoorlijk ruk.
De hoofdrolspeler heeft zoveel geluk in deze film dat hij niet meer mee hoeft te doen aan de lotto.....
Het is een remake van de Japanse film dus dat is niet erg, alleen dat verhaal was al zo vaag dat een remake wellicht niet zo slim was.
ribas123
Na al deze reacties te gelezen hebben had ik het eerder nog erger verwacht.
Vond het acteer erg slecht en verder wist de film mij niet echt te boeien.
Was eerder saai.
Norman Mailer
Uhhh, het is toch wel goed afgelopen met die Godzilla hè?
Na circa anderhalf uur tevergeefs wachten tot dat beest éindelijk eens met z'n vette reet op die houterige, volkomen uitdrukkingsloze, Aaron Taylor-Johnson zou neerploffen, heb ik 'm afgezet.
EDJ90
Gisterenavond gezien, een erg matige film.
Had er veel van verwacht, echter viel alles tegen.
Ik heb er verder geen woorden voor.
Insignificance
Nooit veel gegeven om dit Japanse schepsel, geen idee wat Emmerich gemaakt heeft en wat Evans, zijn Monsters vond ik best goed, ervan brouwt is ook niet iets dat aanspoort om er nog eens in te duiken. Twee lange uren die vooral gekenmerkt worden door niet te harden gezeik en gezeur, aangevuld met een magere dosis monster mayhem. Zo komt het althans op mij over.
Vooral dat oeverloze familiedrama komt me al snel de keel uit en dan heeft het scenario op dat vlak nog heel wat beschamende fratsen in petto. Prominent aanwezig, maar het stelt allemaal geen flikker voor. Kleurloze cast ook wat dat betreft. Taylor-Johnson is zelfs een aanfluiting, al kan je het hem nauwelijks kwalijk nemen. Het is een rolletje waar bijna niemand wat mee kan.
En dan moet je je nog door heel wat leger lingo en bijbehorende nonsens heen ploeteren. Pogingen om actualiteit en verleden aan te stippen zetten komen bijna potsierlijk over en wanneer de naam Gojira voor het eerst valt, is het lachen geblazen. Smalend, dat dan weer wel. Veel te veel van dit soort troep dat ook nog eens regelmatig het, eh, spektakel komt onderbreken.
Zout op met die schoolbus en dat droeftoeterende trutje, steden moeten worden platgewalst, ik wil die kaiju zien. Godzilla mag er wel zijn en er is een kleine awe voor de paradrop, maar die opgeschaalde sprinkhanen zijn te clean, te dof en veel potten breekt Evans ook niet met deze confrontaties en z'n sounddesign. Nou ja, de openingscredits, die waren nog best leuk.
stemvantwente
Verstand op 0 zetten en kijken, dan is deze nog wel te doen, leuk voor als je jezelf een avond verveeld.
filmkul
Matige blockbuster. Buiten de monsters om een zeer ongeloofwaardig verhaal. Het slaat kant nog wal en is verre van logisch. En dat terwijl Edwards de film nog al serieus wil neerzetten. Een beetje humor had wel op zijn plaats geweest. De film is buiten dat wel redelijk spannend en wijkt af van de vorige Godzilla film. Verder ziet de film er voor het oog goed uit. Ook Godzilla oogt spectaculair dankzij de goede specialeffects. Taylor-Johnson acteert wat vlak.
Lachwekkend humorloos spectakelstuk. 2.5
Solipsis
Dat deze film gewoon gemiddeld nog steeds 3 sterren nadert is echt huilen met de kraan open
...
Maar goed op de keper beschouwd is het natuurlijk technisch redelijk netjes geproduceerd (niet voor niets wordt hier vrolijk met de term 'blockbuster' gegooid), wat dan al snel obligeert tot het uitdelen van sterren...
Is alleen gewoon jammer dat er nog ongetwijfeld een lading mensen zullen volgen die erin zullen trappen, goed gecamoufleerde hondendrol dat het is.
En ik ben het met Waku eens dat het door de manier van verduistering (die er voor zover ik weet echt niks aan toevoegt) ook wel het contrast van je scherm op de proef stelt... dus ik fantaseer zo dat mensen met een beamer nostalgisch terugdenken aan de stop-motion taferelen van het origineel.
Norman Mailer
Een high budget film positief beoordelen mede (of louter) op basis van de cgi, lijkt mij niet meer van deze tijd. Het juiste bedrijf én afdoende dollars doen dat vanzelf.
Dat geleuter over "je mot 'm in 3D zien" en wat dies meer zij, komt mijns inziens dan ook steevast van met dissonantie worstelende bioscoopbezoekers.
Solipsis
Ik doelde zeker niet alleen op CGI, maar meer op het feit dat er qua algemene techniek dus manier van filmen en produceren, gebruikt materiaal etc zeker niet zo veel mis is met de film. En ook in deze tijd kan je prima een film erop afrekenen als er voor wat men probeert klaar te spelen te weinig budget is uitgetrokken of het budget niet fatsoenlijk benut is en een film daardoor kwalitatief vreselijk wordt om naar te kijken.
Dus... op basis van techniek moet men de film gewoon wel al een ster geven voor de moeite zeg maar, en mijn punt is dat het allemaal nog niks garandeert over dat het een boeiende film zou zijn. Hopelijk verkijken mensen zich niet op de beoordeling.
(En ja dan hebben we het nog niet eens gehad over de mensen die de film niet eens kritisch beoordeeld hebben of waarbij het naar hun smaak is.)
Wat ik wel moet zeggen: als het spektakel echt goed gebracht wordt middels donderend DTS geluid, en 3D effects etc. dan hoeft het er voor mij ook net even iets minder toe te doen als het verhaal nergens op slaat. Ik snap dat je zegt dissonantie, maar het zijn ook gewoon verschillende manieren of redenen van 'genieten' van een film. Het liefst heb je het hele plaatje zogezegd, maar dikwijls leunen films een beetje meer op de ene kwaliteit dan de andere.
chevy93
Juist bij Godzilla gaat het niet om het verhaal, maar om de overweldigende beelden en de dreigende muziek. Daarom moet je hem eigenlijk wel minimaal op een groot scherm met goede geluidsinstallatie zien.
Alleen dan komen de monsters goed uit de verf en dat is wat Godzilla zo imposant maakt. Verhaaltechnisch natuurlijk een drol, maar de nadruk ligt daar nauwelijks op. Film is niet voor niets een audiovisueel medium.
Leland Palmer
Moest ook wel lachen om dat serieuze hoofd van Watanabe in deze 'Godzilla'.
Maar oké, wat een verschrikkelijk lachwekkend prutswerk dit. Die monsters + Godzilla zelf zien er niet uit en het verhaal(tje) is gewoon belachelijk slecht. De opbouw, de personages.. het gaat helemaal nergens over. Regisseur Edwards probeert alles doodserieus te brengen en dat is één van de vele planken die hij misslaat. Het komt over als een Ed Wood-prent. En dan nog 10x slechter. Ook de soundtrack + (DTS) geluid waren absoluut niet bijzonder. En ook dat is nou juist zo belangrijk voor zo'n film als deze. Snel vergeten dit.
erik1677
Zo slecht als sommige mensen hier beweren vind ik deze film absoluut niet!
Al moet ik wel zeggen dat mijn voorkeur ook uitgaat naar de godzilla uit 1998
Die film vond ik toch iets meer ee fijne vermakende blockbuster als deze.
En daar zat ook meer humor in, wat een deze film nodeloos werd gemist.
Ja! Een beetje humor had deze film juist goed gedaan.
Maar verder!
Ik vond het acteerwerk wel in orde.
Mooie beelden en geen spastisch camerawerk wat je de laatste tijd helaas zoveel ziet.
Spanning genoeg en allemaal mooi gemaakt!
Nee! ik heb me hier wel terdege mee vermaakt.
knusse stoel
Nie goed, nie slecht.
Een van de vele monster- en rampenfilms die de 'geoefende' kijker niet veel nieuws te bieden heeft, het verhaal is iets anders op beeld gezet en het is wel aardig om te zien.
Tijdens sommige films word ik stiller en stiller tijdens het kijken omdat je erin gezogen wordt. Hier had ik dat niet en de indruk van de film is dan ook de eerste zin van dit korte epistel.
Gewoon gaan kijken en niet teveel erbij denken. Leuk vermaak, dat is het!.
Tolkienfan
zelfs met het verstand op -10 blijft het een baggerfilm. Ze hadden het geld dat het gekost heeft beter aan een goed doel kunnen geven..
stemvantwente
hehehe
marlond1992
Vreemd. Dit zogenaamde spec. effects spektakel wat het had moeten zijn was bij vlagen zelfs saai.
De gevechten waren ook niet mooi in beeld gebracht imo.
Toch bleef ik wel kijken, enerzijds vanwege het onderwerp, anderzijds met de hoop dat er nog een episch eind zou komen. mwoah
woeler82
Kan niet zeggen dat die slecht is, als ik die film vergelijk met de oude Godzilla films vond ik deze best wel redelijk.
Tja ieder zijn smaak natuurlijk.
De mensen zijn soms te verwend , willen steeds beter en beter, en wat is dan beter vraag ik me dan af, het verhaal of special effects
Gewoon kijken zeg ik maar en niet teveel op de details letten, dat de film een mager verhaal heeft is duidelijk, maar ergens boeide me de film , ik heb in ieder geval niet verveeld bij de film
christian
Ik denk dat veel mensen zitten te snakken om een goed verhaal. Dat is bij dit soort films sowieso geen makkelijke opgave. Maar ik heb altijd het idee, dat van het totale budget er 99% naar de SFX gaan, terwijl er zoveel geld wordt uitgegeven. Het script is maar bijzaak lijkt het.
red devil
Normaal boeit het me niet wat anderen mensen vinden, bedoel iedereen ze eigen smaak.
Maar moet eerlijk bekennen na zoveel slechte reacties te hebben gelezen ik toch even twijfelde ..
Had geen trailer van te voren gezien dus totaal geen idee wat ik ervan kon verwachten.
Begin is echt inkomen.. De film duurt maar iets van 90 minuten dus ja , beetje jammer dat die zo langzaam op gang komt.
Pas wanneer dat beest vrijkomt dan zie je ook wel beetje bij beetje ... meer actie.. soort van..
Met die beesten en Godzilla heb ik me eerlijk gezegd wel stiekem een beetje vermaakt.
Het verhaal met Godzilla en ze ( vrienden ) kon ik enigszins wel waarderen.
Het einde leek op een Disney film , maar oke dat mocht de pret niet drukken ( voor mij persoonlijk )
Kon er eigenlijk wel om lachen.
Als ik kijk naar de ... vermoeide en langzame opbouw , tsja dat viel me wel tegen..
Ander aspect wat me echt opviel en wat ik eigenlijk totaal niet kon begrijpen waren de acteer prestaties.
Bedoel een film met de titel Godzilla ( met waarschijnlijk ) een zeer hoog budget verwachten ik gewoon een top prestatie van de acteurs, lijkt me vrij logisch..
Maar af en toe had ik zoiets van .. WOW meen je dat nou...
Je kan slecht presteren als acteur , alle begrip voor ( wat overigens vaak aan het budget ligt van de film ( denk ik ) maar nogmaals bij een film zoals deze had ik het toch veel beter verwacht... veel beter.
Ik bedoel de beste acteur in de hele film vond ik ze vriendin ( die zo nu en dan in beeld komt ...) En ja die conclusie vond ik toch wel .. erg bedroevend zeg maar...
Nogmaals ik wist niet wat er van kon verwachten , maar als ik naar de hele film kijk , het verhaal en de acteer prestaties begrijp ik eerlijk gezegd niet dat een regisseur denkt van : Hier ben ik trots op , Deze Godzilla film zal iedereen van ze stoel blazen..
Nogmaals wat ik wel een beetje had verwacht als een film zoals Godzilla in 2014..
Als ik de keuze opnieuw kreeg , ja... dan had ik hem alsnog gekeken.
Omdat sommige stukjes ( waren er weinig ) maar zijn voor mij wel de moeite waard om 90 minuten van me tijd aan te besteden.
Maar dit is geen film die je van je stoel zal blazen , je zal je misschien hier en daar ergeren en je zal hem waarschijnlijk nooit 2 keer kijken in je leven.
Aardig filmpje .... maar verwacht er zeker niet te veel van.
Greetzzzzzzzz
Maarten0402
Tja, vorig weekend gezien. Ik hoorde van sommige mensen uit mijn omgeving dat deze redelijk goed was en zeker in vergelijking met Godzilla (1998). Nou dat vind ik dus niet. Die van 1998 was inderdaad slecht, maar ik vond het nog wel lekker vermakelijk buiten het zwakke acteerwerk en een dun verhaaltje wat cliché werd gebracht.
Deze film is voor mij ook dat niveau alleen vind ik het echt mega "over the top" dat er 3 van die grote monsters in voorkomen en ik vond het verhaal ook echt nergens over gaan. Deze film probeert zichzelf veel te serieus te nemen waardoor ik het nogal een sleur vond.
Ik denk ook dat die monsters vanaf een te vroeg stadium in de film al helemaal in beeld werden gebracht waardoor de spanning (voor mij althans) er heel snel uitging.
Cloverfield bijvoorbeeld deed dat niet waardoor je je afvraagt wat er in godsnaam gebeurt. Daar hadden ze een voorbeeld aan kunnen nemen.
Teveel is ook niet goed en dat blijkt in deze film. Het was voor mij al iets beter geweest als het alleen Godzilla zelf zou betreffen, maar die andere monsters is echt teveel van het goede.
ikkegoemikke
“Nature has an order. A power to restore balance. I believe he is that power.”
Dit was nu eens een film waar ik zo naar uitkeek. Het kon niet anders dan een mega-film worden die zonder problemen de versie van 1998 zou overstijgen. “Godzilla” uit 1998 was voor mij een beetje een tegenvaller met een bordkartonnen monster, vreselijk humorloze vertolkingen en een “Jurassic Park”-achtig einde. Met de huidige technologie moet het toch mogelijk zijn om van deze nieuwe “Godzilla” een grandioos spektakel te maken op visueel gebied. Wat een vreselijke ontgoocheling werd het dan toch uiteindelijk.
Het eerste dat door mijn hoofd flitste was dat ze evengoed de titel “Little bit of Godzilla” hadden kunnen gebruiken. Het monster der monsters is hooguit 15 minuten volwaardig te zien. Ik heb hier en daar al argumenten van Godzilla-hardcore-liefhebbers gelezen dat men trouw gebleven is aan de originele Godzilla films en dat dit bijdraagt tot de opbouw van spanning. Ik hoop dat ze dit niet gaan veralgemeniseren en dat toekomstige films ook gebruik maken van deze techniek. Stel je voor : de nieuwe Tarzan waarbij je anderhalf uur ligt te turen naar de lotgevallen van Cheetah en Tarzan uiteindelijk de laatste 10 minuten komt opdraven om de boel te redden. Of Spiderman die de laatste 10 minuten de slechterik, die al de hele film amok maakt in een Amerikaanse grootstad, komt opruimen. Stel je “Jaws” voor ! Na anderhalf uur zijn vin door het zeewater te zien snijden, verschijnt hij tenslotte op het einde, om dan opgeblazen te worden. Spannend ? Het is eerder een “Sinterklaas”-spanning zoals de kinderen dat ervaren. Voor hun is het ook wachten tot die imaginaire figuur eindelijk terug in het land verschijnt.
Lees mijn volledige mening hier ...
Grsbk
Vermakelijk, maar helaas wordt al het spektakel veel te donker in beeld gebracht. Ik had Godzilla graag bij daglicht in volle glorie zien vechten.
Het hoeft niet de hele film, maar het laatste half uur hadden wat mij betreft alle registers opengetrokken kunnen worden.
olbo
Een gelikte B-film. O, wat was dit een slechte film zeg. Over de fouten nog maar niet te spreken.
tattoobob
Wat een tegenvaller zeg...eigenlijk op alle vlakken slaat deze film alle planken mis.
CGI valt tegen en de film is te donker ook is de spanning ver te zoeken en als er heel langzaam naar een climax toegewerkt word is dat ook nog eens een tegenvaller.
Jammerrrrr.
christian
Als ik de berichten zo lees willen de mensen meer actie op het witte doek. Voor mij kan de actie gestolen worden. ik wil een goed verhaal zien. Dit is de zoveelste Hollywood flater. Het wordt tijd dat ze een keer goed naar zich zelf kijken en eens aandacht gaan steken in wat belangrijk is in films. Als ze zo door gaan kunnen ze het beter Flopbuster noemen. Helaas slikt de gemiddelde bioscoop bezoeker dit als zoete koek, jammer. Dit gaan alleen nog maar erger worden.
doctari
Dodelijk saaie en vervelende film die bijna alles fout doet..wat een sof.
"Godzilla" is een film die alle nadelen heeft van een grote blockbuster (cliche karakters, dom plot, slecht acteerwerk) maar geen enkele van de voordelen (humor, ongecompliceerde lol. spectaculaire actie).
Aan de positieve kant ziet het er allemaal wel schitterend uit (al is het ongelooflijk donker allemaal) en qua opzet blijft het wel veel beter bij de bron als het gedrocht van Ronald Emmerich uit 1998.
Als je op basis van de trailer echter een actiespektakel verwacht kom je bedrogen uit: het duurt erg lang voor je wat te zien krijgt (Godzilla verschijnt pas na ongeveer een uur) en als er al wat gebeurt dan is dit meestal zo voorbij. Pas op het einde gaat de actie eindelijk een beetje los, maar ook daar geldt dat het traag en weinig spectaculair is, en zo donker dat je er weinig van kunt maken.
Maar goed, werkt het dan wel als een serieuze film. Nee, totaal niet. Ik krijg het idee dat de regisseur denk dat hij bezig is met een Grote en Relevante film, maar in werkelijkheid is dit een mooi verpakte verzameling cliches (wetenschappers met ellenlange verklaringen, veel stoer militair gedoe) die maar niet spannend of interessant wil worden. De film is daarbij minstens even dom als al die andere blockbusters en ten slotte slaagt de regisseur er ook nog in om een respectabele cast, waaronder nota bene Bryan Cranston en Ken Watanabe, echt helemaal niks noemenswaardigs te laten doen.
Daarbij zwelt de muziek geregeld aan tot grote (bombastische) hoogtes, zonder dat er iets gebeurt om dit te rechtvaardigen, en druipt het sentiment er echt aan alle kanten vanaf (die scene met dat kindje in de metro, dat is toch echt te erg
Nee, dit is een draak van een film
DragQueen
Niet de verwachtte blockbuster, maar toch een genietbare film. Visueel oogt het vrij goed. Ook de effecten zijn prima. Het camerawerk had een stuk beter gekund. Vaak rommelige shots. Het verhaal, voor zover aanwezig, wordt ook niet altijd naar behoren uitgewerkt. Verder ging het acteerwerk er wel mee door. 3 Sterren.

Godzilla x Kong: The New Empire
2024