• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston en Elizabeth Olsen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 15 mei 2014

Plot Godzilla

"The world ends, Godzilla begins."

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

Dr. Ishiro Serizawa

Dr. Vivienne Graham

Huddleston

Admiral William Stenz

Young Ford

Materny

Van die laatste trailer krijg ik echt bijna rillingen; wat een grootse chaos. De film die samen met The Hobbit 3 en Days of future past torenhoge verwachtingen bij me heeft.

Materny schreef:

Ow, bovenstaande trailer is niet degene die ik bedoelde. Dacht dat het dezelfde was als de trailer die ik gisteren bij Pathé zag. Deze valt weer enigszins mee.

mjk87 (moderator films)

Vandaag de trailer in de bios gezien, zag er wel wat donker uit met 3D-brilletje op. Op m'n computer ziet het er beter uit. Ben wel benieuwd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Materny schreef:

Ik zag de trailer gisteren in de bios - erg fraai. Nu maar hopen dat niet al het goede in de trailer zit...

avatar van Tall man

Tall man

Heb zelf erg veel zin in deze film, trailer voorspelt grote chaos met een machtig monster, waar in de trailer een glimp van was te zien. Ik gok dat dit toch wel 1 van dè blockbusters van 2014 wordt.

avatar van juhnzun

juhnzun

Mijn God ..... dit klinkt als een plot uit de jaren 30

De versie uit 1998 was Goed maar dit klinkt wel erg slecht

Materny

Vraag me af welke wezens dat dan mogen zijn. In de trailer word ik er weinig wijs uit (misschien die glowy cocoons?).

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Weet het nooit met dit soort films.

avatar van Nicholas

Nicholas

Komt niet vaak meer voor, maar ik heb enorm hoge verwachtingen van deze film. Gevaarlijk...

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Spoiler!

Hier een clip waarin we een goede blik krijgen op MUTO, een van de twee andere monsters waar Godje zilla het tegen op zal nemen! YouTube - Godzilla Official Movie Clip - Let Them Fight (2014) Ken Watanabe HD

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Willen de eerste paar stemmers hier misschien even hun mening onderbouwen? Ben wel benieuwd namelijk

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Neem aan dat er op dit moment nog een recensie-embargo in werking is, maar ben stilletjes teleurgesteld in de lage stemmen. Krijg weer zo'n Man of Steel voorgevoel; geweldige marketing maar een tegenvallend eindproduct....

jacobine_rodijk schreef:

Maar dat was dan weer een film van Zack Snyder, dus dat kon je weten . Maar inderdaad, de marketing is heel goed. Niet dat ik nu een meesterwerk verwacht, maar wel een ijzingwekkende blockbuster die net ook even iets dieper gaat dan het gemiddelde Bay-vehikel.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

mjk87 schreef:

Maar dat was dan weer een film van Zack Snyder, dus dat kon je weten .

Met enkel Monsters op z'n CV - die ik overigens nog steeds niet gezien heb - weet ik eerlijk gezegd ook niet precies wat ik van Edwards mag verwachten....

avatar van Halcyon

Halcyon

Monsters is een atypische, maar heel goede monsterfilm. Een regisseur die zo'n film maakt - een met een eigen visie - kan misschien wel teleurstellen, maar zal zich volgens mij niet gauw bezondigen aan dertien in een dozijn materiaal.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Hier een clip van 1:20. Doet me toch enigzins vermoeden dat de film -in tegenstelling tot hoe de trailers het laten overkomen- een redelijk 'standaard blockbuster' wordt. Vooral de muziek is naar mijn mening niet duister genoeg..

YouTube - Godzilla (2014) - Attack at Pacific Ocean Scene [HD]

Hoop dat die nog niet van youtube is verwijderd voordat jullie het hebben kunnen zien.

avatar van juhnzun

juhnzun

OMG dat ziet wel heel erg Slecht uit creature design oogt percies als degene uit de jaren 30

En dan ook nog es dit absurd belachelijke plot dat evens uit de jaren 30 lijkt tezijn

Hoort de film in de drama/komedie genre ofzo

avatar van christian

christian

juhnzun schreef:

OMG dat ziet wel heel erg Slecht uit

Vooral gaan stemmen op basis van een trailer.

avatar van starbright boy

Stem verwijderd.

jacobine_rodijk schreef:

Lekker belangrijk wat 3 stemmers er van vinden. Lekker zelf ervaren. Niet iedereen loopt warm voor een monsterfilm denk ik. Kan me niet voorstellen dat dit teleur gaat stellen. Ik verwacht geen bijzonder verhaal, wel een geweldige popcornfilm met veel gesloopte gebouwen en een weergaloze Godzilla. De trailers zijn ieder geval heel hoopgevend dat we met deze film die troep van Roland Emmerich uit 1998 definitief kunnen vergeten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ronald Emmerich bedoel je... Nog erger dan Michael Bay vind ik zelf.

avatar van The Oceanic Six

Ja, die ja. Heb de tekst aangepast. Rampzalig slechte film.

avatar van peter74

peter74

Het is wel Roland Emmerich, niet Ronald.

JacoBaco schreef:

Ronald Emmerich bedoel je... Nog erger dan Michael Bay vind ik zelf.

Bay is erger, Emmerich weet tenminste nog hoe je een scène enigszins overzichtelijk in beeld brengt. Bay heeft zelfs daar geen kaas van gegeten.

Overigens vond ik die Godzilla altijd alleraardigst en snapte de kritieken nooit zo. Wel was ik toen een jaar of 11; vele jaren later begreep ik die kritieken al een stuk beter.

avatar van Asaharo

Asaharo

mjk87 schreef:

De chaos van Bay vind ik toch interessanter dan de stijl van Emmerich. Ik ben geen fan, maar met "Pain & Gain" heeft Bay me toch wel verrast. Hij weet heel goed wat hij doet.

avatar van The Oceanic Six

Emmerich is ook van het spektakel, maar vaak wel met een beter script en minder debiele humor. Verkies hem ook zeker boven Bay.

avatar van Asaharo

Asaharo

Het moet je stijl maar zijn. Ik irriteer me mateloos aan de valse sentimenten en de serieuze toon. Bay lijkt me (de laatste jaren) zelfbewuster, en dat is nodig als je met idiote "einde van de wereld" scripts werkt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bay is natuurlijk de veeeeeel betere regisseur. Emmerich is misschien wel Hollywood's slechtste..

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Oh, het anti Bay praatje is weer begonnen .

Hele onderschatte filmmaker wiens films op technisch gebied volmaakt zijn (zelden zo'n vloeiende sound editing en mixing gezien). Zijn blockbusters die veel kosten zijn gericht op blockbuster publiek en dat betekent hele dunne narratie en infantiele humor. Ik prik daar met alle gemak doorheen en dan realiseer je dat Bay boven elke blockbuster regisseur uit steekt.

Met Pain & Gain bewees hij wat voor filmmaker hij is als hij dus wel creatief kan zijn en zich niet bezig hoeft te houden met flink wat inkomsten genereren. Ook zeer invloedrijk geweest voor het huidige filmmilieu, al zou hij nooit de waardering krijgen die hij verdient (mag gerust in één adem genoemd worden met Michael Mann). Maar goed, velen krijgen koppijn van Bay's onconventionele en hyper stijl, je weet wel die mensen die na een alcoholpraliné de volgende morgen een kater hebben.