• 9.374.070 stemmen

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston en Elizabeth Olsen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 15 mei 2014

Plot Godzilla

"The world ends, Godzilla begins."

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

Dr. Ishiro Serizawa

Dr. Vivienne Graham

Huddleston

Admiral William Stenz

Young Ford

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Naomi Watts schreef:

Maar goed, velen krijgen koppijn van Bay's onconventionele en hyper stijl, je weet wel die mensen die na een alcoholpraliné de volgende morgen een kater hebben.

Het heeft niks met koppijn te maken, het heeft met overzichtelijkheid te maken. Twintig shots in minder dan vijf seconden geven mij dat gevoel van overzicht en begrijpelijkheid niet en dan kijk je al geeuwend (je hebt immers geen idee wat er gebeurt) naar een hoop boem boem pats pats zonder enige spanning, emotie of iets dat op meeleven lijkt. En dat je een blockbuster maakt betekent niet gelijk dat je punten als humor maar infantiel mag laten zijn. Waarom zou je überhaupt als beide goed kunnen zijn? Dat kan wel degelijk een doodzonde zijn, zeker als het irriteert.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Maar die infantiele humor werkt wel en het leeuwendeel van het publiek vindt dat leuk. Dat er dan een kleine groep zijn die zich daar te verfijnd voor voelen doet daar niets aan af. Ik heb zelf niet zo veel moeite met de onoverzichtelijkheid, al kan het dat jij dat wel hebt. Ik hoor het vaker, ik vind het alleen wat overtrokken en lijkt bijna hip dit te vinden.

Al zou je van filmliefhebbers mogen verwachten dat ze juist de technische volmaaktheid van zijn films zouden moeten waarderen. Maar nee, hij wordt altijd maar weggezet als incapabel regisseurtje. Maar goed, dat veel filmliefhebbers parochialistic zijn was al langer bekend .

avatar van Seam

Seam

Naomi Watts schreef:

Hallelujah!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

mjk87 schreef:

Bay is erger, Emmerich weet tenminste nog hoe je een scène enigszins overzichtelijk in beeld brengt. Bay heeft zelfs daar geen kaas van gegeten.

Overigens vond ik die Godzilla altijd alleraardigst en snapte de kritieken nooit zo. Wel was ik toen een jaar of 11; vele jaren later begreep ik die kritieken al een stuk beter.

Ridley Scott is voor mij iemand die scènes heel erg onoverzichtelijk in beeld kan brengen. Dit is mij bij Bay nooit zo heel erg opgevallen. Bij Scott kan ik mij er soms aan storen, bij Bay is dit voor mij zeer gering. The Rock is voor mij een film die al beter is dan alle films van Emmerich.

Godzilla uit 1998 vind ik om meerdere redenen niet goed gelukt. Ik geef de film 2 sterren. Maar Emmerich creëert niet alleen troep. Universal Soldier vind ik serieus een goede film. En The Day After Tomorrow is ook helemaal niet verkeerd.

avatar van joey1990

joey1990

Komt deze film ook uit zonder 3D in de bios? Want ik vind 3D namelijk zeer irritant

avatar van Nicholas

Nicholas

Ben zelf ook niet zo van de 3D/IMAX shizzle (vaak is er wat mij betreft weinig van te merken en/of voegt het niets toe). Bij Godzilla was ik sowieso van plan om hem wél in IMAX 3D te gaan kijken.

avatar van egelhunter

egelhunter

Op imdb scoort de film behoorlijk hoog op dit moment. Maargoed de film moet nog officieel uitkomen. Ben wel echt benieuwd!

predator 2

9, 3 op imdb! Het zal heel fijn zijn om hier ook is een review te lezen! Er zijn namelijk al 6 stemmen.

avatar van milannn

milannn

Die 9,3 op IMDb slaat natuurlijk helemaal nergens op. 80% van de stemmen daar zijn van fanboys die de film een 10 geven zonder hem überhaupt gezien te hebben. Daarentegen zijn vrijwel alle user reviews (18 momenteel) wel erg positief, al zijn de eerste critics dan weer vrij negatief.

avatar van The Oceanic Six

Op IMDB moet je de eerste paar duizend stemmen ook niet al te serieus nemen bij blockbusters nee. Ik heb ook altijd het idee dat producers stemmen kopen in een begin op zo'n site. Maar ik denk dat er al snel een 20.000 stemmen bij Godzilla staan. Dan heb je een wat meer representatiever getal.

ibendb

Heb de film vanavond gezien, maar de review komt later.

ibendb

The Arrogance about mankind is to think that nature is in their control, not the other way around...

Lang heb ik gewacht op deze tweede Hollywoodfilm over het Japanse monster Godzilla. Na de eerste trailer waren mijn verwachtingen enorm hoog. Misschien wel té hoog. De vergelijking met de draak van een film die ongeveer 16 jaar geleden uitkwam en geregisseerd werd door meneertje Emmerich, is onvermijdelijk.

Als eerste wil ik zeggen dat de film (en zijn monsters) er enorm goed uitzien. Godzilla werd eindelijk eens goed vormgegeven en leek gelukkig niet zo uit een Jurassic Park-film gelopen. Enorm goede cgi zorgt ervoor dat de welbekende hagedis er af en toe écht bad-ass uitzag. De monsters naast Godzilla zien er eigenlijk maar gewoontjes uit qua design, maar de vechtscènes zijn om je vingers bij af te likken.

Maar niet alles is vol lof. Zo schiet deze film nogal wat tekort. Het verhaal is daar een goed voorbeeld van. Een héél lange opbouw met goede personages en veel emotie zakt snel in naar een hersenloos popcornfilmpje. Aaron Taylor-Johnson doet echt zijn best en bewijst dat 'ie na Kick-Ass nog serieuze rollen aankan. Elizabeth Olsen was een mooie verschijning en wist gelukkig te overtuigen. Ken Watanabe deed waar hij goed in is: vermaken. Maar meer ook niet.

De film duurt enorm lang, zeker voor een filmpje als deze. Dit kwam misschien omdat ik moe was en niet veel zin had in een ellenlange film over monsters die elkaar moeten afslachten. Toch waren die 123 minuten erg goed gevuld, maar ze leken het dubbele te duren. Godzilla zelf komt erg laat in de film aan, het langdradige gevoel kan daaraan te verwijten zijn, en komt nogal weinig in beeld. Maar wanneer hij dan eenmaal op het scherm tevoorschijn komt, is het gewoon geweldig.

Ik raad de film aan om in de 2D-versie te gaan kijken. De film is best donker en ik heb het gevoel dat het misschien wel té donker zal zijn met een 3D-brilletje op je neus. Ook kwam de film minder gefocust op 3D over en had het zelf niet nodig. Perfect vermakelijk zonder die 3D uitmelking/uitbuiting.

Besluit. De nieuwe Godzilla doet alles juist waar de vorige film fout is gegaan, maar kan enkele storende elementen niet vermijden. Ga dit zien, maar verwacht geen hoogstaand niveau of dito acteerprestaties. Verwacht eerder een typische blockbuster, maar dan zonder de geforceerde en vaak vervelende portie humor.

Veel actie, weinig Godzilla.

Bedankt voor de review.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

avatar van mrwhite

mrwhite

Filmkriebel schreef:

Lijkt me een weinig relevante remake, zeker in handen van deze regisseur.

Toch een wat vreemde uitspraak filmkriebel de man heeft nog niet veel op z'n palmares om het zo te zeggen maar ik begrijp het wel ze moeten mss iemand met meer ervaring zo'n film laten maken en dan kom je terecht bij mister Bay of Emmerich ze worden allebei hier en daar afgebroken maar iedereen kijkt wel naar hun films dus zo slecht doen ze het niet en ik vind Bay trouwens een goeie regisseur en ondanks dat er hier op MM veel mensen over hem klagen haalt hij bij al zijn film een goed gemiddelde.

Wie had jij dan genomen om deze film te regisseren ?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geen zin in nog een rondje Godzilla. Ik geef wel toe dat ik misschien onterecht denk dat dit een "Monsters" versie zou kunnen zijn van Godzilla m.a.w. beetje lang van stof. Als je sommige commentaren erop naleest bvb van ibendb, merk ik dan op dat het inderdaad wat die kant opgaat : slecht ingevulde tijd. Geen interesse dus, maar laat het de anderen gerust smaken

Er is niet alleen Bay of Emmerich. Vorige godzilla was toch van Emmerich? Antoine Fuqua bvb vind ik een geweldige actiefilm-regisseur. Of opnieuw een Aziatisch regisseur misschien?

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Een 89% fresh rating op rottentomatoes na 35 reviews. Had ik niet verwacht, oke, ik weet dat dit nog maar een kwart is van alle reviews, maar toch. Ook zegt het niet altijd alles, wat de critics goed vinden wil nog wel is behoorlijk verschillen met het gewone publiek. Toch hecht ik aan deze score op dit moment meer waarde als de fanboyscore op imdb. Verwachtingen blijven hoog!

avatar van chevy93

chevy93

Toch belooft het veel. Zeker aangezien ik zijn debuut behoorlijk (understatement) onderschat vind.

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik lees toch wel heel erg positieve berichten over deze film. Vooral het feit dat Edwards ondanks het megabudget alsnog het geduld heeft bewaard wat hij in Monsters al had spreekt me aan.

chevy93 schreef:

Zeker aangezien ik zijn debuut behoorlijk (understatement) onderschat vind.

Ik zie nochtans louter negatieve berichten van jou bij die film. Toch 4,5*, what gives?

avatar van JellOoo

JellOoo

Gojira zoals we hem kennen ! Misschien een iets te lange opbouw, maar dat word goed gemaakt door het andere deel van de film !

OPGEPAST ! bekijk deze film alleen met het volume op maximum

predator 2

Donderdag naar de IMAX. Beter beeld en geluid kan je volgens mij niet hebben.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Die Poster is in ieder geval heel mooi! ik wil hem volgende week zien...

avatar van cordiacovens

cordiacovens

is die nu al te downloaden? dat meen je toch niet.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

wel als hij in Amerika al uit is... maar dit moet je in de Bioscoop zien..

ik ga volgende week..

ibendb

Inderdaad. Dit is een film die je in de bioscoop (of ten minste in HD op je Blu-ray/DVD-speler) moet kijken en niet op een of andere trashy CAM-versie. Ga dit zien in de bioscoop, mensen.

MaNiAc E

Ik heb hem afgelopen zondag in de Première van Londen gezien En ik als Godzilla fan moet zeggen hij was zeker goed te pruimen. Tuurlijk niet alles was goed iets teveel gefocus op de menselijke karakters maar verder aardig te vrede over de film:

Mijn review (zonder spoilers):

Godzilla (2014) movie review by SlashingThrough.com

Filmkriebel schreef:

Lijkt me een weinig relevante remake, zeker in handen van deze regisseur.

Afschrijven op basis van alleen regisseur? Die gast had een enorm goede film neergezet met Monsters

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Review Godzilla nu.nl zijn ze aardig positief! ....NOT!

MaNiAc E

Haha nu.nl.... nooit serieus te nemen die zijn nooit accuraat en eigenlijk totaal inhoudsloos.

avatar van ipman-99

ipman-99

"You have no idea what's coming!" ... " !!!

Heerlijke effecten !!! 'Godzilla 3D' is een geweldig visueel genot, met name

uiteraard in dit geval 'Godzilla' zelf ! Opvallend heerlijke en overtuigende CGI effecten

waarin de 'monsters' heerlijk uit de verf wisten te komen.

De battles (of zoals je dat kan noemen) waren schitterend in beeld gebracht met hier en

daar enorme WAW momenten ! Het verhaal nam zijn tijd en diende voornamelijk als kapstok

om de actie, gevechten en effecten ten toon te spreiden.

De makers hebben ervoor gekozen om 'Godzilla' niet direct in beeld te laten verschijnen ..., maar

eenmaal hij op het toneel te voorschijn komt is er geen houden meer aan !

De cast met name Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe en Elizabeth Olsen leveren prima werk af.