Godzilla (2014)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
Admiral William Stenz
HALO Jumper
Young Ford
Mochizuki Rokuro
Ah, de excuus-Japanner Watanabe is ook weer van stal gehaald. Dat had je natuurlijk ook met je ogen dicht (verstand op nul) kunnen voorspellen.
Heb me nog niet super verdiept in de film verder - al krijg je zo oppervlakkig grazend voldoende mee voor een gezonde dosis scepsis. Wellicht ga ik het deze week toch proberen - het is vrij rustig (lees: weinig interessant) in release-land moet ik zeggen.
cordiacovens
Gareth Edwards levert met Godzilla een zeer interessante en ook goede film af. Hij wijkt af van het patroon van films die we wekelijks in de bioscoop voorgeschoteld krijgen en hier wordt hij aan het einde van de film zeker voor beloond. Godzilla is niet een film over Godzilla zelf, maar waarin Godzilla meedoet en je hem ziet vanuit een menselijk standpunt. Je kan zeggen dat er te weinig van Godzilla wordt getoond, maar dat is juist één van de redenen waarom de film werkt. De opbouw, de camerastandpunten, de technische hoogstandjes uit de film en Godzilla zelf, wanneer hij wél wordt laten zien, maken deze film tot een zeer goed gemaakte blockbuster.
Querelle
Het had een slechtere regisseur kunnen zijn. En ze hebben zich ditmaal gehouden aan het originele creature design.
Mochizuki Rokuro
De meeste Godzilla-films gaan niet over Godzilla, maar doet hij mee in een menselijke setting.
Er zijn Godzilla-Godzilla films (Son of Gozilla en Destroy All Monsters - zo uit het hoofd), maar volgens mij zijn die in de minderheid. Dus dat kan voor Gojira-fans geen bezwaar zijn lijkt mij - dat dát het punt is.
Kortom: ik kan niet wachten om 'm te zien
-jack_sparrow-
Ik had eigenlijk meer een film verwacht met in de hoofdrol Godzilla en dan wat menselijke personages eromheen geschreven!! Maar ik kreeg het tegenovergestelde ... goed geschreven personages die verwikkeld zijn in een situatie waarbij godzilla in voorkomt!!
Maar ik heb echt genoten van deze film! hij is op momenten misschien iets langdradiger dan nodig, of net wanneer het interessant gaat worden gaan ze over naar de volgende scene!! Ik heb mij het hardst geamuseerd met de laatste 20minuten van de film, Daarin zien we Godzilla en al zijn kracht in volle glorie!! En wat ze beter deden in deze film dan in de 1998-versie (ja ik denk dat bijna ALLES beter is dan in die versie) maar ze maken van Godzilla een soort van anti-hero, in de Emmerich-versie is hij alleen maar een monster/dier dat in New York wat rondloopt en het US-army achter zich aankrijgt, In deze film hebben ze van Godzilla echt een personage gemaakt. Ik voelde soms echt de pijn die hij onderging en ik leefde echt mee met Godzilla!!
ik had graag een disaster-movie gezien met godzilla in de hoofdrol die gebouwen en monumenten vernietigd, maar ik denk dat dat meer jaren 90 materiaal is!! dit is 2014 ... en wij kregen een moderne (en vooral) volwassen film! En ik vond het super! Ik vond de opbouw in het begin ook supergoed .... doordat we Godzilla in het begin niet echt te zien krijgen, maar wel wat geschiedenis te horen krijgen, begint dit allemaal op te bouwen naar het moment dat we Godzilla voor het eerst zien! en dan is het een moment van "WOW".
Ps. De atomic-breath van Godzilla in deze film ...... had ik niet zien aankomen maar dit was echt een moment om uit mijn zetel te springen en te roepen: "F*** YEAH!!
Waar ik van verschoot is hoe weinig screentime Bryan Cranston EN Godzilla zelf kregen, nu ja "weinig" .... Ik had verwacht dat deze 2 heel de film zouden delen. Cranston haalt het midden van de film niet eens, en ik denk dat Godzilla net over de helft pas in beeld komt!! Dit stoorde me helemaal niet, maar ik had de dood van Cranston gewoonweg niet zien aankomen .. wat het voor mij nog emotioneler maakte!
Ik heb me uiteindelijk nooit verveeld en zat tijdens de actie-scenes op het puntje van men stoel!
Prachtige cgi, FENOMENAAL acteerwerk van Cranston, Taylor-Johnson (en ja, zelfs Godzilla), een goed verhaal, mooie cinematography en een goede score van Alexandre Desplat (wat me eigenlijk wel een jaren 90 gevoel gaf)! allemaal ingrediënten die deze film voor mij een goeie 4,0 verdient!!
De film is niet perfect en ik weet zeker waar de meeste kijkers problemen mee gaan hebben, maar ik denk dat je bij een film als dit logica enzo een beetje opzij mag schuiven en gewoon je ogen en oren even laat genieten van al het harde werk dat in deze film is gestoken! Ik vind wel dat de makers wisten waar ze mee bezig waren En ze hebben zeker hun hart in deze film gestoken.
Dus zeker en vast een goed verdiende .... 4,0*
Mooi, positieve reviews! Prima verhaal van jack-sparrow. Ik verheug me enorm op de film.
chevy93
Ik zie nochtans louter negatieve berichten van jou bij die film. Toch 4,5*, what gives?
Sowieso was dat nog een tijd waarin ik echt uitsluitend kom genieten van snelle(re) Hollywood-films.
Halcyon
Misschien wel de beste creature feature sinds Alien, The Thing en Predator en Edwards bevestigt dat Monsters (2010) allesbehalve een toevalstreffer was, zoals ik al eerder voorspeld had. Een Godzilla-film die twee uur duurt, in de jaren '50, 60, '70 en '80 zou dit een indicatie voor veel onzinnige plotwendingen geweest zijn, maar hier niet. Twee uur lang wervelend spektakel, strakke regie, verbluffende sound FX en dito special FX, mooie sets en in de hoofdrol twee indrukwekkende monsters die het tegen elkaar opnemen. Het moment waarop Godzilla voor het eerst ten tonele verschijnt bezorgde me werkelijk kippevel. Lang geleden dat ik zoiets nog mocht meemaken. Hij maakt als vanouds behoorlijk wat brokken, maar wordt desondanks als held geportretteerd. In de geest van de reeks met andere woorden en de film is daarmee ook een ode aan dat mythische wezen. Je kan er niet onderuit: dit is een film die je op het witte doek moet zien. Edwards maakt er, naast het spektakel, een audiovisueel ontzettend aantrekkelijke film van, zoals hij dat met Monsters ook al deed, alleen ligt het amusementsgehalte hier ongezien hoog. Beste horrorfilm van 2014?
Beste horrorfilm van 2014?
Lijkt me sterk, aangezien dit geen horrorfilm is.
Oej!
Draait morgen om 11u in Utrecht. Dat wordt een ander dagprogramma dan gepland denk ik.
Daar hoef je natuurlijk geen kenner voor te zijn.
dutchtuga
De monsterfilm, waar Godzilla ongetwijfeld onder valt, kan echt wel als horror gezien worden. Niets raars aan Halcyons constatering.
dutchtuga
Ik kan nu in ieder geval niet wachten dit op groot scherm te zien!
Filmhoek.nl
Na het zien van Godzilla had ik gemixte gevoelens. Misschien kwam dat omdat Bryan Cranston in de promotie groots wordt afgebeeld, maar in de film slechts een bijrol speelt. De acteur had veel meer screen time moeten krijgen. Daarnaast is twee uur echt té lang voor deze rampenfilm. Dat komt vooral door de lange opbouw naar de onthulling van het monster. Had er meer aandacht besteed geweest aan brokstukken die het monster uit het beeld gooit, dan zou het eerste uur niet zo langdradig aanvoelen. Dat is toch wel een gemiste kans (op 3D gebied). Dat gezegd hebbende is de tweede helft van de film absoluut de moeite waard. Hebben we echt een film als Godzilla nodig? Mijn antwoord is ja! De destructie die wordt aangericht is adembenemend. Ik raad je dan ook sterk aan om deze film op het grootste scherm te bekijken dat er is.
clareyboy
Vanochtend gezien in Pathe Imax. Vond de film erg tegenvallen. Misschien komt het omdat ik de laatste maanden tevaak naar de bioscoop ben geweest en de teaser/trailer tevaak heb gezien.
Begin v/d film kwam erg langzaam opgang, actie verderop is een krappe voldoende waard. Niet erg bijzonder.
MaNiAc E
Meer screentime waarom? Zijn rol was nu niet dusdanig dat het nog meer te doen had. Je snapt ook wel dat hij gekozen is voor zijn starpower he?
LPereboom
voor mij geen wow gevoel, ik vond Godzilla zeker niet slecht! zo ziet Godzilla er gruwelijk mooi uit!! de film bestaat uit 2 delen van 1 uur eigenlijk waar Edwards begint met een verhaal rond te bouwen, het 2de deel is vooral Godzilla die het roer in handen neemt! er zitten een paar heel goeie en spannende scenes in, maar hij kon me niet volledig overtuigen.
Mochizuki Rokuro
Dank voor je enthousiaste reactie op de film. Ik had het niet zo in de planning om te gaan, met het Emmerich debacle op het netvlies, maar ben nu gelijk gegaan. Zeker omdat ik weet dat jij ook de oude uit de serie kent.
Ik vond m geweldig goed geslaagd. Ik schrijf later wat meer.
Maar als je naar mijn sterren kijkt is mijn conclusie dat dit de beste Godzilla film van allemaal is. Geen enkele Japanse film uit de serie van 28 krijgt namelijk 4* van mij.
<wordt vervolgd>
En de MUTO (M + V) waren een waardig (zij het onbedoeld) tribute aan HR Giger die deze week overleed !!
Halcyon
Seam
Shit nu Halcyon enthousiast is, moet ik deze toch maar eens snel gaan zien.
TheDiningDead
Pfff, vermoeiende bedoening. Behalve dat een en ander met enige visuele flair in beeld is gebracht heeft dit monster-/ apocalypsepos bitter weinig te bieden. Normaliter capabele acteurs die clichematige personages zonder kraak of smaak neerzetten, veel onduidelijk gehannes met atoombommen en kerncentrales, wat quasi-kritische gemeenplaatsen over de arrogante achteloosheid - of achteloze arrogantie - waarmee de mens zich tot zijn aardse habitat verhoudt, en een quasi-T-Rex met obesitas en ochtendadem.
Ruim twee uur heb ik me stierlijk verveeld en gepiekerd over de vraag waarom ik in godsnaam besloten had deze troosteloze en dodelijk serieuze ellende door zo'n onnozel 3d-brilletje te aanschouwen. Die mislukte illusie van diepte is dan wel weer een treffende typering voor de kijkervaring als geheel.
wwelover
Prima bioscoopfilm. Verhaaltechnisch niet echt indrukwekkend. Typisch Hollywood natuurlijk, het gezinsleven van Ford voegt vrij weinig toe. Al is Elizabeth Olsen wel een leuke dame om te zien. Het had allemaal ook wel wat sneller op gang mogen komen, maar de actie uiteindelijk was prima. De films is vooral de moeite waard door de uitstekende special effects en camerawerk. Verder vond ik de muziek erg goed en subtiel.
Kom op zeg. Een film met monsters erin is niet per definitie een horrorfilm(ondanks dat dit een bekende is) . Dit is gewoon een (heerlijke) blockbuster pur sang met alle elementen van dit bombastische genre. Niet meer en niet minder...
Verheug je je zeker ook op de nieuwe X-men horrorfilm... Een hele film vol met monsters die allemaal speciale gaven hebben.
dutchtuga
Een film met monsters erin misschien niet, de monsterfilm wel. Daar zit een significant verschil in. Ik ben meestal niet zo van het gebruiken van Wikipedia als bron maar vind het hier wel netjes uitgelegd eigenlijk.
Monster movie - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
dutchtuga
Dit bevestigt dat je het verschil niet weet tussen films met monsters en een monsterfilm.
Een monsterfilm is wat anders dan een horrorfilm. Daarnaast bekijk je het natuurlijk ook erg zwart/wit. Dit is in geen enkel opzicht een horrorfilm. Overigens is dat ook de term die gebruikt werd en niet monsterfilm.
Er staat op die pagina trouwens "may also belong to horror, fantasy or science fiction genre".
Dat lijkt me geen zin die duidt op een vaststaand feit. Je zou dit genre eventueel tot horror kunnen rekenen, maar het lijkt me wel afhankelijk van de inhoud in de film.

Godzilla x Kong: The New Empire
2024