Godzilla (2014)
Releasedatum: 15 mei 2014
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
Admiral William Stenz
HALO Jumper
Young Ford
horizons
De sprong door de wolken deken de vernietigde stad in was wel tof gedaan (beet DotM idee, maar zag er top uit). De rest deed aan een goed uitgevoerde rampenfilm denken.
DiDa
Echt een van de beste trailers van dit jaar. De definitie van een trailer wordt hier juist toegepast. Men laat niet teveel zien en weet spanning en opwinding te creeren.
Mochizuki Rokuro
Moet zeggen dat het laatste shot van de trailer wel laat zien dat ze het in ieder geval in de geest van het origineel gaan proberen. Kijk hier echt naar uit!
Wat bedoel je dan precies. Je opmerking maakte me wel nieuwsgierig, dus toch maar gekeken, maar ik zag niks dat er op leek. De vormgeving van het beest of waar denk je dan aan?
Donkerwoud
In ieder geval de creature design en zijn kenmerkende hoge gilletje. Is wel echt Godzilla en niet T-Rex die ervoor door moet gaan. In ieder geval lijkt het alsof ze een poging doen om het origineel te benaderen (in tegenstelling tot de eerdere Godzilla).
dutchtuga
Goh, nog een Godzilla film, alsof we daar nog op zaten te wachten.
Dat dacht ik ook maar na deze trailer gezien te hebben kan ik niet wachten hem te gaan zien. Magistrale openingsscène met muziek uit 2001!
leendert135
Jaja die trailer ziet er wel erg vet uit!
Hopen dat we niet het "BattleLA effect" krijgen;)
NYSe
Tering, eindelijk weer een blockbuster waar ik naar uit kan kijken! Dijk van een trailer en Edwards debuut belooft ook veel goeds.
chevy93
Geweldige trailer inderdaad. Als het audiovisueel weer net zo overdonderend wordt als zijn debuut, wordt dit er eentje om naar uit te kijken.
Bantavoer
Inderdaad, een verrassing. Hoop wel dat het net een versie wordt als die uit 1998. Want die vond ik heel goed, ondanks negatieve reacties (ieder zijn smaak). We kijken er naar uit.
Turkse gast
Is dit een vervolg van Godzilla uit 1998, of weer een remake van de vorige Godzilla's films anders weeral een remake.
cyberpiraat
Had wel beetje gehoopt dat dit een vervolg op de amerikaanse versie uit 1998 zou zijn, waar op het einde dat laatste ei nog uitkomt...
Aan de beschrijving en de trailer te zien staat deze daar compleet los van. Helaas... Gemiste kans, maar des al niet te min wel een must see (voor mij dan)
Spoilalot
Ik ben toch meer dan blij dat dit een op zichzelf staande film is geworden. Godzilla uit 1998 was nou ook niet heel veel soeps (ondanks dat hij vermakelijk was). Dit ziet er een heel stuk beter uit. Kan niet wachten!
Naomi Watts
Dat is nogal veel spam op dat filmpje...
Dit is de officiële Warner Bros trailer die vandaag is vrijgekomen:
schram101
Stoere nieuwe trailer! Veel nieuwe beelden ook. Kijk hier erg naar uit.
Geweldige trailer. Dit kan bijna niet tegen gaan vallen.
Geweldige trailer. Dit kan bijna niet tegen gaan vallen.
Tuurlijk wel, helft van de reviews die hier binnenkort staat beginnen met "de beste stukken zaten al in de trailer".
Wat niet verwonderlijk is als ze een trailer van 2.5 minuten maken. Da's bijna een kortfilm waar je de boeiendste momenten wel moet insteken om iedereen geëngageerd te houden. Begrijp niet dat mensen nog steeds die hele trailers gaan zitten kijken.
Nu is het wachten op de preview release van de eerste 5 minuten van de film neem ik aan?
Carealot Carrot
Wat ik opmaak uit de trailer is dat de nadruk ligt op de mensen en niet op Godzilla.
Daarnaast zal het wel allemaal te serieus worden, echt ernaar uitkijken doe ik dus niet.
schram101
Begrijp niet dat mensen nog steeds die hele trailers gaan zitten kijken.
Hoe kom je er bij dat ik, of wie dan ook die hier positief op de trailer reageert, de volle 2,5 minuut heeft uitgekeken?
Ik zelf doe dat overigens zelden. Al krijg je in de bioscoop natuurlijk vaak alsnog de hele trailers te zien.
Wie kijkt er nu een trailer en stopt er halverwege mee als de trailer bevalt? Ik heb gewoon alles gekeken. En ik vind juist dat de trailer vrij respectvol is. Er wordt opgebouwd naar een climax, maar je ziet nog vrij weinig van Godzilla zelf.
schram101
Om spoilers te voorkomen! Regelmatig dat een trailer veel te veel laat zien. Vooral bij komedies het geval natuurlijk, maar bij actiefilms zie je het ook vaak.
Het lukt overigens niet altijd hoor. Soms kan ik m'n nieuwsgierigheid niet bedwingen. En ik wil het ook niet altijd.
De eerste film van deze regisseur veel tegen (hij heeft wel wat met dit soort wezens), maar deze lijkt me wel een bioscoop bezoekje waard.
HALVE TAMME. (moderator series)
HALVE TAMME. (moderator series)

Godzilla x Kong: The New Empire
2024