Godzilla (2014)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Godzilla
"The world ends, Godzilla begins."
Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Temidden van alle geweld en chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Cranston) is een wetenschapper in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Godzilla (MusicMeter)
HALO Jumper
Young Ford
merijn82
- 1931 berichten
Ben nu eigenlijk wel benieuwd naar een review van een 0,5*-film van jou!
GGMM
Mag je ook stemmen als je hem na een uur hebt uitgezet?
Wat een kutfilm zeg. Special effects zagen er niet uit. Verhaal ging he-le-maal nergens over. Bah.
FillumGek
Het is al lang geleden, maar in mijn herinnering vind ik de Emmerich-versie zelfs vermakelijker. Het eerste uur met al het science-gedoe is werkelijk niet door te komen. De cast is ook niet goed genoeg om te kunnen boeien. Taylor-Johnson heeft geen uitstraling en wie neemt er nou, of all people, Elizabeth Olsen, een uitgerangeerd kindsterretje voor zo'n grote productie? Walter Wh...eh... Bryan Cranston heeft zijn kunnen allang bewezen maar in je eentje ga je de film niet redden.
Sowieso hou ik meer van het monster vs city gevecht in plaats van monster tegen monster. Het 'vijandige' monster vond ik niet eens indrukwekkend, beetje lelijk design. Net een robot. Godzilla daarentegen ziet er tof uit, al zie ik hem liever als vijand in plaats van savior. Door zijn gevecht midden in de stad moeten er werkelijk duizenden doden zijn gevallen. Beetje vreemd om dan de savior of the city te zijn, ook al is die city grotendeels verwoest.
Bij zo'n Hollywoodproductie is het jammer dat alles zo verschrikkelijk veilig wordt gespeeld. De apocalypse is daar en het enige grafische wat je ziet is een bloedlip. Ik wil dood en verderf zien, de straten rood gekleurd. De special effects zijn best goed, alleen jammer dat zo'n instortend gebouw tussen twee vechtende giants nog weinig indruk maakt.
Wanneer het gevecht begint wordt de film eindelijk vermakelijk, maar dan is het eigenlijk al te laat. Vreselijke soundtrack ook trouwens. Wellicht de teleurstelling van het jaar.
tommiew
Zucht, Hoeveel nacht kan je in een film hebben. Is dat om de effecten en spanning beter te maken? Totaal spanningsloos, nergens verrassingen, onsamenhangend verhaal, slechte acteurs. Ik heb 'm maar niet afgekeken. Met heel veel moeite een 1,5 vanwege het sf begin, maar daar houd het mee op.
Leno
Volstrekt mislukte film, zelfs de 1998 versie is nog beter. De film wil maar niet op gang komen en op het eerste half uurtje na kent het verhaal geen hoofdrolspeler. Of het moet die vent zijn die soms in beeld komt en steeds wordt overgeslagen door Godzilla en co. Af en toe komt zijn vrouw in beeld, geen idee waarom want dat interesseert volgens mij niemand. Dan is godzilla zelf ook erg saai en zou de actie moeten komen van de parasieten of wat het ook zijn, die er erg lelijk en gelikt uitzien.
Verder een totaal gebrek aan humor en spanning en cinematografisch is het eveneens erg fantasieloos. Op alle vlakken een mislukking.
Maarten0402
Hahaha, het blijft grappig hoeveel mensen hem hebben afgezet.
Ik ook trouwens. Bijna op het einde van de film. Hij duurde nog 15 of 20 minuten (zoiets) en op mijn TV meubel zag ik nog The Sopranos: Season 3 liggen (kijk ik zo nu en dan weer, blijft een meesterlijke serie) en ik dacht: "Nee!!! ik trek het niet meer. Ik moet iets tofs zien.
En getroost werd ik gelukkig door The Sopranos.
Heb ik toch nog een topavond gehad
John Milton
Had na uitkomen van de trailer nooit gedacht dat dit zo'n matige film zou zijn, en al helemaal niet dat hij op MM onder de 3 sterren zou komen. Fascinerend.
Glacius
Inderdaad teleurstellend. Het ligt niet aan Godzilla op zich, die er erg goed uitziet in deze film. Z'n liefdevolle houding ten opzichte van mensen beviel me alleen niet, maar dat terzijde. Het mysterie begint aardig, maar zodra de vijandige monsters in beeld kwamen begon het jammer-gevoel al naar boven te komen. Het design van deze monsters is op z'n minst onorigineel te noemen en voelt allesbehalve natuurlijk aan. Inplaats daarvan lijken het, in ieder geval de koppen en ogen, wel op robots uit de Transformers films. De lichamen lijken rechtstreeks uit Cloverfield te zijn gekopieerd. Andere tegenvallers zijn gevechten tussen de monsters en de nadruk op de menselijke personages. Het is niet zo dat de gevechten slecht zijn, maar dat ze amper aanwezig zijn. Daarnaast is de nadruk op de menselijke personages vervelend. Ten eerste zijn de personages uiterst oninteressant met uitzondering van Bryan Cranston's personage. Ten tweede voegen zij niets toe aan het verhaal en lijken ze slechts tijdvulling te zijn. Ten derde zijn de acties en ontwikkelingen van de personages uiterst clichématig en melodramatisch (typisch blockbuster hollywood) wijze neergezet. De special effects zijn verder dik in orde, maar dat kan de film niet redden. Helaas pindakaas.
yeyo
Ben ik de enige die de plotse tendens van negatieve berichten een beetje eigenaardig vind? Bij zijn release leek publiek en pers enthousiast te zijn (nog steeds een mooie 77% op RT), maar plots lijkt dit de flop van de eeuw? Een 2,87 is echt laag. Toegeven, de film is geen echte hoogvlieger en sommige genoemde gebreken zijn wel terecht: beetje saai, langdradig, oninteressante personages, typische Hollywood dramatiek.. maar als ik dan zie wat voor torenhoge gemiddeldes sommige minstens even saaie en langdradige Hollywoodfilms krijgen ben ik toch wel verbaasd. Bovendien is deze film bij momenten erg mooi in beeld gebracht.
Glacius
Denk dat dat veroorzaakt werd door de torenhoge verwachtingen die zowel de trailer als de naam Godzilla bij mensen oproept Overigens geef je zelf maar 0,13 hoger dan het gemiddelde.
Maarten0402
Tja alsof RT waterdicht is... lekker persoonlijke mening ook. Be yourself!
yeyo
Mijn cijfer doet er weinig toe. Ik doelde meer op het feit dat even 'gemiddelde' films soms belachelijk hoge scores halen. En verder heb ik het ook vooral over de kentering in beoordelingen (van eeder positief naar heel negatief) die me verbaast. Film is toch 0,34 gedaald in nog geen twee maanden tijd, of is dat standaard bij een DVD release? (moviemeter statistiek-buffs, help me out here)
En bedankt voor je wijze raad, Maarten0402, ik neem het ter harte.
doctari
de eerste lichting mensen zag deze film waarschijnlijk in de bioscoop, ik kan me voorstellen dat hij daar beter tot zijn recht komt en dat de mooie beelden en de onheilspellende sfeer het winnen van de negatieve punten. Op een kleiner scherm komen die beelden en sfeer echter minder goed over, en overheersen waarschijnlijk de langdradigheid en het cliche verhaal.
Gezien de mankementen die je toch noemt is een 2,87 nog best wel OK, lijkt me
mnrk
Nature has an order. A power to restore balance. I believe he is that power.
Deze Godzilla film van Gareth Edwards is absoluut niet slecht maar ook niet super, hij hangt er ergens tussen in...
De gehele setting is in orde , net zoals het mysterieus opbouwen naar het uiteindelijke verschijnen van Godzilla (dit was echt prima verwerkt), maar soms duurt het allemaal net iets te lang waardoor de spanning soms weg ebt...
De cast in deze film was op zijn plek en past daarom prima bij deze film...
De score van Alexandre Desplat is ook in orde ...
Alexandre Desplat - Godzilla (2014) - MusicMeter.nl
En dat er een tweede Godzilla zal gaan komen is wel duidelijk...
John Milton
En dat er een tweede Godzilla zal gaan komen is wel duidelijk...
lange tussentijd. Al vrees ik dat zelfs 4 jaar verwachtingen temperen niet genoeg is.
SnakeDoc
Door deze film ben ik me gaan beseffen hoeveel leuker ik de variant uit '98 eigenlijk wel niet vind.
Die krijgt dus ook een half sterretje extra.
Dit is net wat teveel van het goede, mede door dat het wat afwijkt van het oorspronkelijke verhaal.
Die 2 'halve' robots hadden ze van mij dan ook wel achterwege mogen laten.
2,5* is me net ietsje te laag, omdat het allemaal wel vermakelijk is. Daarom (net aan) die 3 sterren.
macrobody
Voor een avondje hersenloos vermaak is dit een prima film in zijn genre.
DiskjockeyEast
Het spijt me, de special effects en cgi zien er adembenemend uit, maar ik werd echt veel meer geamuseerd door de versie van Roland Emmerich in 1998.........
Ik vond de vele wijde luchtshots van de actie storend worden..
sateck
John Milton
Ik zag de trailer in de bioscoop, 4 maanden terug. 1 woord: WOOOW! Misschien wel de mooiste trailer die ik ooit heb gezien. Komt ook omdat ik totaal niets van de film wist en omdat het in de bioscoop was. En nu, 4 maanden later, dacht ik: Laat ik even kijken op MovieMeter wat de reacties zijn. Pfff wat negatief allemaal zeg. Is deze film zo slecht? Is de trailer zoveel mooier dan wat de film laat zien? Ik twijfel of ik deze film nog wel wil zien.
ik vond de trailer ook heel erg veelbelovend. Kijk de film film gerust en vorm je eigen oordeel, maar stel je verwachtingspatroon alvast iets bij
Cygor
Ik kan alle negatieve punten wel begrijpen.
Maar gelukkig hebben we allemaal een eigen mening.
In de bios kwam deze film bij mij prachtig over!
Maar thuis op bluray idd wat minder.
Desondanks vind ik het geen slechte film.
Maarten0402
Dat is de rede waarom ik vaak niet afga op wat de trailer laat zien.
Bijv. de trailer van Once Upon A Time In America is ook niet heel bijzonder en dat komt gewoon omdat die film heel complex is en heel lang duurt. Dat kan je in een trailertje niet goed over laten komen. Bij sommige films is de trailer wel geslaagd, maar ik zou zeggen: 'Ga de film gewoon bekijken, oordeel zelf en als hij je tegenvalt maakt het ook niet uit.'
Dan kijk je een andere keer weer een goede film. Je hebt toch niks te verliezen.
En trouwens, het kan altijd nog veel slechter: B.T.K. Killer
EliasZ
Had er eigenlijk best wel wat van verwacht, maar wat een belachelijk slechte film
Tarkus
Redelijk goed, maar hij lost bij mij ook de verwachtingen niet in.
De film uit 1998 is stukken beter.
Maar de speciale effecten hier zijn natuurlijk wel mooi, al zijn sommige scenes iets te donker naar mijn zin.
De vertolkingen, tja, schitterend zijn ze niet te noemen.
Geef nog voldoende om de effecten en de actie, maar er had veel meer in gezeten.
megaman
De 98' versie is slechts een kinderachtige monsterflick met té kleurrijke personages. Niks mis mee op z'n tijd maar dat mensen hier gaan klagen over deze film en zelfs met zware onvoldoendes gaan gooien slaat werkelijk nergens op. Zijn mensen vergeten dat de oorspronkelijke Gojira uit '54 een dramatische rampenfilm was die vooral het menselijke aspect naar voren haalde? Ik snap wel dat deze remake/reboot geen Pacific Rim is maar waarom is dat per se nodig? Godzilla '14 is grimmig, dramatisch, traag van opbouw maar de impact is er niet minder om. Nergens in de film had ik zoiets van "wanneer krijg ik Godzilla nou te zien?!". En dat komt omdat ik gewoon in de film zat zo gezegd. Ik leefde met de personages, de tragedie en de emoties mee en zat niet constant te wachten op dikke vette monster-fights met laserstralen, raketten en enorme explosies. Dat bewaar ik voor films als Pacific Rim of de overige Godzilla films. En man man, wat ziet dat beest er toch weer hartstikke vet uit! Welcome back king of monsters, welcome back!
... Ja

Godzilla x Kong: The New Empire