• 9.379.484 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.232)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van legian

legian

Ajax&Litmanen1 schreef:

Wel grappig dat juist Reinbo, fanboy op dit forum bij vele films, anderen hiervan beticht....

Dat gebroken rug plot (spoilers man!) is inderdaad 1 van de weinige punten die je niet echt goed kan praten.

Ach het blijft nog altijd een film, en in een film kan alles

TheAnswer schreef:

LOL, moest je helemaal, speciaal voor de 2e keer gaan om dit door te hebben? Als je had opgelet tijdens de 1e keer, dan zag je duidelijk dat wanneer het kind eruit klom, zij GEEN masker op had. Dan wist je eigenlijk ook meteen dat het Bane niet kan zijn.Wayne had het niet kunnen weten, dus daarom dacht hij steeds dat het kind ook Bane is. Maar jij als kijker had het natuurlijk kunnen zien LOL. Gewoon een kwestie van goed opletten of simpelweg de film volgen (niks verward/ingewikkelds aan).

Ik zeg niet dat ik hem daarvoor speciaal een 2de keer moest zien, maar dat ik het nu dus even goed heb kunnen opnemen, zodat ik het goed kon neerpennen. En niet iedereen ziet de eerste keer dat soort dingen allemaal. Het einde was de eerste keer al niet verrassend, ik had de link toen ook al gelegd, alleen nu kon ik meer op de details letten.

En als jij de fim niet perfect vindt, waarom geef je dan nog steeds de perfecte score? Echt apart..

Omdat zoals Ajax als zegt, "niet 1 film zal perfect zijn".
Daarom geef ik die score aan de films die voor mij daar het dichtst bij komen, en dit is er daar een van.

Dit bevestigt gewoon wat ik eerder zei. Vraag me echt af van welk niveau tegenwoordige filmkijkers zijn, die overduidelijk matige films zomaar 4,5/5,0 sterren geven

Het beoordelen van een film is altijd nog persoonlijk. De film die jij matig vind, vind iemand anders helemaal geweldig.
Dat zou hetzelfde zijn als dat ik zeg dat mensen die films van Adam Sandler geweldig vinden geen kennis hebben van films, en dat puur omdat ik die films niks vind, lijkt me niet echt eerlijk toch?

Klopt, maar ik zeg ook niet dat mijn cijfer heilig is. Ik begrijp alleen niet hoe je een perfecte score kan geven terwijl je zelf al aangeeft dat de film niet perfect is LOL.. Daarnaast is er ook zoiets als gezond verstand. Een Volkswagen is nou eenmaal een Volkswagen, dat ga je toch niet waarderen als een Porsche

Klopt, maar die volkswagen zou alsnog een perfecte score kunnen krijgen. En dat komt omdat je het binnen die serie vergelijkt, en niet met een Porsche.
Is met films net zo, dat hij niet kan tippen aan Once upon a time in the west (voorbeeld) klopt, maar dat betekend niet dat hij binnen zijn genre niet aan de top behoort.

avatar van rep_robert

Al moet ik zeggen dat Legian op wat verduidelijk qua tijddstippen niet echt met iets nieuws komt voor mij Dat van Bane was toch al wel duidelijk dacht ik.

avatar van king-kevino

king-kevino

net gezien en ik moet zeggen dat het een erg leuke bioscoopervaring was lekker in 2D en goed einde? van de trilogy

avatar van Veadige

Veadige

Niemand opgevallen dat het geluid van de Batman/Catwoman motor (of hoe heet dat "ding"?) véél te veel werd aangedikt?

Men hoorde een flink optrekkende motor met hoge toeren, maar als je het beeld erbij zag was het maar min of meer een slakkengang.

Met andere woorden, op de set reed dat voertuig niet harder dan een rollator, en het opgevoerde geluid viel behoorlijk door de mand.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Tja, da's gewoon cinematisch aandikken. De klappen die uitgedeeld worden tussen Batman en Bane zullen ongetwijfeld ook niet zo agressief klinken in real-life. Wat overigens geldt voor de meeste films (Soderbergh's Haywire komt even naar boven die dat eens niet deed).

avatar van TheAnswer

TheAnswer

legian schreef:

Ik zeg niet dat ik hem daarvoor speciaal een 2de keer moest zien, maar dat ik het nu dus even goed heb kunnen opnemen, zodat ik het goed kon neerpennen. En niet iedereen ziet de eerste keer dat soort dingen allemaal... alleen nu kon ik meer op de details letten.

LMAO

avatar van wu-tang

wu-tang

paul83 schreef:

Nog zo'n iemand die niet snapt dat Batman niet met zijn normale stem kan praten anders wordt hij waarschijnlijk herkend. Treurig. De laatste 30 minuten is ook helemaal niet interessant voor deze film.....goede keus.

Schrijven is een kunst trouwens. En wat is DKR?

zeker een goede keus niks gemist

avatar van GGG

GGG

Geweldige film. Helaas niet zo'n sterke schurkenrol als The Joker in deel 2 maar wat een afsluiting van een trilogie. Jammer dat Christopher & Christian de Batman cape in de wilgen hangen. Had graag nog een een paar delen gezien want hierbij krijg je echt weer waar voor je dure biosgeld...

avatar van paul83

paul83

wu-tang schreef:

zeker een goede keus niks gemist

Schaam je.

avatar van Friac

Friac

kels92 schreef:

... Op een gegeven moment zat iedereen in de bioscoop ook echt op het puntje van zijn/ haar stoel. Ik snap niet helemaal dat je kunt zeggen dat er te weinig actie in zat. Ik vond dat in deze film precies genoeg om het niet te overdreven te maken allemaal. ...

Ter verduidelijking: ik vond niet dat er te weinig actie in zat, maar wel dat er te weinig echt overtuigende actie in zat. Het was teveel standaardactie, en op het gevecht tussen Bane en Batman na (en uiteindelijk blijft dat ook hoofdzakelijk beperkt tot wat heen-en-weer "gestomp") is er eigenlijk geen enkele actiescène waar ik na afloop lyrisch op kan terugblikken. Er is dus zeker genoeg actie in de film, maar net als andere aspecten van de film mankeerde dit aspect wat mij betreft de gewenste slagkracht.

tukkerstein

Aardige blockbuster, meer ook niet. Decor/setting is niet meer wat het was in Batman Begins, we kijken ipv naar de gestileerde scènes van Gotham naar stock footage van New York gemengd met actie. Van Christopher Nolan verwacht ik meer, er zijn nauwelijks noemenswaardige shots te vinden in de film (behalve de scenes rond die put waar Batman in belandt en moet uit zien te komen, wmb de beste gedeelten van de film). Dat verwacht je niet van de regisseur van mijn inziens het visuele meesterwerk "The Prestige". Het verhaal is simpel en de dialogen zijn veel te wollig en tegelijkertijd behoorlijk inhoudsloos. Er wordt aardig geacteerd maar niet meer dan dat, Bale speelt degelijk en het personage Bane is behoorlijk angstaanjagend maar ook saai voor een film van 164 minuten. Ook Bane's beweegredenen voor het vernietigen van Gotham vond ik slap. De eerste achtervolging met de Batmanmotor is veruit de beste actiescène in de hele film. Catwoman is een leuke toevoeging aan de film.

Leuke film maar zeker geen meesterwerk. Het is maar goed dat de serie hier eindigt. De laatste twee delen waren inferieur aan Batman Begins.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het vervolg op DE film van The Joker is naar mijn mening helemaal geslaagd. Ik heb 164 minuten gekeken naar het beeld zonder dat het woordje "saai" in me opkwam. 164 minuten puur genieten, dat is deze film.

Nolan is naar mijn mening toch wel een regisseur die alles erg realistisch maakt en dat is ook zo sterk aan Batman. Toch zitten er dingen in die natuurlijk nooit kunnen...maar vind ik dat erg? Nee.
Batman is en blijft fantasy en dat er ontzettend veel realiteit bij komt kijken is alleen maar mooi. Ook de rollen waren in deze film erg goed verdeeld. Catwoman speelde erg leuk mee (had ik overigens niet verwacht van Hathaway) en was met haar sexy outfit toch ook wel een lust voor het oog. Ook de gebruikelijke rollen deden weer goed mee, Alfred had helaas wel een kleine rol. Ik had Alfred ook best in actie willen zien, dat had ik best leuk gevonden. Maar het zij zo, toch heeft Alfred aan het einde natuurlijk nog een geniale twist. Het einde is goed door zijn droom (door wat hij dacht). Dit keer een grotere rol voor sterspeler Morgan Freeman, deze oude rot krijgt veel meer screentime en weet met een paar leuke grappen de humor er een beetje in te houden.

Het verhaal was weer prima en door de natuur/omgeving vond ik deze film net iets beter dan The Dark Knight. Natuurlijk kan BANE niet tippen aan The Joker, dat is gewoon DE schurk van Batman. Heath Ledger speelde een geniale rol en Bane komt daar niet overheen. Toch vind ik al die vergelijkingen erg vervelend. Het zijn gewoon 3 films met elk hun eigen badguy. De badguy van deze film was ook geweldig en lekker wreed. Hij vocht geweldig en stiekem had hij alles keurig uitgedacht. Bane + hersens = totale vernietiging. Het einde was ook mooi, alles komt zo goed bij elkaar altijd bij Nolan films. Het einde heeft me ook verrast, ik ben erg blij dat Batman toch niet dood is gegaan (dat had totaal niet passend geweest.

Een mooie afsluiter met ontzettend veel elementen die beter zijn dan de voorgaande films. Net zoals Batman Begins een keurige 5* want deze film staat weer op mijn netvlies gebrand. Een super film met natuurlijk de mooie muziek van Hans Zimmer!

avatar van R1992

R1992

Ondanks ik geen fan ben van de Batman-serie, kon ik The Dark Knight uit 2008 wel erg waarderen.

De serieuze en grimmige sfeer waarmee de vorige film doordrenkt was, vond ik echter nergens terug in TDKR.

Ik kon ongetwijfeld zien hoezeer regisseur Nolan en de aanwezige acteurs hun best deden de ernst van de zaak te doen overkomen, maar echt serieus werd het niet.

Dit heeft onder meer te maken met de door velen opgehemelde schurk Bane, die in mijn ogen op geen enkele manier de kwaadaardigheid van The Joker kan evernaren. Niet dat ik dit had gehoopt of verwachtte. Het probleem met Bane is echter dit: nergens in de film heeft hij ons doen overtuigen van zijn vermeende 'kwaadaardigheid' of bewezen dat hij 'pure haat' belichaamt. Dit simpelweg omdat er nergens een door Bane gedane gruwelijke daad te zien valt, en laten we eerlijk zijn: wanneer een schurk als Bane in de film wordt bestempelt als 'the bad guy', maar vervolgens ter introductie(op de vliegtuigramp na) geen badguy- acties laat zien, tja, dan ben je voor mij een mislukt onderbouwd personage die serieus genomen wil worden op basis van... niets. Nou besef ik mij dat deze kritiek op Bane enigzins omver geworpen kan worden aangezien aan het eind van de film duidelijk wordt dat Bane gevoelens heeft, en niet waarlijk slecht is. Dit neemt echter niet weg dat er een waardige schurk ontbreekt in de TDKR, en hiermee ook een dreiging van al het goede. Voor mij wordt het hierdoor allemaal een stuk minder serieus, en zelfs belachelijker. Ik kan me herinneren dat ik in de bioscoopzaal soms met plaatsvervangende schaamte heb gekeken naar de serieuze Bane, die in mijn ogen jammerlijk faalde in het overbrengen van iets kwaads. Een klein moment waarop ik voelde dat hij echt een schurk is, kwam wanneer Batman werd verdoemd om in the pit een marteling te ondergaan. Dat deze marteling echter alleen inhield dat hij in een kamertje gedwongen werd te kijken naar de vernietiging van Gotham(door een tv die hij zelf met een raak gegooide steen kapot maakte), was een totale anti-climax. Dat ik Bane daarna totaal niet meer serieus kon nemen had niet alleen met deze vorm van marteling te maken, maar ook met een belangrijk duidelijk zichtbare passie van Batman voor 'zijn' stad: Gotham City.

Met het ontbreken van een Bad guy, valt voor mij veel spanning weg. Ik heb verder geen belichaming kunnen vinden voor mijn angst dat GothamCity zal vergaan, of Batman zal sterven. De tijdbom plus de motivatie van Miranda Tate, a.k.a. Talia Al Guhl, (die ik overigens erg simpel vond) deed het niet voor mij. Met het ontbreken van een toonbepalend kwaad, spanning, en ja: bloed, werd als gevolg al het 'goede' in de vorm van Gotham City en zijn bewoners, in de film niet zo kostbaar als het zou horen te zijn.

TDKR is voor mij toch een film wat met de aanwezige middelen(budget, acteurs locatie) echt wat had kunnen worden, maar wat door bepaalde elementen niet is gebeurd. Meer een film voor de fans, en zeker niet een(in tegenstelling tot TDK) film die ik graag nog eens zal zien.

Verder natuurlijk veel lof voor de effecten en de Catwoman(Anne Hathaway), zonder wie de film veel pit zou missen.

avatar van Driello

Driello

R1992 schreef:

Ik lees hier toch regelmatig de positieve meningen over Hathaway's Catwoman. Maar naar mijn mening valt deze echt in het niet bij de sterke en veel verlijdelijkere vertolking door Michelle Pfeifer. ("I am catwoman, hear me roar"..............).

avatar van rep_robert

R1992 schreef:

Dit vind ik wel een erg mak argument. Hij doodt twee van zijn handlangers die een blunder begaan, overvalt Wall Street en zet vervolgens heel Gotham City op stelten. Daarnaast mept hij Batman ook nog eens in elkaar en gooit hem in "the Pit" om vervolgens iemand de nek om te draaien in een footballstadion. Toch wel veel momenten dat ik denk dat hij best een bad ass motherfucker is.
Nu jij the Joker veel angstaanjager vind ben ik toch nieuwsgierig naar de bad-guy acties van the Joker die je wel in beeld ziet...dat zijn er namelijk net zo "weinig" als Bane. De beginscene dat hij wat handlangers neerschiet, een pennetje in iemands hand en een donderspeech bij het bed van Harvey Dent.
Raar argument ook trouwens, want qua dreiging komt hij toch een stuk verder. Inname en halve vernietiging van Gotham City.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Driello schreef:

Nee 1 ster geven.....

Waarom zou je überhaupt deze film gaan bekijken als het blijkbaar niet jou ding is.

Haters gonna hate.

Aankomend weekend nogmaals naar de TDKR ;0

avatar van Driello

Driello

????? Vreemde reactie. Wat is nou de link tussen de score en mijn voorkeur voor Pfeifers vertolking boven die van Hathaway?

En, simpel: ik had de eerste twee delen gezien en wilde daarom de derde ook zien. Is dat genoeg reden? Overigens, zelfs als ik niet veel verwacht van een film, dan nog is het mijn goed recht om een film te kijken en daarvoor mijn waarding (of gebrek daaraan) uit te spreken en punten (in dit geval punt) te geven.

avatar van KING89

KING89

Pluspunten:

Dat ze gekozen hebben om de trilogie met een mooi verhaal te eindigen
en niet om The Dark Knight te overtreffen

De hopeloze sfeer die wordt gecreëerd rondom Batman

Tom Hardy als de onaantastbare Bane
(The Joker blijft natuurlijk villian #1, maar Bane is een meer dan waardig opvolger)

Anne Hathaway als de onbetrouwbare Selina Kyle
(Vind haar beter dan die slettige Catwoman van Michelle Pfeiffer)

Het einde vind ik origineel, verrassend (Aangezien Nolan altijd aangaf niets te zien in Robin aan Batman zijn zijde. Toch kun je het eigenlijk niet maken in een Batman trilogie om Robin helemaal niet te gebruiken dus dat heeft hij heel slim gedaan) en passend in deze trilogie

Twijfelpunten:

Het argument van John Blake om te vermoeden dat Bruce Wayne wel eens Batman kan zijn

Dat Bane gedreven wordt door zijn liefde voor Talia

Minpunten:

Dat de zin "Call the president" gebruikt moest worden

Marion Cotillard zo belabberd acteert in haar laatste scene

Batman nog even gaat zoenen met Selina Kyle terwijl er een kernbom gaat ontploffen.

Ik persoonlijk vond The Bat wat tegenvallen
(Niet zo tof als de Tumbler of de Batpod)

Conclusie:

Als je puur voor de actie naar T.D.K.R gaat dan kan het je wel eens gaan tegenvallen.
Ik wilde vooral een mooie slot zien van deze trilogie en dat heb ik gekregen.
Jammer van de min en-twijfelpuntjes want daardoor wil ik deze film niet meer dan 3,5 ster geven.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

rep_robert schreef:

Tja en dan blijken zijn daden te worden rechtvaardigd door een simpel liefdesverhaaltje met Cottilard. Vind ik toch zeer mak, waardoor Bane veranderd in een regelrechte wussy (dankzij Nolan's belachelijke twist).

avatar van roel0

roel0

Ik snap echt niet dat je deze film meer als de helft van de punten kunt geven. Oke , smaken verschillen maar heeft dit nog met smaken te maken? Ik ben nog maar zelden geïrriteerd geweest door fouten in een verhaal maar deze film sloeg de nagel op de kop....

Filmpie1 schreef:

Nee 1 ster geven.....

Als je al vier jaar op Moviemeter actief bent zou je toch onderhand wel moeten begrijpen dat een dergelijke reactie een dooddoener voor elke discussie is.

avatar van tims

tims

roel0 schreef:

Speciaal een (extra? ) account aanmaken om deze film anderhalve ster te geven slaat de nagel op zn kop

avatar van blackcat13

blackcat13

Ceeda7 schreef:

Bane's liefde voor Talia lijkt mij geen typisch verliefdheidje. Het is een band die veel verder gaat dan verliefdheid, Talia was nog een jong meisje toen Bane al stukken ouder was, en Bane hielp Talia ontsnappen omdat zij, net als Bane, geboren was in de put. Hij weet hoe dat voelt en voelde daarom mee met dit jonge onschuldige meisje, en omdat hij zelf toch al verloren was offerde hij zich op zodat dit jonge meisje toch nog echt ergens op kon groeien. Dit geeft het monster Bane juist ineens een griezelig menselijke twist. Het is echt geen typische love story, maar in dit geval meer 'geven om'. Al die woede en haat zat in hem, doordat hij geboren is onder de grond waar een kind niet kan opgroeien in onschuld, ditzelfde lot wilde hij het meisje Talia besparen. Waar vervolgens het Talia's motief was om haar vader te wreken en zijn werk voort te zetten, daar was het Bane's motief om dit meisje te helpen (menselijk), maar ook om de wereld (Gotham in dit geval) datzelfde gevoel van valse hoop te geven als hij gevoelt heeft in zijn jeugd, omhoog kijkend naar de vrije buitenwereld die hij nooit zou kunnen bereiken ("there can be no despair without hope"). Beiden hebben heel andere belangens bij hun plan om Gotham te gijzelen en op te blazen, het is echter hun gedeelde lot en daardoor ontstaande band die hen heeft samengebracht om het plan samen te volbrengen. In de scene waar Bane Bruce Wayne toespreekt in de gevangenis komt Bane's ware motief goed naar voren, zijn 'liefde' voor Talia is echt niet zijn enige beweegreden. Daarvoor is Bane te intelligent en vooral ook te beschadigd in zijn jeugd.

Verder ben ik het helemaal 100% eens met de kort-maar-krachtige review van JOHN WILLIAMS.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Driello schreef:

Je mag roepen wat je wilt, maar jou beoordeling gaat na mijn idee gewoon nergens over.

Ik kan me voorstellen dat je deze film geen topper vind, maar 1 ster geven vraagt gewoon om een reactie.

1 ster zou betekenen dat de film op alle fronten van acteerwerk tot verhaal en zelfs de special effects compleet gefaald heeft.

Jij weet net zo goed als ik dat dit zeker niet het geval is.

Ik heb het idee dat je gewoon om aandacht vraagt.

Btw Het ging me niet om catwoman, want daar ben ik het wel met je eens.

tukkerstein

Filmpie1, je snapt er niet zoveel van. Met argumentatie kan elke score juist zijn. 5* voor een film als Transformers 3 geven vind ik net zo "raar" als deze film 1 ster geven. Daarvan kun je ook net zo goed zeggen dat het acteerwerk en de storytelling zo slecht zijn dat je daar nooit 5 sterren voor kunt geven. Al wil ik best geloven dat je er goede argumenten voor hebt. Het is onzinnig om scores van verschillende fronten (van verhaal tot special effects zoals je het zelf zegt) bij elkaar op te tellen, een film kan nog steeds totaal waardeloos zijn, al wordt er door de acteurs goed geacteerd. De verschillende fronten versterken elkaar juist meestal. En de meesten op Moviemeter geven geen lage scores om om aandacht te vragen, je bent bezig met kinderachtige verwijten aan mensen die een andere mening toegedaan zijn dan jij, geef maar toe.

avatar van psychopath

psychopath

Hup hup, bijna onder de 4!!

avatar van the knight

the knight

iedereen had gewoon zo hooge verwachtingen daardoor krijgt deze film te weinig respect. ik vond dat deze film het beste verhaal had van alle batman films. wat een acteerwerk, wat een verhaal, wat een einde van de batman reeks. voor mij zijn alle drie de films compleet anders maar niet iedereen kan dit respecten maar ik wel alle drie films blijven voor mij even mooi batman begins had het uit de special effects en de sfeer voor mij, the dark knight had het uit de spanning en the joker natuurlijk, en the dark knight rises had het uit het prachtige acteerwerk en het verhaal

deze film krijgt van mij een 5 en duim vooral omhoog voor Anne Hathaway en nolan

avatar van the knight

the knight

oo vergeten ook fantastisch werk van hans zimmer

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Gary Oldman en Anne Hathaway waren op TOPniveau. Hun prestaties en verhaallijnen hielden het ook interessant voor mij.

Het einde van deze serie was ok voor mij. Ik vond het een super afsluiter, beter als the dark knight, die verre van slecht was, maar wel wat saaier als deze film.

Wat Bane/ The joker betreft: Ik vond Tom Hardy als Bane helemaal niet slechter als Heath ledger. Heath heeft een fantastische Joker neergezet, maar soms heb ik het gevoel dat ze zeggen dat Heath beter was gewoon omdat hij is overleden. Ze waren allebei top vond ik

Maar het waren vooral Oldman en Hathaway.

Het verhaal bleef ook interessant en de actiescenes waren ook weer erg goed gedaan.

Een 4,0 want het was een erg mooie en spannende afsluiter van de reeks, maar ook zeker niet perfect.

avatar van legian

legian

TheAnswer schreef:

LMAO

Ach zolang je er maar lol aan beleefd he.

tukkerstein schreef:

Het enige jammerlijke eraan is, dat veel laag stemmers dan ook blijven terug komen om opmerkingen te maken zoals Pshychopath doet (ff als voorbeeld).

Vooral bij uitzonderlijke scores vraag ik me af wat de beweegreden is, als die iemand het goed kan beargumenteren is het, zoals je zelf al zegt, een juiste score.Maar te vaak kom ik (niet alleen hier trouwens) argumenten tegen die makkelijk weerlegt worden of kunnen worden (zowel positief als negatief).

Uiteraard is het altijd persoonlijk, en als je aan de film een slecht gevoel overhoud heb je alle recht om zo'n laag cijfer te geven (of andersom), maar leg dat dan ook uit in plaats van wat zogenoemde fouten op te noemen, die meerdere keren weerlegt worden.

Het grootste probleem is dat er zowel laag stemmers als hoog stemmers telkens terug keren om hun mening te propageren (bewust of onbewust) en dan krijg je dus vanzelf dit soort reacties