Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Peter Foley
Jen
In Film > Nieuws > The Dark Knight Rises (2012):
In Film > Spoilers > Vervolg op The Dark Knight:
Zoals we weten werd de Joker op het einde van de film gearresteerd, dus dat betekent dat er in een 3e Batman weer de Joker zou verschijnen (dat zou super zijn).
Maar....er is een probleem.
Heat Ledger is gestorven. Dus hoe zal het verhaal nu verder gaan?
1- De Joker keert nooit meer terug. Zonder Heath Ledger geen Joker.
2- Een andere acteur gaat de Joker spelen. Misschien dat Jack Nickelson weer uit de oude kast wordt gehaald. Het liefst heb ik Johnny Depp als Joker, aangezien hij een van de weinige acteurs is die een gestoorde personage kan nadoen.
3 - Wat denken jullie zelf?
IcU
Geen Joker. Nolan heeft dat ook gezegt in een interview, de Joker komt niet meer terug. Omdat iedereen met zoveel lof spreekt over Ledger's prestatie is het onwaarschijnlijk dat een rol wisseling hem evernaart. Je kan dus alleen maar verliezen, als je zijn rol overneemt. Zelf zie ik het liefst realistische personage in deze serie. Dus geen Pinguin of Mr, Freeze. Catwoman of The Riddler zijn wel ok, maar al geweest in eerdere films.
Yankee Jim
Nou, Two Face (Harvey Dent) zal er zeker zijn. Dus dan blijft er nog ruimte voor 1 superschurk over.
Ra's Al Ghul is al geweest (in Batman Begins gespeeld door Liam Neeson).
Nolan wil een realistische Batman, een aangezien er geen vrouwelijke personages meer zijn, zal Catwoman haar intrede doen.
Yankee Jim
Kan natuurlijk ook The Riddler worden, die is nog gestoorder dan de Joker. Maar welke gekke acteur kan The Riddler vertolken?
Hier een uitgelekte poster van Nolan's 3e Batmanfilm, de Riddler zit erin zo te zien.
thunderball
Die poster is een fake en circuleerd al weken op het net.
Wel erg mooi gedaan, dat wel.
IcU
Nou, Two Face (Harvey Dent) zal er zeker zijn. .
Two Face keert niet meer terug. Die is dood en begraven. Eckhart heeft dat ook bevestigd in een interview, maar die moet je zelf nog even opzoeken. Het interview was te vinden op filmtotaal.nl.
matthijs_013
Vervanger. Batman is een film die ergens op gebaseerd is (een strip) en niet op de acteurs die erin spelen. Als Joker opeens verdwijnt wordt alles verkracht.
Pastichio Rocker
Deel 1 had Scarecrow en Ra's Al Ghul, deel 2 had The Joker en Harvey 'Two-Face' Dent.
The Riddler en Catwoman voor deel 3 lijken mij een goede keus.
serpico
Catwoman of The Riddler zijn wel ok, maar al geweest in eerdere films.

Wat het ook wordt, ik heb alle vertrouwen in Nolan. Zou het niet cool zijn als er wéér een briljant acteur wéér een geniale versie van The Joker neerzet met opnieuw fantastische one-liners en met hetzelfde talent voor het creëren van complete chaos? Laat maar komen, zeg ik.
combi
- 20609 berichten
validius
eigenlijk ben ik voor de intrede van the pinguin. ik weet niet waarom maar als klein jongetje vind ik dat al een griezel in de geanimeerde serie. Ik vond hem in de eerdere batman film een freak en nu nolan de batman films op zich heeft genomen ben ik heel erg nieuwsgierig wat hij nog toe kan voegen om van de pinguin echt een freak in dezelfde klasse als Heat Ledger's versie van the joker!
verder als 2e slechte krijgt nolan van mij de keuze uit Harley Quinn (maar de is misschien iets te joker achtig, of red hood.. hoewel red hood weer robin is die is overgelopen naar de 'dark side' en we hebben nog geen robin gehad (god zei dank.. laat nolan deze ook maar niet in beeld komen..) dus nouja
denk dat nolan de keuze maar moet maken.. heeft hij tot nu toe nog niet slecht gedaan.
mierenmark
Vervolg
concrete plannen voor een opvolger voor the dark knight zijn er nog niet. regisseur christopher nolan ontkende dat hij bezig is aan een vervolg. Hij zei dat hij tijdens het filmen van Batman Begins ook niet dacht aan een eventueel vervolg.
aanwijzing riddler in vervolg
acteur gary oldman liet in een interview vallen dat in een volgende film de riddler zou verschijnen, de regisseur ontkende dat daarna. Een aanwijzing van de riddler is wel al gegeven. In een van de marketingsites, genaamd the gotham times, in uitgave twee, pagina twee is er een klachtbrief van zender edward nashton (de echte naam van de riddler). daarin schrijft hij 'Er kan niet in harvey dent geloofd worden.' geruchten kwamen over acteur anthony michael hall, waarvan men dacht dat hij de riddler zou spelen in the dark knight. daarna werd er bekend dat hall een nieuwsreporter speelt, genaamd Mike Engel. ondertussen gaan er ook geruchten de ronde dat johnny depp de rol van The riddler op zich zal nemen in een eventueel vervolg op the dark knight.[2]
gondwana
depp als the riddler en phil seymour hoffmann als the penguin,
ik dacht dat het al vaststond...
FilipSTG
depp als the riddler en phil seymour hoffmann als the penguin,
ik dacht dat het al vaststond...
Neen hoor :-p
Vind het wel zeer goeie keuzes, en ik denk, aangezien ik op een Batmanforum zit, de volgende in 2011 zal uitkomen.
Of hoop ik dat nu ?
Sasja
Neen hoor :-p
Of hoop ik dat nu ?
als ik zo lees dat je zelfs op een batmanforum zit hoop je denk ik dat hij eerder komt (en als je een BM fan bent, wat ik ook denk, zou je het al helemaal niet erg vinden als die ineens morgen zou draaien, mocht het net zo groot zijn als TDK)
FilipSTG
In elk geval: geef Nolan de tijd!
WhySoSerieus
Die poster is een fake en circuleerd al weken op het net.
Wel erg mooi gedaan, dat wel.
Tommeh
1. Zo professioneel ziet het er niet uit
2. In het stukje tekst onderin staat doodleuk "The Dark Knight"
thunderball
Dit is echt puur fanmade.
Ze kunnen met photoshoppen etc tegenwoordig iets heel professioneel laten overkomen, maar idd wanneer je de poster vergroot zie je dat de credits gewoon van TDK zijn.
aryan
Batman Producer Confirms 3rd Movie in 2011
In a recent interview, producer Michael Uslan said that we will indeed see a sequel to "The Dark Knight". Uslan, who is onboard as executive producer, estimates that the movie will hit theaters in 2011.
However he reveals nothing as far as plot or characters, saying only:
"It's one of those deals where if I told you, I'd have to kill you,"
I think everybody felt a 3rd movie was a foregone conclusion, but its nice to see that the wheels are in motion.
Presumably the project will return Nolan, Goyer & Co. (who've indicated they're already shaping workable story ideas for a third Bale-BAT adventure), although nothing should be seen as set in stone until former announcements are made.
Ik ben benieuwd wie de vijand gaat worden: List of Batman Family enemies - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Ik gok op The Pinguin of Clayface.
En ik lees ook geruchten over Catwoman. En dan hebben we ook nog Robin (toch ook een belangrijke karakter)
Thiver
Robin gaat onder regie van Nolan sowieso niet gebeuren. Ik weet niet hoe groot het leeftijdsverschil is tussen Robin en Batman, maar met een Batman van eind twintig is Robin waarschijnlijk nauwelijks de basisschool ontgroeid.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Nee, alsjeblieft geen Robin. Dat past ook totaal niet in de rauwe, duistere sfeer die Nolan neerzet. Kom op zeg, een gast in een circus pakje wat Batman gaat helpen. Nee. Catwoman vind ik wel een goed idee.
Pastichio Rocker
Volgens geruchten gaat Ben Affleck Catwoman spelen en Samuel L. Jackson Riddler.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Het kan aan mij liggen hoor, maar volgens mij is die Ben Affleck toch echt een man
Thiver
Dat is bewust gedaan om de ridiculiteit van sommige geruchten te benadrukken.
®Tc
En Batman en Catwoman hebben geen circuspakje? Eerder een sm pakje, nog erger voor een realistische film !
totalreject
Ziet daar gewoon te professioneel voor uit.
Wow, jij bent makkelijk te misleiden.
waarom kan er niet een helemaal nieuwe schurk in komen?
Kan wel en dat is als het goed is ook de bedoeling. (iig volgens Nolan)

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

Christopher Nolan reageert op vermeend stoelenverbod op set

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile