Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
blackcat13
Hmm de algemene reacties op de film worden wat negatiever. Komt zeker omdat de fans de film allang gezien hebben, en nu de wat minder grote fans of gewoon film fans de film gaan checken... en deze anders beoordelen dan de grote fans. Ik heb hem vandaag voor het eerst thuis gekeken op DVD (Mooiere kwaliteit beeld en geluid dan in de bios heb ik het idee!) en natuurlijk is de film verre van een perfect meesterwerk. Zwakke dialogen, matige acteerprestaties, sommige shots gaan te snel, de finale had beter gekunt (vooral DE confrontatie)... de lijst van zwakheden is lang zat. Maar in de bios heb ik hier als grote fan intens van genoten, en ook thuis zat ik vandaag weer te genieten. De film kijkt gewoon zo lekker weg en entertained zo goed dat het telkens weer topvermaak blijkt. Tot er een overtreffend deeltje 3 verschijnt staat mijn 5 sterren als een huis, en die vijf sterren zijn puur persoonlijk... snel nog maar weer eens kijken met een biertje en een paar maten erbij!

Trouwens, wanneer aan het eind Arnold Schwarzenegger de grap maakt waarin hij zegt dat ze allemaal in een museum thuishoren, en vervolgens vliegen Chuck, Bruce, Arnold en Maggie weg in de helicopter, ging er wel ff wat door mij heen. Alsof er een periode van old school actiehelden op dat moment werd afgesloten ofzo. Zal wel aan mij liggen haha, maar wel gaaf om dat zo te ervaren.
Tonypulp
Statham
Wat moet je ermee.. Zeker de wisselwerking met Stallone is bedroevend. Verder rijkelijk gevuld met compleet verwaarloosbare actie. Jet Li had beter in bed kunnen blijven liggen. Crews is wel awesome en ook Lundgren heeft door hoe het moet, maar verder is het een pijnlijk geheel zonder chemie. JCVD als bad guy werkt overigens nog wel, best verrassend. Geen fan van de beste man.
thunderball
Grote tegenvaller, ook zelfs het beeld van de blu-ray waar zich het probleem weer voor doet:
Input levels weer duidelijk zijn verwisseld (0-255 <-> 16-235) waardoor het zwart dicht loopt.
Details vallen weg.
Ik heb de blu ray gisteren ook zitten kijken en mij viel ook op dat het beeld voor een recente film op blu ray absoluut beter kan. Erg korrelig ook om het zo maar te noemen.
Bij een dvd, of een oude film, die niet geheel is opgepoetst kan ik het nog begrijpen, maar voor een film van nog geen half jaar oud vond ik dit zeer matig uitgegeven.
Enig idee of dit alleen bij de Nederlandse versie zich voor doet en/of ook bij de extended director's cut, die ik ook al op bol.com tegen kwam.
Iemand die extended cut al gezien...en?
DiDa
En geen ondertiteling bij de extra's. Slecht hoor Dutch Filmworks. De EX 1 bluray had gewoon wel NL ondertiteling bij de extra's...
blackcat13
Dat er geen ondertiteling bij de extra's zit valt inderdaad zwaar tegen, mag je toch wel verwachten van zo'n DVD van 15 euro van een gloednieuwe succesvolle film. Ik kan het prima verstaan maar met ondertiteling kijkt het toch veel relaxter. Jammer want de extra's zijn verder best vet om te zien, zitten wel een paar interessante docu's tussen.
jumpstylemovie
Expendables 2 is awesome. Alle klassieke actie helden bij elkaar met veel actie, goede special effects en foute one-liners. Het verbaasde mij hoe goed zij acteerden (Van Damme
). Arnie was de enige die slecht acteerde maar dat is zijn handelsmerk, dat hoort gewoon. Chuck Norris was trouwens ook niet serieus te nemen maar het gaat er om dat hij langs kwam. Jason Statham is de actieheld van vandaag de dag, Terry is gewoon awesome, Stallone is een geweldige leider en Jason Statham is zo vet dat ik hem twee keer noem in 1 zin.
blackcat13
Kom op Jumpstylemovie, zoveel positieve woorden en toch maar een magere 3,5, dat klinkt toch minstens als een 4 sterren.
jumpstylemovie
Heb ik ook even aan gedacht maar die 4* gaat nu toch uit naar de Hobbit en aangezien ik die net iets beter vond.....
Maar Expendables is gewoon lekkere droge actie. Hij had alleen nog beter kunnen zijn. Ik zal zelf Expendables 3 wel regisseren, dan haal ik er uit wat er in had kunnen zitten qua epische one-liners
blackcat13
Haha alleen als je mij een badass alpha dog rolletje geeft.
Nog betere oneliners, net wat meer hardheid en brutaliteit en voor elk beest in de cast een mooi solo moment om in te schitteren (wat bijv. gasten als Crews, Couture en in mindere mate Lundgren toch mistten in de film) zou de film zeker weten nog stukken beter maken.
anthony68
Een goede actiefilm met veel satire die de acteurs op subtiele wijze soms kunnen spelen. De meeste actiescenes zijn zo over de top dat ze bijna lachwekkend zijn. En bijna ongeloofwaardig, maar de humor brengt het weer naar een aanvaardbaar niveau. Ik heb veel respect voor deze expendebles ik kijk uit naar deel 3...
SgtP
Wat een ontzettende bagger film was dat!!
Leuk al die oud bekende maar daar is ook wel alles mee gezegd!
Black Math
Vriend die Schwarzenegger-fan is kwam weer langs, dus het stond bij voorbaat vast dat we deze gingen kijken. De cast zou nu meer compleet zijn, maar voor mijn gevoel was de eerdere film veel leuker. Het begin was zeker nog aardig, ook behoorlijk bloederig met hoofden die letterlijk exploderen na een headshot, maar daarna wordt het een stuk tammer. De scene waarin Schwarzenegger in actie kwam, was niet veel meer dan over en weer schieten, waarbij het verbazingwekkend is hoe slecht de tegenpartij schiet. En waarom heeft Jet Li in hemelsnaam zo'n kleine rol??? Ook jammer is dat bij mij de oneliners niet zo goed werken als destijds met het eerste deel, daar zijn dit soort films toch wel in grote mate van afhankelijk. Wel erg grappig was het overdreven gegrom toen de heren de schuifdeuren open moesten houden.
Opmerkelijk is dat zo'n film die in wezen niet veel anders is dan de eerste zoveel minder aanvoelt. De afwerking is blijkbaar van levensbelang bij dit soort films. 2*.
The Beast
Met herzien toch een stuk minder gaaf dan het in de bios was, ik kom op mn stem terug en geef deze film een 4
Net zoals de eerste.
Dus vol met slechter acteerwerk dan welke b-film dan ook uit de jaren '80 en goedkopere oneliners dan je ooit gezien hebt. Je moet er van houden of zo.
Beertje45
mijn eerste film aangekocht op Blue Ray is direct een knaller van formaat. De film zakt twee tot driemaal in elkaar met nogal saaie dialogen tussen de vele aktiesterren van toen en nu. Als het geweld losbarst zat ik echter wel lekker ontspannen toe te kijken. Jammer dat Chuck's rol zo klein is en ook Jet Li verlaat al snel het toneel. Van Damme als bad guy wist me niet erg te overtuigen, behoorlijk maar niet bijzonder, maar hij kan nog steeds een aardig stukje knokken. Schwarzie en Willis lopen er jammer genoeg een beetje bij voor spek en bonen. De akteur die gestalte geeft aan Billy ken ik niet, maar ik ben dan ook opgegroeid met die ouwere rakkers:Stallone, Lundgren, Van Damme, Schwarzenegger, Willis en Norris. Op naar deel 3? + Carl Weathers, Jeff Speakman en Don The Dragon Wilson
mrwhite
Net zoals de eerste.
Niet veel geen B-actiefilms gezien zeker van de jaren '80 ?
Tarkus
Puik vervolg op de eerste film is dit, en voor mij in ieder geval stukken beter dan het eerste deel.
De actie is vergelijkbaar, even goed en ook van begin tot eind aanwezig in de film.
Leuk is dat naast de 'vaste' leden uit de eerste film, Willis en Schwarzenegger een grotere rol krijgen in dit deel en bovendien het gezelschap krijgen van nog oudgedienden zoals Chuck Norris en, in deze film als de bad guy, Jean-Claude Van Damme (de vele Belgische fans zullen hiermee opgetogen zijn).
Ook leuk zijn de verwijzingen, vooral door Schwarzenegger's personage, naar de films die de heren in het verleden maakten, o.a. Rambo, Terminator en Die Hard, iedereen zal de quotes wel herkennen die 'Arnie' hier opnoemt.
Om kort te zijn, deze prent is dus stukken beter dan deel één en het mag dus verhopen dat wanneer er een derde prent komt, die ook nog eens beter gaat zijn.
Niet veel geen B-actiefilms gezien zeker van de jaren '80 ?
Haha.
Jesus 101
Heerlijk.
Het blijft over the top, cheesy, voorspelbaar, en alle foute one-liners in één film, maar kom op alle actiehelden in één film blijft toch geniaal. Heb ervan genoten ondanks het bijna niet aanwezige verhaal.
Lennert
Aangeschaft in de speciale editiebox met poster, charactercards en boozebottle. Het viel me nu wel op dat de beeldkwaliteit zelfs op blu-ray vrij pixelig is, maar de film staat nog steeds overeind. In de tussentijd heb ik The Expendables in Director's Cut variant gezien en denk ik dat ik beide films alsnog even goed waardeer, maar TE2 heeft veel meer te maken met het stereotype slechte actiefilm waar ik zou van houd. De actie is prima gefilmd en JCVD blijft briljant als slechterik. Het toppunt van over the topheid op zijn jaren '80s, maar nog steeds een topper.
patrick17
Zo, naar een lange tijd geen films te hebben bekeken heb ik vandaag de tijd gevonden
om deze tweede deel van The Expendables te bekijken.
Ik ben zeker niet teleurgesteld dat ik dat gedaan heb. Het begint meteen met pure actie / knallen.
Een heerlijke openingsscene, daarin volgde wel een tussenpauze die te lang zonder actie bleef
naar mij mening. Een minpunt van de film.
Het einde had alles wat ik in deze film zocht.
Jean Claude van Damme speelde voor mij een briljante rol die ik hem vrijwel nog nooit heb zien spelen maar hij bracht het er geweldig van af. Hij was hard en wreed. Ik heb er van genoten.
De toevoeging van Chuck Norris was ook legendarisch, sowieso heeft iedereen het vrijwel genoemd is het goed dat Arnie en Bruce Willis meer screentime krijgen in dit 2e deel.
De andere drie actiehelden (Lundgren / Couture en Crews kwamen jammer genoeg wat minder aan bod). Statham blijft goed maar vond hem minder aanwezig dan het 1e deel. Stallone blijft goed. Jet Li er maar heel even in de film vond ik niet eens vervelend. Scott Adkins was ook leuk als bad-guy te zien.
Al met al vond ik hem wel wat minder dan het eerste deel maar zoveel ontloopt dat elkaar niet.
filmofiel
Redelijke film alleen moet me wel van het hart dat het groepje Stallone bij bijna alle confrontaties (behalve tegen het einde) geen schrammetje oploopt, nog geen spatje bloed gezien terwijl aan de andere partij de bloedspatten eraf springen, komt wel erg ongeloofwaardig over. Voor de rest een film met boordevol actie, maar dat kun je wel verwachten als je zo'n blik filmsterren opentrekt.
Jawaddedadde
Uitstekend!
Een stuk beter vermaakt met EX2 dan met zijn voorganger. Reden: deze film is veel meer pure fun!
Daar waar het allemaal nog redelijk serieus begint met het groepje expendables die een kluis moeten gaan ophalen en hierbij een mannetje verliezen (Liam Hemsworth, miscast en blij dat hij dood was) wordt het naar het einde toe één groot feest wanneer levende actielegendes elkaars leukste quotes mogen gebruiken! Komaan, zo'n Arnie die Yippie-ka-yee uit zijn bek krijgt, da's toch goud waard.
Om nog maar te zwijgen van de coole rol van Chuck - roundhouse kick - Norris. Hilarisch! Het was eigenlijk pas wanneer Schwarzenegger, WIllis en Norris erbij kwamen dat het volledige potentieel van deze film bereikt werd. Zoals gezegd, pure fun en puur genieten.
De overige expendables zorgen voor het meer serieuze tegengewicht, alhoewel er ook onderling nog enige grapjes te bespeuren vallen. Zoals in de eerste film is de interactie tussen Statham en Stallone prima. Statham die overigens de coolste vechtscènes krijgt, wellicht omdat hij gewoon de jongste en fitste is van die bende opa's
Ook erg goed in zijn rol is Van Damme als bad guy. Heel erg goed en dreigend. Finale gevecht met Stallone was een beetje een domper maar zijn performance tijdens de film was uitstekend.
Zoals gezegd, het tweede deel van de film is gewoon genieten geblazen!
michael81
Goed vervolg, film zonder al te veel inhoud, maar toch erg vermakelijk en brengt leuke herinneringen terug aan het ' foute' 80's tieten en schieten genre!
Stallone is slim geweest de regie uit handen te geven! Leuke one liners en prima actie! Goed om een xtje je verstand op nul te zetten!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Beetje vergelijkbaar met de vorige. Heel veel actie waardoor het moeilijk is je te vervelen. Ook weer veel grote namen wat wel geinig is en voor genoeg quotes zorgt.
Maar tegelijk krijgen sommige acteurs minder screen-time dan ik graag zie. Daarbij is er een stuk minder sprake van character-bonding met zo'n groep ipv 1-2 actiehelden. Beetje jammer ook dat ze de groep graag intact houden waardoor de actie soms wat ongeloofwaardig is. Los van die puntjes heb ik me gewoon weer prima vermaakt.
orrymain
4,5 Topfilm had graag een 5 willen geven,maar het enige jammere vond ik Jean Claude had meer speeltijd moeten krijgen net als Dolph.Maar voor de rest weer prima vermaakt,net iets beter dan deeltje 1Ik hoop op Kurt Russell John Travolta Nic cage,en weet niet of mensen deze nog kennen Michael dudikoff in deel 3.En ze mogen Terry crews en Randy couture er uit laten laten we eerlijk wezen deze zijn eigenlijk niet bekend genoeg.Het liefste sterren uit de jaren 80,ik vergeet er 1 Mr Mel Gibson.
blackcat13
Ik vind Terry Crews en Randy Couture juist leuke toevoegingen. Terry is geweldig grappig en zorgt voor een frisse wind in het team met zijn humoristische laid-back voorkomen. Randy Couture ziet er gewoon wel ruig en cool uit, echt zo'n soort badass die ik vaak in de sportschool tegenkom, en zijn personage is gewoon wel geinig. Jammer dat er zo weinig met hem werd gedaan in dit deel, in deel 1 kwam Toll Road beter tot zijn recht.
Een leuke manier om meerdere nieuwe actiehelden van weleer toe te voegen is om nu eindelijk eens Schwarzenegger en zijn eigen team te introduceren als rivaliserende huurlingenteam.
Kisje
EXP2
Bij z'n voorganger wist ik niet goed wat te verwachten (ben meestal niet echt te vinden voor dit genre), dus stond ik er nogal sceptisch tov. Tegen m'n verwachtingen in was dit geheel onterecht.
Voorspelbaar? Ja. Saai? Neen! EXP2 kijkt makkelijk weg en je verveelt je gedurende film nooit. Natuurlijk bevat ook dit deel weer de nodige cliché's, maar dat weet je natuurlijk voor je er aan begint en daarom stoort het ook niet. Wat ik zo leuk vind aan de EXP is dat men alle superhelden in één film laat samenkomen en dat ieder dit ook op z'n eigen leuke manier vertolkt. Dit met de vette knipoog naar die rollen die hun zo beroemd hebben gemaakt.
Leuke verrassing was de vertoning van Lone wolf aka Chuck Norris en hoe ze ook één van de CN quotes/facts erin verwerkt hebben
Ook de bad guy vertolkt door Van Damme kon ik zeker waarderen. Hij was er de geknipte persoon voor
Voor mij een aanrader, beter dan EXP1, en ik hoop ietsje minder goed als z'n toekomstige deel 3 (hopelijk
GuyB
Herbekeken en vindt hem zeker niet meer minder dan het eerste deel. Jammer dat je geen reviews kunt aanpassen... Wat er beter zou kunnen in deel 3: nog rauwer, effectievere soundtrack, en die verdomde AA-12 de helft van de screentijd geven. Zeker dat laatste...
Triple G
Ik was niet bepaald kapot van het eerste deel. Prima actie allemaal maar uiterst flauwe one-liners en een belofte van een bak met oude helden die niet wordt waargemaakt.
Afgaande op de reacties over dit deel verwachte ik meer. En kreeg dat ook. Niet zo gek veel meer, maar in ieder geval meer aanwezigheid en actie van Schwarzenegger en Willis. Van Damme erbij was ook aangenaam. Norris minder, maar dat is voornamelijk omdat ik zijn werk nooit heb kunnen pruimen. Maar met de pluspunten in combinatie met een hele bak vlotte actie is dit vervolg, voor mij, aanzienlijk beter te genieten geweest.

Expend4bles

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman