Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
Dimarcus
Zeer goed vervolg in mijn ogen , een duidelijk verhaal met goede actie scenes hij had van mij wel langer mogen duren.
hellboy.ray
- 2056 berichten
Heb wel weer kunnen glimlachen bij deze 'new school, old rules!' actiefilm.
Veel verwijzingen naar het eerdere werk van de heren Stallone, Schwarzenegger & Willis.
Statham nog steeds een flinke baas, Crews & Couture nog steeds 'opvulling' voor de grotere namen, Lundgren zal ik maar niets over zeggen want dan wat mij verwijt dat ik bevooroordeeld ben
Jet Li is alleen in het intro aanwezig ... best wel jammer eigenlijk.
Van Damme & Adkins zijn twee coole badguys in deze film (leuk ook voor de 'insiders' dat van Damme weer eens een badguy speelt, bekijk maar eens No Retreat No Surrender & Black Eagle).
Nan Yu doet leuk mee als vrouwelijke badass in deze door testosteron en steroïden gedreven actie film
Norris & Liam Hemsworth mogen ook mee doen... leuk om Norris weer eens te zien en Hemsworth was ook wel een leuke toevoeging, daar is alles wel mee gezegd.
Het verhaal is gewoon hetzelfde als wat er in de eighties ook gemaakt werd, simpel en plat,
maar nog steeds, tenminste voor mij, vermakelijk.
Er is verder eigenlijk niks om dieper op in te gaan.
De dialogen bestaan veel uit korte zinnen en one liners, zoals ik eerder al zei wordt er veel verwezen naar eerder werken van de heren en met name naar die van Stallone, Schwarzenegger & Willis (en een klein beetje naar dat van Norris).
Schwarzenegger & Willis lenen zelfs even elkaars catchphrase
Ook leek dat er verwezen wordt naar Lundgren's achtergrond en verleden (MIT, chemical engineering & bodyguard!).
Verder ga ik er niet te veel aandacht aan besteden, want netals het 1e deel is dit gewoon weer 'voer' voor de fans van één (of meer) van de hoofdrolspelers. 4*
JohnWilliams
Jet Li en Terry Crews mochten van mij wel meer naar de voorgrond, zij wisten het voor mij nog enigszins leuk te maken.
Leuk ook dat je Jet Li noemt, die kwam namelijk wel 5 minuten in de film voor...
Richardus
Oh verrek, deze moet ik nog zien. Vond die eerste boven verwachting vermakelijk, en voor het genre behoorlijk goed. Testoseronactie met een knipoog. Leuk.
martin&angela
Vermakelijke met een plusje. Leuk al die oude rotten, they are back;-)
Heb de film dit weekend herkeken, heerlijk! Nog steeds enorm vermakelijk en bij vlagen heerlijk agressief. Zeker het begin en het einde zijn een groot genot.
Maar mijn 4,5* laat ik wel zakken tot 4*. Kwestie van gevoel momenteel. Al kan het zo zijn dat het weer 4,5* wordt na een eventuele volgende herziening.
Ronn040
Ik heb mij prima vermaakt met deze film. Heerlijke actie en heerlijke vechtscenes. Jean Claude als de bad guy deed het ook verrassend goed en hij is het overigens nog niet verleerd met zijn vechtstijlen. Er zat ook regelmatig wat humor in wat de film goed deed. Mooi om te zien dat grote acteurs als Stallone, Willis, Statham en Schwarzenegger meespelen.
tattoobob
Leuke niet nadenk knaller!!!!
Leuk om de action hero,s van de 80s en de 90s bij elkaar te zien,ditmaal voor de tweede keer.
Ook tof om UFC hall of famer 'Randy Couture'in een betere film te zien,lekkere actie,lekker knallen!!!
Ben benieuwd naar deeltje 3...
Testa-Rossa
Lol, Willis, Norris, Stallone, Schwarzenegger, Lundgren en Van Damme (met een tattoe van Patrick ster in z'n nek
) in 1 film, geweldig!
Vermakelijke actieknaller, CGI soms wat minder maar verder absoluut een prima vervolg en naar mijn mening beter als het eerste deel.
Best leuk en in zijn geheel vrijwel gelijkwaardig aan zijn voorganger.
Maar imponerend of echt heel goed is deze Expendables 2 zeker niet. Goed, er zit zeer veel actie in, die vooral bestaat uit veel geschiet en explosies, maar het wordt niet altijd even goed in beeld gebracht. het middenstuk is wat slapjes, maar het begin en einde vangen dat wel weer goed op.
Verder is het vooral een verzameling oude actiehelden bij elkaar, waarvan de ene duidelijk wat beter en leuker is dan de andere. De grootste rollen vallen in ieder geval licht tegen. Stallone is nooit echt heel goed en Statham probeert te overdreven om cool te zijn, wat hem hier niet echt lukt. Willis is wel leuk en vooral Schwarzenegger komt leuk voor de dag. Van Damme is een goede schurk, maar de show wordt verrassend genoeg gestolen door Chuck Norris met zijn coole entree.
Daarnaast is het jammer dat Crews en Li maar zo weinig aan bod komen. De eerste bewees in deel 1 echt grappig te kunnen zijn en Li's handgevechten zijn gewoon een genot om te zien. Sowieso een beetje raar dat hij ineens van het toneel verdwijnt hier.
Maar al met al is het allemaal best vermakelijk. Er zitten leuke oneliners in en van verveling is gelukkig ook nooit sprake. Daarnaast blijft het best een leuk concept, maar speciaal of echt heel memorabel is het allemaal zeker niet.
koerie
regelmatig mijn hulzenbak onder de tv moeten verwisselen !!!!!!!!!!!
eindelijk een keer een echte mannen film !!! wat een heerlijk geknal zeg maar ! top al die ouwe actie helden bij elkaar te zien ! laat deel 3 maar koooooooooomen !!!!!
taborano
Tsja, script niet top, acteerprestaties matig, compleet over the top soms, ongeloofwaardig ook.
Kortom anderhalf uur old school topvermaak, meer van dit aub, en dan kies ik zelf wel of ik hier zin in heb of in een "betere" film. Het mooiste vind ik nog de zelfspot, en dat in een wereld waarin dat bijna niet meer voorkwam.
FunkStarr
- 1922 berichten
Herzien, en waar ik in de bioscoop nog redelijk kritisch/teleurgesteld was, ga ik hem verhogen naar 4*. Misschien was ik vorige keer wel in een slechte bui of was het publiek gewoon minder, want deze keer heb ik toch een stuk beter kunnen genieten (zonder publiek) dan de eerste keer.
84robkuh
Verstand op nul en gewoon genieten van de grootste actiehelden van vroeger
HEERLIJK!!!!
Toch wel jammer van enkele slodigheidjes. Zo staan onze helden tegenover tientallen gewapende boefjes die ze zonder ook maar een beetje te mikken 1 voor 1 neerknallen (Tegenstanders staan echt letterlijk te wachten tot ze doorzeeft worden met kogels). Nadat ze bijna iedereen gedood hebben, is iedereen in rep en roep omdat ze door hun kogel heen zijn, terwijl er 100 dode mannen om hun heen liggen met elk een geladen wapen...
Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. De actiesscenes zijn weer erg mooi en ook de nodige humor is aanwezig. Gelukkig wordt er ook in dit deel, door middel van komische opmerkingen, weer verwezen naar individuele films van o.a. Stallone, Schwarzenegger en Willis.
Joek
[quote]Spetie schreef:
Best leuk en in zijn geheel vrijwel gelijkwaardig aan zijn voorganger.
3,0*[/quote "]Sowieso een beetje raar dat hij ineens van het toneel verdwijnt hier." aw jammer, ja ik moet m nog kijken...ik vind hem nog steeds het leukst in Romeo must Die.
vantagev82
Een kilo Rambo, een onsje Die Hard, een snufje Predator, een vleugje Terminator en een topping Transporter et voila, EEN SNOEIHARDE TOPFILM! Wat een heerlijke film om met een bak popcorn naar te kijken. Bioscoop entertainment zoals het bedoelt is!
sportfan27
Zoals eerder door anderen vermeld vind ik ook dit deel veel beter dan deel 1...
Geweldige humor en actie van de oude rotten, laat deel 3 maar komen!

4****
TomPSV
Gelijkwaardig aan het eerste deel en dus erg goed. Het blijft boeiend om de oude actiehelden allemaal samen te zien. Ik heb erg genoten van het begin, maar het einde was nog beter. En dan vooral het eindgevecht. Wat was dat geweldig om te zien
Het middenstuk is weliswaar wat minder, maar nog steeds zeer vermakelijk. Het meest heb ik genoten van opnieuw Stallone, wat blijft die toch goed. Ook Schwarzenegger speelde zijn rol erg leuk en had van mij nog wel wat langer in beeld gemogen. De rol van Norris was ook mooi.
Kortom een heerlijke actiefilm met mooie beelden en lekker veel schieten. Van mij mag deel 3 er zeker komen. Dit gaat nooit vervelen
FunkStarr
- 1922 berichten
Haha helemaal eens, Stallone blijft de grootste
Zag net trouwens Rutger Hauer op tv, die past hier zo tussen met z'n verlopen kop
wat ziet die man eruit zeg...
Hij zegt helemaal niet dat Stallone de grootste is..
erik1677
Gewoon weer 4 sterren.
Vond de eerste goed en deze 2e eigenlijk wel net zo goed.
De actie is iets lomper en er word iets meer bloed vergoten.
geniaal vind ik VanDamme als bad guy.
geweldig eigenlijk.
Moet toegeven dat ik Rourke niet gemist heb.
Wel een beetje jammer dat Jet li maar even in het begin meedoet, ik had graag een gevecht gezien tussen li en VanDamme.
breedbeeld
Het is allemaal al wel gezegd dus dat hoef ik niet te herhalen. Het geinigst vond ik de Stan Laurel coupe van de senator. Het minst de verlengde Bronson snor van Stallone.
Stemmen doe ik deze keer niet want het is eigenlijk een soort cult film die nauwelijks serieus te beoordelen valt vind ik.
EW101
Prima actie , leuke humor en zeker als ze one-liners gaan opnoemen die verwijzen naar eerdere films . Het had alleen wat minder tam gemogen.
Dacht dat ik een PG-13 film aan het kijken was , een zeer vermakelijke dat wel.
erik1677
Hahahahahaha inderdaad wat en stan laurel kapsel heeft arnold

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables
2010

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Skyfall

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman