Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 2
"Back for War."
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.
Barney Ross
Trench
Hale Caesar
Toll Road
Iron Maiden
Als we daarmee gaan beginnen verdien Jeff Wincot, Jeff Speakman, Christopher Lambert en weet ik veel wie nog meer ook allemaal een rol.
Expendables moet wel beetje selectief blijven ;p
Nomak
Waarom wil jij dan Dwayne Johnson in deel 3?
Zijn bijdrage aan het genre lijkt me verwaarloosbaar als je zijn films vergelijkt met die van Frank Zagarino.
Iron Maiden
Als Steve Austin en Randy Couture een plek krijgen dan mag the Rock van mij ook wel een poging wagen.
Hij heeft uitstraling en denk zeker dat hij z'n mannetje kan staan.
egelhunter
Wat een geweldige film! Ik vond deel 1 leuk voor een keer, maar meer ook niet. Had daarom niet meer verwacht dan het eerste deel maar wtf wat was dit een heerlijke over the top actie film!
Heb heerlijk genoten, veel actie en geweldig coole rollen van Schwarzenegger en Norris die de show stelen en veel knipoogjes naar hun eigen films. ( i'll be back!)
Damn dit is een van de coolste, zoniet DE coolste films van het jaar. En leuk dat er veel oude mensen in de zaal zaten. Hopelijk een Steven Seagal in deel 3 en een paar coole chicks.
Ramon K
Stukken beter dan het eerste deel! Betere regie en montage, leuke aanvullingen op de cast (Van Damme en Norris) en uitgebreidere rollen van Schwarzenegger en Willis. Zelfs Lundgren was beter!
Die Afghanistan speech hoort trouwens echt niet in deze film thuis.
En waarom werd Chuck Norris niet geintroduceerd met deze fantastische De Masi score?
Betere regie? Vond het juist allemaal wat slapper dan in deel 1.
Ramon K
Betere regie? Vond het juist allemaal wat slapper dan in deel 1.
Ik snap dat niet. Ik zag nu tenminste wat er op het scherm gebeurde! Veel beter gemonteerd. En ook qua plaatsing van de iconische acteurs in zo'n actiescene een enorme vooruitgang. Die West weet juist waar ie mee bezig is; Arnie, Sly en Bruce in 1 shot met guns, crosscutten met Norris en oa Lundgren die wat mensen omleggen... zo creeer je epische nostalgie. Miste dat in 't origineel.
Regie gaat verder dan enkel cameravoering. West begreep er IMO geen hol van getuige het GBU muziekje onder Chuck te monteren. En die drie gasten op rij plaatsen had zelfs mijn oma nog wel bedacht. Kreeg ook een beetje het idee dat Stallone zich met die laatste actiescene bemoeid heeft qua regie, pas toen kwam er wat dynamiek in het geheel. Dat cross cutten is juist typisch deel 1 (tunnel gevecht). Tunnelfight uit deel 1 vond ik overigens veel gaver. Vond deel een veel meer adrenaline pompend. Had ook geen enkel moeite met het volgen van de actie. Hou ook juist wel van wat chaos, zeker in actiescenes. Vond het hier allemaal net wat te overzichtelijk.
Heb je deel 1 al eens herzien?
dutchtuga
Maar is dat overzichtelijke nu net geen eigenschap van de jaren '80 actie? Hou er ook meer van, schept een veel betere sfeer.
Ik vind het juist ook wel prettig dat de film modern oogde. Kenmerkende van de jaren 80 voor mij is voornamelijk de verharding (vaak over the top) van de actie en het aanbrengen van focus (High Concept). Dus als je die tijd wil eren doe je er imo beter aan het high concept gehalte en de over-the-top heid te waarborgen, dan om dezelfde cinematografische look en vorm te gebruiken.
dutchtuga
Vind ik niet. Ik kijk juist graag naar de actiefilm van weleer omdat ik geen koppijn hoef te krijgen van hyper-montage o.i.d. waarmee je nu om de haverklap wordt geconfronteerd. Neem bv. de Bourne films of menig actie-blockbuster. Doe mij maar een lang shot van een schietende Schwarzenegger. En als The Expendables 2 die tijd wil eren als antwoord op veel crap van nu, dan lijkt mij het hanteren van een dergelijke stijl niet meer dan logisch.
Ramon K
Ik ben 't er echt he-le-maal mee eens. Ik vond de tunnelscene uit deel 1 verschrikkelijk en the fight tussen Lundgren en Li bijna niet om aan te zien. Alle actiescenes in deel 2 zijn beter; niet verneukt op de montagetafel. Ik snap goed dat regie meer behelst dan cameravoering en montage maar in een actiefilm is het toch essentieel dat de actie mij mee krijgt. Verder verkies ik bijna alle HKactiefilms boven de Amerikaanse. Zeker qua hand-to-hand combat. Maar gezien de opzet van deze film (ouwe bokken en ode aan de Amerikaanse jaren80/90 actiecinema) vind ik dat West er een leuk filmpje van gemaakt heeft. En als Stallone de laatste fight heeft geregisseerd dan heeft ie gewoon bijgeleerd; zag er leuk uit.
Ramon K
Simpel, maar je moet 't wel doen. Ik vind zelfs de scriptoplossing mbt Jet Li afdoende. Heel simpel maar 't werkt.
an_love_ne
En die drie gasten op rij plaatsen had zelfs mijn oma nog wel bedacht.
Stallone waarschijnlijk niet. Aangezien in deel 1 ze alle 3 niet in een shot te zien zijn. Dat vond ik echt een gemiste kans.
Expendables was een typische jongensfilm om alle ouwe helden nog een keertje samen te zien. Bovendien had Stallone al bewezen dat hij ook als regisseur best kan meedraaien. Benieuwd naar dit 2e deel dus.
Met Simon West hebben ze een grote fout gemaakt. Con Air was nog wel goed, maar The Mechanic of Lara Croft lieten al zien dat die film een lucky shot was. De leuke scènes zijn vooral de gevechtsscènes die vooral door Stallone onder handen zijn genomen. En zeker acteurs als dit allegaartje moet je als regisseur goed begeleiden om er een geheel van te maken.
De cast is zeker ook een onderwerp om te bespreken. Jet Li verdwijnt al snel van de schermen en ondanks de kritieken hier paste Liam Hemsworth hier best in. Schwarzenegger is oude geworden en Willis heeft ook al beter gedaan. Wel leuk is Chuck Norris en het team zelf dat best leuk overkomt. Met JCVD had ik het toch ook wat moeilijk. De laatste jaren ging het best wel goed met de filmcarrière van Van Damme en dat is hier niet echt te merken. Eric Roberts was een betere vijand. Jammer, want Van Damme onder regie van Stallone had beter tot z'n recht gekomen.
Kortom is dit een zeer leuke film vol met verwijzingen naar de traditionele 80's en 90's actiefilms. Voor de fans dus zeker een nostalgische terugblik. Als film zelf is het minder geslaagd en af en toe wat chaotisch. Op dit tempo heb je binnen enkele delen een Naked Gun achtige film met enkel verwijzingen naar bekende films en catchy oneliners. Haal Simon West aub van het volgende project en het ziet er weer goed uit.
Donkerwoud
Puur een nostalgische trip down memory lane. Het zijn dan ook vooral de hilarische cameo´s en vele verwijzingen naar de films van de actiesterren die van deze nogal inhoudsloze film toch iets genietbaars maken.
Alsof dat in de kerk enige meerwaarde had gehad.....
Beffrey28
Ook al aangegeven in mijn korte recensie. De actie is hier gewoon veel beter in beeld gebracht dan in deel 1. En dan vooral het eindgevecht idd.
Gisteren deel 1 nog eens herzien en bijna alles is minder. Ook de auto-achtervolging is een perfect voorbeeld van hoe de montage in dit soort films niet moet zijn.
an_love_ne
Alsof dat in de kerk enige meerwaarde had gehad.....
Toen ik in de bios zat te kijken naar deze scene, wachtte ik op het moment dat ze alle drie tegelijk in beeld waren. En dat gebeurde niet en dat vindt ik echt een gemiste kans.
Nu was het zo gemonteerd, alsof ze alle drie niet tegelijkertijd op de set waren.
Blekkerstifte
Expendables 2, credo: alles moet kapot
Als je gaat kijken weet je waar je aan begint, alleen is hij naar mijn mening toch een stuk minder goed dan de eerste.
De actie is een stuk minder "origineel" en heftig dan in de eerste film. Bepaalde scenes gingen echt gaan vervelen (oa boot).
Wat ook irriteert is dat de vijand er nu ECHT wel naast schiet.
De slechtste keuze was om Chuck Norris en Schwarzenegger een "rol" in de film te geven.
Arnold is rijp voor palliatieve zorg, wat een mongool. Is dit de kerel die speelde in de Terminator? Het charisma die hij vroeger genoot uit zijn oude actiefilms en zijn docu Pumping Iron is volledig verdampt dankzij Expendables 2.
Ook de schuld van de scenarist die hem constant retarded oneliners laat opdreunen, jaja we
snappen de verwijzingen wel.
Wat betreft Chuck, hij klinkt als een broekventje van 7. Get off the screen en vraag een rol in een remake van Mary Poppins.
Oja, Jean Claude Vandamme maakt gehakt van zijn tegenspelers. Wat een baas. De ster van de avond.
Hij verdient een 3
kskhboy
Wa joh !! wa ne film. Echt machtig. Zaalige cast, geweldige humor en vooral veel zware actie. Een actiefilm om U tegen te zeggen. Hopelijk komt expendables 3 ook nog uit, idd seagal moge ze ook vrage zoals de rock, kzou dan ook daniel craig vragen
Hannibal Smith
Expendables 2 begon sterk maar verloor daarna in mijn ogen teveel snelheid. Er werd een poging gedaan om personages uit te diepen, het verhaal als geheel meer diepgang te geven. Voor mij hoeft dat bij deze film niet. Ik kom naar Expendables 2 voor de rauwe actiescenes, lompe geweren en grappige oneliners, niet voor een goed verhaal.
Op het einde werd dat wel enigszins goedgemaakt, maar achteraf overheerste toch de teleurstelling.
Wat ik bijvoorbeeld graag had gezien was een scene met Arnold Schwarzenegger met een minigun, a la Terminator 2. Nu werd Arnie vooral afgescheept met zijn beroemde "I'll be back!"
Al en al geen verkeerde film, een derde deel ga ik ook echt wel kijken, maar ik heb wel een sterk gevoel dat er meer in had gezeten. Chuck Norris en Jean Claude van Damme vond ik trouwens erg vermakelijk. Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger komen er maar bekaaid vanaf.
3 sterren.
sjonnie40
Ik vind het een geweldige film. Wees eerlijk je gaat naar deze film voor de actie niet om de goede dialogen. Chuck was een beetje het acteren verleerd meer nog als de rest. Qua actie een dikke 10 en humor was er goenoeg om even flink te lachen. Deel 1 was van veel midere kwaliteit vindt ik. Ik kijk uit naar deel 3 !
eka81
er zijn gesprekken tussen Stallone en van Damme om van Damme in de 3e deel als tweeling broer van van Damme te laten spelen. hij zou dan Claude Vilain heten en zou wraak nemen op Stallone en de zijne....
deze deel 4.5

Yip Man 2
Actie, 2010

Crank
Actie / Misdaad, 2006
verlies van geliefdevliegtuigvliegtuigcrashgeweldbeard ensemble castwisecrack humorairport loungeasian woman