• 9.377.892 stemmen

Actie / Sciencefiction | 142 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gary Ross

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

IMDb beoordeling: 7,2 (1.072.097)

Releasedatum: 21 maart 2012

Plot The Hunger Games

"May The Odds Be Ever In Your Favor."

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

Katniss Everdeen

Gelukkig niet

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

kos schreef:
Inderdaad vreselijk. Zit je de hele tijd te wachten op de keuze die ze moeten maken.. is nota bene het belangrijkste van het hele verhaal.. zegt zo'n omroeper doodleuk:.. ach.. jullie mogen ALLE 2 blijven leven!!! Hahah, wat een bullshit.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Wow! Dit was echt een goede film, en er gebeurde ook best wel trieste dingen. Ik heb echt volop kunnen genieten van deze film de tijdsduur heb ik me niet aan lopen ergeren. Wat liepen er barbiepoppen rond... pfff!

Zeriel schreef:
Heb jij toevallig het boek gelezen? Je maakt er een mooi verhaal van, terwijl het in de film gewoon afgeraffeld wordt. Zoiets van "Jongens we hebben nog een uurtje vandaag, en we moeten de bessen-zelfmoord scene nog even erop zetten." Zo'n gevoel kreeg ik erbij, ik nam haar totaal niet serieus in deze opzet, en ook de reactie daarop niet van de spelleider(s). Beetje simpel, een echte anti-climax dit einde.

Toegegeven: ik heb inderdaad de boeken gelezen, maar wel pas nadat ik de film had gezien. Toch was de achtergrond van die scene me wel meteen duidelijk, daarom vind ik het ook wat vreemd dat ik er zoveel slechte reacties op lees Ik vond het allemaal erg logisch; Katniss komt in opstand tegen de Spelen, eigenlijk al wanneer Rue in haar armen is overleden, ze versiert Rue dan immers en groet District 11. De Spelmaker moet snel beslissen wat hij met de situatie moet doen; hij laat ze allebei dood gaan aan de bessen en dan faalt het gegeven van de Spelen waarin 1 winnaar overblijft; hij laat één van beide doodgaan en maakt het publiek woedend, die inmiddels van "the starcrossed lovers" is gaan houden; of hij laat ze allebei leven en dan is het publiek tevreden. In een opwelling kiest hij voor het laatste en toont daarmee een stukje menselijkheid en laat ze beide leven.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Heb het boek niet gelezen en vond het een zware teleurstelling.

Verhaal wist me niet te boeien, bovendien was het vooral in het begin erg langdradig. Maar er zaten ook stukjes in die naar mijn mening wat meer aandacht hadden moeten hebben. Bijvoorbeeld het einde met die besjes en in het begin waar die tributes worden gekozen vond ik afgeraffeld over komen.

Verder voelde ik de gehele film niks voor de hoofdpersonages en vond ik dat er nergens in de film spanning werd opgebouwd in welke scène dan ook.

Kortom.. The Hunger Games heeft mij niets bijzonders geboden en werkte gewoon niet voor mij.

Ik vond het allemaal erg logisch; Katniss

Het is idd allemaal erg "logisch", en alleen maar logisch en dat is meteen de hele makke, dat is heel iets anders dan geloofwaardig, invoelbaar of goed uitgewerkt. Ze dreigt net zo makkelijk met zelfmoord, als dat je dreigt om linksaf te slaan door je hand uit te steken.......
Ik snap ook niet dat er een publiek is waar dan ook, dat gelooft dat hun relatie echt is. Ik heb zelden zo'n totaal gebrek aan chemie gezien bij een filmkoppel dan tussen deze twee.

avatar van roeman

roeman

Zeker Twilight niet gezien

Nicole_1989

Dan heb je denk ik een belangrijk punt van de film gemist... Hun relatie is namelijk ook helemaal niet echt! Die is gemaakt, zodat ze allebei zouden kunnen overleven. Maar dat Katniss niet van Peeta houdt, betekent niet dat ze niet om hem geeft. Wat haar betreft zou er immers niemand hoeven sterven, zij haat de Spelen en daarmee vooral het Capitool, omwille van wat ze doen. Dus zou ze alles doen om ook Peeta te redden. Al moest het via de weg van dat ze "geliefden" zijn.

Wat betreft dat je het allemaal té logisch vindt...tja, dat is een kwestie van smaak denk ik. Ik vind het persoonlijk juist wel erg goed uitgewerkt en ik kan me er juist wel erg goed in inleven

Nicole_1989 schreef:

Dat punt heb ik zeker niet gemist, zie mijn subtiele verwijzing.Het zijn acteurs die acteren dat ze een relatie acteren.... zou er verschil moeten zijn,....?waarom zou het publiek er daar dan in trappen als ik er niet in trap.
roeman schreef:
Zeker Twilight niet gezien

Met veel pijn en moeite, meer sociologisch onderzoek. Dat soort weke soapfilmpulp trek ik idd niet.
Twilight

avatar van Ockle

Ockle

Iemand die een soortgelijke film weet, binnen het genre van Hunger games?

The running man misschien?

avatar van Film Pegasus

En uiteraard Battle Royale waar de inspiratie toch duidelijk vandaan komt.

avatar van stipstap

stipstap

Regisseur Gary Ross is er in geslaagd mede dankzij het geweldig werk van Lawrence een flitsende, spannende en onvoorspelbare film voor te schotelen. Het is een iets anders, minder voor de hand liggend verhaal dan we gewoon zijn. Ross, heeft bij het maken van de film veel oog voor detail gehad, de film zag er dan ook prachtig gestyleerd uit, zonder hierbij te overdrijven.

Dit was mijn eerste film waarin ik Huterchon zag acteren, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk van hem was.

De hype van deze film is misschien niet hetzelfde als die van Twighlight. Maar ik vind The Hunger Games toch een pareltje vergeleken met het vampierenverhaal. Misschien is een vergelijking dan ook misplaatst tussen de films enkel en alleen maar omdat ze hetzelfde soort publiek trachten aan te spreken.

avatar van toetje1977

toetje1977

Iemand die een soortgelijke film weet, binnen het genre van Hunger games?

The condemned, met Steve Austin en Vinnie Jones.

The tournament, met Robert Carlyle en Ving Rhames.

Maken beide gebruik van hetzelfde concept...

avatar van stipstap

stipstap

Zeriel schreef:

Wat had ze dan moeten doen op het einde? Laten we eerlijk zijn, het zag er dan ook minst rooskleurig uit wat betreft de toekomst. Dus ik snap wel dat ze dat heeft gedaan, en dat het niet zo gemakkelijk te herleiden valt naar een ze steekt net haar hand af alsof ze linksaf wil.
Welke andere keuze had ze dan??? Wat zou jij doen???

avatar van kiliuea

kiliuea

Erg typische film, het begin vond ik erg langdradig. Toch verder gekeken, het einde, laatste uur was wel erg spannend, met originele plotwendingen.

avatar van Noviomagum

Noviomagum

Goede film, mooie rol had de hoofdrolspeelster, ik ken het boek niet dus heb daar geen vergelijking mee.

Film duurt lang maar verveelde eigenlijk geen moment, ik had nog nooit een soortgelijk verhaal gezien en het concept beviel me prima.

Ondanks de plotwendingen in het verhaal had ik toch steeds het idee dat de film zo zou aflopen zoals die ook dus afloopt

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Mwah, mwah, vermakelijk. Visueel goede film. Genoeg spanning ook, alhoewel je voor echte spanning de karakters beter zou moeten kennen. Chemie is inderdaad waardeloos tussen die Katnis en Peeta. Ook zitten er veel te veel elementen in het verhaal waar verder niets mee gedaan wordt. Qua acteerprestaties kon ik veel waardering opbrengen voor - hoe kan het ook anders - Woody Harrelson. Maargoed, ik heb m wel uitgekeken en me vermaakt: is ook wat waard.

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen tegenvaller. Ik vondt het een vermakelijke Film. Maar met een iets betere uitwerking van het verhaal, was het nog beter geworden. Sommige momenten maken de makers zich er iets te makkelijk vanaf. Verder wordt het acteerwerk wel met de nodige overtuiging gebracht. Visueel ziet de Film er ook prima uit. Alles is goed in beeld gebracht. Ondanks de vrij lange speelduur, moet ik zeggen dat de Film me nergens verveeld heeft. 3,5 Ster.

stipstap schreef:

Welke andere keuze had ze dan??? Wat zou jij doen???

Dat irritante ventje vermoorden misschien....

avatar van button

button

]

Ik vond het allemaal erg logisch; Katniss

Ik heb zelden zo'n totaal gebrek aan chemie gezien bij een filmkoppel dan tussen deze twee. [/quote]

dat is de bedoeling ook niet, peeta ving katniss leuk maar katniss hem niet

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Het idee van de film is helaas beter dan de uitvoering

Maar hoewel de film een beetje tegenviel keek hij toch aardig weg (ondanks de lange speelduur). Het verhaal blijft interessant tot het einde. Helaas worden de gevechten/kills erg matig in beeld gebracht. Dit maakt de film minder rauw. Een rauw thema vraagt naar mijn mening ook om rauwe scenes. Had meer in gezeten, jammer!

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Leuke film met goede acteurs en mooi in beeld gebracht. Het is geen superfilm, maar weet je toch te blijven boeien. Ik kijk wel uit naar de opvolger.

button schreef:

dat is de bedoeling ook niet, peeta ving katniss leuk maar katniss hem niet

Het was wél de bedoeling om die illusie te wekken voor het publiek daar en de spelleiders. Als wij er niet intuinen waarom zij dan wel?

Zeriel schreef:

In een boek kan je alles uitgebreid beschrijven, de gevoelens van hoofdpersonages. In een film kan een personage niet iedere keer zijn gevoel beschrijven. Het kán natuurlijk wel, maar dat zou geen mooie film worden In een film moet je dus kunnen zien wat het personage voelt. En in mijn opinie zijn de filmmakers en Jennifer Lawrence daar goed in geslaagd; voor de camera's van het Capitool moeten ze zich als geliefden voordoen, maar je ziet dat Katniss aarzelt en twijfelt. Ook zie je duidelijk hoe nep ze is wanneer ze haar liefde voor Peeta verklaart.

Wanneer Katniss zich juist wel enorm goed voor had gedaan als de geliefde van Peeta, hadden wij als kijkers (en dan vooral degenen die het verhaal van het boek niet kennen) geloofd dat zij écht van Peeta hield. Dat is uiteraard helemaal niet de bedoeling.

Nogmaals: wij als filmkijkers moeten het verhaal zíén (de twijfel, de nepheid om zich als geliefden voor te doen), de boeklezers kunnen het verhaal lezen. Ik vind dat de de filmmakers en acteurs er goed in zijn geslaagd om het te laten zien

avatar van Obe

Obe

2.5 ster voor de film en 0.5 ster erbij voor Alexander Ludwig

Nicole_1989 schreef:

Ook zie je duidelijk hoe nep ze is wanneer ze haar liefde voor Peeta verklaart.

Dat is dan iig wel gelukt.

Zeriel schreef:

Dat is dan iig wel gelukt.

Dat bedoel ik maar

avatar van sebo12

sebo12

Niveautje Sjakie in de Chocolade fabriek zeg. Geef mij maar Battle Royale ipv dit slappe verhaal.

Gebeurt niets boeiends. Idee is gewoon gejat van de chinezen.

avatar van kimelie

kimelie

Pelagatti schreef:

Het idee van de film is helaas beter dan de uitvoering

helemaal mee eens !!

(ik denk wel dat ik het boek ga lezen dat is nl altijd beter uitgewerkt dan een film dus lijkt me wel een goed boek )

avatar van Rudie

Rudie

Waarom dit een film is voor 12 jaar en ouder snap ik niet, het is een vervelende oersaaie familiefilm.

Snap niet dat er zoveel lovende woorden over geschreven zijn.

Van mij geen sterretje, ja een halve om aan te geven dat ik hem zeer slecht vind.

1/2 *