• 9.378.489 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

avatar van Galantje0012

Galantje0012

3* vermakelijk soms eng, verder best komiek.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Na tien stroeve Friday-delen was dit een echte verademing. Flitsend, grappig, onnoemelijk goor en doorspekt met leuke vondsten. En een stuk leuker nu ik zowel alle Friday- als Nightmare-films heb gezien.

Op zich is het natuurlijk al een prima idee om twee horrorhelden op hun retour tegen elkaar te laten vechten, maar Ronny Yu maakt er meer van dan zomaar een flauwe cash-in. Want naast de originele, spannende moorden zijn ook de personages nog best sympatiek (acterende komkommer Kelly Rowland even niet meegerekend), en is er voldoende plot; niet onbelangrijk om ook niet-horrormomenten wat draagkracht te geven.

Uiteraard is het vooral Freddy die de film leven inblaast. Jason is zijn gebruikelijke eendimensionele zelf, ook al krijgt hij eindelijk eens wat welverdiende backstory. Toch een schande dat daarmee elf delen is gewacht. In dat opzicht is de hele backstory van Freddy aanzienlijk beter verdeeld over de verschillende vervolgen.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat Freddy Vs. Jason een ontzettend vermakelijke film is. Zowel guilty pleasure als echte fanboy fun.

Verhoogd naar 3.5 sterren.

avatar van duffman

duffman

Ik heb er naar gekeken vooral omdat jason en freddy erin kwamen, maar verwachtte erniet zoveel van. Het begin was goed maar na een tijdje kon hij me toch niet meer helemaal boeien. Ook het verhaal zelf is zo uitgemolken moesten ze het nu is gedaan hebben met 2 nieuwe figuren zou het denk ik beter geweest zijn.

2,5.

heroic

Jaja man, je kan het gewoon niet aanzien dat jason afgeslacht wordt

• 11917 berichten

Dat wordt hij niet! !!!!!!

avatar van mikoz

mikoz

Maar beter , dat laat beiden helden in hun waarde.

Precies.

BlueJudaskiss schreef:
Dat wordt hij niet! !!!!!!

Ik denk dat je wel een beetje gelijk hebt aangezien niet echt iemand wint, maar hij krijgt er wel ferm van langs door freddy! Wat ik persoonlijk zeer bevredigend vond om te zien

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

True, ook al zou het nog wat vernieuwender zijn als Jason ook bijv. een arm of been kwijt raakte, In plaats van Freddy.

michael myers

ik heb hem op dvd (alle jason films behalve jason goes to hell ik heb alle halloween films en alle freddy films)

maar freddy vs jason heb ik nu al 100 keer gezien maar het gene wat ik nie snap wie is er nou gewonnen geen een van 2en toch ?

in ieder geval als iemand het weet stuur dan een prive bericht.

heroic

Ben ik toch bijna vergeten punten te geven..

Ik heb deze onlangs nog gekeken, en ik moet zeggen dat het nogal wegkijkt en toch steeds boeiend blijft.

De film is niet zo eng als bijvoorbeeld de eerste nightmare film maar komt wel goed uit de verf met zijn goede special effects.

Het geluid is vaak top notch, de geluiden van de messen om maar iets te noemen klinken zeer goed. Het griezelige sfeergeluid is eerder matiger maar best nog te pruimen. Freddy en Jason worden zéér goed gespeeld door hun acteurs. Jason heb ik nooit echt dreigend gevonden, maar in Freddy vs Jason zag hij er imposanter uit dan ooit. Freddy is in eerdere films altijd een grote creep geweest, maar in deze film komt hij extra goed over met bijvoorbeeld zijn gezichtuitdrukkingen en bewegingen. Je ziet ze niet bijzonder veel vechten, maar dan zou het een actie film worden , geen horror (niet echt een min of pluspunt). De slachtoffers hebben geen boeiend karakter, het kan je niks schelen moesten ze bloederig om het leven komen, sterker nog sommigen verdienen het zelfs. Ik was ook tevreden dat ze in dit deel jason's masker hadden opgelaten zodat hij mysterieuzer ala michael myers overkomt.

Ik was tevreden met het einde. Toen ik deze film nog niet had gezien was ik benieuwd of ze de hele reeksen zouden verpesten met een slecht einde maar met deze heb je nog veel mogelijkheden voor eventuele sequels. Verder was er echt niet veel wat me echt stoorde in deze film, het kijkt lekker weg en is zeker de moeite waard om te zien.

en ook niet van jason x aaaaa dan is het toch geen mooie serie meer .

en als er een freddy vs jason 2 komt heeft jason zijn ogen natuurlijk weer terug zijn vingers weer.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Boeit niet echt, de slash films begonnen een beetje uit te sterven, ze hebben het leuk/apart terug kunnen redden en toen begon vervolgens nederland ook met zulk soort films.

michael myers schreef:

en ook niet van jason x aaaaa dan is het toch geen mooie serie meer .

Freddy vs jason is inderdaad geen vervolg op new nightmare maar eerder een vervolg van freddy's dead. Krueger werd namelijk naar de hel gestuurd en probeert er in deze film er weer uit te komen snap je? Jason zal natuurlijk zijn ogen en vingers weer terughebben, als je eerdere films hebt gezien of op wiki gelezen hebt dan weet je dat jason kan regenereren (of hoe je het schrijft), dus verloren lichaamsdelen krijgt hij altijd terug. Freddy vs jason gebeurt voor jason goes to hell en jason x geloof ik, dus sluit het wel redelijk aan op beide series.

heroic schreef:

ik wist dat freddy vs jason vervolg was van freddy's dead.

maar freddy vs jason is geen vervolg van jason takes manhatten want in freddy vs jason ligt jason begraven dat was niet zo op het einde van jason takes manhatten.

heroic

Ik heb niet alle friday the 13th films gezien, misschien komt de prequel nog of is freddy vs jason een vervolg op jason goes to hell.

wel nee!!!!!!!!!

heroic

Gast laat die uitroeptekens, je lijkt net 8 ofzo. Probeer Ontopic te blijven.

Ik ben geen Jason expert maar ik meende wel dat ik op einde van jason goes to hell de hand van freddy krueger jason zijn masker zag meesleuren..

avatar van zjandannybob

zjandannybob

vind dit toch wel 1 van de betere horrors van 2003, eindelijk mijn 2 kinderhelden bij elkaar gebracht in 1 film. had wat beter gekunt maar toch mooi gedaan

avatar van thedudesons

thedudesons

de zoveelste film waar alleen geld aan verdiend moet worden en niet echt voor de fans is....viel me zwaar tegen

2.5

avatar van RedLine

RedLine

Veel films worden tussen door wel even saai maar deze was nooit saai toen ik de film keek dus een verdiende -.4-.

En op het eind heeft niemand gewonnen want toen Jason Vorhees met Freddy`s hoofd uit het water kwam gaf hij een knipoog dus NIEMAND WON.

Ze moeten maar echt de tijd nemen voor Freddy Vs Jason 2 en het 8ste deel van A Nightmare On Elm Street genoeg tijd zodat het 2 toppers worden.

avatar van uberjason

uberjason

ze hadden over de eerste Freddy vs. Jason al meer dan 12 jaar gedaan, dus ik hou mn hart vast bij deel 2.

nee hoor, ik vond dit langverwachte deel erg vermakelijk, en freddy was gewoon leuk. jammer dat ze Jason als een supertrage luiaard hebben neergezet, want zo traag is hij nooit geweest.

acteerprestaties van Keena waren niet bepaald prettig om naar te moeten kijken, maar Rowland en Ritter deden het wel aardig.

leuke kills en ik moest erg lachen om de Pinnball scene van Freddy

avatar van belg v.c.b.s

belg v.c.b.s

uberjason schreef:
acteerprestaties van Keena waren niet bepaald prettig om naar te moeten kijken,

vond ik ook, gelukkig werd ze vermoord .......
de blood cenes waren beter dan ik dacht
vooral de gruweling in de bed cene aauuww.
maar wie was nou de winner ?
ik vond het wel een beetje grappig.
maar jason uit het water komt met freddy's kop die knipoogt, verklaart niet echt alles vind je niet?
ondanks het einde een 4

avatar van DragQueen

DragQueen

Als halloween fan had ik natuurlijk ook zo'n dergelijke ontmoeting willen zien waar michael myers bij betrokken zou zijn. hij is toch een van de grootste horror-iconen in de omloop. maar misschien durven ze zich hier niet aan te wagen, of is het een kwestie van rechten. maar ja, deze film heeft mij overigens goed vermaakt. 2 collega horror-iconen ontmoeten elkaar, en dat geeft genoegdoening voor een fan van de series. coole gevechten tussen freddie en jason. de rest in de film is in mijn ogen dan ook gewoon opvulling, voor de film wat te spekken. verder gaat mijn voorkeur voornamelijk naar jason uit, omdat ik gewoon van een type slasher als hem houdt. dus is het wel vermakelijk om te zien, hoe hij af en toe de vloer aanveegt met freddy. die maar een klein kereltje is vergeleken bij de boomlange voorhees. de film bevat goede slash-scenes, en een toffe sfeer. het einde is voor mij niet helemaal bevredigend, maar wel begrijpelijk natuurlijk. anders zou je een rel krijgen tussen de fans. gewoon een amusante horror-prent. 3,5 sterren. ps : het was denk ik nog niet eens zo'n gek idee om nu een ontmoeting te maken tussen pinhead en myers.

avatar van mikey

mikey

Niet grappige camp, en totaal geen leuke opbouw en met teveel cartoongeweld .. Wel een paar leuke onliners zoals: okee we laten freddy even voor wat het is, maar wat te doen met jason voorhees. 2**

avatar van Horrordude

Horrordude

michael myers schreef:

en ook niet van jason x aaaaa dan is het toch geen mooie serie meer .

Ik kan me herinneren dat de ogen van Michael er ook ooit uit zijn geschoten...:P(volgens mij was het deel 2?) en het volgende deel had hij ze ook weer gewoon..:P

avatar van jeenscc

jeenscc

redelijk goeie film een 4 omdat Jason toch heel stoer was.:D

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik vond niet alleen Jason beter gemaakt maar ook freddy vond ik veel ''enger'' dan in de andere Nightmare on elm street films. Vond het dan ook een toffe film, heb hem nu al meerdere keren gezien maar hij blijft cool!

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ongelofelijk slecht. Kreeg af en toe 'Scream-flashback's. En die special effects, wat voor budget had deze troep?

Ché Cliché schreef:

Sinds wanneer is een klassieker als Scream slecht?