• 9.378.523 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

avatar van michael myers

michael myers

michael myers schreef:

wel nee!!!!!!!!!

wel ja want toen had ik hell nog nie gezien sorrry

Leuke horror film !

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

coole film jason is de max zalig bloederig

avatar van Jeroen1992

Jeroen1992

Perfecte Combinatie, maar dat stuk van Jason vroeger op dat kamp,

was tog een beetje onduidelijk voor de mensen die de andere films nog niet hebben gezien.

Ik geef hem zeker een goed punt!

avatar van nacht

nacht

toch wel leuk deze film. vooral doordat er 2 bekende horrorpersonage's tegen elkaar gaan vechten. verder vond ik het einde een beetje flauw, maar dat is meestal bij dit soort films. ze komen altijd met een vervolg

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Weer zo'n coole film.

Alle scene's zijn gaaf vooral het gevecht.

TOP film.

avatar van maurice74

maurice74

De film die zowel de hele Nightmare on Elm Street als Friday the 13th reeks om zeep helpt.

avatar van michael myers

michael myers

Horrordude schreef:

Ik kan me herinneren dat de ogen van Michael er ook ooit uit zijn geschoten...:P(volgens mij was het deel 2?) en het volgende deel had hij ze ook weer gewoon..:P

heb ik toch ook gezegd bij halloween 2.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ik blijf het gewoon een geweldig goede film vinden met een origineel verhaal en de moorden van Jason zijn gewoon geweldig!

Het enigste minpunt is dat Freddy maar 2!! mensen doodt,heel weinig maar Jason gaat weer lekker los met zijn hakmes!

Blijft gewoon geweldig.4,5*

martinovitch

niet morgen maar de week daarna vrijdag komt deze film op kanaal 2 !

dan ga ik zeker kijken.

avatar van Wassup !

Wassup !

Ik ga Freddy vs. Jason ook straks bekijken!

martinovitch

Vanavond om 22u40 op Kanaal 2 bij cult night.

iedereen kijken maar.

avatar van Ieperman

Ieperman

• 1934 stemmen

Een film die wilde schrik aanjagen, maar daar totaal niet in lukte voor mij. Een typische B-film, overduidelijk tezien wanneer er bloed aan te pas kwam zo onrealistisch. Konden ze daar nu niks beters opvinden dan een buisje onder de kledij te verstoppen en wat bloed te laten spuiten?

Deze film kwam over van, vlug wat geld pakken door twee horroriconen tegen elkaar te laten vechten en de rest is bijzaak.

avatar van Musicer

Musicer

Slecht. Vooral het gevecht tussen Freddy en Jason in de dromenwereld is een dieptepunt. Acteerprestaties zijn moeilijk top te noemen en een zeer simpel en weinig origineel verhaallijntje.

Het einde is trouwens belachelijk.

1,5* voor de (soms) onverwachte wendingen.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Naar de meningen te lezen heb ik deze film gedeeltelijk gezien en naar een andere film gekeken op Nederland2 (Elephant) Het begin en het einde heb ik gezien en inderdaad het einde is teleurstellend, geen stem dus. Het wordt tijd dat die "Cult Night" op Kanaal2 gedaan is.

avatar van dammit

dammit

wie wint er eigenlijk jason of freddy ik heb hem niet gezien maar hij lijkt mij wel lol maar wie heeft er gewonnen ?

en is er een deel 2 van freddy vs jason ?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

dammit schreef:

en is er een deel 2 van freddy vs jason ?

Volgens mij wint er niemand want Jason leeft zeker nog en had het hoofd van Freddy bij zich dat nog bewoog, verwarrend tot en met, zeker voor een nieuw vervolg.

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

In het begin vond ik hem ontzettend slecht, vooral omdat het allemaal zo ongeloofwaardig was en vreemd was. Naar mate het verhaal duidelijker werd en het gevecht aan het eind redelijk spectaculair was, begon ik toch even te glimlachen. Ook heb ik een keer of twee om een grap moeten lachen. Er zaten meer grappen, maar die waren over het algemeen niet grappig. De spanning was ook niet bepaald om te snijden: het bekende 'zitten op het puntje van je stoel' zat er voor mij niet bij. Jammer.

Ook waren de special effects slecht te noemen (deze film is dan ook 5 jaar oud).

2 sterren.

avatar van dammit

dammit

op zich als je er aan denkt slaat deze film nergens op

maar daarom hoef je er nog niet naar te kijken

avatar van killerfreak

killerfreak

Goed voor ene keer maar ook niet meer. Acteerprestaties zijn allesbehalve ok (vooral de gevechten tussen de 2 vind ik maar pover terwijl het daar toch allemaal om te doen was lijkt me), verhaal trekt ook op niet veel, maar ok... voor de die hard-fans van het genre is het natuurlijk wel een must see.

avatar van The Oceanic Six

Het idee is natuurlijk gaaf; 2 van de grootste horrorcreaties ooit in 1 film. Er zitten dan ook best enkele spectaculaire scene's in maar overall viel ie wat tegen. Zowel Freddy als Jason had beter voor de dag kunnen komen denk ik.

Het komt regelmatig een beetje B-film achtig over.

En ik heb altijd de schurft aan dit soort eindes. Kan je er weer 10 delen achter plakken, pffff.

Toch is deze film niet eens zo slecht om een keertje te zien hoor. Horror blijft horror met deze 2 heren.

avatar van jobbybx

jobbybx

maurice74 schreef:

je zegt het helemaal.ik had er ook een slecht gevoel bij

Een griezel in de film is genoeg.Nu was het hele verhaal een flop

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Die Hard,Willis schreef:
Het enigste minpunt is dat Freddy maar 2!! mensen doodt,heel weinig

Pardon? 2?
Ik weet er maar 1, en de rest zit allemaal in het begin van de film, waar die wat mensen dood in de beelden van de Nightmare films, en op het eind 'onduidelijk' lorry's moeder.

avatar van nacht

nacht

in het begin wel saai alleen word echt leuk vooral het einde verder wel een slap verhaal zoals altijd

avatar van missl

missl

verschrikkelijke film, ik heb geen Jason noch freddy films gezien en deze spoort me ook niet echt aan er meer van te willen zien.

avatar van film master

film master

1 woord: Teleurstellend!

het was meer grappig dan horror bijv. de kale jason.

avatar van perfection

perfection

film master schreef:

1 woord: Teleurstellend!

het was meer grappig dan horror bijv. de kale jason.

ik vind deze film niet eens grappig

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

perfection schreef:

ik vind deze film niet eens grappig

Misschien moet jij geen horrorfilms meer kijken. Als ik kijk naar jouw stemgedrag, halen veel horrorfilms niet eens 2 punten bij jou.

avatar van perfection

perfection

psycholamp schreef:

nooit snel conclusies trekken he! (lees je prive bericht dan maar, kan je gelijk mijn favoriete horrorfilms lijst zien)

ps: ik denk dat jij niet zo kritisch bent als het om horror films gaat, maar probeer wat vaker je best te doen om objectief te zijn, zodat andere mensen wat aan je commentaar hebben.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Objectief naar een film kijken en daar vervolgens een objectieve mening over geven, valt zwaar. Ik blijf liever subjectief, zoals iedereen hier.