• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

HoneyRyder schreef:

onrealistisch!

hahaha ja duhhh, natuurlijk is deze film niet realistisch

maar wat maakt dat nou uitXD bijna elke horror film is onrealistisch.

Daan258

Afgelopen nacht weer is gekeken

Het blijft gewoon een lekker overdreven slasher film.

erg leuk zeker weer genoten

Vooral leuk omdat Robert Englund nog in deze film speelt, want in de nieuwe Nightmare On Elm Street speelt iemand anders en die vond ik erg tegenvallen.

Maarja van mij zou er nog wel een deel van Freddy VS Jason mogen komen

3,5

avatar van Beertje45

Beertje45

Gewaagd, maar geslaagd idee om de twee grootste horroriconen samen te brengen. Er werd duidelijk een groot budget besteedt aan de film. Jason hakt er weer brutaal op los en Freddie is weer lekker sarcastisch. Kon het toch niet laten om Jason's kant te kiezen, hoewel de Nightmare films me ook weten te bekoren. Lekkere gore momenten.

De nieuwste versie, een soort remake, ga ik nog niet beoordelen. Een paar jaar geleden gezien en nog niet in mijn bezit. Vage herinneringen.

avatar van horrorguy123

horrorguy123

ik heb erg genote van deze film schrik momente ware er weinig maar dat maakt niks uit volgens mij was het gewoon een actie/horror film

avatar van neysen1985

neysen1985

non de kaat!!!!!!!!!!!!!!

Twee klassieke horror masters die het tegen elkaar opnemen.

freddy vs. jason is in een woord gewoon een heerlijke cross-over.

geweldige gore en af en toe memorable kill scenes.

Jammer dat ze dit nooit hebben doorgezet, had hier graag een vervolg op zien komen, maar dat is dan weer niet zo.

Maar over het algemeen is Freddy vs. jason een meesterlijk werkje in het gore/horror genre.

avatar van Spetie

Goed is dit allemaal zeker niet te noemen, maar amusant is het wel en dat is zeker ook wat waard.

Ik heb alle delen van Friday the 13th gezien en nog nooit een film van de Nightmare on Elmstreet reeks. Wat dat betreft zou je me misschien partijdigheid kunnen verwijten. Maar aangezien de personages redelijk standaard en irritant zijn, met Kelly Rowland als dieptepunt, gunde ik beide horroriconen hun slachtpartijtje wel.

Gelukkig heeft de film op dat gebied ook best wat leuke kills te bieden. Spannend wordt het nooit, maar de strijd is vermakelijk en soms heb ik bedoel of onbedoeld toch een paar keer moeten lachen, omdat sommige gebeurtenissen wel erg onnozel waren. Een film die te goed is om tot de slechte films gerekend te worden en waarbij het omgekeerde ook geldt, belonen we gemakshalve met tweeënhalve ster.

avatar van killer13

killer13

Daan258 schreef:

Maarja van mij zou er nog wel een deel van Freddy VS Jason mogen komen

Van mij ook!!

avatar van edje555

edje555

Na een uitgemolken Nightmare on Elmstreet en Friday the 13e reeks moest deze 2 horror-legendes in 1 film gegooit worden, om ze weer te waarderen.

deze film rammelt van links naar rechts, en het wordt mij allemaal een beetje te kinderachtig.

sommige kils zijn wel leuk om naar te kijken, maar op een gegeven moment, dan weet je het wel.

avatar van EW101

EW101

killer13 schreef:

Van mij ook!!

Van mij mogen ze Ash er ook dan ingooien.

avatar van cassie1997

cassie1997

een zeer goede film. Alleen wel jammer en oneerlijk dat freddy maar 2 kills had en jason veel meer

avatar van nopp3s

nopp3s

Deze film staat op nummer 2 van mijn top 3 aller slechtste films allertijden

avatar van EW101

EW101

cassie1997 schreef:

Dat is wel jammer ja. Ik vind Freddy veel leuker met moorden eerlijk gezegd. Ze kunnen er meer bij verzinnen , want in dromen kan ''alles''.

Maar ja ,er is een overduidelijke grotere kans dat een fysieke moordenaar eerder kills krijgt dan een geest die in de droomwereld rondhangt.spoiler] (behalve verder in de film dan)

avatar van MizKriz

MizKriz

Goede eind film vind ik.

Freddy die Jason aanvalt.

Prachtig verhaal,

alleen.. wat doet Kelly Rowland in de film? Die speelt haar rol echt slecht!

daarom 4,5*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

prachtig verhaal, 4,5?

avatar van FilmProduction

FilmProduction

Het is wel leuk, hoe ze A nightmare on elmstreet en friday the 13th combineren tot een film. De maker van deze film heeft veel fantasie, wel vermakelijk filmpje.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

heb genoten van deze film, bij de weinige schrikmomentjes schrok ik toch altijd hevig, zeer leuke scenes: mais, feest

het zijn natuurlijk twee van mijn favoriete horrorfiguren, vooral freddy dan, heb zijn films meer dan één keer bekeken. Veel gore, veel fantasie, veel passende humor, schitterende muziek, ook al is die natuurlijk voor een groot deel van de originele films. acteerprestaties niet echt op gelet.

genoten van deze film, van alles eigelijk, ook van het vrouwelijk schoon

het laatste halfuur vond ik de film wat minder, de film raasde wel als een trein voorbij

zeker een aanrader, lang geleden dat ik mij zo geamuseerd heb bij een horrorfilm

van mij krijgt hij 4/5

****

avatar van Elineloves

Elineloves

Hier had ik echt weer eens zin in, was zo lang geleden! En het stelde niet teleur.

Erg leuk om die bekende gezichten te zien. Ginger van ''Ginger Snaps'' , die politieagent kende ik van Scary Movie en zangeres Kelly Rowland natuurlijk.

De kills waren ook weer lekker apart. Begon al goed met die ''bedscène''. Ik was vergeten hoe leuk deze films kunnen zijn. De muziek, de sfeer, de humor.. totaal niet serieus te nemen, maar ik hou er van. Dat lachje van Krueger ook, toch weet het me nog steeds kippenvel te bezorgen.

Ik was ook een heleboel dingen vergeten waardoor ik af en toe toch weer even lekker verrast werd. "Got your nose!" Alles wordt met een grote knipoog gebracht en dat is wat een film als deze, hoe slecht het verhaal en het acteerwerk ook is, toch de moeite waard maakt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Goede film...en jaaaa nog met englund!!

avatar van Jimske

Jimske

Geweldig vermakelijke horrorfilm over freddy krueger en Jason Voorhees . Als kind heb ik alle films van freddy krueger gezien, en hier schittert hij weer vanouds. Ik heb vele nachten wakker gelegen toen. Deze film bevat geweldige gevechten, droomscenes van freddy, goede acteurs, prachtige effecten, schitterende droge humor van freddy, kortom alles wat een goede actie horrorfilm moet bevatten. dikke 4*

avatar van DreamDemon

DreamDemon

Ik heb deze film al zo'n vijf keer bekeken. Blijft een vreselijk leuke film Ik heb alle delen gezien zowel van Friday The 13th en A Nightmare On Elm Street. Freddy en Jason zijn mijn favoriete horror villians en dat maakt het dan ook erg leuk. (But I prefer Jason). De kills zijn ook erg leuk, en af en toe moest ik ook echt lachen bij deze film dus er zit ook zeker humor in. Je hoeft je echt niet te vervelen tijdens deze film, een aanrader!

avatar van krosnicky

krosnicky

Geen Hoog vlieger Wel is leuk om te zien Maar je bekijkt beter de Nightmare on elm street films of the Friday The 13th film

avatar van gulliermo

gulliermo

leuke film.ik hoop dat er een vervolg komt!

Matig.

Zowel Nightmare On Elm Street en Friday The 13th zijn enorm goede slashers. Maar ik vond deze film toch wel een beetje tegenvallen.. Naar mijn mening zag Freddy er echt niet uit, Jason ook niet trouwens met een bijna zwarte huid. Hoe komt hij daaraan?, Als je even terug kijkt naar Jason Goes To Hell..

En ik begin maar gelijk bij het eind, het leek of Jason alle eer kreeg, Freddy werd geheel afgeslacht, en een paar van die tieners die erbij stonden helpen Jason tegen Freddy. Ik ben meer een Freddy dan Jason fan, en was ook een beetje teleurgesteld in deze film..

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima horrorfilm, goed in elkaar gezet, kijkt lekker weg.

avatar van J.V.L.

J.V.L.

Ik ben fan van Freddy , maar dit was overdreven en onnozel

Slecht naar mijn mening.

avatar van jipt

jipt

Nogal inspiratieloze en verwaarloosbare cross-over. Vooral de vele rood en blauwe filters zijn irritant. Snap niet dat de makers hebben gedacht daar enige sfeer mee te kunnen creëeren. Het daadwerkelijke gevecht tussen Freddy en Jasen is onnodig over the top en duurt veel te lang.

avatar van Rickyman

Rickyman

Dit onzinnig horrorfilmpje wist me wel te vermaken en zit verder wel redelijk inelkaar.

Freddy zag er vroeger toch wel wat enger uit, maar is z'n gevoel voor humor nog niet verloren.

Wat dat betreft was Jason eigenlijk maar een saaie vent. En de Candyman vond ik vroeger geweldig, waarom laten ze hem nou niet een keer terugkomen?

avatar van krosnicky

krosnicky

Kun je deze bekijken als je enkel de Nightmare films hebt gezien of moet je een paar friday THE 13th s gezien hebben ook tis omdat mijn vriendin hem wil zien maar zij heeft enkel de Freddy films gezien en nog geen enkele Jason film en ik kan me Niels meer herinneren van deze film

krosnicky schreef:

Nope, hoeft zeker niet.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik heb de film ooit gezien toen het nog niet zo lang uit was. Ik herinnerde me ook niet zoveel meer en begrijp ook niet zo goed op basis waarvan ik de eerste keer een cijfer heb gegeven, aangezien het al een hele tijd geleden was dat ik hem gezien had toen ik hier lid werd. Door deze film weet ik weer dat Freddy toch wel mijn voorkeur geniet boven Jason en eigenlijk niet zo'n klein beetje ook. Waar je aan het begin van de film al verafschuwd wordt door Freddy, krijg je later in de film (mogelijk) wat sympathie voor Jason. Freddy is wat mij betreft een sterker personage dan dat Jason is, mede doordat ik humor vaak goed kan waarderen. De humor die in de Nightmares film zit, komt in de Fridays eigenlijk niet voor. Dat was in deze film weer overduidelijk, waar je om sommige scenes om Freddy lacht, zit dat er bij Jason helemaal niet in. Uiteraard heeft Freddy het grootste voordeel dat hij kan praten. Tijdens het zien van de Fridays was ik nogal verbaasd dat Jason zoveel in contact met water kwam, mij stond toch echt iets bij dat hij er bang voor zou zijn. Na het herzien van deze film, weet ik weer waarom ik dat dacht. Ik begrijp echter niet zo goed waarom dat in deze film is opgenomen, aangezien dit in de Fridays nooit naar voren is gekomen, was hier dus ook erg overbodig.

Over het algemeen zat de film prima in elkaar, de scenes tussen Freddy en Jason waren goed, in het begin was de 'samenwerking' leuk om te zien, maar langzaamaan werd er toegewerkt naar de climax. Dat gevecht zelf viel mij enigszins tegen, dat had denk ik wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Normaal zou ik deze film 3* geven, maar Robert Englund als Freddy verdient zeker 0,5* meer. Waar Jason zo'n beetje in elke film door een andere acteur wordt vertolkt, wordt je bij Freddy nooit teleurgesteld (exclusief remake).