• 9.378.789 stemmen

Fast Five (2011)

Actie / Drama | 130 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: The Fast and the Furious 5 / Fast & Furious 5 / Fast & Furious 5: Rio Heist

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Spaans, Portugees en Italiaans

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Fast Five

"Get the fifth gear."

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

avatar van Flashbot

Flashbot

Ik vond het persoonlijk één van de slechtste in de reeks. Er zat totaal geen spanning in.,. de opbouw was enorm traag.. De opening was goed, lekker vlot, vol actie. Daarna kakte die meteen weer in, pas na de helft van de film kwam de vermaak weer een beetje terug met de achtervolging over de daken. En op het einde werd er eindelijk geracet en dat zag er allemaal wel vet uit.

Waar ik me vooral aan stoorde was het feit dat toen ze even wat auto's nodig hadden ze naar zo'n illigale race gingen en ja.. ze kwamen terug met 2 auto's.. geen race?!! Kom op, daar kijk je Fast and the Furious toch voor?

avatar van Thieu92

Thieu92

Het heeft wat kwijt van de sfeer van de eerste Fast and Furious films, maar het blijft een zeer leuke film om naar te kijken. Zeker omdat het dezelfde personages zijn, dus je leeft wat meer mee.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Ik heb nog nooit zo een hoop onzin gezien in een film maar ja, de landschap plaatjes maken veel goeds waardoor je gelijk de neiging krijgt om een ticket te boeken.

Joaquim de Almeida speelde al eerder zo een gladjanus rol in desperado, clear & present danger.

avatar van welat

welat

Ik zou 5 geven....ma toen zag ik extra stukje bij einde..... dat dit waarschijnlijk niet laatste deel is , jammer want het zou een geweldige afsluiting zijn)

avatar van usr14112

usr14112

Zucht.....wat een zware teleurstelling zeg. Dit is geen actie/drama maar actie/dramatisch. Ik weet het, het is een film voor een zak chips, niet nadenken en genieten van de actie....maar dat lukte mij niet. Ik bleef denken dat als je zoveel geld uitgeeft voor een film, waarbij je vette actie hebt, mooie auto's fantastische shots van Rio, hoe kan het dan gebeuren dat je zo'n kluns inhuurt om het verhaal te schrijven. Wat een tenenkrommende bullshit was dit zeg. Alles, maar dan ook werkelijk alles rammelt aan dit verhaal. Echt van een Peppi en Kokki niveau. Was blij dat de aftiteling kwam...maar ja ook daarna kwam mister Amerika weer in beeld die zijn schriftelijk werk aan het doen was in zijn kogelvrije vest...terwijl hij wordt aangesproken door zijn vrouwelijke collega die op 10 cm hoge hakken zijn kantoor in komt lopen....houdt het dan nooit op?

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Erg vette film, minder straatraces, meer actie.

De kluisscenes vind ik echt heerlijk, alles wat stuk kan gaat het ook, daar kijk je het voor.

avatar van DragQueen

DragQueen

Niet geheel verwacht, maar de film is erg entertainend. Veel minder Streetrace gedoe, en de nadruk ligt veel meer op de actie. Dat de originele cast terugkeert, is ook absoluut een pluspunt. Verder is het verhaal niet zo heel bijzonder, maar hebben ze er een aardige draai aan gegeven. Prima rollen verder van Diesel en Walker. En de toevoeging van The Rock pakt ook goed uit. 4 Sterren. Omdat de film erg vermakelijk is, en bovendien lekker wegkijkt.

avatar van Piratje

Piratje

Een film niet om over na te denken.

Heeft ook niets met inhoud te maken. Enkel dat bijkomstig laagje story en dan voortdurend afwisselende actie. Regelmatig, net op tijd, onderbroken door soft momenten waarin je even romantiek kunt inademen als bij de reclame tussen de commerciële TV-soaps.

Alle klemtonen liggen op de acties en prachtige luchtzichten. Niet om van wakker te liggen. Behalve als je van mooie auto's en vrouwen houdt. Maar toch vrij oppervlakkig en enkel als tierelantijntjes voor de variaties in deze speeltuin voor volwassenen. Vooral de mannen en spierballenkreunende wijfjes komen optimaal tot hun trekken.

De acteurs poetsen het verhaal van een bijna SF-film op.

Gespannen genoten en vergeten te tellen hoeveel doden en kogels er rondvlogen. De ontelbare auto's in puin zorgen voor de heropleving van de economie. Aan politie geen gebrek.

Voor mij een 4+ waard. Ook al ligt dit genre me helemaal niet.

avatar van Multimediaknaller

Multimediaknaller

Gisteren de Blu-ray mogen aanschouwen en eigenlijk miste ik in het begin een beetje hét Fast gevoel, van lekkere wijven en mooie snelle auto's, maar dat maken ze later meer dan goed.

Maar wat opviel hoe acteurs kunnen veranderen in een paar jaar...

Als we kijken naar Dhr Diesel die nu rijkelijk was versierd met een dubbele onderkin, en Dhr Walker leek in veel scene's of hij net uit bed kwam na een avondje stevig doorzakken.

Voor de rest een rasechte actiefilm waar alles lekker in vlot tempo gaat, waar bij de brugscene's wel tot de verbeelding spreken.

Had Fast 5 4 sterren willen geven maar Dhr Johnson paste totaal in mijn optiek niet in het plaatje, net of hij alles aan het oplezen was vanaf een kartonnen tekstbord achter de camera's

Kortom, gewoon een actiefilm om lekker hersenloos weg te kijken tot het einde.

Let op: De film lijkt afgelopen als Dhr Walker en Dhr Diesel samen een stukje gaan racen, en de aftiteling loopt, maar er komt nog een klein stukje achteraan.

Nog een Fast?

Doe maar niet!

DiDa

De blu ray is toch pas volgende week te koop?

Wel aardige film, maar weinig racespektakel

Er is meer actie dan racen in dit deel...en dat is wel jammer vindt ik

avatar van Sasja

Sasja

DiDa schreef:

De blu ray is toch pas volgende week te koop?

in UK is de film al uit, ik heb al de dvd in huis

avatar van b00ts

b00ts

Lachen..... met een elektrisch broodmes door 15 centimeter beton..... maar goed, de inhoud is niet belangrijk, de actie wel. Enfin, wel erg ongeloofwaardige actie. Jammer, niet meer voor nog een deel gaan alstublieft.

avatar van fatshark

fatshark

Ik vond "The Rock" wel slecht acteren, actie was natuurlijk wel bon... Nog nooit zo slecht in zijn dialogen gezien... Buiten dit feit is het een entertainment film, die je vanaf het begin tot einde boeit.

een 3.5 sterren voor mij...

avatar van Slam_Duck

Slam_Duck

Jammer dat de film een totaal andere weg in slaat. Wat misschien wel moet na 5 film maar toch is het jammer dat deze film meer lijkt op Oceans 11 dan op een andere Fast and the furious film.

Ondanks dat de stijl is verandert heb ik er wel enorm kunnen van genieten.. 3,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Best een leuk vervolg weer waardoor de serie toch op een constant niveau blijft. Jammer genoeg staat de film niet meer in het teken van mooie auto's en spectaculaire races. Het is dit keer gewoon een lekker actiefilmpje met hier en daar een PK-monster.

Qua actie scoort de film een dikke voldoende. Het budget is hoog genoeg om de grootste explosies en stunts op het scherm te toveren. Verhaal is verwaarloosbaar, een beetje een mengelmoes van Ocean's Eleven en The Italian Job. Acteerwerk is redelijk. Johnson mag het dan niet zo goed kunnen, als actieheld heeft hij mij allang overtuigd. Cast is trouwens leuk, met een aantal terugkerende rollen.

Wat racen betreft is het dus allemaal iets minder, al maakt de kluis-achtervolging erg veel goed. Moet haast één van de vermakelijkste achtervolgingen zijn die ik in een film heb gezien. Het happy end is ook perfect, met een paar Koenigsegg's en het heerlijke Danza Kuduro als kers op de taart. Ik zeg geen nee tegen een vervolg, maar laten ze maar weer volledig op het racegeweld focussen. Iets volledig in het teken van exotische auto's, dat lijkt me wel wat.

avatar van Theunissen

Na het uitermate teleurstellende 4e deel was dit een hele verbetering. Het cliché verhaal stelt zoals in alle delen weinig voor maar kijkt zich wel lekker weg. Het verhaal is ook totaal anders dan de vorige delen en heeft meer iets weg van de Ocean's Eleven films en inderdaad ook "The Italian Job". Die verandering heeft men wel goed gedaan want dat geeft de film tenminste een nieuwe dimensie omdat het vorige concept "racen" inmiddels compleet uitgemolken was. Maar voor de auto liefhebbers (ik val daar overigens niet onder) zijn er nog genoeg mooie auto's te zien en ook races.

Met de actie (soms wel te overdreven maar wel zeer spectaculair) zit het trouwens dik in orde, maar het echte hoogtepunt van deze film is nog eigenlijk de heerlijke cast welke dit keer is aangevuld met Dwayne Johnson (voorzien met baardje om hem niet te veel te laten lijken op Vin Diesel) die het best leuk deed en ook zorgde voor wat humor. Wat ook heel leuk was gedaan was dat men uit alle vorige delen iemand (zoals o.a. Tyrese Gibson en Sung Kang) heeft teruggehaald. De beelden zagen er trouwens ook regelmatig fraai uit en dat geldt ook voor de dames. Het gedeelte met de kluis was overigens zeer gaaf gedaan en zag er ook zeer spectaculair uit.

Ondanks het leuke vernieuwende gedeelte zitten er ook een minpunt aan deze film en dat is dat te film te langdradig is waardoor er best aardig wat saaie/flauwe en overbodige momenten in zitten. Al met al had men er goed aan gedaan om deze film in te korten tot maximaal 100 minuten i.p.v. de huidige 120 minuten. Maar deze film is in ieder geval al een hele verbetering t.o.v. het vorige flut deel en misschien ook nog wel het beste deel uit de hele serie. Na deze film en het einde ervan kan ik me overigens niet voorstellen dat er nog een nieuw deel zal komen.

P.S. iemand als Danny Trejo zou eigenlijk ook niet misstaan hebben in deze film.

avatar van Theunissen

Ik had de aftiteling niet uitgekeken maar na een tip op het werk heb ik het vandaag toch maar effen gedaan. Best wel irritant dat men dit vaak doet bij films want nu ben je min of meer verplicht om de hele aftiteling uit te kijken (tenminste als je de film in de bioscoop bekijkt) terwijl de meesten daar geen behoefte aan hebben.

Maar effen ontopic, er komt dus toch nog een vervolgdeel Best wel triest want het was totaal niet nodig en men gaat ook nog geesten (iemand die zogenaamd dood is, drie keer raden wie) erbij betrekken. Waarom niet stoppen op het hoogtepunt

avatar van rep_robert

Dan hadden we helemaal geen F&F gehad

avatar van Theunissen

Je doelt zeker op de vorige flut delen met als dieptepunt het eerste deel.

avatar van rep_robert

Uhuh Wat dat betreft zorgt de zomerse setting hier nog voor een pluspuntje. Ook ligt de nadruk niet meer zozeer op het "oeh, kijk mij is mijn auto ontzettend vet getuned hebben" gedoe(ook de reden dat ik deze film uberhaupt ben gaan kijken), maar op Rio, de actie en de aardige cast.

avatar van Theunissen

Dat de nadruk niet meer ligt op "oeh, kijk mij is mijn auto ontzettend vet getuned hebben" vind ik juist prima (dat was meer voor de kleuters onder ons). Nu zijn er nog altijd zat auto's te bewonderen maar ligt er niet meer echt de nadruk op. De twee auto's die ik het mooist vond waren "Gal Gadot" en "Elsa Pataky", die hadden wel aardige bumpers

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Herzien, nog steeds een erg vermakelijke mission impossible achtige film, de muziek vind ik alleen hoogstens irritant, wie luistert nou nog naar hip hop en van die Urban Reggae troep of wat het ook maar is.

Brian Tyler's soundtrack voor de film is wel erg lekker, goed gecomponeerd.

Gevecht tussen Diesel en Johnson (the rock) blijft nog steeds één van de beste Testosteron gevechten ooit in film geschiedenis, daar kan Stallone nog wel wat van leren met zijn Expendables.

Maar Soundtrack van The Expendables is ook van Brian Tyler, is ook wel duidelijk te horen.

avatar van jpbeenen

jpbeenen

Leuk wegkijkertje ... flinterdun verhaal en voor mij verziekte het over de top onmogelijke einde het een beetje. Maar day is wel het soort film en als je er van houd is dit juist een snoepje

avatar van 999chimi

999chimi

Wat een Bagger.

Vin Diesel als acteur moet zich toch niet lenen voor zo een onzin.

Kijk, bv. in XxX (2002) de CIA-agent of het personage Riddick in The Chronicles of Riddick (2004) of A Man Apart (2003) dat zijn zijn films waar zijn kop en stem het best tot zijn recht komen. Zelfs het personage in een komedie als The Pacifier past beter bij hem.

En niet een film over van die autogabberkneusjes. Je weet wel die jeugd die hier in Nederland ook wel eens in groepjes op parkeerplaatsen bij elkaar staan, zijn tussen de 18-25 jaar een auto van 10+ jaar onder de kont waaraan voor tienduizenden euros is verspijkerd.

Genoeg van deze onzin, volgende................

avatar van TimF

TimF

Deel 1 kon ik nog waarderen. Deze gekeken met vrienden en wist totaal de aandacht niet vast te houden. De actie is lachwekkend. Nee geen F&F meer voor mij..

DiDa

Gisteren de blu ray binnen gekregen.

Ik vind alleen dat deze uitgave (covertechnisch gezien) heel slecht is. Universal heeft gekozen om dus een steelbook blu ray edition te maken, maar daaromheen zit een stuk karton waar de titel en de synopsis + extra's opstaan. Als je de hoes open wilt maken, moet je het karton verwijderen. Wanneer het karton verwijderd is hou je dus een kale steelbook cover over waar helemaal geen tekst (zelfs geen titel opstaat). Iedere keer nadat je de hoes geopend hebt kun je dus met een plakbandje dat stuk karton weer erop plakken. Daar betaal je dan zoveel geld voor! Schandalig Universal!!!

avatar van paul83

paul83

999chimi schreef:

Wat een Bagger.

Vin Diesel als acteur moet zich toch niet lenen voor zo een onzin.

Genoeg van deze onzin, volgende................

De film gaat helemaal niet over autogabberkneusjes die aan auto's sleutelen en racen. Dat zijn de eerste drie films. En die vond je dan blijkbaar niks. Waarom dan de vervolgen kijken? ' Een ezel stoot zich.....' gaat voor jou al een paar keer niet op.

paul83 schreef:

Inderdaad. fast Five is een volwassen actiefilm en heeft het straatracen en het tienergebeuren achter zich gelaten!

DiDa

Toen bekend werd dat men bezig was met een 5e deel van The Fast and the Furious reeks was ikzelf niet zo heel enthousiast. Meer omdat het iedere keer hetzelfde liedje is: races, schaars geklede dames en een hip hop soundtrack. Daaromheen werd een plot gebouwd rondom de karakters van Vin Diesel en Paul Walker. Alleen het 4e deel bevatte iets minder races en er gebeurde daadwerkelijk iets met de karakters. Fijn vond ik dat....

Naar mate de productie vorderde kwamen buiten Vin Diesel en Paul Walker steeds meer bekende namen opduiken waaronder de meest interessante Dwayne Johnson is. Vin Diesel vs Dwayne Johnson: dat moet vuurwerk opleveren! En wat voor een vuurwerk....

Deel 5 begint meteen waar het 4e deel is geeindigd om vervolgens wel een nieuw plot op te bouwen. Een plot vol actie wel te verstaan. Weg zijn de races en de straatbijeenkomsten van opgehitste pubers. Fast and Furious 5 is een volwassen actiefilm vol met knokpartijen, spectaculaire stunts, explosies, schietpartijen en adrenaline. Justin Lin heeft kosten nog moeite bespaard om er een groots actiespectakel van te maken. En dat is hem gelukt! Het enige wat van je wordt gevraagd is om alles met een korreltje zout te nemen. Bepaalde actiescenes zijn zeer over-the-top en vragen wel iets van je geloofwaardigheid, maar ze zijn visueel zo prachtig in beeld gebracht dat je tijd te kort komt om daarover na te denken.

Daarnaast is dit 5e deel ook een feest van herkenning. Een hoop karakters uit de vorige delen passeren namelijk de revue. Heel fijn is dat Dwayne "The Rock" Johnson aan de cast is toegevoegd. Deze beer van een vent spettert van het scherm af met zijn stoere performance. What you see is what you get!

Fast and Furious 5 was een enorm kassucces!. De film houdt je bijna 2,5 uur op het puntje van je stoel wanneer de ene na de andere actiescene voorbij dendert! En wanneer je denkt dat je op adem kunt komen, moet je nog even wachten. Tijdend de aftiteling wacht nog een verrassing die de deur naar een 6e deel wagenwijd openzet. Laat maar komen!