• 9.380.455 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.248)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Na dit deel is duidelijk geworden wat voor steengoede verhaal de HP-saga eigenlijk heeft.

Het blijkt niet alleen te gaan over Voldemort vs Harry Potter, maar ook de tragedie van Severus Sneep .

Respect voor JK Rowling en David Yates.

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Nicholas schreef:

Die vergelijking wordt gemaakt om aan te geven waarom de ene film wél overtuigt en de andere niet.

BIj mij persoonlijk gaat het voor een groot deel over het emotionele gedeelte van HP. Er is geen moment geweest waar ik een brok in m'n keel kreeg. Nu noem ik LotR als voorbeeld waar ik dat juist wél had. Maar ik had net zo goed een tweetal series kunnen noemen (North and South en Carnivàle).

Deze films zijn gewoon niet met elkaar te vergelijken, omdat ze geen reet met elkaar te maken hebben...de enige vergelijking die er is is het verschijnings jaar van het eerste deel...beide 2001...thats it...!!!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Het feit blijft wel dat er idd geen enkel emotioneel moment te bespeuren is. Er is volgens mij ook totaal geen band en gebrek aan inlevingsvermogen van de kijker over die de hoofdpersonage's in Harry Potter. Daar ben ik het met Dragonslayer mee eens.

Enige persoon waarmee ik het wel nog voel is idd Sneep, maar die legt het loodje.

avatar van Tomkej

Tomkej

Deze films zijn opzich best slecht als je eens goed gaat na denken, in zowat elke film voelt voldemord als hij in de buurt is van harry potter, nu in eens niet meer? Ook de slang, ze hebben al zoveel kansen gehad om hem te vermoorden, dat voldemord er zo slecht mee omgaat slaat eigenljik ook nergens op.. Ja en zo kan ik nog wel heel veel dingen opnoemen.. er zit gewoon te veel verschil tussen de films in. Het einde vind ik ook heel erg jammer, zometeen gaan ze weer een nieuwe flim maken, maar dan niet onder de naam Harry Potter, maar onder de naam van zijn kind, want tja, in harry potter leeft nog een stuk van voldemord

avatar van anne J

anne J

nightfly1982 schreef:

Nou..., dat zou ik niet zo gauw zeggen.

Harry Potter is absoluut losstaand en individueel, een product van JK Rowling. Maar toch zijn er best veel dingen in Harry Potter die te maken hebben met/ te vergelijken zijn met bijvoorbeeld de Bijbel, Griekse mythen, Keltische mythen, klassieke taal en het heeft toch ook wel opvallend veel gelijkenissen met de boeken van Lord of the Rings (qua, naar wat ik heb herkend, voorkomende figuren/personages/gedaantes).

Niet zozeer gekopieerd door Rowling, maar ze zal vast kennis hebben gehad van alle dingen en sommige dingen bewust (zoals het Latijn of de mythische figuren) en sommige dingen misschien deels onbewust in Harry Potter verwerkt hebben.

Lord of the Rings is wel een grote grondlegger natuurlijk, ook zeker in dit genre, en op zichzelf een goede, stevig gecreëerde wereld. Het is moeilijk om niet enige overlapping te krijgen. Niet opzettelijk, maar misschien vanuit dezelfde oorsprongen.

Maar is dat erg? Ik vind Harry Potter zelf bijvoorbeeld o.a. heel leuk/interessant vanwege al die (klassieke) elementen die Rowling gebruikt. Het maakt het verhaal zo rijk.

En dit alles komt ook af en toe in zekere mate terug in de films. Vandaar dat er zoveel vergeleken wordt, ook emotioneel. Misschien niet zozeer vanwege de verhalen zelf, maar eerder vanwege de elementen.

avatar van annevdzande

annevdzande

Tomkej schreef:

Dit klopt niet helemaal, toen Voldemort de spreuk avada kadavra op Harry uitsprak, heeft hij een deel van zichzelf vermoord, daarom was de slang ook zijn laatste gruzielement, alhoewel hij dit zelf nog niet wist. De enige reden dat Harry overleefde was doordat het deel van Voldemort wat nog in hem zat, zo te zeggen de 'klap' opving.

Het einde (proloog) is niet te verwijten aan de film, maar kwam ook al voor in het laatste boek. Het word daar vernoemd als een proloog, dus een voorspeld stukje uit de toekomst, om te laten zien hoe het met Harry en zijn vrienden gaat. Opzich is het naar mijn mening niet verkeerd om dit open te houden, en er is voor zo ver nog niks bekend over een vervolg.

avatar van annevdzande

annevdzande

De film bevat erg veel actie, maar inderdaad zoals eerder genoemd weinig inleving. Op zijn eigen individuele manier is het toch een spannende, en ook mooie film.

Ik heb zelf een Harry Potter marathon van alle 8 films gezien, en de prémiere van de laatste film in iMax 3D gezien. Dit is echt een leuke ervaring om te zien!

avatar van Kisje

Kisje

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II....

Na Part I, keek ik érg uit naar het allerlaatste deel van deze Harry Potter 'era', wat ik aan het 1ste deel zo ontzettend spannend vond en me deed hunkeren naar deel 2, werd niet ingelost in het tweede deel. Ik was precies niet verzadigd na het bekijken van dit deel.

Ik vind het wel goed, dat Sneep niet de ultimate bad guy is, maar dat ze ook een zachte kan van hem tonen. Ik was enorm geschokt toen ik ook zag dat Sneep diegene was die Perkamentus eerder vermoordde. Daarmee wil ik aantonen dat ik altijd al een soort 'boontje' heb gehad voor Sneep, eigenlijk mijn favoriete personage als ik het zo kan stellen . Dat hij nu als één van de belangrijkste personen wordt in dit allerlaatste deel, kan me alleen maar bekoren!

Verder had ik van heel het Voldemort/Harry verhaal, méér verwacht. Het werd me allemaal iets te makkelijk. Graag had ik (en nu weet ik dat ik veel HP-liefhebbers tegen de schenen ga schopppen) Harry zien sterven, samen met Voldemort.

Ik besef dat velen HP nog altijd beschouwen als een soort van 'kinder- fantasiefilm', maar ik kan het daar niet mee akkoord mee gaan. Dit unieke verhaal is zo geëvolueerd, naar een volwassen (bijna) thriller/verhaal, en ik hoopte dan ook op een dergelijk plot.

De allerlaatste tien minuten, waarbij men 19 jaar verder in de tijd ons laat zien, dat de kinderen van al Potter, ... etc had voor mij niet gehoeven. Het deed me eigenlijk niets. Dit misschien omdat Harry etc. zelf nog niet volwassen leken

Het finale beeld: waarbij je Hermelien, Ron en Harry hand in hand met elkaar ziet staan, bezorgde me ook niet dat ultieme kippenvelmoment, zo het moment van 'het is nu écht gedaan', wat ik jammer vond.

Op zich is het een parel van een film, maar er waren toch een aantal elementen waardoor ik niet werd meegesleept in het verhaal (dit had ik wel bij DH Part I), toch weet ik dat ik ze allen weldra nog eens ga bekijken , ook al is dit voornamelijk voor het jeugdsentiment dat er aan vasthangt.

Ohja als laatste en correct me if I'm wrong: ik kreeg zo sterk de interpretatie dat HP de zoon is van Sneep... Zo vatte ik het op allesinds, of is het gewoon zo dat Sneep een erg groot respect had voor HP, net omda thij de zoon was van Lily?

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

Nu wil ik hem zo graag zien!!! ik ga er binnenkort heen met een stel vrienden :3

avatar van Koerok

Koerok

Daphny. schreef:
En hoezo LOTR-aftreksel? Het zijn toevallig allebei beroemde fantasy-series (en omdat het binnen het genre fantasy valt komen in beide magische voorwerpen en wezens voor) maar qua verhaal is het een wereld apart. Zeker de boeken verschillen enorm van elkaar. Vind echt wel dat Rowling een eigen universum heeft geschapen die met geen enkel andere serie te vergelijken valt. Wellicht heeft ze zich in het fantasy-element laten beïnvloeden door schrijvers als Tolkien, maar dat is normaal, de verdere invulling staat op zichzelf.

Volledig mee eens. Natuurlijk lijkt het universum van Rawling op dat van Tolkien. Als dat al een citerium is om een verhaal de grond in te praten, dan kunnen we het hele fantasie-genre wel afschaffen. Verder is mijn motto nog altijd: Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Rowling heeft heel veel dingen bij elkaar gejat uit vele verschillende bronnen, en er vervolgens een buitengewoon origineel verhaal van gemaakt (als je kijkt naar de hoofdlijnen van het verhaal over 7 delen). Ik vind dat buitengewoon knap. Ik vind het ook een veel beter plot van LotR, dat veel meer rechttoe rechtaan was (hoewel ik daar ook best van genoten heb).
Ik vond dit deel een waardige afsluiter, al vond ik dat niet goed werd uitgelegd hoe hoe Harry uiteindelijk toch kon blijven leven. Ik heb dat nog eens nagezocht op wikipedia:

Harry surrenders himself to Voldemort, who casts the Killing Curse at him, sending Harry to a limbo-like state between life and death. There, Dumbledore explains that when Voldemort used Harry's blood to regain his full strength, it protected Harry from Voldemort harming him; the Horcrux inside Harry has been destroyed, and Harry can return to his body despite being hit by the Killing Curse.

Volgens mij zat dit niet in de film, maar misschien heb ik even niet goed opgelet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Kisje schreef:

Volgens mij is hij niet de zoon van Sneep. Lily was Sneep zijn grote liefde en ik denk dat hij nadat hij met haar dode lichaam in zijn armen heeft gelegen had besloten om haar zoon, het enige wat nog 'echt' van Lily was, te beschermen met zijn leven.

avatar van Zadel

Zadel

Koerok schreef:

Het gedeelte zien we wel, alleen de uitleg van dumbledore blijft weg

avatar van Koerok

Koerok

Zadel schreef:
Het gedeelte zien we wel, alleen de uitleg van dumbledore blijft weg

Dat dacht ik inderdaad al. Toch vreemd, niet? Lijkt mij een belangrijke vraag waar je als kijker mee blijft zitten (als je de boeken niet hebt gelezen).

avatar van nightfly1982

nightfly1982

anne J schreef:

Nou..., dat zou ik niet zo gauw zeggen.

Ik snap wat je bedoeld, maar heeft dat niet gewoon met het genre te maken. Fantasy is fantasy en daar zullen altijd wezens vergelijkbaar in zijn. Maar hier wordt de battle echt vergeleken en dat vind ik niet juist. Omdat het niet te vergelijken is...maar das mijn mening.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Wordt dit wel eens uitgelegd? Toen die betreffende 'witte' scene afgelopen was dacht ik ook al van: maar waarom mag hij doorleven? Ik weet zelf wel waarom omdat ik het boek gelezen heb.

En dan nog even over de emotionele momenten:

De enige 2 momenten in de hele harry potter filmreeks waar ik echt meevoelde waren:

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Koerok schreef:

Werd via flashbacks behandelt, leuker dan een uitleg.

avatar van loreen

loreen

mooie film gelukkig leeft nog Harry potter

ik hoop misschien dat er nog 1 komt

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

annevdzande schreef:

Epiloog

@loreen: Ik hoop het niet. Ik las onlangs een stukje waarin een Warner Bros. directeur zei dat, zolang J.K. Rowling geen nieuwe boeken schrijft er ook geen nieuwe film komt. Dit waardeer ik ten zeerste.

avatar van chevy93

chevy93

De dood van Dobby en Sneep. Of ben ik nu een gevoelloos figuur?
Nee hoor, dat had ik ook. Hoewel het voor mij denk ik niet voor de hele reeks zou gelden. Zoals de dood van Dumbledore.

avatar van chevy93

chevy93

Psyché et Amor schreef:
Voldemort ging er vanuit dat hij de enige was de nog van de kamer van hoge nood (room of requirement afwist). Hij dacht dat hij de enige levende ziel was die deze kamer kon vinden en kon openen. De Tiara van Ravenklauw die hij daar verstopte daar ging ook niemand naar opzoek.. want iedereen wist dat die Tiara al eeuwen lang kwijt was. Voldemort ging er vanuit dat het gruzielement zelf en de plaats waarop hij het verstopte al in genoeg geheimen gehuld waren.. hij was zo arrogant om te denken dat hij de enige was die deze eeuwenoude objecten en plaatsen kende. Daarom zag hij de noodzaak niet om deze nog eens extra te besschermen met bezweringen.
Klinkt logisch. Dat soort dingen moeten ze in de film stoppen. De film is niet bijzonder lang en in vergelijking met de andere films zelfs kort.

avatar van Ambeeeiir

Ambeeeiir

Prachtige film , de regisseur heeft de historie van Severus Sneep en Lilly Potter goed en emotioneel in beeld gebracht .

avatar van Elineloves

Elineloves

chevy93 schreef:

Dood van Fred, (of was het nou George) niet? Te afgeraffeld zeker? En de scène waar Sneep met de overleden Lily in zijn armen lag?
In het boek heb ik tranen met tuiten gehuild..

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

veruit de beste potterverfilming! Maar het had wat epischer gekund

avatar van Polkadotje

Polkadotje

Het is vrij logisch...
Als Voldemort Harry vermoord, pleegt hij wel een moord, namelijk op een stuk ziel van zichzelf. Maar Voldemort doet de spreuk ook met The Elder Wand, waarvan hij niet weet dat de loyaliteit van die staf eigenlijk bij Harry ligt.... En ik denk niet dat zo'n krachtige wand zijn ware meester zal doden....

avatar van Kisje

Kisje

En dan nog even over de emotionele momenten:

De dood van Dobby en Sneep. Of ben ik nu een gevoelloos figuur?

Nee hoor, dat was voor mij net hetzelfde. Ik was echt geëmotioneerd door de dood van deze twee figuren, gewoon omdat ik al zo'n gevoel had dat Sneep niet zó slecht kon zijn

avatar van Tomkej

Tomkej

annevdzande schreef:

Inderdaad, dat stukje was ik even vergeten, ja het enigste wat er nu nog is , is een open einde.

avatar van killerbee

killerbee

Polkadotje schreef:

Het is vrij logisch...

Volgens mij heeft het meer met de "steen der wederkeer"of hoe heet die ook als weer te maken.

Gister de film gezien, eerst deel 1 nog even bekeken om goed in de stemming te komen. Over het algemeen een leuke vermakelijke film. Redelijke special effects. Ik was van plan om de film 3,5* te geven.... TOT DAT vreselijk slechte eind! 19 jaar later? Dan zouden ze iets van 36/37 moeten zijn! Het enige was ze gedaan hadden was wat donshaar op de kin plakken. Wat een ontzettende tegenvaller was dat zeg... Halve ster eraf!

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Tja wat moet ik zeggen je groeit ermee op en het blijft spannend omdat het steeds meer geweld in komt. De harry potter saga is echt brilant gevonden niet alleen de boeken maar ook hoe je harry ziet opgroeien op het witte doek. Wel Jammer is dit het laaste deel maar ik heb in die jaren flink genoten ook al had ik nog eens 10 van deze films willen zien. dikke 4.5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik vind deze poster overigens wel ver onder de maat, en dat voor dé poster van de grote 'finale'.

avatar van Cassevis

Cassevis

Whoo ik ga over een half uurtje naar de bioscoop en ik heb hier echt al jaren naar zitten uitkijken.