• 9.380.615 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.248)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Neville Longbottom

avatar van Elineloves

Elineloves

killerbee schreef:
Ik was van plan om de film 3,5* te geven.... TOT DAT vreselijk slechte eind! 19 jaar later? Dan zouden ze iets van 36/37 moeten zijn! Het enige was ze gedaan hadden was wat donshaar op de kin plakken. Wat een ontzettende tegenvaller was dat zeg... Halve ster eraf!

Dat vond ik dus best aardig. Zag wel dat ze een stukkie ouder waren geworden.

avatar van davy jones

davy jones

Harry Potter and the Deathly Hallows, het einde van één van de mooiste series aller tijden. Zowel op vlak van boek als van film.

Dit deel van de laatste film (ik bezie de twee delen als één film) is het beste einde dat ik ooit heb gezien. Het einde moest komen, en dit was de enige manier.

David Heyman heeft de beste keuze in zijn leven gemaakt om David Yates aan te stellen voor 4 van de acht films. Wat de man hier doet, heeft alleen Peter Jackson hem voorgedaan.

Het gevecht oogt zeer spectaculair, het gevecht is magnifiek op film gebracht, zonder de personages te verliezen in het spektakel. En juist dt laatste puntje wordt tegenwoordig vergeten in andere blockbusters!!

De acteerprestaties zijn zoals gewoonlijk weer om je vingers van af te likken. Alan Rickman springt er wel bovenuit.

Wel jammer dat er met deze film een einde komt aan een geniale serie, er zullen veel mensen, zoals ikzelf hun jeugd zien eindigen hebben deze week.

Maar zoals J.K. Rowling zei: The stories we love best, do live in us forever, so wether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home.

avatar van The One Ring

The One Ring

Gezien in glorieus 2D!

Goede afsluiter van de Harry Potterserie. Het is een van de beste films uit de reeks geworden, maar dat zegt niet bijzonder veel, want alle films staan nu op 3,5*, met uitzondering van deel 4 die op 3* staat. Weggeblazen ben ik niet meer door Harry Potter sinds het lezen van het vierde boek en ik weet niet eens meer hoe lang dat geleden is. Ik kan dan ook niet zeggen dat voor mij The Deathly Hallows Part 2 de emotionele achtbaan was die het voor veel kijkers wel was, maar een bevredigend eind was het wel.

Het viel me vooral op hoe mooi de film oogde. Misschien herrinner ik het me verkeerd, maar Deathly Hallows Part 1 staat me niet bij als een bijzonder mooi geschoten film, terwijl zijn opvolger adembenemd is. Vreemd voor twee films die tegelijkertijd zijn opgenomen door dezelfde regisseur en crew. Ik vind het verreweg de mooiste Potter om naar te kijken, met soms geweldige shots. Wel vind ik het moeilijk om uit te leggen wat er precies zo mooi aan is. Het kleurgebruik, waarbij de helderdere kleuren vaak eruitgezogen lijken te zijn, vielen op, maar ook gewoon de composities waren vaak sterk. Wat is die Yates gegroeid als regisseur, zeg. Ik zag twee dagen voor ik naar deze film ging weer eens The Philosopher's Stone op televisie, gemaakt door non-regisseur Chris Columbus, die nog geen mooi shot kan opzetten al zou hij zich ernstig inspannen en in vergelijking met die film zien we nog eens extras hoe ook deze serie visueel gewoon gegroeid is. Ook is dit de eerste keer dat ik CGI-vuur werkelijk overtuigend vond. Het is een van de weinige dingen die er altijd gewoon slecht uitzagen als ze tot nu toe uit de computer kwamen. Maar die grote vuuraanval was overtuigend.

Daarnaast wordt ook de actie bijzonder goed gebracht. Ik ben vooral blij dat er niet gekozen is voor veel simpele, vlugge montage om moeilijke acties in beeld te brengen. Alles wordt gewoon uitgebreid getoond en de ruimtes worden goed benut. Je verliest nooit het overzicht, zoals bij iets teveel blockbusters tegenwoordig. Het is geen half werk. Daarbij blijft de actie altijd prettig dicht bij de personages. Er is op misschien hier en daar een groot overzichtshot na altijd focus op een of twee helden plus een bedreiging. Door de actie zo op de karakters te betrekken wordt het makkelijker om in de film op te gaan. Dat werkt beter dan veel shots van willekeurige vechters. De aanpak zorgde er zelfs voor dat het veel minder als een actiefilm aanvoelde dan het was. Regisseurs van blockbusters beweren graag dat het hun vooral om de personages en het verhaal te doen is en dan pas om de actie en de effects. Vaak zie je daar weinig van terug, maar hier wel. Het meeleven met de personages en het helder vertellen van het verhaal nemen de eerste plaats in. De Potterreeks is altijd met veel liefde behandelt gelukkig.

Dit is kortom gewoon de best gemaakte film over de jongen die bleef leven. Dit gaat zelfs zover dat de film nu serieus in acht wordt genomen voor grote Oscars, iets wat nog nooit eerder is gebeurt bij een Potterfilm, met uizondering van enkele technische nominaties. Toch vind ik dat de lof voor deze film ook weer niet overdreven moet worden. Waar het voor mij toch ernstig onder leed was een overdaad aan plot. Ik heb het boek wel gelezen toen het vier jaar geleden uit kwam, maar ik kan me niet ieder stukje uitleg herrinneren en soms doet dat af aan het kijkplezier. Er is gewoon teveel aan de hand en over sommige dingen wordt te snel heen gestapt, terwijl andere cruciale informatie gewoon in de film gelaten wordt voor wat het is. Dit is niet echt de schuld van de filmmakers, maar meer van Rowling, die een bijna absurde neiging heeft om haar boeken vol te stoppen met honderden twists, onthullingen, raadsels, valse informatie en uitleg dat als je het materiaal niet obsessief in je op hebt genomen het soms teveel van het goede kan worden. De filmmakers zaten meer dan ooit met de omogelijke taak om alles in de film te krijgen, want dit is immers de film waarin alle duizenden elementen bij elkaar komen. Het lukt ze nooit om dit op een helemaal bevredigende manier te doen en voor een nieuwkomer in Potter moet dit waarschijnlijk de meest onverklaarbare film sinds Tarkovsky's Zerkalo zijn (altijd al een Rowling-Tarkovsky-vergelijking willen maken, btw). Persoonlijk vond ik het ontbreken van Dumbledore's achtergrondverhaal een klein gemis en het afwezig laten van Wormtail een groot gemis aangezien dit belangrijke personage ineens geen verhaalafronding krijgt, maar gewoon vergeten wordt. De grootste frustratie is echter dat het plot soms gewoon oninteressanter wordt door de vele uitleg.

Niet teveel getreurd echter, want The Deathly Hallows Part II heeft ook de beste scène uit de Potterreeks: de herrinneringen van Severus Snape. Dat was altijd al mijn favoriete personage en deze cruciale scène wordt niet alleen bijzonder sterk in beeld gebracht (artistiek gezien het hoogtepunt van de reeks), maar levert ook de emotie die ik in de reest van de serie niet gevoeld heb. En als er dan toch een belangrijke Oscarnominatie moet komen voor deze film, laat het dan Mannelijke Bijrol zijn voor Alan Rickman (of hij het moet winnen is een tweede).

Ik ben enigzins blij dat de Potterserie nu wel afgelopen is, maar aan de andere kant was het een vermakelijke rit.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben geen die-hard Harry Potter fan. Ik heb niet 's nachts voor de bioscoop gelegen, ik heb niet gehuild dat mijn jonge jaren erop zitten nu de laatste film draait en emotioneel word ik er ook helemaal niet van. Ik heb de hele reeks zelfs pas begin dit jaar voor het eerst bekeken. Lange tijd was ik sceptisch waarom zoveel mensen een bebrild jochie met een toverstafje nou zo interessant vonden, maar ik ben ze toch eens gaan kijken en uiteindelijk werd ik overtuigd van de kwaliteit van de serie. Ditzelfde had ik ook lange tijd bij The Lord of the Rings (wat kan er leuk zijn aan hobbits, trollen en orks...en nu staan de drie films allemaal op 5* ghehe), dus het ligt meer aan mij hoor. Ik ben ieder geval blij dat ik deze films toch de kans heb gegeven. En aangezien ik alle Potter films had gezien leek het me wel aardig om de grote afsluiter maar eens in de bioscoop te zien.

Het is een heel behoorlijke film geworden, maar ik vind alle lofuitingen wel erg overdreven. Zo vind ik dat bepaalde zaken toch best wel afgeraffeld zijn en dat terwijl ze toch 1 boek in 2 lange films hebben kunnen stoppen. Neem de romance tussen Ron en Hermelien. Best leuk hoor, maar ik zag slechts 1 kusje op een wat apart tijdstip waarna je er de rest van de film bijna niks meer over te horen kreeg. Er had best wat meer romantiek in het laatste deel gestopt mogen worden. Een ander voorbeeld is de grote eind confrontatie tussen Harry en Voldemort. Acht films lang kijk je er naar uit en het was in een minuutje of 10 gedaan. Harry wordt ''gedood'', komt terug en beiden beschieten elkaar kort met hun staf. De rest maakt de slang dood en voila, Voldemort is dood. Erg karig. Het was bepaald geen episch eindgevecht waar je nog lang aan terug zal denken. Wat ik trouwens belachelijk vond was het slot, 19 jaar later. Het kwam totaal overbodig en ook niet realistisch over. Jammer, want het laatste shot van de drie vrienden op Zweinstein was een prima einde geweest.

Wat me overigens altijd tegen heeft gestaan aan de films is dat Voldemort als enorm sterk en machtig door iedereen wordt neergezet, maar dat het helemaal niet zo voelt. Wat heeft hij nou in alle films echt gedaan? Best weinig. Hij kwam vaker als een loser over.

Maar terug naar deze film; er zit op zich weer een lange intro in, maar zodra de slag om Zweinstein begint wordt het toch wel erg boeiend. Grafisch is de film echt imponerend. Enorme vuurzeeën, het enorme schild rondom het kasteel, de slag zelf...het zag er prachtig uit, vol felle kleuren en met veel gevoel gefilmd. Op dat gebied sluit de film geweldig af. Als ik terugdenk aan bijvoorbeeld de 1e twee films, die grafisch best beperkt waren dan heeft de serie (natuurlijk ook dankzij een enorm budget voor de laatste films) een enorme stap voorwaarts steeds gezet. Karakters werden uitgediept van kinderen tot epische helden en in deze laatste film krijgen bepaalde karakters hun moment of fame. Even nog een compliment aan Emma Watson. Van haar heb ik het meest genoten in deze films. Naast het feit dat ze echt een mooie meid is (wel met lang haar a.u.b.) is ze ook een goede actrice. Duidelijk de meest getalenteerde van de drie, ondanks dat bv Daniel Radcliffe wel echt beter is geworden per film.
Leuk om bekende locaties en personages weer terug te zien. En ondanks dat het duistere films zijn wordt er wel aandacht besteed aan wat luchtige humor tussendoor wat de boel wat kan relativeren. Want laten we eerlijk zijn, zo zwaar als bijvoorbeeld het Lord of the Rings verhaal is, is dit nooit geworden en dat hoeft ook niet.

Waarom noem ik Lord of the Rings trouwens meerdere keren? Omdat ik de hele opbouw best wel met elkaar te vergelijken vind. Een strijd tussen goed en kwaad, een hoofdpersoon die moeite heeft om met zijn rol van redder om te gaan, duistere krachten die overheersen en ga maar door. Maar de Harry Potter reeks heeft wel duidelijk een eigen smoel. Ik heb er best wel van genoten, zonder dat ik een enorme fan ben geworden. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is een prima afsluiter geworden.

avatar van chevy93

chevy93

Ik kan niet anders zeggen dat dit wel erg mooi is:

www.dumpert.nl - Harry Potter - The Final Farewell, It All Ends.

avatar van johanneman

johanneman

Gezien in de bios in 3d. In de 1e plaats geweldig gefilmd, geen twijfel over mogelijk. De omgeving, de locaties de effecten, prima prima prima.Maar het verhaal was goed, je moest alleen het boek vergeten voor meer dan de helft. Ik vond jammer dat ze de eindstrijd niet hebben aangehouden uiti het boek. Daar werd er meer uitgelegd, {spoiler} zoals dat tijdens de gevechten dat potter en voldemort het gevecht aangaan en de rest stopt.En dat tijdens dat gevecht potter aan voldemort uitlegt waarom de toverstok niet werkt en dat sneep niet zijn hulpje was. Nu moest dat afgeraffeld worden op het einde. Ook vond ik het raar dat lubbermans ineens met dat zwaard bij die slang stond en doode, terwijl hij niet wist dat hermelien en ron bezig waren om die slang te doden laat staan waar ze waren in dat enorme gebouw.

Helaas vond ik het ook jammer dat aan het einde 19 jaar later niet werd gezegd hoe het de rest is vergaan zoals dat lubbermans een baan op hogwarts heeft en wat potter en ron uitspoken in het dagelijkse leven . Dat is in het boek veel beter gedaan en had me in de film een kleine moeite geleken.

Dus het einde heeft me totaal niet geraakt, had een betere afsluiting verwacht. Ik deel ook de mening dat Voldermort niet goed als slechterik uit de doeken kwam vond ik tegen vallen, hij was soms meer een zielige figuur. Er zijn betere slechterikken.{/spoiler}

avatar van TMP

TMP

Vandaag het laatste deel van deze mooie filmreeks gezien. Een prima afsluiter. Hoewel ik hem minder vind dan Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, is dit ook gewoon een goede film. Mooie gevechten in en rond Hogwarts. Goede acteerprestaties, vooral (wederom) van Alan Rickman als Snape.

Enkele minpunten zijn er ook wel, zeker als liefhebber van de boeken. Enkele scenes lijken toch losse flodders voor degene die de boeken niet hebben gelezen, zoals de scene met Aberforth Dumbledore. Er wordt in die scene ook nog even gerefereerd aan de zus van Dumbledore, maar daar wordt verder totaal niet meer op in gegaan. Daarnaast werden enkele belangrijke scenes wel wat afgeraffeld. Zo komt de dood van Fred Weasley, Lupin en Tonks helemaal niet in beeld. Je ziet ze heel even dood liggen en dat is het dan. Terwijl dit toch belangrijke personages in zowel de boeken als films zijn. Daarnaast vond ik het echte eindgevecht tussen Harry en Voldemort niet bepaald geweldig. Het was kort en weinig episch. Niettemin een mooie afsluiting van de serie. De films zijn ook duidelijk gegroeid, de laatste films zijn toch duidelijk stukken beter dan de eerdere. Mooie eindscene, alhoewel ik niet echt het gevoel had van 'dit was het dan'.

avatar van IGarance

IGarance

Ik heb de film zojuist gezien in 3D en t was de moeite waard en "the One Ring" zegt t allemaal! Ben t er roerend mee eens en van mij krijgt de film 5 sterren en Allan Richman (Sneep) verdient er zeker een oscar voor de beste bijrol voor!

avatar van vanlok

vanlok

TMP schreef:

De dood van Fred Weasley, Lupin en Tonks was ook zo in het boek, dat kan je de regisseur niet kwalijk nemen. Wat ik wel jammer vond was dat de dood van Kasper Krauwel niet in beeld kwam, vond het destijds toch wel erg zielig.

Eindgevecht vond ik lang genoeg, had het echt jammer gevonden als ze een half uur bezig waren geweest. het einde was trouwens anders dan in het boek, of heb ik het nou fout.
In het boek gebruikte Harry een spreuk tegen de Avada Kedavra van Voldemort. hier ging hij al dood nadat nagini door midden was gesneden.

JohnWilliams

Eindelijk de laatste film gekeken van Harry Potter!

Het einddeel van deze (te) lange saga, en ik moet zeggen dat de film toch wel aardig is verlopen, maar er waren wel dingen waar ik echt totaal niet tevreden mee ben.

Om nou een hele lange lijst te schrijven hier op moviemeter vind ik echt overbodig, toch wil ik even zeggen dat die scene met The Chamber of Secrets natuurlijk leuk was. Ik blijf deel 2 het leukste en beste deel vinden van Potter en dus is het leuk als je al die dingen terug ziet. Maar hoe kwamen ze nou eigenlijk in die kamer? Omdat Ron Harry heeft horen praten in zijn slaap?????!?!?!?!?! Kom op zeg?! Wat een schande voor deel 2, een deel waar ze de hele film naar die Geheime kamer gingen toewerken en nou komt meneer Wemel er in 1 minuut.

Verder vond ik de film goed eindigen, John Williams redt echt de laatste minuten van de film. De muziek van John Williams in de film was weer ouderwets goed, echt super fijn dat ze die muziek hebben teruggebracht.

Al met al een leuke film waarbij Voldemort er echt uitsprong, wat een goede acteur met een heerlijke lach Ook Radclife speelde eindelijk weer overtuigend en Maggie Smith had ook een iets grotere rol. Een mooie afsluiter dankzij goede acteerprestaties, de top muziek van Williams (again) maar toch moet ik de film nogmaals zien omdat ik denk dat Yates niet te perfecte regisseur is van de laatste 2 delen.

avatar van ettio

ettio

JohnWilliams schreef:

Eindelijk de laatste film gekeken van Harry Potter!

In filmspeeltijd duurde het maar 1 minuut, maar Ron wist natuurlijk waar die geheime kamer is. want hij was erbij in deel 2. Dat over dat praten in zijn slaap ging over die slangentaal waarmee de kamer geopend wordt

avatar van nightfly1982

nightfly1982

chevy93 schreef:

Ik kan niet anders zeggen dat dit wel erg mooi is:

www.dumpert.nl - Harry Potter - The Final Farewell, It All Ends.

Very nice...!!! Dit bezorgt dan wel weer even een emotioneel moment.

avatar van JasperHale

JasperHale

Ik heb hem zaterdag voor de tweede keer in Metropolis in Antwerpen en ik moet toch écht concluderen dat het 3D vrijwel geen effect heeft gehad op de film. Er waren twee stukken waar de camera door het ''schild'' om zweinstein, ging en dit gaf wel een leuk effect, maar verder vond ik het heel erg niet nodig.

Nog steeds vind ik de herinnering van Snape het beste, de gevoelige kant van de professor laat Alan Rickman goed zien, ik vind hem sowieso een ontzettend goede acteur. Maar qua acteer prestaties zit het sowieso wel goed. Ralph Fiennes, Maggie Smith, David Thewlis, Helena Bonham Carter en Julie Walters. Maar ook de jonge generatie mogen zich, naar mijn mening, échte acteurs noemen, vooral Emma Watson gaat een goede carriere tegemoet (naast haar werk in de modewereld)

Ook Radcliffe en Grint verstaan hun vak duidelijk, en ik denk dat Radcliffe best over zijn Harry Potter-imago afkomt, ook omdat hij veel toneelstukken doet. En ten slotte vind ik Tom Felton ( Draco Malfoy) een hele toffe aanvulling, ik vind deze acteur enorm sympathiek en hij maakt de cast af. Maar even terug over de film zelf, ik vind het goed gekozen dat de tweede helft niet alleen maar veldslag was, want ik was daar wel een beetje bang voor. Ik vond het wel jammer dat scenes tussen bijvoorbeeld Molly en Bellatrix, of Sneep en Anderling, wel erg kort. Dit had wel ietsje langer gekund.

avatar van Camorra

Camorra

Wat een mooie film, gister in imax 3d gezien je ziet een heel nieuw zweinstijn!

de film zelf, het klopte gewoon alles was goed, het acteer werk het verhaal.

Dit is een van de eerste films die me deed lachen, huilen, en op het puntje van mijn stoel zitten

van spanning bij wijzen van.

Dit is zeker een van de beste films van de afgelopen jaren!

ohja, en al die mensen die 0,5 -2,5 sterren hebben gegeven laat je nakijken.

Alleen zo zo zo jammer dat ''hermelien'' (Emma Watson) haar haren anders heeft gedaan zo kort enzo. Zij zag er zo goed uit in imax 3d

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik dacht dat de jaren 91, 95, 99 en 2005 het beste waren, maar het ziet er naar uit dat 2011 ze gaat evenaren of zelfs overtreffen.

Wat een topjaar.

Sucker Punch, Thor, Fast Five, First Class, Dark of the Moon en nu DH2 (Snape )

Dan komt binnenkort ook nog eens Green Lantern, Captain America en Planet of the Apes-prequel.

avatar van jirachi03

jirachi03

Is deze echt zo goed dat ie een hoge plaats in de top-250 verdient? Of is het hetzelfde als bij gamesmeter dat nieuwe games eerst extreem hoge score krijgen? In ieder geval wil ik 'm wel zien.

jirachi03 schreef:

Denk niet dat deze over 2 jaar nog steeds op 4,10 staat

avatar van IcU

IcU

jirachi03 schreef:

Echte HP liefhebbers gaan uiteraard snel naar de bios. Dit verklaard de vele hoogstemmers op dit moment. Hij gaat zeker zakken zodra hij wat langer draait/ op dvd verschijnt, maar de potentie om over een paar jaar in de top 250 te staan is er denk ik wel.

avatar van LuCos

LuCos

vanlok schreef:

Nou ik zou het erg vreemd vinden als ze de dood van Kasper Krauwel zouden laten zien. Kom op, die heeft in de boeken misschien een rol, maar in de films komt ie alleen een paar keer in film 2 voor. Totaal overbodig. Nee dan is de dood van Fred erg slecht verfilmd, daar werd in de boeken wel degelijk meer aandacht aan gegeven dan alleen het lichaam zien liggen.

Ook de dood van Voldemort vond ik erg matig. In het boek hebben Harry en Voldemort (door Harry Tom Riddle genoemd, wat al krachtig is) en gaat het over de angst voor de dood. Harry durft dood te gaan, zich op te offeren. Iets wat Tom Riddle NOOIT zou doen. Een levenloze lichaam van Tom lijkt me indringender dan dat ie voor de zoveelste keer word versnipperd in stukjes. (wat in alle ander edleen ook al gebeurde) Ookal zou dit laatste in het boek staan, dat wil niet zeggen dat het op film wel werkt.

avatar van soom

soom

2 Keer gezien, 1x in Imax, 1x in gewoon 2D. Vond de Imax voorstelling wel iets hebben, merkte zeker op dat het mooier beeld was dan in gewoon 3D. Máár om daar nou 5 euro's voor neer te gaan leggen? In het vervolg maar gewoon naar 2D, ghehe. Hoewel ik misschien nooit de trailer voor Breaking Dawn: Part I had gezien, als ik gewoon in Gouda was geweest . Zodra ik Bella in beeld zag, ging ik meteen Jesse smsen, die me had gevraagd of ik de trailer al had gezien, dus miste ik daardoor wel de beelden, maar ik hoorde de dialoog. Nu al zin in Breaking Dawn....!! .

De eerste keer was dus beter, met 2D, in City/Movies, in een lekker kleine zaal en niet de immense zee van ruimte bij Pathe, en het was een mooi sluitstuk. Tijdens de eerste keer zaten de mensen links van ons, te praten over onder andere Breaking Dawn, en ik hoorde hen zeggen, dat het commercieel was, waarom maakten ze niet gewoon één film van Breaking Dawn ? Haha, dat vond ik wel erg grappig.

Protego Maxima!

Erg grappig om deze woorden voorbij te horen komen. Waarom niet gewoon Protego William of Protego Katherine ? Ghehe.
Rupert Grint is nog altijd het leukst. Daniel Radcliffe, hoe goed ook, is echt geen favoriet van me, en ik vond Emily Watson wel iets meer pit hebben dan in de eerdere delen die ik had gezien. Boeken nooit gelezen, dus ik weet niet hoe alles in elkaar steekt (Jesse zei dat ik al de boeken en dvd's moest gaan lezen/kijken achter elkaar, de grapjas), maar ik vond het gedeelte van Sneep en Lily niet echt passend en geloofwaardig ook niet. En dat Harry Sneep na zijn dood, en in de Hersenpan gekeken te hebben, hem ineens heel erg hoog heeft zitten, dat hij zijn zoon later naar hem vernoemd.. Sloeg niet echt ergens op, maar ik zal wel iets gemist te hebben. Al met al, HP is nu eindelijk afgelopen, eindelijk af van het hoofd van Daniel Radcliffe..

ettio schreef:

Ja, dat weet ik ook wel.

Maar ik vind het zo CHEAP dat Ron opeens wist hoe hij die taal moest spreken.

Wat een goedkoop grapje, schande voor deel 2!!!

Soom schreef:

Dan heb je inderdaad heel wat gemist. En die herrineringen sloegen nergens op?

Misschien moet je toch eens het boek gaan lezen.

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

Petrificus totalus

Beste HP film OOIT!
Combined with Part 1 that is,
heb er extreem veel van genoten!
En nog redelijk aan het boek gehouden, kon mij er in iedergeval niet aan storen

@Soom boek gelezen of? Zoniet, verklaard het een hoop =] Zowel, dan had je het kunnen verwachten =]

Epiloog was wat jammer, Ron met een bierbuik enz
Maar wel passend bij het boek.
Dus, Wanneer komt er een tekenfilm van The Tales of Beedle The Bard? =]

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

JohnWilliams schreef:

Ja, dat weet ik ook wel.

Maar ik vind het zo CHEAP dat Ron opeens wist hoe hij die taal moest spreken.

Wat een goedkoop grapje, schande voor deel 2!!!

Nee, dat vind ik niet. Harry had hem ook wel eens wat woorden kunnen vertellen (uit sisselspraak bedoel ik). Dat Ron er dan nog een grapje van maakt is toch geen probleem.

Tuurlijk, dat kan ja.

Maar sisselspraak is juist bijzonder en moet aangeboren zijn (dat werd nog in deel 2 gezegd). Het was heeeeeel apart dat Harry dat sprak. Alleen de erfgenaam van Zwadderich kon dat spreken. En nou schudt Ron het uit zijn mouw. Sisselspraak is niet iets wat je effe kunt leren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Als je de juiste woorden weet kun je het naspreken, en dat is wat hij deed. Hij probeerde de woorden die hij vaker uit Harry's mond had gehoord te gebruiken en het werkte. Maar ik snap je punt wel, het moet aangeboren zijn, dat is bij Ron niet zo en toch lukte het.

Wij gaan een dezer dagen nog eens er heen, deze keer niet 3D, maar lekker gewoon. Hebben 't er vannacht nog over gehad, beetje discussiëren over de film en nog napraten, en begon toch weer te kriebelen. Herziening zit er dus sneller aan te komen dan verwacht.

avatar van some_solucti

some_solucti

vanlok schreef:

Daar ben ik het nou helemaal mee oneens, juist in de film kunnen ze dat soort dingen fixen. Ik bedoel, het was niet het boek niet echt goed gedaan, maar dat betekend niet dat de film er niet van af mag wijken... Door de serie heen hebben ze genoeg andere dingen "verbeterd" waarom dit dan niet?

En ik geef de regisseur ook niet echt de schuld, hij mag die delen met alle andere mensen die tijdens de productie het niet voor elkaar gekregen hebben om deze verbetering door te voeren.

avatar van mister blonde

mister blonde

De eerste 5 kwartier zijn erg vermakelijk, maar vrij verrassend zakt de boel dan behoorlijk in. De langverwachte finale viel wat tegen. Vond DH deel 1 eigenlijk een stuk beter. 3 sterren.

Oh ja, noodgewdongen gezien in 3d, maar dat had echt nul toegevoegde waarde. Was echt een beetje triest.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik las hierboven ook iets over voldemort waar ik het mee eens ben. Hij word (vooral in de boeken) altijd bestempeld als de meest duistere en krachtige tovenaar allertijden. Ik vind hem er nooit zo machtig uit zien. Bij zijn entree in deel 4 opzich nog wel maar hier lijken alle mensen behoorlijk kalm in het bijzijn van de grootste moordenaar ter wereld.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Ralph Fiennes 1 van de grootste helden uit HP.

jumpstylemovie schreef:

Komt voornamelijk doordat de eerste drie delen kinderfilms zijn. Daarnaast had hij in deel 1 ook niet echt een lichaam om in te leven, om het maar even zo te zeggen. Daarnaast in deel 4 wordt hij inderdaad als duistere tovenaar neergezet. En als je met mensen die kalm zijn de dooddoeners bedoeld, die zijn kalm omdat ze nogal bang waren voor de reactie van voldemort, aangezien ze hem in de steek hebben gelaten. Zelf vind ik hem in deel 5 ook nog behoorlijk machtig neergezet. Daarnaast is het toch ook logisch dat hij in deel 6 en 7 niet zo machtig meer is, aangezien hij de strijd aan het verliezen is

En Sneep blijft altijd nog de grote held uit HP