Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Lynne Ramsay
Met onder meer: Tilda Swinton, Ezra Miller en John C. Reilly
Releasedatum: 1 december 2011
Bekijk via CineMember
Zondag 15 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot We Need to Talk about Kevin
Bij de geboorte van Kevin heeft Eva haar professionele leven en persoonlijke ambities op een laag pitje gezet. De communicatie tussen moeder en zoon verloopt moeizaam. Aan de vooravond van zijn 16de verjaardag pleegt Kevin een onherstelbare daad. Eva probeert erachter te komen of zij ervoor verantwoordelijk is. We Need to Talk about Kevin is de aangrijpende zoektocht van een moeder naar het antwoord op de vraag of het karakter van haar kind aangeboren of aangeleerd is.
- We Need to Talk about Kevin (BoekMeter)
- Kijk op Cinemember
Wanda
Colin
Soweto
Smash Lady
Opvallend trouwens dat deze film nu al ruim twee keer zoveel stemmen heeft dan de andere twee Ramsays bij elkaar. En hij draait nog steeds in de bios.
Jawaddedadde
Wellicht dat de relatief bekende cast hier voor iets tussenzit? En het boek is ook vrij bekend natuurlijk.
BBarbie
Verslag van een regelrechte nachtmerrie met een prachtige rol van Tilda Swinton. Jammer alleen dat het karakter van Kevin niet wat dieper uitgewerkt wordt, waardoor je als toeschouwer blijft zitten met de vraag waarom.
barcam
Zeer aangrijpende film die nog lang blijft hangen. Spannend in opbouw en grijpt steeds verder naar de keel. Eén van de beste psychologische thrillers die ik ooit gezien heb.
Allards
Wat een slechte film met enkele losse eindjes... Zo zie je nooit echt wat de zoon nu exact heeft aangericht in de school.
De moeder is verwikkeld in een rechtzaak en kiest ervoor haar huis te verliezen, maar waarom?
De mensen uit het stadje nemen de moeder van alles kwalijk maar wat hij zij nu fout gedaan?
Of wat het zo saai dat ik al deze dingen gewoon heb gemist.
halve ster voor de moeite! Ik zie niet wat er goed is aan deze film.
black mamba
prachtige en beklijvende film die je achterlaat met een wrang gevoel. In het begin wat verwarrend met de flash-backs, je weet eigenlijk niet meteen wat kevin precies gedaan heeft, doch dit doet totaal geen afbreuk aan de film; deze heeft namelijk niet de bedoeling om extreem bloederige beelden te laten zien. Het gaat hem veel meer over de karakters van de personages en de relaties tussen hen. Absoluut een topper met schitterende acteerprestaties van de hoofdrolspelers, een 5 waard.
ponchovogel
Of wat het zo saai dat ik al deze dingen gewoon heb gemist.
halve ster voor de moeite! Ik zie niet wat er goed is aan deze film.
Denk dat je ander soort films beter kan begrijpen
Ithildin
Hoe kun je de waarom vraag voor het publiek beantwoorden als aan het einde van de film zelfs Kevin het niet meer zeker weet?
Misschien heb je hier een deel van je antwoord BBarbie; opgemerkt worden door aan de sensatiezucht van vele mensen te voldoen.
Dat ze haar zoon niet meteen afwijst, maar (financieel) ondersteunt tijdens de rechtzaak en hem in de gevangenis blijft bezoeken lijkt mij genoeg.
BBarbie
Hoe kun je de waarom vraag voor het publiek beantwoorden als aan het einde van de film zelfs Kevin het niet meer zeker weet.
Ik weet het, maar ik bleef aan het einde toch met die vraag zitten.
Precies dezelfde vraag had ik trouwens na het zien van Ramsay's vorige film Morvern Callar. Ik zal er in moeten berusten, dat ik daarop nooit een antwoord zal krijgen.
Mavoe
Wat een film, wat een film. Gisteren gezien en ben er nog steeds van onder de indruk. Wat een drama!
Wat een ongelofelijke nachtmerrie voor moeders. Het acteerwerk is zó goed, ik zat echt helemaal in de film en kon haast voelen wat zij moest voelen. En dan het einde... Afgrijselijk.
Ik vond de film in het begin wat rommelig door de flashbacks, maar na een half uurtje kreeg ik goed door hoe het in elkaar zat. En de flashbacks maakt de film alleen maar mooier en heftiger. Ik kan niet anders dan deze film 5 sterren te geven. Ben onder de indruk.
Vanitas
Mensen, ik adviseer jullie het boek ook te lezen. Dan snap je de film beter, en is zijn aanslag op de school ook beter te 'begrijpen'. De moeder word het aangerekend omdat de opvoedingsvraag; heeft zij het verkeerd gedaan, had het al voorzien kunnen worden? De film is daarin niet altijd even duidelijk en dat is echt jammer.
Wel indrukkwekkend vorm gegeven, het geeft echt een beklemmend gevoel. Goed acteerwerk en Kevin is angstaanjagend. Meer dan 3 sterren kan ik het helaas niet geven, omdat het onvolkomen is. Het boek geef ik 5 sterren, dat heeft echt heel veel indruk op mij gemaakt.
lisadc
Wat een harde maar geweldige film!
Naast Swinton speelde ook Ezra Miller zijn rol geweldig!
En om het even over de 'waarom' te hebben: volgens mij heeft hij het gevoel dat hij zijn moeder genoeg heeft laten boeten (wat ook eerst de bedoeling was), daarom denk ik dat hij niet meer op haar vraag antwoord.
K. V.
Dit was nog eens een goeie film. Een beetje een vreemde vertelstijl met de vele flashbacks, maar het zorgt er wel voor de dat film boeiend blijft tot het einde.
Uitstekend geacteerd door de volledige cast. Ook zijn de jonge en oudere Kevin goed gekozen qua uiterlijk. Het lijkt echt de oudere Kevin.
De muziekstijl is ook opmerkelijk met de vaak vrolijk klinkende liedjes.
Het einde was wel verrassend, vooral wat er dan nog met de rest van het gezin is gebeurt.
Wat een moeder lijden kan, wordt hier echt tot het uiterste gedreven.
Een meeslepende film.
Bossjosh
Goede film en uitstekend geacteerd! En een indrukwekkende film, je zal maar zo'n kind hebben... Alleen vond het niet echt een thriller. Leuk om een keer te kijken maar zal deze film zeker niet nog een keer bekijken. Deze film was niet echt mijn ding.
Eindelijk gezien, maar... vond het maar een rare film..
Enkele losstaande scenes zijn juweeltjes, maar de film geeft me een beetje hetzelfde gevoel als Elephant..: What de hell gebeurt er allemaal en wat heeft het allemaal te maken met die 'verschrikkelijke daad' ?
Ik bedoel dat jong had een soort evil inborst of zo? en er was niks aan te doen en uiteindelijk gaan zulke kinderen scholieren uitmoorden? Vond het maar een wazig verhaal.
ikpraatniet
Ik vond de film best wel ingewikkeld om naar te kijken, je kijkt het in ware meer 'achterstevoren'.
qua verhaal, dramatiek en spanning een dikke Pluspunt, al waren sommige momenten net iets te langdradig.
Dus voor de mensen die niet van 'langdradige' stukken houden, is deze film totaal niet geschikt voor jullie... >.<
bergt
goed acteerwerk maar veeeeel te langdradig!! er waren teveel momenten dat ik de neiging had hem door te spoelen.
conversyl
Had zin om die kleine door m'n tv te trekken en in de oven te steken
Samsara1992
Zeer aangrijpende film. Echt ontzettend goed geacteerd. In het begin snap je er echt niets van, maar beetje bij beetje wordt alles duidelijk.
Dit is de eerste keer bij een film dat ik een kind zo erg haatte...
Aanrader voor iedereen die een film van kwaliteit kan waarderen.
Reden waarom ik geen 5 geef, is omdat de film toch iets chaotisch heeft, maar dat is alles, voor de rest een topfilm. Dikke 4
Dreiecke
Het valt mij op dat bijna iedereen het kind als schuldige aanwijst en dat weinig mensen iets over de vader of moeder te zeggen hebben. Volgens mij zijn die in eerste instantie verantwoordelijk om de opvoeding (bij) te sturen en problemen te onderkennen of anders, als het niet lukt, hulptroepen in te schakelen.
Fortune
Ik zie dit als een extreme geval van psychologisch oorlog voeren met je moeder. Hoe ver kan je gaan?
Dreiecke
Maar als je 3 of 4 bent is de ouder gewoon verantwoordelijk en niet het kind, naar mijn mening.
Op die leeftijd kan er wellicht nog gestuurd worden, bij 16 natuurlijk (allang) niet meer.
En als een kind manipuleert en de ouder gaat daar (slachtoffer spelend, emotioneel) in mee lijkt mij dat sowieso snel uit de hand lopen.
Fortune
Ouders zijn koppig en denken dat het allemaal wel goed afloopt. Maar had het gevoel dat de moeder ook gewoon meespeelde met het spel.
eRCee
- 1978 stemmen
Al de dingen die jij noemt heeft de moeder gedaan.
Dreiecke
Ik zag 1 bezoek aan de psychiater met het kind. Het is m.i. een samenloop van omstandigheden, wat uiteindelijk uit de hand loopt. Kan gebeuren inderdaad. Ik denk dat eerder ingrijpen wel helpt bij een bepaald soort moeilijke kinderen (die bv excesssief manipuleren).
eRCee
- 1978 stemmen
Waar volgens mij de film voor een groot deel over gaat is de onzekerheid van moeder over haar waarnemingen. Vergeet niet dat dit haar eerste kind is, niet super-gewenst, en dat vader oogkleppen opheeft. Als je dan ook nog niet gesteund wordt door een medisch professional bedenk je je wel twee keer om nog eens hulp in te roepen, zeker niet als het langzaam wat beter lijkt te gaan. Kan me die onzekerheid van de vrouw, die onervaren is als moeder, goed voorstellen.
Samsara1992
Ik had zelf zoiets; Wat zou ik doen in haar situatie? Maar 't enige waar ik op kwam is wat zij zelf al deed. Met het tweede kind ging 't wel goed... En hoe verder ik in de film zat, hoe erger ik dacht dat zij er echt niets aan kon doen. Naar mijn idee heeft ze 't goed aangepakt.
ChrisD
Hele matige en vrij oppervlakkige film. Aan het einde dacht ik "Het had net zo goed een film zonder dialoog kunnen zijn" want er zit weinig diepgang in de dialogen.
Wat op een gegeven moment in de film erg irritant begint te worden is dat het hele verhaal gedragen lijkt te worden door de intens starende blik van Tilda Swinton. En ja, ze kan prachtig in de leegte staren met grote angstige overpeinzende ogen en een diepe frons daarboven, maar ik denk dat ik wel 40 shots ervan gezien heb van elk minimaal 5 seconden. Een zwak punt in de film, want weinig mensen vinden het leuk om een paard steeds hetzelfde trucje te zien doen: moeder heeft veel ingehouden verdriet terwijl ze zichtbaar aangedaan het raam schoonmaakt. Boring!
Ook het verhaal wordt totaal niet uitgediept. Onder het mom 'minder is meer' zal de filmmaker gedacht hebben het publiek te kunnen boeien met hun eigen fantasie. Maar die kan ik ook wel toepassen zonder half afgekauwde film om het op te wekken.
Ik zie deze film een beetje als een slecht schilderij waarvan de kenners van het vak elkaar hebben wijsgemaakt dat het een meesterwerk is.
joey1973
Helemaal eens met ChrisD en mijn god wat is ze lelijk zeg. Tel daarbij op de ontzettend irritante vertelstijl met rommelige flashbacks, die door iedereen zo geroemd wordt. Het was al veel te snel duidelijk wat het probleem was... huilbaby, geen connectie tussen moeder/zoon, moeder komt uit haar werk en ziet overal mensen, ambulances etc etc. Het had een mooi drama kunnen zijn, maar dit vond ik ronduit vervelend.
Edit: een 1 is wel heel erg laag, toch iets verhoogd....

Vijf films buiten het horrorgenre die evengoed als griezelijk beschouwd kunnen worden

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Kerst achter de rug: vijf verontrustende films zonder kerstgedachte

Night Will Fall

Shine
Drama / Biografie, 1996

Xích Lô
Drama / Misdaad, 1995
gebaseerd op boekmass murderzwangerschaprobin hoodpsychopaatconnecticutschietensociopathmoordflashbackbloedbadvoorstadgeweldparentingkilling spreeprison visit bow and arrowevil childvrouwelijke regisseurteenage killermoeder zoon relatiechildbirthpsychopathic teenager teenager