• 9.372.698 stemmen

We Need to Talk about Kevin (2011)

Drama / Thriller | 112 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Lynne Ramsay

Met onder meer: Tilda Swinton, Ezra Miller en John C. Reilly

Releasedatum: 1 december 2011

Plot We Need to Talk about Kevin

Bij de geboorte van Kevin heeft Eva haar professionele leven en persoonlijke ambities op een laag pitje gezet. De communicatie tussen moeder en zoon verloopt moeizaam. Aan de vooravond van zijn 16de verjaardag pleegt Kevin een onherstelbare daad. Eva probeert erachter te komen of zij ervoor verantwoordelijk is. We Need to Talk about Kevin is de aangrijpende zoektocht van een moeder naar het antwoord op de vraag of het karakter van haar kind aangeboren of aangeleerd is.

Eva Khatchadourian

Kevin Khatchadourian, Teenager

Franklin Khatchadourian

Kevin Khatchadourian, 6-8 Years

Kevin Khatchadourian, Toddler

Celia Khatchadourian

Smash Lady

Jawaddedadde

Net het boek uitgelezen, m'n interesse was gewekt door deze op stapel staande film.

Erg verontrustend boek. Sleutelrollen liggen bij Tilda Swinton die een koele afstandelijke moeder moet spelen en uiteraard Ezra Miller die de gestoorde fuck-the-world Kevin gestalte moet geven. Ken die gast niet (net even wat foto's van hem bekeken) maar razend benieuwd hoe hij die rol gaat invullen.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Yeuy, een nieuwe Lynne Ramsay!

Wild Bunch gaat 'm in Nederland uitbrengen. Ergens in 2011.

avatar van starbright boy

Ben erg benieuwd naar een nieuwe Ramsay.

John C. Reilly en Tilda Swinton. Dat zijn nou twee acteurs die ik ook zou kunnen casten in een film waarin ik het voor het zeggen heb.

Jawaddedadde

Heerlijke clip! De mensen die het boek gelezen hebben weten wanneer dit plaatsvindt en vooral wat er aan vooraf gegaan is, wat het allemaal nog wreder maakt...

Dailymotion - We Need to Talk About Kevin clip 3 - a Films & TV video

avatar van Martin Van K

Martin Van K

De Standaard was vandaag bijzonder positief over deze film, nav de screening in Cannes.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Indrukwekkende film, vooral dankzij de erg sterke eerste drie kwartier. Daarna is er wat veel herhaling en gaat de film wat slepen. Ook doordat er weinig wordt uitgediept. Visueel is het weer (net als Ratcatcher en Morvern Callar) erg fraai, maar ook wel erg nadrukkelijk.

Maar het blijft een bijzondere en sterke film, hoewel Ratcatcher voorlopig mijn favoriete Ramsay blijft.

Vind de titel ook heel goed.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Het boek was in elk geval erg goed en met Tilda Swinton in de hoofdrol moet het met de film ook wel goed komen.

stefan dias

Wow, het boek was goed en dit ziet er héél veelbelovend uit. De sfeer voelt in alle geval exact aan zoals ik het ongeveer in mijn hoofd had.

Sander14

De samenvatting hierboven verpest de film als je hem nog wil zien. Dus NIET lezen.

Jawaddedadde

Lijkt me sterk. Het uitgangspunt (in het boek althans) is de moordende raid van Kevin. Als lezer weet je dat dus op voorhand.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Bij momenten beklemmende psychologische thriller die ook visueel uiterst knap in elkaar zit. Neem nu maar alleen al die openingsscène waarvan de betekenis doorheen het verhaal duidelijk wordt.

Tilda Swinton bewijst nog maar ééns dat zij één van de grootste actrices van haar generatie is. Wat een vertolking! Maar ook Miller in de rol van Kevin is verbluffend.

Eén van de sterkste films van 2011

Quotering: 9,0 / 10

avatar van rep_robert

Ik denk wel de grootste verassing van het PAC festival, juist omdat ik ook niet met hoge verwachtingen de film in ging.

Wat je vervolgens in die 112 minuten overkomt is een zeer aangrijpende film met een fenomenale Swinton en een zenuwslopend psychologisch spelletje tussen haar en haar stront vervelende zoon die echt op fantastische manieren worden neergezet door Jasper Newell(jonge Kevin) en Ezra Miller(tiener Kevin). Echt ongelooflijk hoe zo'n kind een leven lang op een sluwe manier de moeder kan terroriseren. Tel daarbij een leuke John C. Reilly in een serieuze rol en je hebt een serieus psychologische drama/thriller die je met een brok in de keel achter laat.
Er zijn natuurlijk wel wat twijfels over het gedrag van die dorpelingen(Swinton is immers zelf ook een slachtoffer van het familiedrama), maar dat is de film verder vergeven omdat de focus daar niet zozeer op ligt.

Het einde is verder prachtig!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Een ongelooflijk sterk geregisseerde film verspeelt al iets te snel zijn kruit door te vroeg duidelijk te maken waar het allemaal heen gaat (de moordpartij op school, voor mij al duidelijk na het eerste shot van de zwaailichten en de constante nadruk op Kevin's kille, anti-sociale persoonlijkheid). Doordat dit al binnen 20 minuten duidelijk was, en de daadwerkelijke bevestiging (Die dus amper als schok komt) pas in het laatste kwartier zijn opwachting maakt, bestaat een te groot deel van de film uit een opbouw van niets. Verdomd jammer want met het openingshot (het wapperende gordijn) en het post-openingshot (dat tomaten-feest) zat ik meteen in een film waarvan ik tot op dat moment niks van wist.

De regie blijft ook ijzersterk. maar hoe minder de film scènes chronologisch opbreekt (nagenoeg constant in het eerste half uur), hoe minder het ook allemaal een beetje wordt, want het gaat te rechtlijnig naar de conclusie die je al door hebt. Dat neemt overigens niet weg dat Swinton's acteerwerk ook fenomenaal is, en zeker het extra vernoemen waard is omdat het ook een gigantisch zware rol is. Respect daarvoor.

Maar ja, het sleept en het sleept en daardoor voelde het einde wat mij betreft (te) leeg aan. Zonde.

avatar van Number23

Number23

Een zeer onheilspellende film. Met veel fascinatie gekeken. Swinton draagt bijna de hele film en ook zeer onder de indruk van alle acteur(tje)s die Kevin spelen. Al zie je het einde natuurlijk al van mijlenver aankomen. Maar daar gaat het niet om, het is een interessante kijk op het tiener-draait-door-verhaal.

Jawaddedadde schreef:

In de film is dit niet het geval. Dat is net één van de sterke punten van de film, die dus compleet verpest worden door de synopsis.

avatar van rep_robert

Ben ik compleet met Sander eens. Genoeg mensen die de boeken niet kennen en in de film wordt alles pas wel rond het einde echt duidelijk. Al heb je natuurlijk al wel snel door dat die zoon iets ergs heeft gedaan. Maar wat weet je niet precies.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Enorm sterk en schokkende film

hoe de zoon Kevin zich gedraagt tegen zijn moeder is ronduit walgelijk te noemen waardoor je helemaal met Tilda Swinton's karakter meeleeft. hoe zij door de samenleving in het plaatsje uitgekotst word is onbegrijpelijk. het is zoals hierboven aangegeven word jammer dat je van te voren weet wat Kevin gedaan heeft , dit neemt alleen de kwaliteit van de film niet weg. het acteerwerk is echt fantastisch van swinton en ook van het kindje dat de jonge Kevin speelt. afschuwelijk wat er dan uiteindelijk gebeurt tijdens de film, als je dit niet van te voren wist kan je de film misschien meer waarderen maar waarschijnlijk blijft de film voor iedereen goed en intressant.

Jawaddedadde

@Sander & rep_robert: synopsis aangepast.

BobDemper

Aangezien ik Ramsay's werk nauwlettend in de gaten houd wist ik al precies waar deze film over zou gaan maar dit zorgde desondanks voor een grote verrassing.

Wat mij betreft is deze film haar allerbeste: deze film blijft nog uren in je door spoken.

De film is heel klein en puur maar pakt in beeld en thematiek groots uit. De gedetailleerde regie maakt van bijna iedere scène een klein kunstwerkje, bijgestaan door zowel de jonge als de oudere Kevin en een geweldige rol voor Tilda Swinton.

Dat de 'ontknoping' (deze zgn. ontknoping is zowel in de logline, trailer als alle non-spoiler reviews verwerkt!) niet voor iedereen als een verrassing komt kan echt niks afdoen aan deze film.

Jawaddedadde schreef:

@Sander & rep_robert: synopsis aangepast.

Dat noem ik auteurswerk manipuleren, alle logline's verklappen het einde al, wat dus de bedoeling is van studio en auteur.

Jawaddedadde

Dit is gewoon de synopsis zoals die op cinebel.be staat hoor, niks geen manipulatie. En heb de synopsis enkel aangepast omdat enkele users over eventuele spoilers kloegen.

Jawaddedadde schreef:

Mijn fout, ik zie dat er 2 verschillende ronddwalen - de 'spoiler-versie' is vaker aanwezig. Maar dan is het is inderdaad gewoon een keuze van de desbetreffende site om van 'een aantal kinderen vermoorden' , 'een verschrikkelijke daad' te maken.

Sander14

Eigenlijk weet je ook de hele film niet dat het de zoon is die iets gedaan heeft, aangezien het de moeder is die alle stront over zich heen krijgt. Ergens kan je het wel raden natuurlijk, maar toch vind ik dat dat ook niet in de synopsis zou mogen staan. Anyway, het is dan geen kritiek op de synopsis op deze site, maar op synopsissen in het algemeen.

Jawaddedadde schreef:

Ook op de achterflap van het boek staat al iets te veel informatie naar mijn zin, maar het is niet echt een spoiler, hoewel het altijd het beste is als je een boek of film volledig onbevangen kan kijken, maar ja, de nieuwsgierigheid haalt het toch meestal van de goede voornemens.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Ik ging 'leeg' de film in en had bij het stukje dat een tiener in een rolstoel de moeder op straat aanspreekt door dat het hier om een 'spree-killer' ging op een school Nog meer mensen die het ook vanaf dat moment doorhadden?

Ik niet alleszins.

En Stefan: ik lees of bekijk (trailer) nooit inhoudelijke zaken voor ik naar een film ga, dus mijn voornemens halen het wel :-p.

Sander14 schreef:

Ik niet alleszins.

goed voor jou. Zo zie ik ze trouwens ook het liefst. Sommige van mijn beste filmervaringen zijn zo 'out of the blue' tot me gekomen. Helaas lukt dat zelden.

Want bijna altijd ga je films toch niet helemaal maagdelijk bekijken. Iéts heeft je gezegd waarom je de ene film wel en de andere niet gaat bekijken.

Anderzijds (boek, film moet ik nog zien, 'inhoudelijk' heb ik dus al wel iets gelezen ) staat of valt dit boek niet bij de wetenschap wat die Kevin precies uitgevreten heeft.

avatar van movielife

movielife

1 woord : Fabuleus

avatar van voskat78

voskat78

Zojuist gezien... volgens mij waren er niet vel mensen in de zaal die het echt begrepen hadden (bij het einde wisten ze niet hoe snel ze weg moesten komen) maar heb er van genoten!