• 9.378.921 stemmen

Kari-gurashi no Arietti (2010)

Animatie / Fantasy | 94 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: The Secret World of Arrietty / Arrietty / The Borrower Arrietty / 借りぐらしのアリエッティ

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Hiromasa Yonebayashi

Met onder meer: Mirai Shida, Ryunosuke Kamiki en Tatsuya Fujiwara

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 6 juli 2011

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kari-gurashi no Arietti

"Do not be seen by humans. That's been the law of children of the underfloor."

De veertienjarige Arrietty en de rest van haar familie zijn zó klein dat ze onder de vloer van de huizen van normale mensen wonen. Ze hebben hun bestaan altijd verborgen weten te houden, en hun eigen huis bestaat uit spullen die ze 'geleend' hebben van de normale mensen. Dit eerste verandert echter als Arrietty ontdekt wordt door een jongen.

Arrietty (stemrol)

Shou (stemrol)

Pod (stemrol)

Sadako Maki (stemrol)

Haru (stemrol)

Homily (stemrol)

Spiller (stemrol)

avatar van rep_robert

Netflix biedt me mooi de mogelijkheid om lekker veel Ghibli films te kijken. Dit keer is Arrietty aan de beurt en ook nu was het weer genieten. De ene keer is Ghibli een waar fantasierijk avontuur, de andere keer krijg je een kleine en lieve film. Arrietty is overduidelijk een film die in de laatste categorie valt. De film kabbelt vrolijk voort en weet vooral op het zoete karakter prima te scoren. De wereld van de "leners/borrowers" wordt fijn in beeld gebracht en vooral dat lieve blikje van Arrietty is aandoenlijk. Voordat ik er erg in had was de film alweer voorbij zonder dat ik me verveelde.

De film had misschien wel baat bij een iets grotere spanningsboog, want als klein mensje ben je natuurlijk erg kwetsbaar in een wereld vol ongedierte. Vooral in kruipruimtes van een huis.

Aan de andere kant tekent dit Ghibli ook weer door er geen geforceerde antagonisten of wat dan ook in te gooien.

Daarom weer een fijne kijkervaring gehad!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Altijd fijn Ghibli, hier wederom prachtige animatie. En ik smelt ook absoluut bij dit fijne lieve moderne sprookje. Hoogtepunt al ergens in het begin als Arrietty en haar vader voor het eerst samen op jacht gaan in onze grote mensen-wereld.

avatar van tbouwh

tbouwh

Nu heb ik van de week toch mooi twee keer kunnen genieten van het Studio Ghibli-aanbod op NF. De animatie is hier echt een genot voor het oog, waarbij dan nog eens extra geprofiteerd wordt van het potentieel dat het centrale visuele motief (klein -><- groot) met zich meebrengt. Jammer wel dat het scenario hier wel heel gretig op een antagoniste inzet, ik kreeg er Over the Hedge-achtige vibes van en dat heeft deze Arrietty nu juist niet nodig.

avatar van The Oceanic Six

Behoorlijk geslaagde, warme en sympathieke Ghibli-film, waarbij opvalt hoe mooi dit is geanimeerd en hoe sfeervol bijna elke scène is, zeker vanuit het perspectief van de kleine mensen naar de grote wereld. De film heeft even wat opstarttijd nodig, maar na de ontmoeting tussen de lieve Arrietty en de jongen volgt wel echt een mooi verhaal dat redelijk basic is, maar wel de gevoelige snaar raakt. Ook mede dankzij de erg mooie soundtrack, erg sfeer verhogend. Het einde is wel wat open en schreeuwt om een vervolg wat mij betreft. Dit is wel een van de betere Ghibli's.