Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
gmx
Nee. Punt 1 geef ik toe dat dat een optie zou kunnen zijn, maar dat het teveel risico's met zich meebrengt. Beter lezen.
Dan moet je niet letterlijk zeggen
Punt 1. Daar ben ik het mee eens.
Want dan wordt het wat verwarrend allemaal. Risico's, dat valt volgens Dom wel mee ivm dat moeilijke uitleveringsverdrag tussen FR en VS
gmx
Punt 3 verzin ik niet, maar is gewoon logica dat ook in de film zelf wordt onderbouwd dat je niet zomaar een ideetje kunt implanteren.
Klopt. Maar Dom ondergaat als die moeite om z'n kids weer te kunnen zien, dan mag je verwachten dat ie ook die moeite wel wil doen om zn vrouw van de dood te redden.
Dan moet je niet letterlijk zeggen
Want dan wordt het wat verwarrend allemaal.
Zeker als je mijn
Stephan
Het risico bij bungeejumping valt ook wel mee, maar ik zal nooit springen.
Stephan
Ben je het er nou wel of niet mee eens ?
Ik ben het ermee eens dat het voor Dom een optie zou zijn dat in werking te stellen... M A A R ik snap waarom hij het niet doet.
Ramon K
Ja, hallo! Je moet die keuzes wel kunnen rijmen met toon en logica van film en karakters natuurlijk. Anders hoef je het inderdaad NOOIT over plotholes te hebben. Bij welke film dan ook.
lykathea
Wou je het bij een welles/nietes spelletje houden ? Of ga je je standpunt nog toelichten ?
Die heb ik allang en breed gegeven, maar jou selectieve quoten wordt je eigen realiteit. Het is jij dus die nog een antwoord moet geven, niet ik.
Ik opperde (en hou de term interne focalisatie in je hoofd) :
Maar terugkomend op je vorige stelling, er wordt dus niet (alleen) door Nolan iets gezegd maar er wordt juist gezegd door Cobb dat hij de "droom in een droom" exploreerde, waarna er direct gezegd wordt door diezelfde Cobb dat hij verder wilde... nog verder. Dit is redelijk ambigue, gesteld kan worden "verder' in dezelfde droom - maar in wat dan, in wel opzicht? - of verder in nog meer droomlagen, een statement dat veel gegronder is aangezien er later meermaals naar gerefereerd wordt dat Limbo pas "bereikt" wordt als je sterft in een veel "diepere/verdere" droomlaag, en Cobb daar met zijn vrouw ook terecht komt. De causaliteit is daarmee toch echt wel behandeld.
En als je daar eens op zou kunnen antwoorden zonder selectief te quoten kunnen we weer verder gaan.
gmx
Tuurlijk, dat is voor jou niet zo moeilijk te snappen, je verzint je eigen oplossing er wel weer om heen. Mijn punt is dat dit een zo voor de hand liggende vraag is dat Nolan hier gewoon op in had moeten gaan. Jij kan 10 redenen verzinnen waarom de kids niet naar Frankrijk zouden moeten, ik kan 10 redenen verzinnen waarom het een veel beter idee is. Dat maakt de film echt niet beter.
lykathea
Jij verzint en oppert toch zelf ook je "eigen" stelling. En toch beweer je zelf zo waterdicht te zijn als onze deltawerken en "ons" ervan te betichten zelf dingen erbij te verzinnen. Net zogoed als dat je met een suggestie die de film weldegelijk maakt door kan redeneren is er ook zoiets als plot én story - waarbij story hetgeen is soms alleen naar gerefereerd wordt maar niet expliciet wordt getoond. Als we op jou retoriek afgaan zit je er zelf net zo goed naast.
gmx
Wat ik bedoel is dat iets logisch moet zijn binnen de verstrekte informatie. Buiten de verstrekte informatie om valt er ALTIJD wel een bepaalde logica te verzinnen. Dan zou geen enkele film meer plotholes hebben.
Samengevat:
In dit geval wordt Cobb verweten dat hij zijn kinderen niet gewoon via opa over laat komen.
In het meest gunstige geval had hij zijn kinderen kunnen knuffelen en ze na een aantal dagen/weken weer los moeten laten omdat ze weer naar huis moeten. Het thuis dat hij voor hen wil zijn maar op die manier kan dat dus niet.
Maar waarschijnlijk zouden zijn schoonouders het nooit toestaan of zou door de kids te traceren Cobb worden opgepakt. Kleine kans maar aanwezig.
Het enige dat hem voorgoed naar zijn kinderen kan terugbrengen, zonder enig risico, is de deal met Saito.
Wat nou "plothole"?
Terwijl hij zelf in Limbo zit voert hij niet plan A maar plan B uit om zijn vrouw ervan te overtuigen dat ze in een droom zit. Had zijn vrouw geen bijwerkingen gehad dan had ze hem toen ze wakker werd omarmd en gewaardeerd dat hij haar met geldige argumenten heeft weten te overtuigen. Feitelijk een inception, maar wel één die waarheid is.
Als hij haar had neergeknald had hij haar uit een fijne droom weggerukt en had het wellicht meer schade gegeven t.o.v. hun relatie. Hij had haar niet alleen kunnen laten omdat ze wellicht op eigen houtje terug zou gaan of erger... hem uiteindelijk verlaten zou hebben omdat hij haar vrije wil niet accepteert.
Wat nou "plothole"?
Had hij haar in de realiteit een inception moeten geven dat ze nu in de realiteit zat en NIET in een droom zoals zij dacht? Dan had hij haar dus UIT de realiteit moeten halen om haar in een droom een inception te geven (zo werkt dat toch?) dat ze NIET droomt. Als iets geen logica meer heeft dan is dit het wel. Een heroïne verslaafde een shot geven om duidelijk te maken dat ze het niet nodig heeft? Nee... hij probeert het leven weer op te pakken en ziet lijdzaam toe dat het virus doorgeslagen is en er een afstand is ontstaan. Hij probeert zo goed als het gaat gewoon een goede man/vader te zijn en hoopt dat het wel overgaat. Zoveel ervaring heeft hij nog niet met het concept Inception. Zij was de eerste.
Wat nou "plothole"?
Nee hoor... niets mis mee.
Samengevat:
Naar 'huis' ? Hun moeder is dood, hun vader zit in Frankrijk en hun 'huis' is dan volgens jou in de VS ?
gmx
Totdat ze er achter komt dat hij tegen haar weten in een idee bij haar heeft gepland om haar zo te beinvloeden. Lekker is dat, zo'n vriendje
Stephan

Als dat idee een leugen zou zijn heb je gelijk.
gmx
Dus als iemand een idee heeft kan diegene nooit meer op andere gedachten worden gebracht, dat is jouw conclusie ?
lykathea
En hun oma waarbij ze wonen leeft in de...? Oh ja.
gmx
Als dat idee een leugen zou zijn heb je gelijk.
Quote effe waar je op reageert
Stephan
Je geeft wederom zelf het antwoord. Als Cobb naar de VS zou kunnen en daar gewoon (zonder moeder) weer bij zijn kinderen is, dan is dat het dichts bij een "thuis" wat je kunt komen. Nu hij in FR zit heeft hij zeker geen thuis met zijn kinderen, dus is het uiteindelijk ook geen optie zijn kinderen enkel te zien als opa (en hoe lang leeft die nog?) ze even meeneemt.
Stephan
Je kunt ook gewoon zeggen... ok je hebt gelijk.
En uiteraard (logischer wijze) hebben de ouders van Mal de voogdij.
Ik woon zelf al 2 jaar niet meer in +31, je moest eens weten hoe snel je went.
Hebben we het hier ineens over jou?
lykathea
Welke van de zinnen "dat idee definieerde haar" en "Cobb doét wel een poging Mal te genezen maar in de echte wereld" begrijp jij niet of wil je niet begrijpen. Ik snap dat je met een andere stelling aankomt, maar nergens kom je met enige grondige redenatie dat dit aangekaart had moeten worden als het maar een extra keuze van jou is. Het blijft zeer mak en alles behalve waterdicht.
lykathea
Kortom, het huis van een kind is daar waar zijn oma woont.
Retorisch ben je zelf weer lachwekkend bezig. Met de drogredenering die je mij aansmeert als ergste geval.
Ik stel niet : Je leeft waar je oma leeft. Ik stel : de kinderen leven bij hun oma die woont in de... juist ja. En waarom? Omdat dat de informatie is die we hebben. Alles wat jij daarom heen verzint wordt nergens naar gerefereerd in de film, en als dat wel het geval is moet je dat maar eens goed aangeven.
Stephan
Nee. Om haar dat idee te geven moet hij haar eerst mee terug nemen een droom in. Uitgerekend datgene waar hij haar uit wil hebben.
Dat hij dat niet wil vind ik heel logisch.
nakada
Ik woon zelf al 2 jaar niet meer in +31, je moest eens weten hoe snel je went.
Het wordt zeker al laat ?
lykathea
Dat hij dat niet wil vind ik heel logisch.
Dat is ook heel logisch en heb ik ook al meerdere keren aangehaald. En zelfs al is er nog die andere keuze om inception bij haar te plegen - of de keuze om haar helemaal dood te maken - of de keuze om heel de dag te gaan tuinieren - zijn het allen keuzes die niet (meer) plausibel zijn dan de keuze die gemaakt wordt - namelijk om de redenering die je zelf al aangeeft plus het feit dat het geheel niet ondenkbaar is dat hij het niet doet voor angst op (nog) erger. De discussie hierover, die gmx startte, is werkelijk waar dan ook een zinloze, vooral als je daar ook nog eens plothole aan verbind.
gmx
Wat is dit nou voor argument ?
Hebben we het hier ineens over jou?
Ik geef alleen aan dat je zo aan een land gewend bent en dan 'thuis' voor een kind eerder bij z'n vader in Frankrijk dan bij z'n oma in de VS zal zijn.
Het is hier 21:04 PM as we speak dus dat valt wel mee
gmx
Nee, stellen dat je nooit een ander idee ergens over kan krijgen, DAT is waterdicht
Alhoewel, in deze discussie gaat dat vooralsnog volgens mij voor alle deelnemers behoorlijk op
gmx
Retorisch ben je zelf weer lachwekkend bezig
Probeer iets inhoudelijker te discussieren, dat zou je sieren.
Volgens mij mis ik je punt. Ik zeg dat 'thuis' voor een kind is daar waar hun ouders wonen. Als dat in frankrijk is, dan is een kind meer thuis in Frankrijk dan in de VS. Wat is nou precies jouw punt ?

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption