• 9.378.457 stemmen

A Nightmare on Elm Street (2010)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Samuel Bayer

Met onder meer: Jackie Earle Haley, Rooney Mara en Kyle Gallner

Releasedatum: 20 mei 2010

Plot A Nightmare on Elm Street

"Never sleep again."

Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?

Freddy Krueger

Dr. Gwen Holbrook

Little Kris

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zachte horror voor Halloween.

'A Nightmare On Elm Street' is het zoveelste herkauwde idee van horror dat Hollywood geproduceerd heeft. Een TV-cast en een hoop cliché's later ben je nauwelijks bang geworden.

De film had een verrassende wending, maar verder erger je je kapot aan de hoeveelheid flauwe, middelmatige scènes die je zo gezegd bang moeten maken. Daarbij komt dat deze Freddy ronduit lachwekkend is. Telkens als hij iets dreigend zegt krijg je spontaan een glimlach op je gezicht. Goedkope CGI en een "modern" plot helpen ook niet. Al was ik doorgaans wel benieuwd naar hoe het deze keer in elkaar zat. Jammer alleen van de ontknoping en het ronduit stomme einde.

Edit: Als minpuntje die het stemmen eigenlijk niet mag beïnvloeden, maar het toch doet; na 'Inception' kan je de regels van deze droomwereld niet serieus nemen.

Mislukt idee van een horror.

1,5

avatar van _Daan_

_Daan_

net gekeken leuk einde!!!!

avatar van reentje1975

reentje1975

filmfreakzz schreef:

ik vond het persoonlijk een goede film goede scenes,

goed acteer werk en het is en blijft hetzelfde idee achter de vorige films de verhaal lijn blijft hetzelfde nu word alleen duidelijk gemaakt hoe hij zo geworden is,

zeker het kijken waard daarom 4 sterren

Volgens mij ben jij nog wat jong om de "Freddy" films te begrijpen. Niet dat het moeilijk is, laten wij eerlijk zijn, het is geen diepgaande materie. Deze film geeft een nieuwe draai aan de film, wat achteraf dan weer niet waar blijkt te zijn. Dus hoe hij zo is geworden,....onzin. Dat slaat nergens op. De film was te kijken, maar niets gaat boven de originele films. Daar stond een dosis humor ook nog centraal. Hij kreeg van mij daarom ook maar een 2.

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Vond dit echt wel een goede film. Snap niet waarom iedereen hem zo afkraakt, want ik vond hem beter dan het origineel. Was ook een veel betere remake dan andere zoals bijvoorbeeld Halloween van zombie. Ik vond hem zeer sfeervol en het was leuk om Katie Cassidy en Kellan Lutz nog eens terug te zien.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Beter dan het origineel , heeft Bayer toch nog iemand blij gemaakt met deze hooikoorts.

avatar van Reinbo

avatar van clockwork72

clockwork72

Ik vind die lage score hier echt nergens op slaan..

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Als je ziet dat Terminator een verschrikkelijke remake krijgt zul je ook niet vrolijk zijn denk ik . Nightmare on Elm Street is een begrip en velen zijn er mee opgegroeid. Dan is het gewoon een lachertje als je ziet wat ze voor rotzooi van maken. Het meest gelezen hier heb ik Freddy is Freddy helemaal niet meer. Nou, dan hoeft het voor mij echt niet meer.

avatar van Reinbo

clockwork72 schreef:

Ik vind die lage score hier echt nergens op slaan..

Score is eerder veel te hoog. Soort soapvariant op een geweldige klassieker. Hoe ongeïnspireerd wil je het hebben? Wordt helemaal niets goeds mee gedaan. Film is op alle vlakken (sfeer, gore, originaliteit, e.d.) veel slechter dan het origineel. Hoe kom jij eigenlijk op een voldoende uit?

avatar van Noodless

Noodless

Pfff....inderdaad niet veel soeps. Deze film zou het moeten hebben van de gore en de sfeer vermits het verhaal en de Freddy-figuur heel zwak zijn. Maar de gore valt tegen en van sfeer is er geen sprake.

Snel vergeten ! 3/10

avatar van Sasja

Sasja

Ik heb em afgelopen weekend gezien en ik vind het geen verkeerde horror film maar ook niet fantastisch. Bepaalde dingen uit het orgineel miste ik toch wel zoals bv de bloedfontein
Freddy zag er wel goed uit, maar dat had beter gekend. Het verhaal was voor mij al bekend en ik zat al te twijfelen om de film te kijken totdat familie zei dat deze erg goed was (vast het orgineel niet gezien) toen heb ik de knoop doorgehakt en toch maar bekeken. Er zaten ook genoeg schrikmomenten in maar niet overdreven om te zeggen dat de film eng was. En dan is nog het feit waar heel veel mensen het over hebben: Het is Freddy niet zoals we zijn gewend.
Nee, voor mij was dit de eerste en laatste keer. Ik heb het weekend na deze film meteen het orgineel bekeken

deze remake mochten ze van mij echt laten hoor...

No Englund No Freddy zo simpel is het !

avatar van geborenloser

geborenloser

Wat ik niet snap is dat mensen die de vroeger versie kennen niet kunnen beseffen dat mensen die, die niet kennen dit wel een leuke film vinden.

Vaak is het idd zo als je het origneel kent de remake niks vind, maar als je het orgineel niet kent of niet goed kent dat dit best een leuke film is en je hem niet moet gaan vergelike met het orgineel, dat vind ik tenminsten

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

De makers weten dan ook dat ze altijd een zooi mensen blij zullen maken vanaf een bepaalde leeftijd die amper van NoEA hebben gehoord. Als je uit mijn generatie komt is elke remake van te voren al zo goed als kansloos.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

geborenloser schreef:

Volgens mij is het onvermijdelijk een remake te vergelijken met het origineel, als dat is wat je kent. Daarnaast staat het er los van of het een betere versie is of niet.

Ondanks dat het origineel inderdaad veel beter is, schijn ik me maar niet te beseffen dat mensen dit uberhaupt een leuke film vinden.

avatar van Djaser

Djaser

De tweede helft is aanzienlijk beter maar redt de film niet. Jammer want het origineel heeft de tand des tijds niet goed weerstaan waardoor een remake potentie heeft,

avatar van Jozz

Jozz

Wat mij betreft is deze film ondergewaardeerd, maar dat is vaak het geval met remakes. Ik vond het namelijk een prima horrorfilm, leuke effecten en voldoende spanning zorgden ervoor dat ik met plezier heb gekeken.

Ik ben nauwelijks bekend met de oude delen, dus misschien dat ik de film dan ineens minder ga vinden . Voor nu, is 3,5 mijn score.

avatar van El Guap0

El Guap0

Soms is een remake een hele verbetering alleen de herinnering van de heerlijke terror die mij meester maakte tijdens het kijken van het origineel, is niet te vergelijken.

Wie die rol ook zou overnemen:

Voor mij is de originele Freddy juist nog steeds de allerbeste.

(Misschien was het handiger geweest om "shocker" een fijne remake te geven)

avatar van jipt

jipt

Matige film, heel matig. Zaten een paar leuke kills in. Voor de rest heel veel gezemel om bar weinig interessants. Haley als dat Freddyfiguur was ook niet veel soeps (en niet grappig). Op alle fronten minder dan het origineel, neig eigenlijk nog naar een halfje lager.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was niet de beste remake die er de laatste tijd is gemaakt....

Maar het verhaal is natuurlijk al bekend maar wordt wel op een leuke manier gebracht in deze remake. De effecten zien er wel goed uit in deze remake...alleen ontbreekt de echte aanwezige spanning.

Maar ze hadden inderdaad wel een andere Freddy moeten nemen, J.E.Haley haalt het niet bij Englund als de enige echte Freddy.

Het overige acteerwerk was wel in orde....

avatar van Joanke1321

Joanke1321

Zoals al eerder gezegd vind ik deze Freddy ook niet goed. Hij is zelfs niet een beetje eng. Terwijl ik de originele Freddy echt enorm eng vind. Durfde bijna niet te gaan slapen na het zien van die films Ook vond ik geen van de personages geloofwaardig. Die 1,5 ster was voor het feit dat Kellan Lutz erin speelde. En niet hoger omdat er al snel in doodging

avatar van flebbie

flebbie

Wat een rotfilm. De originele Freddy (Robert Englund) had tenminste nog een beetje humor en was daarnaast ook echt gemeen. Ik zat hem te bekijken bij iemand en die viel in slaap, even later ik zelf ook, lijkt me toch niet zo'n goed teken bij een horrorfilm......

avatar van TK1991

TK1991

Vond deze film nog best vermakelijk. Hij zal het nooit halen natuurlijk bij de versie uit 1984, omdat gewoon NIEMAND Robert Englund kan vervangen. Maar hij is leuk voor een avondje.

Vond alleen het einde met de klauw door het gezicht van de moeder de bloedspatters HEEL erg computer en nep. Snap dan niet wat er mis is aan gewoon verf te gebruiken.

avatar van PascaL

PascaL

hele matige remake.. met slechte CGI en een als Davy Jones ogende Freddy Krueger..

avatar van wwwwww

wwwwww

Enorm slechte remake, maar jongens toch, wie de vorige heeft gezien die merkt duidelijk de verschillen op.

Deze is echt slappe kak en dikwijls slaapverwekend ook en de acteur die nu freddy speelt is helemaal niet goed, slap geacteerd en is helemaal niet scary zoals ze zeggen en dat is nu net mss wel het belangrijkste in zo'n film als deze.

Pure tijdverspilling, nog een geluk ik deze niet in de cinema heb gezien, ik had al grote twijfels, gelukkig deze keer goed gegokt.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik heb hem weer zitten kijken en ik blijf erbij, leuke film. Moet wel zeggen dat je hem echt totaal los van de voorgangers moet blijven zien, en mischien kan je hem dan waarderen (of mischien ook niet), afijn prima vermaak op een saaie middag ofzo.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

moviemafketel schreef:

Nou dat ben ik niet helemaal met je eens, ik ben van jou generatie en sommige remakes kan ik best waarderen hoor. Het word er niet altijd beter op dat ben ik met je eens, maar ik an er toch wel redelijk wat waarderen.

avatar van akira124

akira124

Hoe kunnen mensen dit 5***** geven

avatar van Sasja

Sasja

akira124 schreef:

Hoe kunnen mensen dit 5***** geven

ik denk dat de meesten daarvan of misschien wel allemaal, het orgineel nooit hebben gezien

avatar van kalehein

kalehein

PascaL schreef:

Haha Davy Jones, ik moest er ook aan wennen. Als je de oude Freddie vergelijkt met deze dan is het eerder een gesmolten babyborn. Ik heb me ook mateloos geïriteerd aan de duffe stem van Freddy, er zat totaal geen emotie in, geen humor, geen sfeer, gewoon doods monotoom saai.

Er zitten hier en daar wel wat redelijke stukken in, maar over het algemeen bekeken is het verhaal slaapverwekkend (misschien is dat ook wel het doel en komt Freddy je in je slaap halen)

Ooit heb ik het vermoeden dat acteurs niet gekozen worden voor hun acteerkwaliteiten maar meer om het smoeltje.

Nee, mijn inziens leuk voor iemand die nog nooit een eerder deel gezien heeft, maar als je er eerder een deel van gezien hebt dan is dit absoluut een tegenvallen.