• 9.378.647 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Draco Malfoy

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Eens.

En dat is volgens mij ook de enige manier om de film op zichzelf te beoordelen.

zip schreef:

Het(vb. hier: mijn Hermione lijkt geen greintje op Emma Watson)

hoe bedoel je?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Simpel, de Hermione die hij in gedachte had, lijkt niet op Watson.

Gelukkig las ik de boeken ná haar mooie verschijning..

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

zip schreef:

Mijn enige voorwaarde is dat de film me even goed kan amuseren als het boek. Anders kom ik wel grommend uit de bioscoopzaal.

En dat deed het dus niet voor mij, vandaar dat ik hem niet leuk vond.

En ik verwacht echt niet dat een film helemaal hetzelfde als het boek moet zijn, waren de eerste twee ook niet, maar wat ik het gevoel heb is dat de heer Alfonso het boek ook niet heeft geprobeerd te verfilmen maar zijn eigen interpretatie ervan wou maken. En voor mij werkte dat niet.

Overigens kwaad was ik er niet om hoor, wel teleurgesteld. Bedoel keek er toch wel anderhalf jaar naar uit.

Dikkie Post schreef:

Vandaar dat het de eerste harry potterfilm was die op eigen benen kon staan en serieus te nemen was.

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Wouter schreef:

Ja dat is jouw mening, ik vond dat dus absoluut niet.

En sorry maar ben ook van mening dat een Harry Potter film niet op eigen benen hoeft te staan, dat doen de boeken ook niet.

avatar van zip

zip

Dikkie Post schreef:

Klein pseudo-filosofisch vraagje: is een boek lezen ook geen interpretatie?

Dikkie Post schreef:

Dat is een compliment waarop J.K. Rowling heel hard zou beginnen lachen, denk ik.

Maar ik begrijp je eigenlijk niet zo goed. Wat defineer jij als 'een boek verfilmen'? En wat betekent bij jou 'een boek dat niet op eigen benen staat?'

@ Wouter: mijn Hermione is strenger, veel strenger. Net wat minder babe ook en wat minder dramatisch.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

hermoine raakt zowiezo verder van het beschreven karakter, maar storend dat ze niet voldoet in de films.. nee. Ben je er niet mee eens dat een regisseur met het boek gaat 'prutsen'.. kijk de film dan gewoon 1xtje.. en lees dan vervolgens gewoon het boek wat vaker

ik snap niet zo goed wat nou 't probleem moet zijn.. (vooral niet als we het hebben over 'het boek komt niet overeen met de film.. *duh*)

avatar van Freak

Freak

--flimmer-- schreef:

Ik denk wel dat je de films beter snapt als je de boeken gelezen hebt. Die zijn zo uitgebreid. Je krijgt in de boeken een heleboel achtergrond informatie.

Het zijn leuke boeken voor tussendoor, maar men moet niet gaan overdrijven. Het blijven kinderboeken, als je echt fantasy wil gaan lezen met diepgang en detail raad ik de Rad des Tijds serie aan. Of de Poort des Doods serie.

Hoe heten die origineel?

avatar van Freak

Freak

Daar zijn er zoveel van. Zoek op Google zou ik zeggen. De eerste van het Rad des Tijds heet in ieder geval: "Het Oog van de Wereld" ofzo. Boek 1 t/m 4 is super, 5 t/m 7 wat minder maar zeker vanaf boek 9 is het weer superspannend!

Of bedoel je soms het Engels? Wheel of Time volgens mij. En Death Gate.

Huh?!

avatar van aegron

aegron

Slechtste deel tot nu toe. Het verhaal is enorm verknipt en ik geloof er niets van dat je dit deel goed snapt zonder het boek gelezen te hebben. Nu is het sowieso goed dat mensen boeken lezen , maar dat ontslaat de filmmakers niet van het maken van een goed scenario.

Ik vond de look van de film wel beter dan de vorige twee delen, maar er werd slecht geacteerd (vond ik). Emma Watson wordt wel steeds beter.

1,5 ster.

avatar van stan

stan

Het enige slecht geacteerde was het huilen van Harry, dat was gewoon echt slecht!

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Voor de rest is het gewoon de beste film tot nu toe

dat is nou precies wat ik dacht en denk

avatar van stan

stan

haha, mooi dan ben ik dus niet de enige die dat vindt

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

Ik heb nu alle 3 de films gezien en moet zeggen dat ik de 2de het meest spannend en eigenlijk ook het leukste vond. Dat neemt niet weg dat de 3de ook erg goed in elkaar zat en me van begin tot eind zeker kon boeien.

3,5 *

avatar van tess

tess

haha, mooi dan ben ik dus niet de enige die dat vindt

Zeker niet. Van alle acteurs is Daniel Radcliffe echt niet goed gecast. Jammer. Ik snap het idee wel; het is een schattig ventje. Maar hij kan gewoon niet acteren.

Verder prima filmpje.

avatar van donnie darko

donnie darko

Voor de rest is het gewoon de beste film tot nu toe

ik dacht ook juist hetzelfde. Stan, je hebt de hamer op de kop geslagen duidelijk.

avatar van ikkezelf

ikkezelf

Goeie film, maar toch wat teleurstellend. Dat Harry, Ron en Hermelien regelmatig in hun gewone kleren op het terrein van Zweinstein rondlopen haalt toch wat van de magie uit de film. Dit komt niet ten goede aan "het magische sfeertje" wat de boeken wel hebben.

avatar van wimbuis

wimbuis

is er al een niew harry potter film deel 4

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Zoek eens bij Harry Potter and the Goblet of Fire

avatar van johanm3

johanm3

3,5* Ik vind de film reeks het met elk deel leuker worden.

Dit deel is idd wat "duisterer" dan de voorgaande 2 delen.

Op naar deel 4!

avatar van M,,girl

M,,girl

Ik heb het eerste boek wel, maar niet gelezen.

Ik vind het wel mooie film, vooral knap gemaakt.

avatar van danuz

danuz

Blijft nogsteeds een erg vermakelijke film, met een verassend 'moeilijk' plot tijdreizen , al helemaal voor kleine kinderen. Leuke film, die zeker op 3,5* blijft staan.

Ik vond hem echt bagger,

ik kon hem niet goed volgen maar vond de rol

van sneep weer geweldig

de andere 2 waren super maar deze

vond ik niet goed

huh?

avatar van Fragglo

Fragglo

Leuke film, maar ik vond dat met die Sirius Black op het eind minder.. was een beetje van 'oh, oke nu wil hij hem niet meer vermoorden?'. Ik heb het boek niet gelezen, dus kan daaraan liggen.

Ik had de films achter elkaar gezien en er was duidelijk te zien dat het steeds 'enger' wordt en ik vind eigenlijk dat het wel voor kinderen gericht moet blijven.

3,5

avatar van seth gecko

seth gecko

zonder enige twijfel de beste uit de reeks....eigenlijk het buitenbeentje.

nou heb ik zowiezo al een boontje voor het 3de boek qua verhaal maar wat Cuaron er als reggiseur mee aanvangt is echt subliem.

Van de heerlijke opening tot de sublieme eindcredits is dit 1 groot visueel feest van fantasie.de decors en settings zijn zo veel rijker,sfeervoller en grimmiger dan in de vorige delen .

het zangkoor in zweinstein dat something wicked this way comes zingt,de zwerkballmatch...het lijkt wel een beetje richting Burton of gilliam te neigen af en toe

erg veel shots zijn werkelijk pareltjes en de hele film heeft ondanks de special effects soep een heerlijk gevoel dat doet denken aan die oude jeugdfilms uit de jaren 70.

het is jammer dat richard harris overleden is,maar Gambon zet een goeie dumbledore neer..hoewel het wat wennen is in het begin.

leuk is dat ook de jongere acteurs en vooral radcliffe heel wat beter dan de vorige films staan te acteren ,dit compenseert het feit dat alan rickman en andere rasacteurs minder screentime hebben.

schitterend gemaakt topentertainment