Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson
Releasedatum: 2 juni 2004
Bekijk via HBO Max
Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
"Something wicked this way comes."
Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.
- Trailer (YouTube)
- Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (BoekMeter)
- Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Peter Pettigrew
Severus Snape
Draco Malfoy
Jordy
Ik vind als één van de weinigen de eerste nog steeds het leukst (ben een sucker voor superhelden die hun krachten ontdekken), maar deze was een stuk beter dan de tweede. Vooral heerlijk dat er eindelijk een echte regisseur ingehuurd was, de film zag er soms adembenemend uit. Special effects waren feilloos, vooral dat gevleugelde beest was zo goed als perfect. Waar ik me aan stoorde was de opbouw. Anderhalf uur losse, komische sketches, en in de laatste driekwartier ineens een ontknoping.
Erg goed vond ik (weer) Rickman, Oldman en (de verrassend goede) Thewlis. Van de kids vond ik Harry nog steeds niet goed genoeg, Ron voldeed en Hermione is een natuurtalentje.
3,5 *
bioscoopzaal
Inderdaad alweer een erg geslaagde Harry Potter-verfilming, en nog een stukje beter dan de vorige twee delen. Regisseur Cuaron geeft de film echt een hele andere sfeer mee dan Columbus. Alles is donker en somber, en zelfs Hogwarts lijkt deze keer meer op het kasteel van Dracula dan op de prettige school die ze eigenlijk is. Bovendien is de film op sommige momenten echt bijzonder spannend, zo spannend zelfs dat ik me afvraag of hij eigenlijk wel geschikt is voor kinderen onder de 10.
Ook de decors en de speciale effecten zijn weer om van te snoepen (vooral de scènes in met de Lupin-weerwolf in de maneschijn vond ik bijzonder sfeervol), en ondanks het feit dat Harry nog steeds niet de beste acteur van de groep is, is het acteren van de hele cast uitstekend. Ik heb genoten.
4 sterren.
Phoenix
Op alle fronten veel beter dan voorgaande delen. Of was dat al gezegd...?
Kids doen het beter, SFX zijn beter (alleen de weerwolf viel tegen), nóg meer goede acteurs in leuke rollen, het materiaal van Rowling is oscarwaardig bewerkt door Cuarón, de film is nog magischer dan deel 1 en 2 (het blijft toch een genot om te zien hoe een heks met één zwaai de Leaky Couldron beheerd) en er zit ook nog eens (veel) meer humor in die ik vooral in deel 2 met behulp van Dobby nogal geforceerd vond. Vooral dat hoofd in de Collectebus (meesterlijk stuk trouwens) was geniaal.
De film is spannend, ontroerend (gelukkig geen sentimentele eindscène waarbij Griffoendor nog even in het zonnetje wordt gezet), grappig en die main theme blijft mooi.
4,5 welverdiende sterren voor Cuarón.
Off-topic: ik heb nog nooit zo'n lang voorprogramma gehad. Eerst 10 minuten aan reclames en daarna nog 3 voorfilmpjes. De speech van die kerel hield ook even aan.
Weer meer van hetzelfde (uiteraard) en ik zal er nooit een fan van worden. Ik vond het hele tijdreisgebeuren juist wel leuk uitgewerkt, maar ik hou het toch maar op 2,5 ster.
Chainsaw
Zit nu lekker in de Potter sfeer en dus na de eerste twee films meteen naar de videotheek gehold. En moet zeggen dat Prisoner of Azkaban een duidelijke vooruitgang is op de eerste en, vooral, de twee film. Film bevat een heerlijke duistere sfeer, met name één van die eerste scènes in de trein, en is voortreffelijk in beeld gebracht. De rest is opnieuw prima in orde en de cast heeft zelfs een voortreffelijke aanwist gekregen met Gary Oldman in een heerlijke rol. Hopen dat de rest van de Potter films deze sfeer kunnen vasthouden.
3,5 ruime sterren.
De leukste & beste Potter tot nu toe. Iets scherper en donkerder; de vorige twee waren nogal tam en braafjes.
Rianneke_Dan
Ik ben het er niet mee eens dat Daniel Radcliffe slechter acteerd dan Emma en Rupert.
Zijn rol wordt gewoon minder goed neergezet, Harry komt altijd een beetje over als een jonge die altijd mazzel heeft bij alles.
Ze zouden hem iets stoerder neer moeten zetten, met veel meer overtreffende spreuken.
Fantasie is wel helemaal mijn ding en ik vind het geweldig hoe ze de details zo hebben verwerkt in de film.
Je leeft helemaal mee vanaf het begin.
En bij deze geldt ook dat het leuk is dat er meerdere personages in komen.
Uiteraard zijn de boeken meer gedetaileerd, maar als je dat allemaal zou moeten verwerken in een film, zou je een film krijgen die veelste lang duurt.
Zoiets mogen ze van mij wel maken voor de echte Harry Potter fans.
Maar ik vind de Harry Potter reeks gewoon geweldig.
otherfool
Pittiger dan de eerste delen, en dat is een aardige wisseling van toon. Grootste minpunt is echter het 'tijdreizen' verhaal, dat wordt veel te suf uitgewerkt.
3*.
Denden 100 Piek
Mijn favoriete Harry Potter boek krijgt een eervolle verfilming. Na het goede Chamber of Secrets werd Chris columbus vervangen door een nieuwe regisseur en zijn stijl bevalt me wel. Alfonso Cuarón weet de donkere sfeer van het boek goed te benaderen en wat mij betreft is het verhaal goed overgezet naar de boek. Jammer dat de regisseur het nodig vond om het één en ander aan het Hogwarts van de eerste twee films te veranderen, waardoor er enkele continuïteitsfoutjes optreden in de filmreeks. Ook doet Alfonso Cuarón iets te veel zijn best om zijn eigen stijl in de film te laten zien, want al die stukjes tussendoor als overgang voor de scènes zien er vaak mooi uit maar hebben absoluut geen nut. Vooral de Whomping Willow zag ik iets te vaak. Ook de fade-out effecten waren bijna nog erger dan in een Star Wars film. Maar desondanks vind ik de film beter dan zijn voorgangers en op zichzelf gewoon een goede film. Alfonso Cuarón neemt zijn tijd met het vertellen van het verhaal en hij doet het goed, vooral aangezien het verhaal van het boek vrij lastig te vertalen is naar een film. Het einde met het spelen met de tijd vind ik zeer geslaagd, ik was al benieuwd hoe we dit te zien zouden krijgen en dat is toch goed gelukt. De cast is weer prima, met de kinderen die allemaal wat volwassener zijn (maar dat mollige joch die Neville speelt was wel heel erg de lucht ingeschoten, kan die ook niks aan doen). Daniel Ratcliffe faalt helaas wel in de emotionele scènes, want er is geen traan te zien in zijn ogen. Wat acteerlessen heeft die wel nodig. Il weet niet hoe dat inmiddels met hem gesteld is, want ik heb deel 4 niet gezien en we zijn ook alweer bijna aan deeltje 5 toe. Verder heb ik nog wel wat commentaar op de special effects. In de voorgaande films waren de special effects van een behoorlijk en consistent niveau, in deze film wisselen ze helaas sterk van kwaliteit. Aan de ene kant zijn er de prachtige Dementors en Buckbeak, de mooiste special effects die we ooit hebben mogen aanschouwen in de filmreeks tot dan toe. Aan de andere kant zijn er de verschrikkelijke Whomping Willow, een irritant CGI vogeltje en de lelijkst ontworpen (in negatieve zin) weerwolf ooit in een film. Het moet nog te doen zijn voor kinderen, maar ze hebben zich toch ook niet ingehouden met de Basilisk uit The Chamber of Secrets? Een flinke teleurstelling. ik beloon deze film uiteindelijk toch met een 3.5, de beste die ik heb gezien uit de filmreeks.
Demoniac
Dit is ook weer een zeer fijn deel in de reeks. Ondanks de lange speelduur steeds vermakelijk en een aantal erg mooie special-effects. Verder is dit deel iets duisterder dan de voorgaande twee delen en dat bevalt mij prima. Vond de nieuwe Perkamentus niet zo goed als in deel 1 & 2 overigens. En ik had ook het idee dat dit een andere Malfidus was, maargoed. 4*
DVD-T
"Something wicked this way comes"
Voor mij het beste deel uit de Harry Potter serie tot nu toe. Ik ben erg benieuwd wat Half-blood Prince gaat brengen, mijn verwachtingen voor die film worden hoger en hoger.
Chris Columbus is weg, en het is tijd voor nieuw bloed aan het roer van een Potter film. Voor deze film is dat Alfonso Cuarón. Dat zie en merk je meteen als de film begint. De theme van Williams begint, en de film fade in (één van de vele fade in/out's die de film kent) naar een klein lichtje in de verte wat steeds dichterbij komt. Visueel is dit de eerste hoogstaande scène, want The Prisoner of Azkaban kent een prachtige cinematografie. Leuke camera trucjes ondersteund met af en toe wat cgi, doormiddel van door ramen, spiegels en dergelijke vliegen. Voor de rest kent de film erg levendige en mooie camera voering. Cuarón kan dus visueel beter uit de voeten dan Columbus. Ook qua vertelling is het een hele verbetering ten opzichte van de vorige twee films. De regisseur neemt zijn tijd om het verhaal te vertellen, en doet dat ook goed. Hij laat de belangrijkste punten van het verhaal goed overkomen zonder daarbij gehaast over te komen. Een scène is nooit te lang of te kort. Ook fijne nuances brengt hij in de film die op een later moment in de film aan bod komen, zoals bijv. de maan bij de Boeman. Ook is er eindelijk in de film heel veel magie aanwezig, in de vorm van vele spreuken, magische wezen, veel gezwaai met de toverstokken, de bus en de vele andere dingen
De design is ook heel mooi. De locaties zien er in de sombere donkere sfeer fantastisch uit. Schotland is een goede locatie geweest om de film op te nemen, het geeft een perfect gevoel weer. De cgi is ook sterk verbeterd. Alles ziet er gedetailleerd en erg mooi uit. Er is een nieuw verhaal wat veel volwassener aandoet dan de films van Columbus. Het is allemaal erg donker gebracht, en is af en toe erg creepy. Dan heb ik het met name over de Dementors. Ook het tijdrijzen is fantastisch gedaan . Ook de lessen zijn niet meer zo random als voorheen, en de leerlingen hebben er ook echt iets aan in de film . Ook leuk dat ze hier wat losser overkomen door hun uniformen anders te dragen, en ze eindelijk eens in normale kleding te zien.
Er worden ook leuke nieuwe karakters geintroduceerd. Sirius Black is de voornaamste hierin. Een heerlijke rol van Oldman, en opnieuw, zolas in andere films, lijkt hem het karakter op het lijf geschreven. Het kwam voor mij als een complete verassing dat hij niet slecht is, en vrienden met Lupin is, die de "rat" van Ron willen doden. Trewlaney vind ik dan weer een minder personage, en voornamelijk oninteressant. Lupin is naast Black ook een leuk, interessant en goed karakter, briljant gespeeld ook door Thewlis. Opvallend goed is ook Gambon als de nieuwe Dumbledore. Gambon brengt iets in het karakter wat ik meer vind passen dan wat Harris deed. Niet dat hij slecht was, integendeel. Ik vind Gambon gewoon iets hebben als de hoofdmeester. Dat norse af en toe vind ik heerlijk. De kids hebben ook een grote vooruitgang geboekt, en weten hierin echt te overtuigen. Ze zijn een heel stuk groter geworden, en erg gegroeid in hun acteerkunsten. Ook leuk om wat meer van de karakters te zien die in de vorige delen niet zo'n grote rol hadden.
Een veel beter en leuker verhaal dan de eerste twee, de vertelling daarvan is ook nog eens goed gebracht. Een heerlijke sfeer, en visueel helemaal fantastisch. Jammer dat dit de enige film is die Cuarón heeft gedaan. Van mij had hij ze allemaal mogen doen, als ze net zo goed zouden worden als deze film. De end credits behoort trouwens ook tot één de mooisten die ik heb gezien, echt de moeite waard om helemaal te bekijken
Respekked
Zoals alle andere HP films weet ook deze de sfeer van het boek niet over te brengen. Ook The Prisoner of Azkaban is een aaneenschakeling van belangrijke momenten uit het boek waardoor de magie totaal niet overkomt. Toch is het duistere sfeertje wel aardig en vind ik dat Cuarón leuk werk heeft geleverd met betrekking tot de Dementors. Beter in ieder geval dan Columbus' uitvoeringen.
wwelover
Net als deel 1 en 2 een redelijk vermakelijke film. Heb de boeken nooit gelezen en heb daar ook geen interesse in om eerlijk te zijn, maar ik heb nog niet de Harry Potter griep te pakken... Al ga ik ze wel allemaal kijken deze dagen. Het is leuk voor een keer, en zal vast in de Bioscoop beter tot zijn recht komen. Het verhaal is wederom wel aardig, maar niet hoogstaand. Al is het einde van de film wel erg goed. De Special-Effects zijn ook weer goed en de muziek voegt ook veel toe.
En ja de cast is goed gevormd wederom, het trio deed het weer een stuk beter dan in deel 2.
Shinobi
Dat heb ik nou dus ook. Ik heb gewoon geen geduld om zo een dik boek te lezen, dus the next best thing is maar om de film te kijken hè.

En in navolging van deel één en twee vond ik dit deel toch wat minder. Ik had gehoord en gelezen dat dit deel wat donkerder zou zijn, maar niet echt veel van gemerkt afgezien van die Dementors dan.
Als ik eerlijk ben vond ik deel twee dan net wat beter.
Het verhaal vond ik op de één of andere manier wat te zoetsappig, dat die gevangene dus zijn peetom is enz. Ik had juist gezien dat er een gevecht van jewelste uitbrak tussen die twee, maar ja je kunt niet alles hebben hè.
2, 5 Sterren van mij.
polopolo150
Deze film is wat donkerder dan de andere Harry Potter, en dat vindt ik eigenlijk een goed ding. Niet dat het echt past bij de boeken. Maar het vermaakte me wel, en gaf meer diepgang en gevoel dan de vorige films.
Vandaar een 4,5, ietsjes hoger dan de vorige 2 films.
Hoewel, in deze film kwam ik wel heel veel achter dat de scene's in deze film het meest lijkt op onze wereld... Normaal bij vorige films kreeg ik het geweldige gevoel dat de wereld in de boeken en de films niet hetzelfde is als de onze, en daardoor had ik soms wel een grote open mond. Deze keer niet, alleen maar 2 keer is dat gebeurt in deze film, en bij de vorige films was het bijna 10 minuuten ofzo.
Daarnaast, anders dan de andere films van HP, gaat deze film alleen om de belangerijkste punten van het boek/verhaal, maar niet over de wereld van magie erom heen. Want best jammer is, maar geen grote dieptepunt. Want in andere Harry Potter films begonnen ze wel leuke onzin praatjes over magie te maken, en dat is in deze film 0x gebeurt. Misschien komt dit omdat het is geregisseerd door iemand anders, of gewoon omdat de boek dat deze keer niet heeft gedaan. (het is 5 jaar geleden ofzo dat ik het boek voor het laatst heb gelezen, dus ik kan het niet weten)
Maar ondanks al deze punten, vindt ik dit een goede film. Misschien omdat ik geen die-hard Harry Potter fan ben, misschien dat ik anders wel wat teleurgesteld was. Maar dit film heeft me zeer vermaakt, en over een tijdje ga ik weer Harry Potter 4 zien, dan kijken wat dat aan mij geeft.
Knisper
Voor mij is dit de beste film van de eerste drie delen. Alfonso Cuarón doet er in vergelijking met Chris Columbus eventjes twee, drie schepjes bovenop, wat bij vlagen een visueel festijn oplevert. De sfeer is wat donkerder en vooral veel overgangen zien er fantastisch uit. Helaas is het verhaal van deze derde film wat karig en ontbreekt er een echte punch in het verhaal. Wanneer Sirius Black toch een goede kerel blijkt te zijn, is de spanning eigenlijk meteen weg en doordat we eigenlijk meteen mee moeten gaan leven met de bad guy van het eerste uur, werkt deze overgang niet. Het tijdreizen was (ondanks dat het element hier wat vergezocht is) is wel leuk gedaan. Cuarón heeft dit ook knap gefilmd en dan doel ik vooral ook op de momenten waar de karakters dubbel in beeld zijn. Leuk derde deel dus. Wat speelser en een veel betere look, maar volgende keer toch graag een wat minder rommelig verhaal.
En we gaan vrolijk door met de Potter reeks. Derde deel alweer en ik moet zeggen dat de films tot nu toe van een behoorlijk constant niveau zijn. Cuarón heeft het stokje overgenomen van Columbus en levert visueel een wat betere film af, die ook wat korter is en meer vaart heeft dan voorgaande delen.
De tijdreisscene zag er trouwens erg goed uit en was voor mij persoonlijk het oogtepunt van de film. Alles klopte daarin en het deed mij denken aan Back to the Future, waarin iets soortgelijks ook perfect wordt uitgevoerd.
Verder heeft de film nog wel wat meer leuke momenten, al is de spanning op een gegeven moment wel weg als blijkt dat de bad-guy toch een good-guy is.
Maar het kijkt allemaal wel weer lekker weg en we gaan binnenkort weer verder met het vierde deel.
Near_Dark
Da's nu al de derde Potterfilm die'k herbekijk.
Dit 3e deel bevat veel meer angstaanjagende scènes dan de twee eerste films samen, het doelpubliek is duidelijk verschoven van kleine kinderen naar tieners, da's goed nieuws voor de fans die eveneens enkele jaren ouder zijn geworden.
De Dementors, die schrikwekkende wezens in hun zwarte cape, zijn overduidelijk afgekeken van de Nazgûls uit de 'Lord of the Rings'-Trilogie. Afkijken van de meester geeft blijk van vakkennis
Harry's vlucht op de rug van Buckbeak deed me dan weer weemoedig terugdenken aan de fantasyfilm The NeverEnding Story (1984) waar Bastian een ritje maakt op de rug van Falkor, de geluksdraak
Vooral naar't einde toe wordt het goed wanneer Hermione haar geheime halssnoer aan Harry onthuld en ze samen proberen te voorkomen dat Buckbeak wordt terechtgesteld en ze de Dementors proberen te verslaan.
Spijtig dat vele zaken op een drafje worden afgehandeld, ik ben er zeker van dat je véél meer informatie krijgt in de boeken, maar die heb'k nog niet gelezen.
7/10.
Een degelijke Fantasyfilm die nergens verveelt en visueel prachtig vormgegeven is.
Maar volwassenen die verlangen naar een film zoals "The Lord of the Rings" blijven ook hier weer op hun honger zitten, dit is tienerstuff
tommykonijn
Na afgelopen Dinsdag The Chamber of Secrets te hebben bekeken heb ik me gisteren nog eens aan The Prisoner of Azkaban gewaagd. Net als deel 2 was deze film erg mooi. Ondanks dat ik opzicht de hele Potter-reeks wel kan waarderen, blijf ik er bij dat de eerste 3 delen de beste zijn. Pluspunt is dat hier een enorm sterke cast in zit en dat het acteerwerk dan ook een stuk vooruit is gegaan. Het viel me wel op dat als Harry, Hermione en Ron naar Hagrid's huis gaan dat ze een hele berg afliepen, volgens mij was dat in deel 1 en 2 niet ? Nou goed, verder zien de special-effects er keurig uit en wist het verhaal me het hele speelduur te boeien.
Stem was : 4,0* = 4,5* geworden.
Bottleneck
Leuke film, maar blijft absoluut niet hangen in m'n geheugen. Vind het teveel een aaneenschakeling van losse dingen die af en toe grappig, duister of mooie SE hebben, maar over de hele lijn heb ik moeite om de aandacht erbij te houden. Jammergenoeg is het ook niet constant van een bijzondere schoonheid, beetje kleurloos eerder.
chevy93
Ik vond dit de slechtste en slapste film van de Harry Potter reeks. Het verhaal vond ik niet interessant en op het einde viel ik bijna in slaap.
Vinokourov
Een van de betere HP-delen. Het gedeelte met de timeturner is wel hip
Na het herbekijken van deel 1 en 2 is nu dit deel gepasseerd. En wat een verademing. Een andere regisseur doet echt wonderen. Het kinderachtige is er wat af en er is aandacht voor sfeerzetting. Alles zit ook veel meer gegoten, het acteerwerk is beter (kan bij sommigen nog beter maar toch) en de school is voor het eerst ook een echte school met studenten en geen ontmoetingsruimte voor kindtovenaars. Je merkt ook wel de meerwaarde in de acteurs. Gary Oldman is een sterke nieuwkomer en ook David Thewlis doet het beter dan sommige leraars die we in de vorige films gezien hebben. Van de drie hoofdsterren is vooral Ron nu helemaal in z'n rol en speelt hij de 2 andere acteurs soms naar huis. Al leren die ook wel bij en zullen die in de latere films ook gaandeweg beter spelen. Draco wordt ook beter, al blijft hij een gimmick in de filmreeks. Deze film zit ook beter in elkaar qua structuur en is de perfect mix van humor, avontuur en actie. Iets wat niet het geval was in de vorige delen en hopelijk wel terug te vinden is de komende delen. Al valt het wel op dat vooral de komst van Alfonso Cuarón achter de camera veel verbetert heeft. Hij werkt ook veel meer de acteurs dan Columbus. Tot nu toe het beste deel, al zitten delen 4 en 5 nog in een herinnering en moet ik de rest nog zien.
Benieuwd naar deze, aangezien hij stukken beter zou moeten zijn dan de eerste twee delen.
In dat opzicht stelt de film dan ook absoluut niet teleur. Visueel véél sterker (hoewel ondertussen op sommige punten toch alweer een beetje verouderd - zoals dat grote beest). Er zitten aardig wat mooie effecten in de film, maar het zijn vooral de iets donkerdere kleuren die de show stelen.
Ook de muziek is aangepast. Wat minder aanwezig en hoewel verder niet geweldig irriteert het ook niet meer zo. Humor is ook een stuk leuker, bij momenten ook echt gewoon grappig en goed.
De kinderacteurs zijn nog steeds niet geweldig, gelukkig staan daar mensen als Thewlis tegenover. Oldman trouwens wéér niet herkend, hoewel ik het op het einde wel dacht te zien.
Verhaaltje is aardig, tot het tijdreismoment. Daar gaat het een beetje de mist in, lijkt ook gewoon op een goedkope poging om toch weer boven de 2 uur uit te komen. Zal vast het boek wel volgen, maar vond het niet geslaagd.
Rest het opvallende beeld van het hert aan dat bosje. Deed mij erg sterk denken aan Mononoke Hime.
Duidelijk veel beter dan de eerste twee delen, toch zijn de kinderacteurtjes wat vervelend en weet het einde niet echt meer te boeien.
Thorongil
De betere Harry Potter film. We krijgen een meer duistere film, met de akelige Dementors. Grappige scènes ook met de Boeman, die verandert in een in vrouwenkleren uitgedoste Sneep.
Het plot met de tijdsverdrijver was ook goed uitgewerkt. Mooi hoe ze de 2 'dimensies' hebben samengevoegd.
Cuaron herschept het Harry Potter-universum, vooral de plattegrond van Zweinstein wordt aangepast met een brug en ook Hagrid die beneden de heuvel woont. Ook de kinderen zijn duidelijk opgegroeid, 2 jaar na de Chamber Of Secrets. Vooral Hermelien komt volwassener over en neemt duidelijk het heft in handen in meerdere situaties (zoals ze Malfidus een klap geeft en het plan om Sirius en Scheurbek te redden op poten zet).
Ik vond wel dat Lupos er niet echt dreigend uitzag als weerwolf, veel te mager en ongespierd. Ook een leuke introductie van de Sluipwegwijzer, één van de originelere uitvindingen van Rowling in de boeken.
Harry Potter was toe aan een nieuwe regisseur met een verfrissende kijk en heeft deze in Cuaron gevonden, spijtig dat hij de serie niet mocht/wou verder zetten met The Goblet Of Fire.
Gelukkig een stuk beter als de vorige delen, en mijn groot pluspunt het is allemaal een stuk duisterder waardoor het voor mij interessanter wordt.
Acteren gaat ook vooruit en verhaal is goed.
Toch een stukje beter dan de eerste twee delen. De film oogt een stuk volwassener, de hoofdrolspelers acteren een stuk beter en de film is qua plot ook een stuk beter te pruimen. Het oogt wat donkerder en de film is minder kinderachtig.
Ook de special effects zitten fors in de stijgende lijn, de film ziet er echt prachtig uit en nergens kwam iets echt fake over.
Echter is het nog steeds geen toppertje, richting het einde wordt het wel wat te langdradig en ondanks dat het spelen met de tijd erg leuk is uitgevoerd vind ik de climax toch een beetje teleurstellend. De dreiging wordt de hele film goed opgebouwd, maar op het moment dat je erachter komt dat Serius Black eigenlijk goed geaard is ebt de spanning een beetje weg.
Desalniettemin een stuk leuker dan de eerste twee delen en het belooft al wat meer voor het volgende deel.
twijfel tussen een 3* en 3,5*, moet even deel 4 bekijken om tot een definitief cijfer te komen. Voorlopig 3 sterren.
Musicer
Ongetwijfeld een van de beste delen uit de reeks, met als hoogtepunt de scène in de Shrieking Shack, prachtig hoe de dynamiek tussen Sirius, Snape, Lupin en Pettigrew daar wordt uitgespeeld. Het design van de weerwolf blijft me een beetje tegensteken, maar het stoort minder dan bij eerdere kijkbeurten.
De magie van Columbus heeft een beetje plaats moeten maken voor het realisme van Cuarón, maar het verhaal (ondanks dat er minder 'verhaal' aan is dan in de vorige twee delen) is bijzonder goed uitgewerkt. Alan Rickman schittert nogmaals als Snape en Watson en Grint beginnen steeds meer in hun rollen te komen. Enkel Radcliffe mocht wat overtuigender.
Een halfje erbij, 4,5*
Montorsi
Tot nu toe het beste deel. Wat meer duister sprookjesachtig, waar de eerste twee films eigenlijk alleen een blij hocus pocus sfeertje brachten is dit bij vlagen best fijn sfeervol en grimmig.
Het begint eigenlijk weer vreselijk met die typische humor uit de eerste twee delen, dikke tante wordt opgeblazen, en ze met die bus op pad gaan. Geleidelijk wordt het allemaal wat leuker en zelfs wat spannend bij vlagen, al is het grimmige niveau ook wel weer vrij kindvriendelijk. CGI is inmiddels al weer flink verouderd, maar Cuaron heeft zo nu en dan wel wat mooie shots weten te creeeren.
Probleem met de Harry Potter films is voor mij toch vooral dat het allemaal zo voorspelbaar is, en alles net te toevallig gebeurt waardoor de speurtocht weer net de juiste wending krijgt. Wat dit deel betreft: Professor Lupin, dat is dus een wolf natuurlijk denk je (Lupus in het Latijn). En dat dat dan ook nog precies zo blijkt te zijn ook. Van mij hoeven dat soort opzichtige hintjes niet zo.
Kelly92
Deel 1 & 2 lijken sterk op elkaar vanwege de sfeer en alles wat eromheen hangt. En dat vond ik nou juist zo leuk. Deel 3 geeft een grote verandering aan in mijn ogen. De gehele sfeer werd anders, de puber problemen kwamen ook meer aanbod. Zweinstein zag er ook compleet anders uit zowel binnen als buiten. Er was een nieuwe Perkamentus. Het was allemaal veel donkerder en schimmiger. En noem het maar op.
Ik snap exact wat je bedoelt. Ik had het er ook wat moeilijk mee in begin. Die vrolijke sfeer valt een beetje weg. De sfeer is anders, grimmeriger. En ineens is het verhaal ook complexer. Het is geen luchtige film meer waarin je je kan laten meevoeren. Nee, je moet echt al gaan denken en connecties beginnen leggen naar vorige films. Dat maakt het natuurlijk ook wel fijn, omdat je echt kan meeleven, maar ik vond het inlevingsvermogen toch minder.
De mooie muziek en de alsmaar betere acteerprestaties maken het natuurlijk goed. En ook ik blijf een Harry potter fan, dus mij ga je zeker en vast niet slecht horen praten. Enkel de verschillen vallen duidelijk op tussen de 1,2 en 3 film.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001

Originele 'Harry Potter'-regisseur Chris Columbus is enthousiast over aankomende reboot-serie: 'Een spectaculair idee'

Margot Robbie wist pas tijdens huwelijk dat man Tom Ackerley rol in 'Harry Potter' had

Gary Oldman ontevreden over rol in Harry Potter: 'Ik moet kritisch zijn'

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
flyingheksbustraitormagieschool friendchild herobroomschool of witchcraftzwarte magietijdreizenvriendschapschoolspellbeste vriendinweerwolfmuggle geesttovenaarpost-credits scenemagical creaturenight bus teenage lifekerstmisschool class gebaseerd op een jongvolwassen romanmagic spell wizarding world哈利波特 3:阿茲卡班的逃犯 loose adaptationadmiringcomfortingenchantwizarding worldteen fantasy