• 9.371.622 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Tobin Bell, Betsy Russell en Costas Mandylor

Releasedatum: 31 december 2009

Plot Saw VI

"The game has come full circle."

Agent Strahm is overleden, en detective Hoffman wordt naar voren geschoven als de onbetwiste opvolger van Jigsaw's erfenis aan gruwelijkheden, waaronder weer een van te voren opgezet plan waarin gevangenen zich moeten bewijzen tegenover de zonden die ze zijn begaan. Wanneer de FBI bijna op het punt staat om Hoffman te arresteren, zet hij een nieuw spel in werking, met daarin de laatste wensen van Jigsaw die ter uitvoering moeten worden gebracht.

avatar van RickZ

RickZ

Weer hetzelfde, weer met veel flashbacks over oude moorden, wat warrig verhaal allemaal.

chevy93

Noem me een sadist, maar wat een 'heerlijke' horrorreeks is dit toch. Het ene na het andere deel rolt de camera uit.

Het aspect van een soort groep die Jigsaw opvolgt vond ik wat minder, want niemand kan Jigsaw opvolgen. Sinds deel II zijn ze hier al mee bezig en geen een regisseur zal hier positief in slagen.

Daarom hoop ik dat ze na Deel VII met iets nieuws komen, want op een gegeven moment wordt het een soort James Bond formule.
Het werkt wel op het grote publiek, maar voor mij hoeft het niet.
De orginaliteit is er nu echt wel zo'n beetje van af.

Toch kan ik niet wachten op VII

Threeohthree

Mee eens, toch heb ik bij deel 1 het meeste leedvermaak. Maar het blijft toch heerlijk om mensen op een gruwlijke wijze dood te zien gaan

avatar van Thom1994

Thom1994

Het klinkt wel erg vreemd, maar toch supergoed gezegd Boogeyman.

Threeohthree

Thanks! het voelt inderdaad niet helemaal menselijk correct. Maar na zoveel politiek gezeik en noem het maar blijf ik dit vermaak nr 1 in een film vinden.

chevy93

Deel 1 blijft ook gewoon onovertroffen. Daarna is het alleen maar 'leunen op het succes deel 1'. En toch blijf je ze kijken.

De enige reden dat ik het 'ok' vindt om leedvermaak te hebben, is omdat dit voor mij ondenkbaar is.

De setting van deze film is voor mij onmenselijk en daarom creëert het een soort afstand van de werkelijkheid. Waardoor ik het niet erg vind om leedvermaak te hebben.

Zo, heb ik mijn diepzinnige stukje van de dag ook weer gehad

avatar van jadolino

jadolino

Krijg steeds meer sympathie voor jigsaw, meer in de vorm van onrecht ,betaald met wraak. Al hoewel die wraak is wel erg bizar natuurlijk , maar had dit niet bij eerdere delen van deze reeks. Kijk uit naar de volgende deel .

avatar van vago

vago

zieker dan ziek hahah

i am lovin it

avatar van dennislaport

dennislaport

vind hem beter dan de vorige delen, uitgezondert de eerst naatuurlijk

avatar van TK1991

TK1991

Kijk er erg naar uit! Zal wel in 2010 worden dat ik de film ga zien.. Hoop op een geweldig einde.. Er is (vind ik) in ieder geval een mooi verhaal ontstaan..

Enne Thom1994.. ik heb ff gauw de pagina's doorgelezen.. Enne Reageer niet zoveel.. Je reageert echt bijna overal op! Ga lekker buiten spelen.. Lekker schommelen.

avatar van bollepeer

bollepeer

TK1991 schreef:

dat moet hij toch zelf weten. zo blijft het tenminste levendig hier.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Volgens een interview met één van de makers wordt Saw 7 waarschijnlijk de laatste! Ook zei hij dat alle open vragen (ook die over Dr. Gordon) allemaal beantwoord zullen worden!

avatar van TK1991

TK1991

bollepeer schreef:

dat moet hij toch zelf weten. zo blijft het tenminste levendig hier.

Tja.. Das jou mening.. Maar hij gaat mensen nu Corrigeren en dat begint (vind ik hoor bedoel het is mijn mening) irritant te worden.. En kleine zinnetjes.. maarja als dat ervoor bedoeld is om hier de boel levendig te houden.. Tja.. Volgens mij is het hierzo om recensies te lezen.. En niet om een les nederlands te krijgen..

Maargoed dat vind ik he

avatar van maxo922

maxo922

Stuk beter dan 4 en 5.

Waar de kills in de laatste twee delen wat slap waren, waren ze hier weer terug op gruwelijk niveau. De spanning zit er ook weer goed in. Het verhaal is ook een stuk interessanter. Fijn dat hij ook niet zo lang duurde, daardoor was hij niet langdradig.

Ben benieuwd naar deel 7....

* 3,5

Wow.

Toch een klein applausje voor de geweldige formule van ingenieuze kills i.c.m. een goed doordachte verhaallijn!

*chapeaud even*

Jammer alleen dat dit maar in twee á drie Saw-delen voldoende verwerkt was Gelukkig is dit er één. De wil om te leven van de slachtoffers kwam eindelijk weer goed naar voren en de afstraffingen werden duidelijk en met een aardig kleurcontrast in beeld gebracht. Enige grote minpunt was dat Hoffman als een zandzak acteerde

Op de eerste Saw na de beste uit de lange reeks.

3.5/5

chevy93

waarom staat 'de wil om te leven' als spoiler? Dat is toch wel bekend lijkt mij

Threeohthree

das logsch inderdaad als er geen wil was, was de mensheid al uitgestorven lijkt me

Threeohthree schreef:

Jij hebt dus geen drol van de film begrepen; Jigsaw haalt meerdere malen aan dat de meeste mensen hun leven op aarde niet waarderen; daarom laat hij de in zijn ogen meest duidelijke gevallen vechten voor het verdere verloop van hun leventje dmv gruwelijke spelletjes.

Trouwens Chevy, ik snap jouw recensie niet; je mijmert maar door over dat zodra Jigsaw weg was er geen behoorlijke Saw meer gemaakt kon worden. De geschiedenis van die man met de slachtoffers komt echter wel constant naar voren, en ook zijn de meeste martelwerktuigen door hem gemaakt.

chevy93

Laat ik het zo zeggen: Toen Jigsaw weg was en er al die flutacteurs (leerlingen) kwamen die het maar moesten regelen voor hem, was deze serie lang zo goed niet meer!.
Die leerlingen hebben lang niet de charme van Bell

Maximilian

Ach, Hoffman straalt inderdaad uit als een gepelde ui, maar Samantha heeft wel wat. De charmes van de verschillende leerling folteraars staan echter niet centraal in deze films; zou zelfs zeggen dat ze maar een miniem aspect vormen in het geheel.

Waar het echter meer om draait zijn de achtergronden van de slachtoffers en hun relatie met Jigsaw, wat ik goed uitgewerkt vond. De oude man komt meer dan genoeg ter sprake in dit deel (en overigens in de meeste delen), dus dat de ziel uit de verhaalreeks is door Jigsaw's zogenaamde afwezigheid is voor mij een onjuiste aantijging. En de moorden zijn overall genomen de ruigste en meest overtuigende tot nu toe.

avatar van cfreak24

cfreak24

Het was ff flink inkomen aangezien er nogal veel wordt verwezen naar de vorige delen en ik die allen al een flinke tijd niet meer heb gezien. Maar eenmaal op gang vond ik het zeker weer een erg vermakelijke film met lekkere kills.

avatar van clockwork72

clockwork72

Huh? Saw VI is volgens MM nog niet in de bios en er zijn nu al héél veel stemmen?

avatar van Lui

Lui (crew films)

Zoiets plaatste je een tijdje terug ook al. Misschien hebben de mensen die de film gezien hebben, hem gedownload? Daar al aan gedacht?

avatar van jordandejong

jordandejong

Na het niet uitspringende deel 3

het slechte deel 4

en het niet al te beste deel 5

nu eidelijk weer n's een goede saw film, met weer wat gruwlijke moorden.

Hoop dat deel7 weer zoiets alsdit brengt.

chevy93

Nederland is één van de weinige landen die hem zo laat pas uitgeeft

avatar van clockwork72

clockwork72

Lui schreef:

Oja

clockwork72 schreef:

Clockwork, leef je in een grot? Like, for real

avatar van Slynkin

Slynkin

Even buiten de hektiek (en grotten) om, wil ik even melden Saw 6 een topfilm is!

Na deel 1 ging het stapvoets in kwaliteit omlaag. Maar Saw 6 pakt gelukkig weer uit op een hoog niveau. (Een niveau dat in mijn ogen bijna gelijk is aan dat van deel 1). Opnieuw past de lugubere puzzel precies in elkaar. Daarmee bedoel ik niet alleen de boobytraps, maar ook de complete verhaallijn. Ook word je nogmaals geconfronteerd met dezelfde morele kwesties. met dit keer leden van een verzekeringsmaatschappij als hoofdslachtoffer. Wat natuurlijk de smerigste wittebroodscriminelen zijn van onze maatschappij.

MoviefreakRob schreef:

Ik heb ze alle 5 gezien... en ben benieuwd naar het 6e deel.

Darren kon het wel veel beter regisseren dan Kevin.

Deel 2 vind ik nog steeds 1 van de mooiste Saw films.

Na deel 3 werd Saw saaier, er zat geen mooi verhaal meer in.

Ik ben daarom ook benieuwd... ofdat dit deel mooi is.

Oja, wisten jullie dat op wikipedia staat dat er een interview is afgelegd en dat daaruit is gekomen dat er totaal 8 films komen?

Nee? Kijk maar: Saw VI - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Denken jullie dat dit onzin is?

ik denk niet dat dit onzin is, want bij dat programma op mtv 'scream queens' gaf shawnee smith toe dat ze een contract hebben ondertekend voor 8 saw films.

dus we kunnen de komende 2 jaar nog 2 saw films verwachten, allebei rond halloween.

ik vond deel 6 wel erg goed.

maar ik vind het nog steeds jammer dat [edit Madecineman; Spoiler verwijderd voor Saw 3) in deel 3.

ik vind d'r zo vet, jammer dat je d'r niet meer zo vaak ziek in de delen daarna.

chevy93

Het is niet zo slim op dingen te verklappen van andere films. Spoilers zetten heeft dus geen zin, dus laat het beter achterwege