Genre: Mystery / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
chevy93
en kon eerste uur geen saus uit maken waar het naar toe ging.
fappie
- 2005 stemmen
Waarom dan fappie? Hecht je echt zo veel waarde aan het gemiddelde?
Ik persoonlijk trek me weinig aan van het gemiddelde , bepaal liever zelf hoe hoog een film scoort, en als dat boven of onder het gemiddelde is, jammer dan.
Je hebt gelijk
. Fuck it.
ruud_sengers93
Film die op een aparte manier toch bleef boeien, maar nooit echt een bepaalde spanning haalde. Wel een geweldig eind trouwens!
Erik Dekker
ik vond de film toch enigszins tegenvallen
Na 5 minuten wist ik al dat dicaprio zelf in het instituut thuis hoorde en dat het gehele verhaal bullshit was,
wellicht als je niet zoveel films hebt gezien als ik, dat dit nog een verrassend eind genoemd kan worden, maar de hele film werkt al vanaf het begin naar dit eind toe, erg voorspelbaar allemaal
Daarnaast gaat de film ook vrij traag, al met al scoort deze psychologische thriller net een voldoende
Zadel
Ik denk dat je de trailer niet moet kijken. Als je die hebt gekeken, valt de film erg tegen. het is nogal voorspelbaar en ook vrij traag. Uiteindelijk moet de film het toch hebben van de ontknoping, hoewel die ook voorspelbaar is. Zeker niet waard om hem nog eens te kijken. een pluspuntje is dat leonardo perfect is voor dit zulk rollen. geef niet hoger dan een 2.5
planet_of_death
3 *
Kan me dat eerste niet echt voorstellen, maar oké.
evolva20
sluit me aan bij de rest van de comments, blijf steken bij 3 sterren.
Zandadder
Jaajaaa....
Jesse93
ik vond de film toch enigszins tegenvallen
Zo das best knap, had je de film al eerder gezien?
Er is één iets wat me tegen de borst stuit: Waarom zou een inrichting al die moeite steken om iemand te behandelen. Let wel... ze hebben zogenaamd alles beschikbaar gesteld in die gevangenis om één persoon te behandelen. Ik vind het een beetje te ver gezocht.
Haha, dat is inderdaad iets waar je NIET bij moet stilstaan.
gitaarman
Echt een bijzondere film, aan het begin 5 sterren later weer minder. Ik ben er nog niet uit of ik hem goed moet vinden of niet.
Montorsi
Haha, dat is inderdaad iets waar je NIET bij moet stilstaan.
Maar toch ook best een kritiekpunt vind ik.. valt gewoon amper vol te houden, uitgerekend op zo'n locatie waar je amper kan verwachten dat er ook maar één patient mee zal werken aan zo'n complot.
Montorsi
Zo das best knap, had je de film al eerder gezien?
Alsof dat nodig was..
Wellicht, maar het grote voordeel is, dat dit pas aan het einde bekend is zodat je er tijdens het zien van de film geen last van hebt.
Miekeey
Meesterlijke film!
De plotwending had ik helemaal niet verwacht en je blijft na afloop toch nog steeds gissen of het allemaal een hersenspinsel is.
De volle 5 sterren!
Jesse93
Waar kon jij zo snel aan afleiden dat hij zelf in het instituut zat. Vooral de eerste 5 minuten, want toen zaten ze nog op de boot en kwamen ze er net aan.
Montorsi
Eigenlijk was dat al de eerste aanzet ja. De scene op de boot begint al heel gek, met rare onlogische vragen, waar ik al een klein beetje in de goede richting zat (puur geluk misschien, maar de toon is wel vrij kenmerkend). Kon daar toen zelf nog niet uit afleiden wat de clou exact moest zijn, maar dat kwam wel vrij snel, namelijk op het moment dat de 67e patient ter sprake komt. Zeker als je al vrij snel weet dat hij ook met wanen, nachtmerries enz te maken heeft.
planet_of_death
Ik had het absoluut niet door. Is dit een teken dat ik dom ben?
boozebelly
- 1908 stemmen
Ik had het absoluut niet door. Is dit een teken dat ik dom ben?
Ach dom, dom....in ieder geval ben je wel dommer dan de mensen die het wel door hadden.
chevy93
fappie
- 2005 stemmen
ongeloofdwaaridg. Eerder 'ik raadde dat en het kwam uit'.
Ik hoopte dat het een andere kant op zou gaan, maar ik heb wel vrede met dit einde. Voor mij was het geen voorspelbaar einde.
MyOwnStyle
Ik had er meer van verwacht.. . Ik had trouwens pas door na een uur hoe het verhaal zou eindigen? Maar het viel me wel tegen... Leuke thriller, maar het verwachte waaw-gevoel is er nooit geweest
Cutiepie
Ik vond de film top! Had er totaal iets anders van verwacht (had me er totaal niet in verdiept voordat ik ging), maar de film heeft me echt verbaasd.
Mijn vriend daarentegen lag het laatste half uur te slapen
Don MN
Jah, leuke mensen zijn dat, die naderhand zeggen dat ze iets van tevoren wisten. Als je het einde voorspeld hebt lijkt me de filmervaring veel minder, de regisseur doet enorm zijn best je op allerlei sporen te zetten behalve de juiste. Het vermaak zal bij jou dan wat hoger zijn geweest, denk ik.
Montorsi
Goh, wanneer moet je het dan zeggen? De film uitlopen, naar je pc rennen en dan aangeven dat je al een sterk vermoeden hebt hoe de film gaat aflopen?
Don MN
Ik heb het inderdaad niet ideaal geschreven, maar het ligt er toch vooral aan met welke emotionele lading je mijn post leest, met minder frustratie maakt het wat lichter. Het grote nadeel van een forum. Het was geen persoonlijke aanval en niet als generaliserende opmerking bedoeld, onmogelijk omdat ik uitsluitend de post van planet_of_death snel las bij het scrollen.
Eerder een ervaring die ik al vaker heb gehad, als je een film met een twist in groepsverband kijkt, dat er naderhand maar wat geroepen wordt. Daarnaast geloof ik best dat er mensen zijn die voor de uitleg vastbesloten de uitkomst van Shutter Island correct voorspellen. Bij deze excuses als ik je intelligentie gekwetst heb.
Thoommusic
De muziek stoorde niet maar deed me eerder terugdenken aan een jaren '60-'70 film dan aan een hedendaagse film. Dat zal wel zo bedoeld zijn, maar als bioscoopganger verwacht je toch wat meer dan zo'n ouderwetse soundtrack.
Ik vond de soundtrack echt fantastisch en samen met subliem acteerwerk van Dicaprio het hoogepunt van de film. Alleen dat al maakt deze film film voor mij meer dan de moeite waard.
Ik vond de openingscene als ze dat eiland oprijden echt ongeloofelijk sterk. Wat een spanning word daar opgebouwd zeg ik werd er bijna net zo zenuwachtig van als de eerste tien minuten van Once upon a Time in the West. Goed die hebben niks met elkaar te maken.
De eerste helft van de film was echt spannend en ook het sterkst. Deel 2 had zelfs nog wat horror momenten in blok C maar helaas eindigde het niet zoals ik gehoopt had. Misschien meer cliche maar een oplossing van Teddy's zaak had mij minder teleurgesteld.
Het onverwachte einde (voor mij dan) in de verhaallijn maakte de film juist ook weer veel beter. Mij zette het wel aan het denken vooral omdat veel stukjes die ik niet begreep na het einde voor de hand lagen.
Ik vroeg mij in de film steeds af waarom rachel bij de verhoring eerst wacht op toestemming van de dokter om Teddy te omhelzen. Maar ook waarom, als alle bewakers en broeders van de zaken af wisten die daar speelde ze dat in een afgesloten vuurtoren moesten doen.
De film was spannend, integrerend, goed verhaal, prachtig gefilmd, leonardo uitstekend muziek perfect. Toch ontbrak de kracht van de film een beetje. Delen van de film, stukken van het verhaal liepen niet goed inelkaar over. Ik zou het geen niet goed niet slecht film noemen zoals veel critici beweren. Maar echt klassewerk doch ze er misschien meer uit hadden kunnen halen.

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio komt binnenkort weer naar Netflix

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio wordt vanavond uitgezonden op televisie

De langverwachte 'Shutter Island'-prequelserie 'Ashecliffe': hoe staat het daar eigenlijk mee?

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999