Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
Leland Palmer
Naar een nieuwe Scorsese kijk ik altijd uit. Goede cast, met natuurlijk weer DiCaprio. Interessant verhaal, dus dit kan niet misgaan lijkt me.
Metalfist
Lijkt me wel weer iets om naar uit te kijken al vind ik de combo Scorsese - DiCaprio niet echt goed, in ieder geval toch niet in de Aviator.
abberline
ik kijk hier echt naar uit, scorsese is zonder twijfel een van de beste regisseurs!!!!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Verrek...wist helemaal niet dat er een nieuwe Scorsese zat aan te komen...!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Nogal!
Wanneer komt er bij de smiley's een blozende smiley? Zou namelijk erg goed op z'n plaats zijn hier...
J.S.
Martin Scorsese is de beste levende filmregisseur en weet altijd het beste uit Dicaprio te halen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deze film.
wapper
blijkbaar ben ik de enige die het beu is om Dicaprio in Scorsese zijn films te zien spelen
rest van de cast is ook niet echt mijn ding, Ruffalo en Michelle Williams, beh
The One Ring
Verhaal klinkt in ieder geval wel interessant. Ik zie Scorsese hier wel iets goeds van maken.
dutchtuga
Poster en synopsis trekken me erg aan! Maar wapper, je bent niet de enige betreft DiCaprio. Scorsese onwaardig als je het mij vraagt. Ik wil zelfs zo ver gaan dat een Aviator bv een veel betere film was geweest met een betere acteur.
The One Ring
Ik vind DiCaprio wel steeds beter worden. Als hij hierin net zo goed is als in Revoluionary Road (zijn beste rol, wat mij betrefd) kan het echt iets moois worden.
Eigenlijk is voor mij de poster tot nu toe het enige wat me hier aan tegenstaat. Het lijkt te veel op een poster voor een van de vele horrorfilms van de laatste jaren, vaak remakes van Aziatische films, zoals The Grudge, The Ring, Dark Water, enzovoort. Dat kan toch onmogelijk een bedoelde link zijn.
Leland Palmer
Njah, het is maar een teaserpostertje. Die laten je vaak met de nodige vragen zitten en zijn ook vaak behoorlijk nietszeggend.
Ikzelf vind de samenwerking tussen Scorsese en DiCaprio geweldig en die bevalt me uitstekend tot nu toe. Ik snap ook niet wat mensen tegen DiCaprio hebben eigenlijk. Aan zijn acteerwerk kan het niet liggen, maar waarschijnlijk moet hij eerst ook een bepaalde leeftijd bereikt hebben om gewaardeerd te worden, net als met Brad Pitt. Die ook té lang gezien werd als knap koppie, die veelal op posters van jonge meisjes - op hun kamer - te vinden was. Njah, ik vind beide acteurs van wereldklasse. Twee van de betere acteurs die er rondlopen imo.
Metalfist
Daar zit het hem juist het probleem voor mij. Ik vind hem een nietszeggende acteur die precies alleen maar de pretty boy kan uithangen. Vind nooit dat hij echt uitdagende rollen krijgt waar hij iets laat zien (als er wel zijn heb ik ze waarschijnlijk niet gezien)
dutchtuga
Heeft ze wel gehad en faalde daarin falikant als je het mij vraagt. Ooit veelbelovend, nu toch echt een misser. Heeft er zeker ook mee te maken dat zijn rollen en de regisseur niet de makkelijkste zijn, waardoor deze zwakke punten veel sneller aan het licht komen.
Seam
Als er iemand is die het maximale uit Leo kan halen dan is het Scorsese wel dus ik maak me weinig zorgen om zijn acteerprestaties (hoewel ik zelf ook geen echte fan van Leo ben).
%%%%%%
Apparte poster lijkt net een Horror
Heb wel zin in
Leonardo DiCaprio ,The departed , Blood diamond
Scorsese mag er ook zijn
bellebeest
hebt het boek gelezen van dit verhaal en dat is echt goed ( gesloten kamer - Dennis Lehane) dat verhaal samen met scorcese en deze goede acteurs belooft een pareltje te worden
The Last
Plotomschrijving klinkt inderdaad erg goed, best mysterieus ook en ik ben altijd wel in voor een leuke mysteriefilm.
Maaaar, dat van de plotomschrijving betreft tot die laatste zin. Ik hoop toch echt niet dat het een soort onbevredigende werkelijkheid/droom thrillertje wordt. Dat alles zich in DiCaprio's hoofd blijkt af te spelen ofzo.
AHWA
De trailer belooft in ieder geval niet veel goeds.
Leland Palmer
Dat wel idd, maar toch erg benieuwd. Ziet er erg goed uit.
kakstoel
vette trailer www.apple.com/trailers/paramount/shutterisland/ kijk hier erg naar uit
Norma
Oei, die trailer laat inderdaad meer zien dan me lief is, maar ik vind het er wel mysterieus en sfeervol uitzien, dat type film spreekt me beslist aan!
M.Goodkat
Goeie script? ik heb de boek gelezen op een of andere manier en ik zeg je, dit wordt bangelijk.
Macmanus
Ziet er weer eens erg "Been there, done that" uit. Scorsese is kennelijk echt niet meer uit op iets ook maar een beetje nieuws.

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio komt binnenkort weer naar Netflix

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio wordt vanavond uitgezonden op televisie

De langverwachte 'Shutter Island'-prequelserie 'Ashecliffe': hoe staat het daar eigenlijk mee?

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999