• 9.375.363 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.618.456)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Dr. John Cawley

Dolores Chanal

Rachel Solando

Dr. Jeremiah Naehring

Deputy Warden McPherson

avatar van Montorsi

Montorsi

Mwoa vind het geen verkeerde trailer

avatar van aerts007

aerts007

Macmanus schreef:

Ziet er weer eens erg "Been there, done that" uit. Scorsese is kennelijk echt niet meer uit op iets ook maar een beetje nieuws.

En dat kan men allemaal zien en zeggen na het bekijken van een trailer?

• 2067 berichten

Trailer lijkt heel erg veel op een horror maar ik heb begrepen dat dit vermoedelijk is gedaan om meer publiek te trekken. Daadwerkelijke verhaal moet toch wel complexer zijn. Overigens vind ik het wel een goede trailer en valt het me op dat mensen Scorsese wel weinig credit geven. Vreemd want als iemand meer uit een film weet te halen dan er in zit, dan is het Scorsese wel.

Macmanus schreef:

Ik zou maar eens de boek gaan lezen als ik u was.

Een van de beste boeken die IK heb gelezen in mijn 'korte' leven.

avatar van deTuinman

deTuinman

De trailer is goed, alleen jammer van Dicaprio.

avatar van jipt

jipt

trailer doet me een beetje denken aan the shining, ik weet niet waarom

avatar van Macmanus

Macmanus

aerts007 schreef:

En dat kan men allemaal zien en zeggen na het bekijken van een trailer?

Na deze trailer wel. Geloof niet dat ik echt iets unieks ga zien nee, hoe goed het boek ook is. Scorsese is sinds de eeuwwisseling een beetje standaard bezig, herken zelden echt meer zijn handtekening terug.

M.Goodkat

Ik vind het niet jammer van DiCaprio, das de beste die je kunt pakken voor deze genres. Ik ben wel geen hoogstaande fan van Mark Ruffalo maar misschien verbaast die mij alhoewel hij niet veel screentijd gaat krijgen
Vind wel jammer die poster verraad in feite heel het verhaal, elke slimme zal wel het einde kunnen voorspellen
ééntje om in de gaten te houden

avatar van deTuinman

deTuinman

M.Goodkat schreef:

Die vat ik niet. Kun je een soortgelijke film noemen? Hij blijft altijd het broekje zonder rauwe en excentrieke uitstraling.

deTuinman schreef:

Body of Lies komt dicht.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik zit het boek te lezen van deze film. Tot nu toe een ontzettend spannend boek! Als Scorsese de film ook zo kon maken, dan levert hij een meesterwerk af. Hopelijk heeft het einde geen anticlimax. Even verder lezen dan!

avatar van Don MN

Don MN

Trailer maakt me ontzettend nieuwsgierig.

avatar van wimnoot

wimnoot

Net de trailer gezien en het eerste dat bij me op kwam was dat Scorsese nog nooit een dergelijke film gemaakt heeft. Cape fear en waking the dead waren ook thrillers maar toch heel anders dan deze film. Ik ben ook nieuwschierig, vooral omdat er toch wel wat films te noemen zijn die hier wel wat op lijken( Gothica, house on haunted hill, silence of the lambs).Niet dat ik daar over in de war zit, Scorsese maakt er op zijn minst een degelijke film van.

avatar van morpheus31

morpheus31

Ik ben wel heel benieuwd naar deze film. Ik heb het boek gelezen van Dennis Lehane (schrijver van o.a. Gone Baby Gone en Mystic River) en die is geweldig. Nu maar hopen dat ze het einde wel intakt hebben gelaten...

• 2067 berichten

Het boek vandaag in huis gehaald dus we zullen zien of het wat is. Nog nooit een boek van Lehane gelezen maar afgaande op de vorige Lehane verfilmingen (Mystic River, Gone Baby Gone) denk ik dat ik me er wel mee zal kunnen vermaken.

avatar van Coelers

Coelers

Trailer trekt me wel,

Tegen de tijd zeker een bezoekje aan de bios brengen

• 2067 berichten

Wat de trailer ook doet vermoeden, dit is wel degelijk een thriller en geen horror. Het boek is trouwens uitstekend, en ik denk dat DiCaprio heel veel met zijn rol kan doen. Ben dan ook meer benieuwd naar DiCaprio's acteerwerk dan naar Scorsese's regie (maar daar mag je gewoon vanuit gaan dat die top-notch is).

avatar van schram101

schram101

Mr_White schreef:

Weet je dat zeker? Want het verhaal deed maakte me erg nieuwsgierig, maar de trailer lijkt wel erg veel op een creepy horror iets.

• 2067 berichten

Het boek heeft bij vlagen wel een creepy sfeer, maar het wordt nooit horror. Afgaande op de trailer zou je bijna denken dat het een film is à la The Shining, terwijl het toch echt voornamelijk een whodunnit is.

avatar van schram101

schram101

Oke, dan kan ik met een gerust hart naar de film gaan kijken tegen die tijd;)! Een beetje gore vind ik wel oke in een film, maar al dat paranormale gedoe e.d. vind ik maar niks!

avatar van Justice4All

Justice4All

M.Goodkat schreef:

Ik zou maar eens de boek gaan lezen als ik u was.

Een van de beste boeken die IK heb gelezen in mijn 'korte' leven.

O ja, wanneer ben je dan overleden

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Deze wil ik zienxD

avatar van viciousElle

viciousElle

Filmfreaker schreef:

Ik heb het boek ook gelezen (wel drie keer) en denk niet dat het einde je zal teleurstellen...

Ik kijk erg uit naar deze film!

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Net het boek gelezen en het is inderdaad fenomenaal goed. Helaas vrees ik dat heel wat mensen (om de uitdrukking 'leeghoofdig popcornpubliek' niet te gebruiken) het toch wel verrassende einde heel slecht gaan verteren (zoals dat met The Village ook al het geval was).

Justice4All schreef:

O ja, wanneer ben je dan overleden

Nee maar het boek is bangelijk en vind het super dat ze het verfilmen

Ja, kans is groot dat ze het einde pretty gaan 'fucken'

avatar van lies25

lies25

Het boek heb ik niet gelezen maar aan de trailer te zien leek me dit wel een goed verhaal.

avatar van Green Destiny

Green Destiny

kos schreef:

Trailer die al weer veel te veel laat zien. .

Inderdaad, lijkt wel een nieuwe trend in hollywood.

Maar dit wordt natuurlijk wel weer goedgemaakt door een plotwending die de gemiddelde Amerikaan natuurlijk niet ziet aankomen..

M.Goodkat

Voila, in de trailer had ik de einde al door, echt schandalig

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

The Departed was geweldig, deze zal net zo goed worden, dat voel ik.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

JohnWilliams schreef:

The Departed was geweldig, deze zal net zo goed worden, dat voel ik.

Mee eens Scorsese is me nog nooit echt tegengevallen.