Genre: Mystery / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
joe black
De twist in de film op het einde is klassiek en eigenlijk was het wel te verwachten vanaf een half uur in de film. Toch beïnvloed dit de beleving van de film niet. Top film. Punt uit.
eindelijk nog eens een hele degelijke hollywood thriller met een wederom sublieme DiCaprio. Er zit werkelijk alles in deze film: drama, actie, spanning en een vleugje horror.
Miss Sway
Zeker wel een leuk verhaal, Leo die goed acteert maar echt een topper wil ik het niet noemen. Sommige scenes vond ik zelfs saai en misplaatst. Wel goed genoeg om anderen aan te raden te gaan zien.
Nancy1980
Ijzersterke film,
ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten.
Het einde is voorspelbaar, maar dan blijft de film toch nog enorm spannend.
EN Leonardo zet weer een kei van een rol neer, eigenlijk alle hoofdrolspelers wel.
Ja dit vindt ik een topper van een film, heb er nog de rillingen van.
djerk_Corleone
als mensen een 0,5 voor een film willen geven wie ben jij dan om daar over te oordelen.
guidovh
Wie zegt dat deze film saai of helemaal niks waard is en 0,5 punt geef .. begrijpt absoluut niks van deze film.
Jammer dat mensen zulke goede films onderuit halen doordat ze zelf niet begrijpen waar het over gaat.
john1968
Ik weet goede films op al zijn punten te waarderen maar bij deze blijft een nare smaak achter, teveel onduidelijkheden blijven over op het einde van de film.
Afgaande op de beschrijving van de film wordt je daar al misleid!
Ik geef menigeen gelijk wat betreft "het in elkaar flansen" van het verhaal, dit gaat ons te boven en volgens Martin Scorsese ook, deze zit op een totaal ander nivo of was de weg kwijt.
Maar goed, Di Crapio maakt de film voor mij een drie sterren waard!
djerk_Corleone
misschien vind degene die deze film een 0,5 geeft de zeemeerman wel een 5,0 waard. smaken verschillen zeg ik. heeft niks met het begrijpen van een film te maken.
louisvf
Ja maar zo heb je ook mensen die bijna aan alles een 4,5 of een 5 geven en dit brengt het cijfer van een slechte film vaak onterecht naar boven...
!
Zoals zoveel mense bij Avatar doen, terwijl als er nog zo'n hype komt iedereen daar dan weer een 5 aan geeft
! Ik vind een 5, geef je aan een film die je na jaren nog steengoed vind...Nuja dat is mijn mening natuurlijk, gelukkig (maar soms wel ongelukkig) kunnen meningen verschillen...
planet_of_death
Wat dacht je van Twilight? Flink aantal lyrische tienermeisjes die die film de volle mep geeft. Verwacht niet dat deze te ver gaat zakken.
louisvf
Inderdaad vant zelfde
! En verwacht ook niet dat deze zo ver gaat zakken, nuja ik moet hem nog zien eh, misschien vanavond...
AmazingPP
Zojuist de bioscoop eerder verlaten, zat al op meer dan een uur en totaal geen spanning of iets, heel erg vaag allemaal.. Saaie en oninteressante film.
Dus je stemt, zonder dat je de film helemaal uitgezien hebt? De clue zit hem in het einde, dus daar heb je dus niet over kunnen oordelen.
domkey
Jammer dat ik het boek gelezen heb,de sublieme verrassing is helemaal weg.
Ik vind ook dat Leonardo DiCaprio niet in z'n rol zit, blijft toch een melkmuil.
2.5 points voor het sfeertje.( Ik lees nooit geen boeken meer)
chevy93
Andersom geldt precies hetzelfde. Als je eerst de film kijkt, is de verrassing van het boek weg
Bewijst eens te meer dat deze film kracht verliest na een herkijk.
planet_of_death
Misschien, al klinkt het misschien dom en stug, moet je hem daarom ook gewoon niet herkijken.
5 sterren vind ik deze film waard
Het verhaal is inderdaad de moeite waard, zonder meer!
planet_of_death
Dus het zit zo: Als je het boek hebt gelezen vind je de film niet echt goed omdat je het einde al kent. Maar als je de film hebt gezien en hierna het boek leest is deze ook niet echt goed. Is dit juist of ga ik nu te kort door de bocht?
Neen, klopt volgens mij.
Shutter Island is volgens mij ook geen film om meerdere malen te bekijken.
Het zit hem toch in de ontknoping...
yorickk
Je spreekt jezelf echt keihard tegen :S en wat je bedoelt is ook nog eens enorm vaag.
domkey
Of men leest het boek, of men bekijkt de film...
Eens je weet hoe het eindigt kan de 2de herkijkbeurt (of leesbeurt) niet meer boeien.
Wat snap je nu niet?
Als men de point van het gehele verhaal weet!
Vaag?......Lees het boek dan na het bekijken van de film,of andersom.

Sorry dat ik geen 4.5 geef na het lezen van het boek. Vaag....,niet echt.
chevy93
Mooie film voor het Pieter Baan Centrum..

Waarschijnlijk hoef ik het niet eens te vragen, maar heb je nog enige argumenten Anjin?
FullMoon
Er is één iets wat me tegen de borst stuit: Waarom zou een inrichting al die moeite steken om iemand te behandelen. Let wel... ze hebben zogenaamd alles beschikbaar gesteld in die gevangenis om één persoon te behandelen. Ik vind het een beetje te ver gezocht.
planet_of_death
Ze maken duidelijk dat ze het beste met hun patienten voor hebben en alles voor ze willen doen. Vind ik dus wel meevallen.
Willy Wartaal
Of men leest het boek, of men bekijkt de film...
Wat snap je nu niet?
Als men de point van het gehele verhaal weet!
Vaag?......Lees het boek dan na het bekijken van de film,of andersom.

Sorry dat ik geen 4.5 geef na het lezen van het boek. Vaag....,niet echt.
Bij een leesbeurt kan ik dit begrijpen maar bij een kijkbeurt niet echt.
Bij lezen blijft je fantasie die geprikkeld wordt door de geschreven teksten volgens mij zo goed als hetzelfde. Bij een kijk- en luisterbeurt is het niet noodzakelijk om je fantasie het werk te laten doen maar gewoon een aantal van je zintuigen. Een film kan toch ook prachtig zijn door camerawerk, acteerwerk, muziek en sfeer of niet? Dan boeit het toch niet of je weet hoe het afloopt? Af en toe kreeg ik bij bepaalde scenes in bepaalde films al kippenvel door bijvoorbeeld goede muziek en beelden (emotie), dat is voor mij film en niet perse het verhaal. Maar dat kan voor iedereen natuurlijk anders zijn.
ps, een boek lezen heb ik al 9 jaar niet meer gedaan dus daar kan ik niet echt een goede onderbouwde mening over geven.
otherfool
Weinig imposante mindf**k boeit zelden en verrast nimmer, een oplettende kijker prikt zo door het filmpje heen. Slechts de muziek kon me bekoren, naast Ruffalo natuurlijk die ik tot mijn favoriete acteurs reken. Voor de rest wat flauwe kijkersmanipulatie die het 20 jaar terug misschien goed had gedaan, maar nu een hoog 'been there done that' gehalte uitstralen.
Net aan 2*.
MerLiNiuM
tjaaa slechte film laaste half uur boeide wel toen alle puzzelstukjes bijelkaar vielen. Vond de film maar traag opgang komen en kon eerste uur geen saus uit maken waar het naar toe ging.
film is wel leuk voor een keer gezien maar wil heb dan ook snel weer vergeten.
kan niet hoger geven als 2*

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio komt binnenkort weer naar Netflix

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio wordt vanavond uitgezonden op televisie

De langverwachte 'Shutter Island'-prequelserie 'Ashecliffe': hoe staat het daar eigenlijk mee?

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999