• 9.379.407 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Noah Curtis

Lilly Curtis

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Noem dan eens één realistische rampenfilm?

Nee, die zijn er niet. Er is namelijk een verschil tussen realisme en geloofwaardigheid. Een wereld die vergaat door de natuurkracht of door buitenaardse wezens. is niet realistisch. Het kan wel geloofwaardig gebracht worden, maar dat heeft 2012 niet helemaal begrepen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Niet begrepen? 2012 heeft die intentie niet eens.

Het is niet realistisch of geloofwaardig bedoelt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat toch gewoon erg jammer is? Sta er eens bij stil wat 2012 zoveel meer had kunnen zijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Niet nodig want 2012 heeft mij alles geboden wat ik wou, wat dus iets anders is dan jullie zouden willen.

Als het onnodige sentiment en de saaie tussenscenes rond niet boeiende personages waren weggelaten en gevult met meer special effect geweld had ik een hogere score gegeven.

Waar het op neer komt is dat de film entertainment bied en dat heel goed doet, dat het niet geloofwaardig is is een keuze geweest die dan helaas niet voor iedereen goed uitpakt

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Eenvoudig deze film te beoordelen.

Na het eerste uur had ik al genoeg gezien. Eindeloos gezever om toch een beetje meer diepgang aan de personages te geven waarschijnlijk Personages die uit het brein van een 12 jarige lijken uitgevonden te zijn, het kan mij eigenlijk geen **** schelen wie er sterft of overleeft. Of toch wel in de eindscene. Ik was benieuwd na hoeveel seconden Cusack uit het water zou komen, na de fameuze kabelscene( die 20 minuten duurde wtf). Ik voorspelde 10, maar neen het waren er 23 zowaar. SPANNEND!

Giraffen en olifanten op 60m hoogte in de vrieskou hangend aan helicopters tussen het Himalayagebergte. De ongelooflijke terugkeer van Cusack die eerst in een diepe kloof van lava lijkt te vallen, maar zich onwaarschijnlijk aan de rand kan vastklampen, om vervolgens het wereldrecord van Usain Bolt te verbreken en een vliegtuig in te halen...

Maar hey, toch een positieve noot over deze film. Het dochtertje van Cusack raakt na al deze zinloze miserie toch haar luiers kwijt!
NICE zei de John!

Conclusie: overbodig en langdradige marteling over het einde van de wereld , die toch nog 1.5 sterren krijgt voor de CGI.

DE MAYA'S KEREN ZICH OM IN HUN GRAF!!!

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Hmm. Ik ging er eigenlijk alleen maar heen voor mijn vriendin, die de film echt graag wou zien, maar naderhand vond ik het goed van mezelf Ik vond het zeer spannend, en ik zette mijn hersens gewoon even uit

John Cusack irriteert me, btw. Prachtig geanimeerd trouwens, ik heb er geen verstand van, maar ik stond wel versteld

3 sterren voor de toch wel het toch wel erg ongeloofwaardige verhaal

avatar van tal1b

tal1b

NiloUtrecht schreef:

Qua special effects valt deze film zeer tegen. Het verhaal is ook niet goed vandaar dat het een echt slechte film is!

special effects valt zeker tegen ja

@ ceeda7
ben ik blij dat ik de 'realiteit' opzij kan zetten en gewoon de film kan gaan bekijken met wat popcorn erbij, zonder kromtenend alle punten van kritiek op te sommen.
en over die beesten in de vrieskou, daar hadden ze niet op gerekend, gezien de aardverschuiving etc

avatar van Ceeda7

Ceeda7

tal1b schreef:

gewoon de film kan gaan bekijken met wat popcorn erbij

"We have a winner!"

avatar van gotti

De film lijkt als los zand te beginnen, met ettelijke verhaallijnen die op de één of andere manier weer bij elkaar dienen te komen. Wanneer de ellende eenmaal begint, wordt je na verloop van tijd wel een beetje Apocalypse-moe, als de zoveelste auto rij een ravijn indondert.

Gek genoeg redt de film zich door de laatste drie kwartier het te spelen op het empathische vermogen van de kijker, doordat het meer over mensen als individu gaat, dan over 'de mensheid' an sich; iets waar het andere genrebroeders nogal eens aan ontbreekt.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Hun special effects budget moest precies op. In tegenstelling tot The Day After Tomorrow, waar men toch nog een béétje aan een script had gedacht, gaat het hier vooral om gemakkelijk scoren met spectaculaire beelden. Ronduit belachelijk hoe onrealistisch sommige hierboven reeds beschreven scènes zijn: kan toch niet dat dàt niet bewust gedaan is? Zeg me alsjeblieft dat Emmerich subtiel met de voeten van het publiek wil spelen? Vooral het instortende gebouw, waar ze zonder één schrammetje onderdoor vlammen, en inderdaad Cusack die in een ravijn dondert maar er om een of andere reden toch nog uitkruipt ging er nogal over Het acteerwerk is stereotiep en met momenten ronduit dramatisch (die president, waar hebben ze dié gevonden?), en de film duurde een uur te lang (het eerste anderhalfuur had gemakkelijk op een halfuurtje samengevat kunnen worden). Het tweede deel was wat boeiender (met het hele Ark-idee, precies wel wat gestolen uit Deep Impact had ik de indruk), maar al bij al hadden ze er toch iéts meer mee kunnen doen. Maar bon, plezant als je je verstand op nul zet. Dat heeft Emmerich blijkbaar ook gedaan bij het maken van deze film.

avatar van Raloss

Raloss

ik kom net van de bios, en vind het echt een top film! als je van rampen films houd dan is dit DE FILM!

avatar van Phoenix

Phoenix

Tsja, tsja, tsja... Verhaal: ruk. Muziek: kut. Sentiment: afschuwelijk. Geloofwaardigheid: nihil.

Who gives a fuck?! Het enige dat ik echt regelrecht zonde vind, is dat Emmerich niet de stones heeft om het echt het einde der tijden te laten zijn. Gewoon 2 uur lang aanzien hoe de mensheid samen met de hele aarde ten onder gaat. Dát is de enige manier om deze film qua massale destructie en spektakel nog te toppen.

Ook jammer dat het even duurt voordat de hel losbarst. Al die verhaallijntjes introduceren, doe voortaan alsjeblieft geen moeite. Nergens voor nodig. Gewoon de kijker in de chaos droppen en twee uur lang doorgaan. Dat mag Emmerich's achter-kleinzoon wel proberen rond 2208.

Anyhow, ik heb vanavond de wereld zoals we die kennen zien vergaan. Dat is mij best 3,5* waard. En nu ik terugdenk aan het gedeelte waarin het gezinnetje uit California probeert te onsnappen en de reacties van het bioscooppubliek om mij heen, neig ik zelfs naar een halve ster meer, maar die laat ik nog even hangen voor het geval deze film op DVD net zo'n effect teweegbrengt. Je kunt er donder op zeggen van niet (scherm is toch wat kleiner), maar je weet het nooit.

avatar van soulmovie

soulmovie

deze film is een zware ontgoocheling,is nog zacht uitgedrukt ;een marteling n vaak zo absurd en vooral langdradig, totaal niet geloofwaardig!begrijp in de verste verte ni dat iemand deze film kan bekoren!cult-film en helemaal niet au serieux genomen;zoals ik hier al eerder heb gelezen moet een film helemaal niet realistisch zijn maar wel wat geloofwaardig over komen!!slappe lachen van de belachelijkheid,had geen enkele band met al die mensjes in de hoofdrollen,afvoeren!!!

avatar van eppo349

eppo349

Waar m`n eerdere 3 sterren vandaan kwamen geen idee, maar ik ben het volledig met m`n voorganger eens. Het ziet er enorm goed uit (effecten kun je met een grote bak geld kopen), maar ik vind de film tenenkrommend slecht. Alles is wat dat betreft al gezegd, ik was blij dat de film afgelopen was en dat ik naar huis kon.

1 ster voor de ploeg van de special effects.

avatar van tal1b

tal1b

Phoenix schreef:

(scherm is toch wat kleiner), maar je weet het nooit.

bios doet toch meer ja

Ceeda7 schreef:

"We have a winner!"

avatar van evwi

evwi

De special effects blazen je vanaf het begin af aan tegemoet, geweldig en echt waanzinnig om te zien. Ze hebben echt alles uit de kast getrokken wat er met de hedendaagse technieken mogelijk is,

Van het verhaal moet je natuurlijk niets verwachten, het is een rampenfilm, hoeveel verhaal had je verwacht?? Het kline beetje verhaal vond ik eerder storend dan opbouwend.

al met al, vond ik het een fantastische film, echt heerlijk zitten genieten in de bios !

avatar van Thom1994

Thom1994

Sjoerd111 schreef:

Noem dan eens één realistische rampenfilm?

Een rampenfilm kan makkelijk realistisch overkomen. Het kan toch ook realisme zijn? Kijk naar de tsunami-films, die kunnen toch ook realistisch of onrealistisch overkomen? En het zijn rampenfilms

avatar van Lennon

Lennon

Sjoerd111 schreef:

Maar met argumenten kom je niet meer. Zoals ik je al eerder vroeg, noem eens drie zeer gewaardeerde, hoge kunstenaars die zeer rijk zijn geworden van hun werk?

Als ik dan even uit de filmwereld mag stappen en de muziek in? (daar zit ik meer in namelijk)

John Lennon

Paul McCartney

Elvis

Prince

Michael Jackson

En zo kan ik nog wel even door gaan.. of zijn dit geen kunsternaars in jouw visie?

avatar van Thorak

Thorak

Hoort bij het genre niet "slappe komedie" te staan?

Wat een zwake films was dit zeg!

De humor in deze film is zo heel erg flauw. Net als de pogingen tot sentimentele boohoo, die komen ook totaal niet over.

Uiteraard zit de film ook weer vol met "kijk eens hoe goed wij Amerikanen zijn. Wij redden de wereld wel, dit terwijl de Amerikanen hier niets hebben toegevoegd aan de redding van de wereld...

Het acteerwerk is ook redelijk onder de maat. Dit is op zich wel voor te stellen aangezien de karakters ook helemaal niet interessant zijn en té overdreven. Alleen de rol van Woody Harrelson was de moeite waard.

De actie en de "spanning" zijn allemaal veel té overdreven om uberhaupt leuk te vinden laat staan ietwat realistisch.

In het begin van de film had ik al een redelijk groot aantal "ja hoor!" momenten tot ergenis van de mensen achter me. 20 minuten later leek de hele zaal hier aan mee te doen.

De enige 2 pluspunten van deze film zijn het rolletje van Woody Harrelson en de SFX. Ondanks dat het allemaal erg overtrokken is is het wel mooi gemaakt...

avatar van V

V

Volstrekt debiele bagger, met een ridicuul verhaal, loze, oninteressante actiescenes, hemeltergend vals sentiment, bordkartonnen karakters, idiote personages die geforceerd voor een komische noot moeten zorgen, hersenloze oneliners, Oliver Platt als wetenschapper, een belachelijk lange speelduur, need I say more?!

Door bovenstaande is de film geen seconde vermakelijk. Echt alleen de special effects zijn van hoogstaande kwaliteit. Maar dat maakt imo toch echt geen film! Het applaus van mijn mede-bioscoopgangers kon ik dan ook echt niet bevatten en werd dan ook beantwoord met een welgemeend 'BOEEEEEEEEEEEEEE'.

Een welverdiende 0,5* voor 2,5 uur pure ergernis.

avatar van Herbie

Herbie

Bij een film als deze weet je wel ongeveer wat je kan verwachten. En daar heb je soms wel zin in, soms niet. Gisteren in de bios had ik er wel zin in

Jammer dat de film dan toch niet helemaal geslaagd uitpakt. Een film als deze hoeft voor mij niet geheel geloofwaardig te zijn, maar er waren net teveel van die momentjes die me uit de film haalden.

Want dat moet zo'n film dan wél met volle overtuiging doen: me de volle rit kunnen mee slepen. En daarvoor zaten er helaas toch teveel onnodig trage stukken en "gemaakte" spanningsmomenten in (bv. dat hele gedoe met die tandwielen, pfff).

Maargoed, ik heb ook heerlijk kunnen genieten van de overweldigende rampen scènes en alle adrenaline die daarbij komt kijken. Wat dat betreft kreeg ik grotendeels wel waar ik op hoopte, en alleen al daarvoor is het een bioscoopbezoekje dan toch wel weer waard

Al met al 2,5*

avatar van movieonly

movieonly

wat een slechte film, alles wat ze fout konden doen hebben ze ook fout gedaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het verhaal gaat nergens over, maar oh wat zijn de special effects toch meesterlijk. Niet normaal, het lijkt alsof ze steeds beter worden.

Trouwens echt een geweldige rol van Harrelson.

Dit is een film die je gewoon in de bios moet zien.

4, 0 Sterren van mij.

avatar van Bla

Bla

Doet wat die moet doen, je overweldigen met CGI. 3,5*.

avatar van soulmovie

soulmovie

ohja de special FX waren goed maar gingen helemaal de mist in door die klote verhaallijn,laat de wereld vergaan en dat hebben ze goed weer gebracht maar dan zonder al dat landerfanten!!!!keek meer naar de zijkanten van dat grote scherm dan die klote personages,de film kon niet snel genoeg gedaan zijn, was beter gwst als ze meer mensen in de verhaallijn hadden gevolgd waarvan geen enkele het kon overleven;t had zoveel beter gedaan kunnen worden... deze film zal n moet onder de 3 eindigen,begin er niet aan.je bent gewaarschuwd!!!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ik ga hem zometeen bekijken in de bioscoop, het lijkt mij 3x niks dus voor de zekerheid heb ik alvast de nodige flesjes bier in m'n mik gekieperd. Hopelijk valt de film zo nog te pruimen.

Uiteraard zal ik mijn alcoholpercentage in de bioscoop op pijl houden.

Vanavond kunnen jullie mijn recensie verwachten, ik verwacht dat een ieder klaar zit tussen 00:00 & 02:00

avatar van mcdaktari

mcdaktari

aan dit berichtje te zien zit ik al helemaal niet op je recensie te wachten. Ik begrijp al helemaal niet dat je er zowiezo naartoe gaat als je het niks lijkt. Of ga je nu zeggen , ik moet met m'n vrienden mee

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Leuke rampenfilm. De film heeft goede special effects, maar eigenlijk heeft elke goede rampenfilm dat wel. Het zijn leuke films om naar te kijken maar na een tijdje word je toch wel een beetje moe van al dat geschreeuw en al die aardbevingen. Acteerwerk was ook wel goed, niet heel realistisch, maar wel goed.

Alleen ik dacht dat de wereld zou vergaan, helemaal weg zou worden gevaagd uit het universum. Maar er gebeuren alleen rampen, verder blijft de aardbol intact.

avatar van Thorak

Thorak

V schreef:

Dat gebeurde ook in de zaal waar ik in zat. Had nog nooit meegemaakt dat er mensen gingen applaudiseren in de bioscoop. Ik had ook echt zoiets van WTF gebeurt hier nou?

Dat zoiets gebeurt bij een premiere waar personen bij zijn die aan desbetreffende film hebben mee gewerkt, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar verder.... Rare gewoonte.

Ik zit me nu net eigenlijk te bedenken dat de SFX in deze film wel mooi zijn, maar niet mooier ofzo dan in welke andere film dan ook. Alleen een beetje meer. En juist dat maakt deze film minder interessant. Té veel en té overdreven.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Mijn goede god, uit welke kleien heeft men dit baggerverhaal weten te halen.