Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Kong: Skull Island
"All hail the king"
De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kong: Skull Island (BoekMeter)
- Kong: Skull Island (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Houston Brooks
Glenn Mills
Earl Cole
altijdcritic
Leek net of ze Jurassic World in een blender hebben gestopt zat te wachten op het deuntje denk bij cinemasins.
Walter S.
Afschuwelijke vertoning? Niks meer dan goedkope monster filmpje voor 14jarige De King Kong uit 2005 kreeg nog op mijn sympatie en was ondanks de lange speelduur nog steeds en goede zit deze ?moeras gedrocht alias King kong ? Had ik maar als tegraag kapot geschoten zien worden
Je kunt beter niet gaan typen als je stomdronken bent.
MazterKuzuma
Dronken of niet ik blijf erbij dat dit een afschuwelijke slechte film is ?
gert_r
John Goodman en Richard Jenkins waren blijkbaar geïnspireerd door de regisseur; ze hebben ook een baard. Bij Goodman staat-ie niet, Richard Jenkins knapt er wel van op. De film duurde iets te lang, wat mij betreft hadden ze dat gedoe met die Grote Hagedis kunnen laten zitten en gelijk richting 'de uitgang' kunnen gaan. Iets anders: volgens mij stonden er maar een stuk of drie helikopters op het dek van het schip waarmee het hele spul naar het eiland vertrok; maar uiteindelijk bleken ze de beschikking te hebben over een stuk of tien van die dingen. Foutje?
Ricardos
Van mij had de film nog wel even door kunnen gaan. Zo blijkt maar weer hoe het kan verschillen. Dat u het over de baarden heeft en dat het wel of niet staat, geeft eigenlijk aan dat u een "mierenneuker" bent.
KrimpenDrummer
Wat ik opvallend vond is dat ze een spin ter grootte van een huis tegenkomen, en nog een paar andere grote dieren, maar dat je in de wide shots nooit ergens iets ziet bewegen. Met beesten van dat formaat zou je ze toch in de verte eens moeten zien? Die spin kwam ook ruim boven het bos uit. Of kwamen zij toevalig de enige paar grote dieren tegen die op het eiland waren?
JacoBaco
Nou KrimpenDrummer, eerder zo groot als een appartement van 5 etages.
Ik denk dat ze dat heel bewust gedaan hebben.. Om dus alleen de enorme dieren te laten zien in het bijzijn van de mensen. Zodat de verhoudingen perfect tot hun recht komen. Wanneer ze bijvoorbeeld vanuit de helikopter een grazende geit van 10 meter zien, dan is dat toch minder indrukwekkend dan wanneer ze er naast staan.
Maar het viel mij dus ook op ja.
blackwolves
niet zo slecht ja natuurlijk dik overdreven maar dat heb je toch het meeste met zo films
hij lijkt wat op king kong want hier gaat het ook weer om een vrouw die hij red. je kon gewoon geen medelij hebben met die manen die door de monsters zijn gedood. ze hebben het zelf gezocht waarom moesten ze die omgeving of dat eiland beginnen met bomen? de aap wilde niet dat ze de boel naar de kloten hielpen. dat is nog eens een bewijs van als we op een onbekende plek komen dat we alles kapot moeten maken. daarvoor geef ik de film meer dan 3 sterren voor de aap omdat hij zijn wereld verdedigd tegen de vijand de mens
Filmfreaker
Kort geleden in IMAX gezien in de Pathé. Heerlijk weggeblazen door al het spektakel. De rollen van Samuel L. Jackson en John Goodman waren goed gedaan. Desondanks vielen Brie Larson en Tom Hidlestone weer tegen, hun karakters waren nogal dimensieloos.
De visuals zijn van hoog niveau. Er zit lekker veel actie in de film. Maar als je naar het verhaal gaat kijken... dat is helaas minder sterk. Daarom dat deze film van mij een 3.5 krijgt.
DeCol
Toffe film!
De CGI is echt uitstekend! De wezens (zo noem ik ze maar even) worden vrij gedetailleerd in beeld gebracht. Ook tijdens de gevechten. De actie is gewoon top! Verder heeft het verhaal niet veel om het lijf, maar ik had niet anders verwacht. Film wordt ondersteund door leuke en passende muziek. De cast is wisselend, maar van sommige werd ook niet zoveel verwacht volgens mij. Neem soldaat Reles. Het aantal woorden die hij sprak, kun je op 1 hand tellen.
Niet teveel nadenken en genieten!
hoffhaan
Verstand op nul en gewoon genieten van deze film. Heb me uitstekend vermaakt. De muziek is heerlijk herkenbaar. 4.0
coumi
Tamelijk hersenloze maar ook wel enerverende avonturenfilm die de popcorn toch weer wat lekkerder liet smaken. Aapjes kijken blijf leuk. Ik heb talloze Planet of the Apes films gezien, en dit was alweer mijn vijfde aangaande Kong. De oerversie uit 1933 blijft, op korte afstand gevolgd door Peter Jacksons interpretatie, toch wel de beste. Deze is derde in mijn lijst, voor de matte remake uit 1976 en het verschrikkelijke King Kong Lives.
Wat Skull Island een beetje mist is een echte hart en ziel. De nadruk ligt erg op de actie en het spektakel. Af en toe heb je het idee dat je naar een Jurassic Park film zit te kijken, alleen zijn de dino's hier vervangen door een reuzenaap en andere vreemdsoortige dieren. Die actie is vaak overweldigend goed gefilmd, maar het concept oogt toch soms zo geroutineerd dat het gaat vervelen en je je gaat concentreren op andere zaken. Zo viel het me eigenlijk voor het eerst op dat Kong geen edele delen heeft, en dat maakt zijn merkwaardige geilheid(want liefde kan het toch niet zijn?) voor de helblonde heldin(ditmaal de niet zo helblonde Larson) toch wel extra wrang.
Kong zelf komt in deze versie heel lang over als een boosaardig kijkend en gewetenloos monster, pas tegen het eind word geprobeerd hem wat meer inhoud te geven. De acteerprestaties zijn ondergeschikt gemaakt aan het spektakel, en dat is te merken. Hiddleston en Larson zijn hier zichtbaar niet zo hun gemak omdat ze weinig ruimte krijgen iets van hun heldenrollen te maken. Jackson doet weer waar hij goed in is: het op imponerende wijze gebruiken van zijn indrukwekkend stemgeluid, maar de tijd dat ik hem één van de beste acteurs op deze aardkloot vond is wel voorbij. Goodman speelt plichtmatig weer eens een lomp en niet zo goed mens. Eigenlijk kon van de acteurs alleen Reilly mij wel bekoren.
Conclusie: geen perfecte maar wel een onderhoudende achtbaanrit. Geen film die ik per se in mijn dvd collectie wil hebben, maar over een aantal jaren best nog eens wil zien als hij op een laat tijdstip voorbijtrekt op een of andere commerciële zender.
clubsport
Deze versie focused toch meer op de actie dan op het verhaal en dat is jammer want het verhaal heeft niet echt veel om het lijf , wat dat betreft was de versie van Peter Jackson een heel stuk beter .
CGi en effecten zijn verder dik in orde , ook Kong zelf zag er indrukwekkend uit .
hankdigger
Toffe film!
Niet teveel nadenken en genieten!
Wel apart dat je het verhaal en de acteurs van een film je niet veel doet, en je dan toch een 4 geeft.
JacoBaco
Een 8 dus. Voor deze meneer is de actie, de grote beesten, de CGI en de muziek gewoon 4* waard. Soms is het verhaal en de acteurs voor iemand secundair. Zo apart is dat toch niet?
VincentL
Kong: Skull Island
Het was een middag van uitgemolken concepten. Allereerst begon de sessie met trailers van Fast & Furious 8, daarna kwam Gardians of the Galaxy 2. om te eindigen met de trailer van Pirates of the Caribbean 5. Ik had het kunnen zien aankomen, maar als je eenmaal in de draaikolk van vergaande concepten zit, kom je er niet zo makkelijk uit.
Ook de hoofdact van vandaag, Kong: Skull Island, toonde dat maar weer aan. Een logisch kritiekpunt is dat ik er niet had moeten gaan zitten. Daar sluit ik mij volledig bij aan. Vogt-Roberts weet geen enkel moment een bevliegen van inspiratie of originaliteit te laten zien. De actie staat uiteraard centraal en met de grote Amerikaanse insteek staat de film behoorlijk ver van de nuchtere Nederlander af. Daarmee doel ik vooral op het feit dat de hoofdpersonages zo zijn geschetst dat ze niet dommer konden zijn. Dat een eventueel nodeloze poging tot een complexer verhaal grotendeels ten koste gaat aan de veelvuldig voorkomende actie is daarom ook niet zo heel erg. Dat scheelt vooral een hoop brokken en zwakke pogingen er nog wat van te maken. Op het einde rest dan ook niets anders dan opluchting, omdat je de rit hebt weten uit te zitten.
Het acterend vermogen van de cast ligt behoorlijk laag. Zowel de grote als de kleine namen weten niet tot nauwelijks te imponeren. Hiddleston, Jackson, Reilly en ook Goodman spelen allemaal de types die ze al jaren spelen. Ook zij weten geen moment te vernieuwen of te verrassen. Dat leidt er toe dat het afgezaagde verhaal vooral door afgezaagde acteurs wordt ingevuld. Bijzonder cliché, maar wel te verwachten. Daarbij moet wel gesteld worden dat de acteurs ook niet heel veel ruimte krijgen om te presteren met een script dat met oneliners aan elkaar gebreid is.
Ik moet bekennen dat ik Brie Larson voor het eerst zag. Op het feit na dat haar voornaam origineler is dan de gehele film, kreeg ik niet een al te beste indruk van haar. Ook zij past in het rijtje van bekende namen.
Visueel gezien waren de openingsscènes even schrikken. Wat een belabberde CGI kregen we daar te zien. Het lijkt wel of het begin van de film als laatst is aangekleed, toen het budget er al doorheen was. Ik werd bijna bang dat dat de gehele film zou aanhouden. Gelukkig herstelt zich dat snel en is de CGI het enige aan de film dat op niveau is. Verder blijft het een sfeerloos vehikel waar begin, midden en afloop al vast staan. De film kent daardoor geen moment echte spanning of sensatie.
Kong: Skull Island is een bijzonder clichématig werk geworden. Leuke actie, maar daar blijft het dan ook bij. Bevat aardige CGI, op het begin na, en heeft acteerprestaties waarover niet naar huis te schrijven valt. Kwalitatief gezien een zeer zwakke film.
Corcicus
De cgi was van wisselende kwaliteit, maar wat een heerlijke rit! De film doet perfect wat het beoogt en levert een hersenloos spektakel af waar de kijker zich verlekkerd aan kan vergapen. Men slaat een ietwat andere weg in, maar blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal. Meer van dit!
olbo
King Kong uit 2005 had nog een verhaal, maar die mis ik hier. Behoorlijk. Haal de CGI weg en je hebt een hoop dom gelul. Dit is meer voor het verstand op -1 en kijken. Gelukkig voor Hollywood is daar een markt voor.
De GeuS
Ik snap al die positieve reacties eigenlijk niet; veel CGI, slap en saai verhaal, te veel en vooral tweedimensionale personages waarmee ik geen band kreeg, ongeïnspireerde actie etc etc. kleine 2*
schenkowiets
schenkowiets
Het is schijnbaar niet meer belangrijk of er goede acteurs of actrices in de films ( vooral met veel special effects) van tegenwoordig zitten want je ziet t steeds vaker. Er zaten 3 aardige acteurs in deze film van 185 miljoen en de rest is echt B of C acteur/actrice. De special efffects waren idd prima en Kong was ook echt gaaf enzo. T verhaal tsja niet echt super zoals lord of the rings ofiets,maar daar valt nog mee te leven. Ik vind dat zo zonde van die flut acteurs/actrice erin want dit had echt een hele goeie film kunnen worden met allemaal redelyke/goede acteurs en een iets beter verhaal. Het lijkt wel of ze 184 miljoen in de effects stoppen en nog 1 miljoen voor de rest over hebben. Dat zie je steeds vaker en t interesseert ze geen reet wie er acteert enzo. T zal wel genoeg geld opbrengen en dan vinden ze t allemaal best ? Maar zou die film met een iets beter verhaal en acteurs niet nog veel meer knaken opbrengen? ik kan daar met mijn verstand niet bij . Maar hoe en wat dan ook, de film keek leuk weg en Kong was cool, daarom toch een 3,5 .
max cady
Wel aardig maar spannend word het nergens. Ze hoefden van mij niet vaker de zon danwel maan op de achtergrond te tonen als u begrijpt wat ik bedoel. Filmposter zegt genoeg wat dat betreft ...
Vilmkritikus
Leuke popcorn avonturenfilm vooral het eerste uur is goed daarna word het wel wat minder.
soom
Twee maal waahh, en een keer woohh, en dan heb je wel ongeveer hoe ik er tegen aan keek.
Leuk bedacht hoor, maar wat een droefenis. Tom en vooral Brie doen hun best, Samuel is wel in een afgedankte rol absoluut het leukst, maar de rest? Nah. Vooral heeul snel vergeten allemaal. Dat er anno deze modernere tijd niet iets mooiers uit kon rollen, ik vond het droef.
johnhendrikos
Hele goede film. Dit had ik echt niet verwacht. Had eigenlijk een suffe remake gemaakt die enorm teleur zou stellen maar hij is echt goed. Ziet er fantastisch uit allemaal en goede acteurs ( goodman, jackson etc..) humor en actie en tot slot ook de fantastische muziek!
Aanrader!
Jazzthieve
Ben je op zoek naar een film waarin de domste militairen rondhollen, kijk dan naar deze. Dwaze film, mits je je verstand een stand lager zet zijn er nog wat genietbare elementen. Ik zat vooral te juigen wanneer telkens een paar van die idioten het loodje leggen.
Walter S.
Je bent vergeten je verstand weer op de juiste stand te zetten.
Het is juichen.

King Kong
2005

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

Bloedstollende actiefilm 'Kong: Skull Island' keert deze week terug naar Netflix

I Swear

Mighty Joe Young
Avontuur / Fantasy, 1949

Shot Caller
Misdaad / Thriller, 2017
vietnam veteraanjaren 70monsterexpeditioneilandgiant spidergroot monsterking kongschepselspin offu.s. soldiergiant animal kaijupost-credits scenegiant apemonster islandwater buffalouncharted shared universemonsterverseking kong