Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Kong: Skull Island
"All hail the king"
De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kong: Skull Island (BoekMeter)
- Kong: Skull Island (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Houston Brooks
Glenn Mills
Earl Cole
Dutchmeister
Best vermakelijk, die grote aap was wel mooi in beeld gebracht. Had ook nog wel wat liefdes scenes verwacht van twee hoofdpersonages maar dat bleef ons bespaard.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Dit is inderdaad zo'n typische popcorn-film, niet serieus nemen maar gewoon het verstand op nul en genieten maar van het volgende soldaatje dat door een huizenhoog monster wordt opgevreten. Die ene scullcrawler die de schedel van een slachtoffer ophoest deed mij wel even lachen!
Gelukkig niet teveel gezever in de poging om hier een overtuigend verhaal aan te breien en het vrouwtje was nu eens niet het weerloos slachtoffer maar een stoere meid (die anti-oorlog is).
Kong en de andere monsters zagen er redelijk echt uit, ze maken toch mooie vooruitgang met de CGI. Ook de jaren 70-muziek was echt genieten. Alleen denk ik wel dat dit soort films enkel in een bioscoop goed overkomt, op een televisie-scherm zal het toch minder overdonderend overkomen.
egelhunter
Zonet in de bios gezien in een zaal met 15 man. Dus heerlijk rustig.
Wat een toffe film.Zo'n film hoor je in de bios te zien want idd op klein scherm zal het allemaal minder zijn. Maar ik heb genoten, de geweldige muziek uit de '70s en de geweldige scenes met Kong en de creepy beesten. Gewoon vermaak met geweldige CGI. Peter Jacksons versie blijft in mijn ogen beter maar ook meer omdat daar diepgang inzat en een beter verhaal. Maar toch topfilm. 4*
macrobody
Lekkere actiefilm met super goede special effects. Mag ook wel met de studio van George Lucas erachter. Ik had gelijk een hekel aan het personage van Samuel L. Jackson en dat was hopelijk ook de bedoeling. Goede mix van de verschillende personages en mooie plaatjes.
MazterKuzuma
Damm...Had echt gehoopt dat Samuel L Jackson dat King kong gedrocht aanfladeren geschoten zou hebben? mijn mijn God.....King kong was echt One Huge Ugly Freak ?
vessel
Wat een opgefokte slechte film je moet wel flink hebben gedronken om nog enig verhaal in de film te zien pief paf poef en gauw afzetten
sandokan-veld
Iedereen wil graag een eigen franchise, want franchises poepen centjes uit zoals volgevreten konijntjes keuteltjes. Kong: Skull Island is alweer de tweede film in het 'MonsterVerse' van Legendary (de eerste zal ik wel even gemist hebben) waar het vooral lijkt te draaien om een toekomstige überbattle tussen of met King Kong en Godzilla.
De franchise-building wordt je wel op een vrij irritante manier door de keel gepropt op Skull Island. Desondanks zit het de hoofdzaak van de film (aap & boem) niet echt in de weg, en lijkt in het centrale idee wel potentie te zitten voor een paar toffe actiefilms.
Dat is Kong op zijn beste momenten ook nog wel, al leunt de film wel héél erg op wijde actieshots die, vrees ik, op klein scherm gaan doodslaan. Toch is mijn lage waardering niet ontstaan omdat de leuke dingen niet leuk genoeg zijn. De irritante dingen in deze film zijn gewoon té irritant.
Bovenaan het lijstje ergernissen staat wel (de toch al schromelijk overgewaardeerde) Samuel L Jackson, die met zijn gebruikelijke geschmier (ergens tussen hondsdolheid en migraine) het plot op gang moet houden met een reeks onbegrijpelijke beslissingen, dit in gezelschap van een groepje Tour Of Duty-figuranten die af en toe dingen mogen roepen zoals: 'What IS that?!'
Het helpt natuurlijk niet dat de premisse van de film echt idioot is (naar een onbekend eiland vliegen en meteen bommen gaan gooien? Wtf waarom? En nee, dat sommige karakters hier ook hardop hun twijfels over uitspreken, maakt het nog niet minder achterlijk). Hoe dan ook: als dit de scope is van Jacksons huidige ambities als acteur, kunnen ze hem de volgende keer net zo goed ook animeren.
Het centrale duo Hiddleston/ Larson spat ook niet bepaald van het scherm, en de geanimeerde Kong is oké maar ook weer niet revolutionair goed, dus is het aan een geinige John C Reilly om in zijn eentje de film nog wat te redden op het gebied van plot/ karakters. Reilly is dan ook wel op dreef, en maakt stiekem nog een hoop goed.
Met alle aap & boem (en nog iets met een samoerai-zwaard) nog best een uit te zitten film, maar als dit er eentje is waar je het beste je verstand op nul kunt zetten, dan ben ik daar niet voldoende in geslaagd helaas.
dubdub
Wat een verbazingwekkende mooie film. Zeer goede special effects! Ben niet zo'n liefhebber van dit soort films maar deze heeft mij best wel geboeid.
Klein, maar dan ook echt klein minpuntje vond ik de soldaat die zijn leven wilde offeren bij die grote lizzard. Je hebt altijd wel een idioot moment in een film maar het was tevens ook goed voor de lachspieren zoals hij tegen de rots aan werd geslagen
Hoop dat in de toekomst Samuel L Jackson wat minder gevraagd wordt voor dit soort films. Begin hem in het zelfde hokje te plaatsen als Steven Seagal.
Al met al de moeite waard om te gaan kijken.
Aardig popcornvermaak.
Je vraagt je wel af hoe een regisseur als Vogt-Roberts aangesteld wordt voor een film als deze. Heb z'n eerste film niet gezien, maar het lijkt me duidelijk dat die in niks vergelijkbaar is met het werk dat hij hier moet afleveren. Tegelijktijd kan je je ook afvragen in hoeverre hij als regisseur zeggenschap had over hetgeen uiteindelijk op het scherm te zien was.
Wie veel diepgang of emotie verwacht komt bedrogen uit. Die route heeft Jackson al eens uitgetest, gelukkig wordt die niet herhaald. Deze film is ongegeneerd avontuur, met een hoop actie, ongerepte natuur en een blik vreemde wezens. Je al te veel storen aan lompe dialogen of vlakke personages is maar weinig zinnig.
Toch moet ik zeggen dat Vogt-Roberts iets té ver doorging met de humor. Reilly's personage is bijvoorbeeld wel leuk doorheen scenes heen, maar af en toe zijn er té duidelijk momenten die eerder thuishoren in een comedy dan in een actie/avonturenfilm. Larson en Hiddleston zijn verder ook niet de meest komische talenten.
Maar het draait allemaal om de CG en die is meer dan op niveau. Het is ondertussen toch al een paar jaartjes dat CG op zo'n niveau is gekomen dat het niet al te fake en kitscherig meer oogt. Het vormt geen bezwaar meer voor het camerawerk of de editing en regisseurs kunnen eigenlijk klaarspelen wat ze willen, zonder daarbij in glimmige computercrap te verzanden. Films als deze hebben daar alle baat bij en het maakt ze des te spectaculairder.
Fijn spektakel dus, ideaal voor een biosbezoek. Verder heeft het niet zoveel om het lijf, maar da's niet eens negatief. Liever een extra actiescene dan "betere" karakteruitdieping in een film als deze.
Wel irritant dat er weer een post-credit scene inzat. Niet in het minst omdat deze film ook weer deel blijkt uit te maken van één of andere franchise die opgezet moet worden. Vermoeiend gedoe allemaal, ik zit al een tijdje te wachten tot Marvel z'n hele winkel wat gaat afbouwen, maar ondertussen komen er alleen maar franchises bij.
Die eindscene was best leuk geweest als eind-gag, niet als hint naar volgende films.
Het is toch al minstens een jaar bekend dat er een King Kong vs Godzilla film komt?
mjk87 (moderator films)
Sterker, ook Universal komt met een Cinematic Universe, te beginnen met The Mummy dit jaar. En later een Frankenstein en Invisible Man.
Zou best kunnen, ik hou me daar eerlijk gezegd helemaal niet mee bezig. Ik ben ook meer een achteraflezer dan vooraflezer
JacoBaco
Dan nog is de kans groot dat je er per toeval achterkomt en dan hoef je je er dus niet eens mee bezig te houden.
mcdaktari
Ik moet eerlijk toegeven dat de film me toch meer vermaakt heeft dan dat ik in eerste instantie verwacht had. Het ziet er best goed uit en de film kijkt ook lekker weg. Bij toeval kwam ik er achter dat na de aftiteling de film nog even door gaat. Ik verwacht er ook nog wel een vervolg film van, of is dat al bekend dat die er gaat komen?
JacoBaco
of is dat al bekend dat die er gaat komen?
Mondragon
Echt zeeeeeer matig. Haalt het bij lange na niet bij de originele versies. Niks nieuws en deze keer vechten tegen monsters met een skelettenkop?? Wat een onzin. Mooi gemaakt, maar ja...ik verwacht anno 2017 niet anders.
Rodger
Prima vermaak, goed in elkaar gezet, en de special effects zijn mooi.
Wat het verhaal betreft, daar moet men zich niet te veel van voorstellen.. maar voor een avondje ongedacht tv kijken.. een prima film!
3.0 ***
EVIL '84
Prima avonturenfilm die een nieuwe twist geeft aan het klassieke King Kong verhaal! Volop actie en mooie visuals! De monsters (dit keer zonder T-rex, wat ik stiekem wel jammer vond...)en Kong werden mooi in beeld gebracht, en het eiland zag er erg mooi uit! Fijne soundtrack ook met onder andere een paar goede nummers van Creedence Clearwater Revival! Samuel L. Jackson werd ik op een gegeven moment wel zat, die speelt ook te vaak dezelfde rol als irritante schreeuwlelijk. Na de aftiteling volgt nog een kort stukje van de film waar nog meer bekende (TOHO)movie monsters (o.a. Godzilla, Mothra en Ghidorah) worden geïntroduceerd voor een open einde! Ik heb me goed vermaakt met deze prent!
Antonev
Vermakelijk actie spektakel, dat in de hoogste versnelling naar het einde gaat. Reilly zet zijn personage goed neer, echt een acteur die van alle markten thuis is. Verder springt er helemaal niemand echt uit en is het allemaal redelijk mat te noemen. Het "homecomming" filmpje aan het eind was wel leuk gedaan.
Macady
Snap de negatieve reacties niet echt. Kom net uit de bios (3d). Zeer indrukwekkend gemaakt, me geen minuut verveeld.
thunderball
Deze een paar weken geleden in Antwerpen op een groot scherm in 2D gaan zien.
Verwachte er eerlijk gezegd niet veel van en dan blijkt het vaak enorm mee te vallen, zie ook bij deze!
Erg vermakelijk nonsens actiespektakel, die precies geeft wat je er van mag verwachten:
bordkartonnen karakters, veel actie en goede SFX.
De film heeft een enorme vaart, de karakters worden snel geïntroduceerd en binnen een kwartier gaan we al richting het mysterieuze eiland, waar we binnen no-time Kong ontmoeten.
Geen gezeur en pogingen om de verschillende karakters een vaak ietwat oninteressante achtergrond mee te geven en eerst een uur te verdoen met allerlei prietpraat, zodat de uiteindelijke film rond de drie uur gaat duren, zoals tegenwoordig zo vaak gebeurt. Men heeft de speelduur netjes onder de twee uur weten te houden. Klasse!
De SFX zijn werkelijk fantastisch te noemen. Kong ziet er indrukwekkend uit en vooral zijn gezichtsuitdrukkingen zijn formidabel!
De scene waarin hij verschillende helikopters uit de lucht haalt en neersmijt is een instant klassieker!
Persoonlijk had ik liever vroeger echt bestaande prehistorische dieren als tegenstanders gehad, maar met deze nieuwe verzonnen monsters valt mee te leven en zorgen voor aardig wat spanning.
De acteurs voldoen, maar zijn inwisselbaar, Jackson doet zijn ding, maar het is Reilly die voor wat humor weet te zorgen en tijdens de aftiteling heeft hij nog zowaar een scene, die ontroerd. Mooi!
Leuke, geslaagde, spectaculaire blockbuster!
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
IH88
“Is that a monkey?”
Als je meer sympathie krijgt voor Kong dan voor de personages doe je als special effects team en acteur (Kebbell) wat goed. Als regisseur, scriptschrijver en acteurs zou ik me toch wel even achter de oren krabben. De film ziet er schitterend uit en als spektakelfilm is Kong: Skull Island meer dan geslaagd.
Probleem is wel dat de personages bordkarton dun zijn en nauwelijks een persoonlijkheid hebben. Dat terwijl Jackson, Goodman, Hiddleston en Larson toch niet de minste acteurs zijn. Larson doet het dan wel aardig, maar is duidelijk geen Naomi Watts die in de Kong van Peter Jackson veel meer uit haar rol wist te halen. Reilly verdient wel een compliment en zet een heerlijk weird en maf personage neer. Puur entertainment en het betere popcornvermaak.
Pim1993
Achja, indrukwekkende special effects en visueel gezien een genot om naar te kijken. Verder natuurlijk weinig inhoud, de gebruikelijke clichés en is het oogjes dichtknijpen geblazen. Lekker voor op de zondagmiddag ofzo.
TheManInBlack
Niet verwacht dat ik deze film geweldig zal gaan vinden. Deze film lijkt op Godzilla maar deze film is veel vermakelijker.
Lekker veel actie in deze film met mooie special effects.
Goeie cast maar werd wel een beetje te snel geïntroduceerd.
Kong ziet er ook nog eens fantastisch uit, net als al die andere beesten.
Muziek van de jaren 70 was om van te genieten. Geweldig!
Kan niet wachten op het vervolg!
Aangenaam kijkvoer met een grote sympathie voor Kong .
Brent B
De film faalt erin om King Kong zijn verhaal te verbeteren, en kan zeker géén van voorgaande films (1933, 1976, 2005) evenaren. Toch is het vermakelijk verhaal dat erom vraagt om niet te serieus genomen te worden. De dinosauriërs waar Kong normaal mee vecht zijn weg, en in de plaats krijgen we de niet erg geslaagde schedelhagedissen. Kong is vele malen groter dan hij normaal zou moeten zijn. We weten immers allemaal dat deze film enkel een manier is om de mensen terug bekend te maken met de grote aap, want binnenkort moet hij het opnemen tegen Godzilla, in 2020 als ik me niet vergis.

King Kong
2005

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

Bloedstollende actiefilm 'Kong: Skull Island' keert deze week terug naar Netflix

I Swear

Mighty Joe Young
Avontuur / Fantasy, 1949

Shot Caller
Misdaad / Thriller, 2017
vietnam veteraanjaren 70monsterexpeditioneilandgiant spidergroot monsterking kongschepselspin offu.s. soldiergiant animal kaijupost-credits scenegiant apemonster islandwater buffalouncharted shared universemonsterverseking kong