• 9.376.713 stemmen

My Bloody Valentine (2009)

Horror / Thriller | 101 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot My Bloody Valentine

"He's gonna break your heart."

Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Friday the 13 th schreef:

Alhoewel ik mij kan voorstellen dat het mooi opbrengt die 3D films. Of het een echte doorbraak gaat kennen weet ik niet, tot op de dag van vandaag vind ik het nog steeds probeersels.

En het zijn al probeersels sinds de jaren 80. Dus ik denk dat je gelijk hebt in dat het geen doorbraak gaat kennen.

Leuk voor af en toe. Meer niet.

avatar van Brianna

Brianna

Had meer verwacht van deze film, hij is niet slecht, redelijk spannend, en erg bloederig. Maar van de acteurs moest je het niet echt hebben. Heb Jensen Ackless wel beter gezien.

avatar van Halcyon

Halcyon

Wat ik me altijd afvraag met zo'n 3D-films, als je ze achteraf op DVD kijkt, ziet alles er dan vreemd uit?

Ik heb er hier wel enkele liggen waar ik zo op het eerste gezicht niks vreemds aan merk, maar dat kan ook aan mij liggen...

avatar van ninoboy1

ninoboy1

spanning was soms ver te zoeken......

avatar van lscarface

lscarface

de film was goed maar de 3d effecten waren echt slecht..

spanning viel zwaar tegen.. misschien lag het ook omdat mijn verwachtingen hoog lagen bij de 3d effect.

maar goed voor mij een 2,5

avatar van Mutlee

Mutlee

Wat een bagger acteurs..

avatar van diedier

diedier

My Bloody Valentine 3-D,

Een zalig horror filmje. Gruwelijk en boederiger als saw! Een horrorfilm heeft nooit een geweldig verhaal, dus deze film ook niet !

Een paar keer zeer hard verschroken. En het was eens iets anders met dat 3-D brilletje ! 3-D effecten waren soms goor !

Een 3,5*

avatar van Smith

Smith

Aardig 'wie is de moordenaar' horror filmpje. Met een paar brute moorden en schrikmomenten erin. Heb m 2 en halve ster gegeven. Heb m nu gewoon op de buis gezien natuurlijk zonder 3d bril. Kan me voorstellen dat ie met het 3D brilletje in de bios wel 3 sterren waard word

avatar van mcdaktari

mcdaktari

alweer zo'n horror als friday the 13th en haloween. het zal me benieuwen hoeveel vervolgen deze weer gaat krijgen. hopenlijk geen.

avatar van mixmaster

mixmaster

leuke horror met een paar goeie slashscenes , maar ik vond hem toch voorspelbaar .

avatar van The Oceanic Six

Wat een drol van een film zeg. Ik had het vooraf moeten weten maar eigenwijs dat ik ben en horrorliefhebber die ik ben wilde ik hem toch zien. Dus gister met een vriend bekeken maar na 10 minuten zagen we al dat dit echt slecht was.

Neem de bekende slasherfilms (Halloween, Friday the 13th etc) en meng het wat en je krijgt dit. Ene Harry Warden die vroeger een half dorp uit heeft gemoord keert terug en whoehoe wat een spanning. Not. Allemaal zo voorspelbaar zeg. Een stel tieners en wat andere stereotypes die niks toevoegen en alleen als slachtvoer dienen lopen in beeld te huppelen tot de B ster Harry met zijn pikhouweel hen afmaakt. De kills zijn op 1 of 2 na allemaal zo ongeinspireerd en suf en bovenal niet al te wreed dat het al snel verveeld. Neem daarbij het stupide verhaal met dito ''verrassende'' plotwending op het einde plus het belabberde acteerwerk en je hebt weer een slasherhorror zoals er al 10.000 zijn. Doe mij maar lekker Halloween met Michael Myers.

avatar van Halcyon

Halcyon

diedier schreef:

Een horrorfilm heeft nooit een geweldig verhaal

Hangt er maar vanaf waar je ze zoekt

avatar van The Oceanic Six

Een horrorfilm hoeft geen diepgaand verhaal te hebben maar iets beter dan deze ongeinspireerde meuk mag ook wel.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ja, vond em ook maar standaard.

Maar af en toe wel een paar aardige momenten, meer ook niet.

Verhaal , ja.....clichè, maar 13 in 1 dozijn weer.

Wel een paar geinige moorden, meer niet.

En Ajax&Litmanen1....ik heb ook liever Halloween................die michael myers kan er wat van...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Aardige meevaller!

De film valt nooit stil en heeft,ondanks de soms overduidelijke cgi, fraaie moordpartijen die redelijk bruut in beeld worden gebracht.

Het enige negatieve zijn de acteurs, maar die neem je er zeker bij.

Alleen in 3D te pruimen.

Zoals een goede 3D betaamt uiteraard. Alhoewel, 'Dial M For Murder' zal daar een uitzondering op zijn, hoogstwaarschijnlijk.

Na de klassieker 'Night Of The Living Dead' die een remake kreeg in het drie-dimensionale jasje, moest ook deze horrorklassieker hetzelfde lot ondergaan. En net zoals bij die film is het hier ook huilen met de pet op. De acteerprestaties zijn van een gemiddelde TV-productie, de soundtrack doeltreffend maar zeer clichématig en het verhaal.. Tsja.. Maar toch. Ik heb iets met dat brilletje. Alsof ik een soort van opgepimpte en afgeslankte viewmaster in mijn bezit heb. Een vriend van me mocht de polarisatie-versie in de bios aanschouwen. En geloof me, het 3D-effect in de bioscoop is vele malen mooier dan die vanaf DVD. Dan moet je namelijk het blauw-rode, danwel groen-rode brilletje op. Maar toch opnieuw. Zelfs dan zijn de 3D-effecten nog steeds niet te versmaden. Ofwel erg prettig. Ik had namelijk het geluk zo een DVDtje te mogen aanschouwen.

Ik wacht al jaren op een SE-DVD van 'Jaws-3D' en 'Friday The 13th Part 3D' die ik destijds, met veel plezier, drie-dimensionaal in de bios mocht beleven. Ik heb de snijrandjes op de neus en wangen van het ongetwijfeld gratis meegeleverde kartonnen brilletje er graag voor over. En als iemand ooit nog eens de originele 3D versie van het eerder genoemde Hitchcock-meesterwerk wil gaan uitbrengen, houd ik mij ook van harte aanbevolen. Voor nu moeten we het doen met de Boltjes en Shrekjes en af en toe een verdwaalde horror.

Maar ik dwaal af.. Terug naar 'My Bloody Valentine 3D'. De film zelf is hoogstens twee sterren waard, maar houd het brilletje op en voila! Er is zowaar een sterretje bijgekomen. Puur voor de algehele ervaring. En ook al kijk je na afloop nog minstens een half uur scheel, dan houd je gewoon het brilletje op. Niemand die het ziet...

Goed.

Zinema schreef:

Friday the 13th 3-D is onlangs in Amerika op DVD en Blu-ray opnieuw uitgebracht. Met 3-D versie en brilletje.

totalreject schreef:

Thanks, er is dus hoop

avatar van deTuinman

deTuinman

ik neem aan dat het in de bios met gepolariseerde projectie was? anders was het wel erg achterhaald

deTuinman schreef:

Yep, als je doelt op Friday The 13th Part 3D, eveneens geldt dit voor Jaws-3D. Dat waren idd polarisatie-versies, zoals men het tegenwoordig in de bios nog steeds doet. Voor de beste 3D-ervaring moet je dan ook naar de cinema. Helaas kan zelfs een HDTV-scherm polarisatie nog steeds niet aan. Zoals een TV polarisatie überhaupt nooit heeft aangekund. En dus krijg je het 2e-rangs 3D-effect met blauw/rood (of groen/rood). Je hebt dan minder kleur in de film en ook het diepteverschil is enorm minder t.o.v. de polarisatie-versie.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ten eerste: ik wist niet dat dit een remake was van de film uit de jaren '80, dus wist ik totaal niet wat me te wachten stond. Wat stond me dan te wachten?? Nu, gewoon: een slasher-film in het genre van Friday the 13th, alleen nu is Camp Crystal Lake een oude mijn geworden, het bos is het bos gebleven en het dorpje eigenlijk ook. Er wordt aardig in geacteerd, alleen de sheriff is tenenkrommend aan het overacteren. Voor de rest een prima vermakelijke slasher, die je met een zak popcorn en een halve liter cola moet kijken. Sommige fans roken hier ook nog wat bij.... Prima!! 3,5 *

avatar van Xen0n

Xen0n

Zinema schreef:

Ik hoop dat het rood/cyaan(blauw) effect toch wel mooi te vinden is. Ik heb hem in ieder geval hier op dvd liggen en kan niet wachten om te bekijken, qua film zal het zeker wel goedkomen maar ik hoop ook dat het 3d effect er mag zijn op mijn plasma thuis...

avatar van SalsaLover

SalsaLover

3 D ?

B film of C ik ben er nog niet uit

SalsaLover schreef:

3 D ?

B film of C ik ben er nog niet uit

B-film heeft niks te maken met een mening. Daar komen hele andere factoren bij kijken

avatar van WessRocks

WessRocks

Het leuke aan deze film is toch nog het 3D effect, voor het verhaal moet je niet gaan. Er zitten een paar goede effecten in en het einde vond ik toch wel geslaagd. Het eerste deel mist een beetje de juiste spanning, wordt wel goed gemaakt naar mate de film vordert.

avatar van J-fan

J-fan

WessRocks schreef:

Ja, ben ik het helemaal mee eens, alleen zou ik de film geen 4 sterren geven.

avatar van Elineloves

Elineloves

Net gekeken.. aardig filmpje moet ik zeggen.

Niet bijzonder spannend, maar het was wel vermakelijk. Hier en daar een paar schrikmomenten, einde was idd een 'leuke' plotwending. Maargoed, verder was de film vrij voorspelbaar, zeker betreft de dader.. alleen het motief was me niet duidelijk, dat werd later opgehelderd.

Leuk voor één keer.

avatar van deTuinman

deTuinman

Droevige acteerprestaties, de dader erg voorspelbaar. Verder wel een pluim voor 'sommige' gore effects.

avatar van voomzap

voomzap

Goed gebudgetteerd thrillertje met wat bloedige scenes en weinig inhoud. Erg cliché allemaal met een aantal bar slechte acteurs.

avatar van Reinbo

totalreject schreef:

Top die ga ik bestellen.