• 9.373.638 stemmen

My Bloody Valentine (2009)

Horror / Thriller | 101 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: My Bloody Valentine 3D

Geregisseerd door: Patrick Lussier

Met onder meer: Jensen Ackles, Jaime King en Kerr Smith

Releasedatum: 12 maart 2009

Plot My Bloody Valentine

"He's gonna break your heart."

Tom keert terug naar zijn geboorteplaats op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht slachtpartij, die het leven kostte aan 22 mensen. Tom wordt beschuldigd van de moorden en het lijkt dat zijn oude vlam Sarah de enige is die gelooft dat hij onschuldig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pete_033

Pete_033

Leuke slasherfilm die ook in 2D goed tot z`n recht komt. Voorspelbaar en leuk voor de horrorliefhebbers onder ons

avatar van jippie2010

jippie2010

heb hem destijds in de bios gezien... mijn eerste 3d-film

prima doorsnee horrorfilm. 2.5

avatar van eavymetal

eavymetal

Ik vind deze film best pakkend, maar het verhaal had wel een beetje beter uitgewerkt moeten worden. Bovendien vind ik de 3D kwaliteit niet al te best, maar dat is een kwestie van smaak.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Het was zeer entertainend met moment, zeker de 3D kills, maar iedereen in de film deed zeer stom op zijn horror en dat irriteerde me erg. je krijg nog wat nudity, altijd zeer leuk maar het zwak anti-anticlimactisch einde heeft zo wat de film voor mij verpest, zeer matige horror, maar toch zeker wel entertainend met momenten.

avatar van puckb96

puckb96

Damn!!! wat is dit toch weer een lekker bloederig horrorfilmpje.

Ja oké het is natuurlijk weer cliché horror op z'n top maar bij dit soort films is dat juist het leuke ervan, maar dat is natuurlijk wel te verwachten.

Het is al een tijd geleden dat ik het origineel gezien heb, maar ik kan niet kiezen welke beter is.

Lekker veel bloed & gore, slecht acteerwerk, hier en daar wat enge stukjes en er kwamen zelfs nog een paar mooie wijven voorbij: wie wil dit nou niet?

En trouwens wat leuk dat Tom Atkins ook een rol had, dat vond ik wel erg vet.

Persoonlijk denk ik dat de meeste horrorfanaten deze film echt geweldig gaan vinden, ik zal ook niet snappen waarom een van hen dat niet zou vinden.

En dan het 3D-concept is natuurlijk ook wel leuk, alhoewel ik het in 2D heb gezien.

Nee, dit is toch echt wel een topper.

avatar van neysen1985

neysen1985

my bloody valentine is een geweldig en verdomd goed gorefest!

hoe de gore in deze film in beeld is gebracht is bijna gewoon geniaal, en er kwamen ook nog eens paar rotten in het vak voorbij wat natuurlijk altijd leuk is.

Volgens mij heb ik deze film nog wel ergens in mn dvd-mapjes liggen tussen de 200 films die ik ongeveer heb.

Ik hoop het wel, want geweldig was deze film zeker wel te noemen.

En er kwamen ook nog een paar naakte stukkies voorbij, dus dat is dan ook nog wel een pluspunt!

Puur voor de vermakerij is deze film gemaakt.

dass zeker!

avatar van movie-edje

movie-edje

zoveel bijzonder vond ik deze film niet!

De karakters in deze film zijn zo voorspelbaar, dat je als kijker al weet dat ze het loodje leggen.

Deze film heeft een bepaalde goedkope uitstraling, dat het redelijk op een B-film begint te lijken.

simpel verhaaltje, lach-wekkende kils , en vooral een afknapper van een einde zeg

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het langzamerhante begin van de 3D rage. Al vond ik dit vergeleken met vele andere slashers niet echt heel bijzonder. Het is allemaal wel leuk opgebouwd en alles is vrij doorsnee, maar ik had wel veel meer spectaculaire kills en gore verwacht wat deze film deed beloven en het was nogal vrij mild en voorzichtig (op die ene onderkaakscene na) dus met een 3D bril kom je nog best wel bedrogen uit. Daarvoor kan je nog beter Piranha of Final Destination 4-5 voor opzetten. Maar verder heb ik me nog wel weten te vermaken hiermee en het was nog wel even lekker onderuitzakken voor stereotype slasherhorror. Het einde was ook nog vrij sterk.

Verder gewoon zeker wel vermakelijk, maar er zijn betere splatters.

avatar van Franza

Franza

Vond em leuk

maar niet echt speciaal

Vond ook dat het einde wat leuker had gekund

avatar van Arnoud87

Arnoud87

moderne style horror, leuke film niet speciaal

jipt

Heb de 3D-gimmick op de DVD na 1 minuut stop gezet. Alles was rood/blauw en onscherp door het 3D en dat is jammer want de film was leuk en de 3D-kills lekker bloederig. Goede killer ook. wel 3,5*

jipt

Dat 3D ga ik trouwens morgen op een wat grotere TV met wat meer afstand bekijken, hopen dat het dan wat effectiever is.

jipt

Die brillen zijn echt butt. Zitten twee brillen bij. 1tje zie je alles op de achtergrond met een blauw/gele gloed om zich heen en zijn de kleuren op de voorgrond ook vaag (3D werkt wel). Andere bril is het rode glas zo rood dat je er niet door heen kan kijken tenzij je een oog dicht knijpt. Je ziet dus alles blauw of rood (3D werkt niet).

avatar van blue_blood

blue_blood

Kleine meevaller!

Het origineel heb ik nooit gezien, dus zonder enige verwachtingen deze bekeken. Zoals verwacht werkte het hele 3D gebeuren totaal niet. My Bloody Valentine is een standaard, simpele slasherfilm met matig acteerwerk en oppervlakkige personages. Niks nieuws dus. Het tempo was goed. Het einde was ongeloofwaardig en deed me weinig. Jammer dat de mijnen niet beter gebruikt werden.

My Bloody Valentine is vermakelijk van begin tot aan het einde vanwege de kills.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

12 in een dozijn filmpje, niet slecht maar niets vernieuwend, na 5 minuten in 3D gezien te hebben, toch maar naar de gewone versie zitten kijken, zag maar weinig speciaal in 3D, bovendien storen die brilletjes, zelfs nadat je ze hebt afgezet, lijkt het of je nog steeds dat kartonnen brilletje draagt. wie de killer is kan je volgens mij moeilijk te weten komen, gewoon kijken en je weet wat ik bedoel. spannend vond ik het nooit echt. je zag bijna alles aankomen, niet super veel schrikmomentjes, maar toch zeker niet slecht, al heb ik al zo een honderden films gezien over dit genre. maar anno 2009 kan het allemaal toch beter, spannender, spectaculairder en beter 3D-effects, je zou deze film in de bioscoop moeten gezien hebben wil je de hele film in 3D volgen volgens mij,tant.e want bij mij thuis waren de 3D-effects gewoon slecht eigenlijk en de brilletjes ambetant (begrijp wel dat ze geen brillen van beste kwaliteit kunnen bijsteken).

scene met die vrouw die daar 5 minuten volledig naakt is, mochten ze weglaten van mij

3/5
***

avatar van Turbodevil

Turbodevil

blue_blood schreef:

Kleine meevaller!

Denk er ook zo over, 3d is op een enkel moment na zinloos.

avatar van blue_blood

blue_blood

Turbodevil schreef:

Denk er ook zo over, 3d is op een enkel moment na zinloos.

Na 5 minuten had ik het 3D gebeuren al uitgezet, kreeg er gewoon hoofdpijn van!

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Ik kreeg geen hoofdpijn, maar omdat ik een 3d tv heb dan moet ik hem ook gebruiken dacht ik dus heb ik hem aan gelaten.

Dat je hoofdpijn krijgt bij deze film geloof ik wel, want de kwaliteit is vrij slecht.

avatar van Beertje45

Beertje45

Het origineel uit 1981 gezien ergens in het videotijdperk en herinner me er absoluut niets meer van, dus een vergelijking maken met deze versie zit er (momenteel) niet in. Heb de film gekeken op mijn klassiek beeldbuis tvtje dus van 3D effecten genieten was er niet bij, maar de film had aardig wat spanning, de killer's outfit is best angstaanjagend en de moorden waren heel erg goor. De film kent wel wat teveel saaie momenten, alhoewel ik tot het einde twijfelde wie de killer was.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Good old Tom Atkins (The Fog, Halloween3) en wat kills hier en daar zijn genieten, maar verder is dit, vooral in het begin, een rommelige en inwisselbare remake. Het voorspelbare einde is ook niet echt een meerwaarde. Matig.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Toch wel redelijk genoten van deze film. Wel een standaard slasher maar wist me wel te boeien. Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De originele film uit 1981 was nog wel een redelijk aardige sluip-en-steek-film maar om er nou een remake van gaan zitten maken ....ik was er in ieder geval niet opgekomen, maar ach dan ligt er daar zo'n goedkope DVD met 3D-brilletjes en ach toch maar even voor het 3D-effect.

Groot nadeel is dat je wat meer moet focussen en met van die supersnelle bijlscenes krijgen we van het hele effect nauwelijks wat mee, nauwelijks aan te raden op een paar grappige effectjes na.

Verhaal, personages allemaal te slap, nauwelijks spanning en bloederiger en smeriger valt ook wel te vinden, zeker grimmiger.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Aardig horrorfilmpje, die zo nu en dan spannend wordt. Het is allemaal wel wat oppervlakkig, zoals de personages en het verhaal. Maar bij een film als deze is dat ook niet relevant. De film is vrij bloederig, vond het iets te zelfs (bij bepaalde scenes).

De film is op het eind 'helemaal' niet voorspelbaar. Ik was werkelijk waar helemaal op het verkeerde spoor gezet, want kon er niet bij dat Tom de moordenaar zou kunnen zijn. Dat hij daarna, na zo'n heftige explosie er zonder botbreuken vanaf komt en het dus overleeft, vind ik dan weer jammer. Maar ach, ik heb mij prima vermaakt met My Bloody Valentine. Niet te veel nadenken bij een film als deze en het vermaak komt vanzelf wel (voor de horrorliefhebbers dan ).

Voor mensen die deze film nog gaan zien, ik adviseer kijk de film lekker in 2D, want 3D versie is niet om aan te gluren. ***

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Omdat ik ooit vergeten was om op deze film te stemmen, heb ik hem toch maar weer eens herzien. Er stond me vrij weinig van bij ( behalve dat ik nog wel wist dat Tom de moordenaar was) . Toen de film net werd uitgebracht moest ik die per se voor de volle mep kopen doordat de film in 3D was. Het 3d gedeelte vond ik niet eens een toevoeging toentertijd en dat kartonnen brilletje zorgde alleen maar voor jeuk aan mijn neus. Daardoor toch maar bij herziening de 2d versie gekeken.

Vanaf de opening word al duidelijk dat het een behoorlijk bloederige film is het ziekenhuis ligt vol met lijken, die zelfs ledematen missen en dus een prima film voor de gore liefhebber.
Het verhaal is niet altijd even spannend, maar spanning is met regelmaat te vinden. Qua sfeer is het deels goed, vooral in de mijn is de sfeer sterk. De kills worden ook aardig uitgevoerd, alhoewel de scene met het oog en de pikhouweel in het begin van de film er wat minder indrukwekkend uitzag.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima remake die lekker wegkijkt.

avatar van KingJ

KingJ

dikke B film met matig acteren

echter gewoon een slasher met geinige kills en aardige 3D effecten (gezien op 3D blu ray)

ik hou er wel van op z'n tijd

leuk voor die gene die het genre wel kan waarderen

avatar van n00r

n00r

Gewoon weer een slasher waar ik nou echt niet weet wat ik ervan vind.. Ik bedoel hoe kan Tom nou opgesloten zitten en de moordenaar zijn?? Jammee want had wel verwacht dat deze wel goed zou uitpakken. Matig acteerwerk met irritante actrices. Het stukje in het motel vond ik wel leuk

avatar van Supernatural

Supernatural

een hele leuke film.heb me zeker vermaakt.al vaker gezien maar hij blijft leuk.

avatar van Daan258

Daan258

Toen de film net uit was had ik hem nog gezien met de gekleurde 3D brilletjes (was echt een hel om aan te zien) Gister weer is opnieuw bekeken en dit keer in REAL 3D en dit zag er gelukkig een heel stuk beter en vetter uit.

De film heeft mij dit keer eigenlijk behoorlijk goed verrast. Ik kon me niet echt meer herinneren dat dit een behoorlijk lekker slasher filmpje was.

Ik heb genoten van de film. Een heerlijk tempo, prima acteerwerk en behoorlijk wat bloed en vette kills wat er in 3D net nog wat leuker uitzag.

Ook was het verhaal prima. Niets nieuws maar zeker vermakelijk.

Ik zie dat ik nog geen stem bij de film had gezet dus bij deze ga ik hem zelfs een 3,5* geven.

Al met al een erg verrassend lekker slasher filmpje. (Waarbij ik de 3D net wat extra vond toevoegen wat in mijn ogen erg tof gedaan was)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Patrick Lussier en Todd Farmer; alles behalve geniale cineasten, maar als het neerkomt op over de top lompe dommigheid zijn ze koning. Dus een prima paar voor een platte slasher, waarin een gemaskerde man met een pikhouweel op bordkartonnen personages inhakt en de ingewanden en het bloed op je af komt vliegen. My Bloody Valentine heeft alles wat een nietszeggende en vrij zielloze horror remake uit deze periode in huis heeft op twee dingen na: Ten eerste de gore. In veel van dit soort films wil men de gore alsnog graag subtiel of zelfs buiten beeld houden. Bij My Bloody Valentine wordt alles - met kneuterige CGI weliswaar - in vol ornaat getoond, inclusief rondvliegende kaken. Geestige pulp, deed me een beetje denken aan Jaws 3-D. Ten tweede heeft My Bloody Valentine Tom Atkins. Het casten van die held is eigenlijk al een punt extra waard.

Gulle bui, 3 kleine sterren.